הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה תרגילים מורכבים כל כך חשובים?

tomer330

משתמש פעיל
479
131
נק' מוניטין:
134
479
131
אני מבין שהתרגילים האלה הכי חשובים אבל לא מצאתי לזה שום הסבר, מעניין אותי לדעת

• פותח/ת השרשור
בנוסף בהשוואה למרבית התרגילים המשקל שאפשר להרים גבוה יותר מאשר בתרגילים מקבילים ואז אפשר להתקדם יותר בקלות במשקלי העבודה כי הדלתא באחוזים קטנה יותר בהשוואה להתקדמות בדאמבלים או פלטות במכשיר

ככל שיש יותר מסת שריר שמעורבת בתנועה, מוסיפים לה עומסים מהר יותר.

אוקיי אז תרגילים מורכבים מאפשרים התקדמות פרוגרסיבית לאורך זמן יותר מתרגילים אחרים בגלל שהם מערבים יותר מסת שריר אז אפשר לשים יותר משקל מתרגילים אחרים כי הדלתא באחוזים קטנים יותר?
אם כך למה סקוואט עדיף על לג פרס, הרי בלג פרס אפשר להגיע למשקלים הרבה יותר גבוהים כי אתה לא מבזבז כוח מיותר על לייצב את עצמך.
היתרון היחיד שאני רואה בסקוואט זה שהוא עובד על בטן וגב תחתון, אבל זה בא על חשבון הרגליים, לא עדיף לעשות לג פרס ואחר כך לעשות אימון מבודד על בטן וגב תחתון?

חוץ מהדוגמא שהבאתי אני מבין את ההסבר שלכם לגבי שאר התרגילים המורכבים, כי בהם באמת מגיעים למשקלים יותר גבוהים משאר התרגילים.

אם כך למה סקוואט עדיף על לג פרס
פחות מסת שריר מעורבת בתנועה
היתרון היחיד שאני רואה בסקוואט זה שהוא עובד על בטן וגב תחתון
יש עוד הרבה. יש ספרים שלמים על זה.
אבל זה בא על חשבון הרגליים
לא בדיוק. מדובר פה על עבודה איזומטרית. זה קצת שונה.
לא עדיף לעשות לג פרס ואחר כך לעשות אימון מבודד על בטן וגב תחתון?
כדי לקבל את האפקט של הסקוואט מתרגילים מבודדים תצטרך לעשות הרבה יותר מרק לג פרס.

אוקיי אז תרגילים מורכבים מאפשרים התקדמות פרוגרסיבית לאורך זמן יותר מתרגילים אחרים בגלל שהם מערבים יותר מסת שריר אז אפשר לשים יותר משקל מתרגילים אחרים כי הדלתא באחוזים קטנים יותר?
אם כך למה סקוואט עדיף על לג פרס, הרי בלג פרס אפשר להגיע למשקלים הרבה יותר גבוהים כי אתה לא מבזבז כוח מיותר על לייצב את עצמך.
היתרון היחיד שאני רואה בסקוואט זה שהוא עובד על בטן וגב תחתון, אבל זה בא על חשבון הרגליים, לא עדיף לעשות לג פרס ואחר כך לעשות אימון מבודד על בטן וגב תחתון?

חוץ מהדוגמא שהבאתי אני מבין את ההסבר שלכם לגבי שאר התרגילים המורכבים, כי בהם באמת מגיעים למשקלים יותר גבוהים משאר התרגילים.
אתה צודק לגבי המשקלים בלג פרס ויש סיכוי סביר שתבנה מסת שריר די דומה לסקווט.
לדעתי יש כמה חסרונות ללג פרס. אחד שהוא מעודד צ׳יטינג קשה לשלוט בעומק התנועה
שתיים המשקל הכבד במקרים רבים מייצר עומס גדול על הברך בעיקר על הגיד הקדמי
שלוש התחלת התרגיל בעייתית כי אתה לא מתחיל ממצב נייטראלי.
בגדול אם יש אפשרות לבצע סקווט לדעתי זה תרגיל עדיף משמעותית

אתה צודק לגבי המשקלים בלג פרס ויש סיכוי סביר שתבנה מסת שריר די דומה לסקווט.
לדעתי יש כמה חסרונות ללג פרס. אחד שהוא מעודד צ׳יטינג קשה לשלוט בעומק התנועה
בגדול אם יש אפשרות לבצע סקווט לדעתי זה תרגיל עדיף משמעותית
בלי קשר, זווית הדחיקה בלג פרס היא בדרך כלל 45 מעלות, לכן המרחק שהמשקל עובר כשנגד כוח המשיכה קטן משמעותית

הרי בלג פרס אפשר להגיע למשקלים הרבה יותר גבוהים
אתה לא, בלג פרס המשקלים מוגבלים, בכל חדר כושר שהייתי עד היום והייתי בלא מעט אני מרים את כל הפלטות במכונה בלי בעיה בכלל, בסקוואט תמיד תוכל לשים עוד משקל על המוט,
וגם אם אין הגבלה לכמות המשקל שאתה שם במכונה, עדיין הטווח תנועה לא קרוב לסקוואט, והמסת שריר שמעורבת קטנה יותר, והשרשרת האחורית לא תתחזק באותה צורה, ולא שרירי הליבה, ולא תפתח יציבות, ובטח ובטח שלא יהיה אותו עומס מערכתי, אין השוואה ביניהם אפילו.

• פותח/ת השרשור
אחד שהוא מעודד צ׳יטינג קשה לשלוט בעומק התנועה

לא נורא אפשר לחיות עם זה

למה שבסקוואט זה לא יקרה? זה כמעט אותה תנועה
חוץ מזה מבחינת בריאותית סקוואט יותר מסוכן מלג פרס כי חייב טכניקה מושלמת, מכל שטות קטנה בטכניקה שלא שמת לב אליה אפשר להפצע

בסדר אז עושים תנועה קטנה ואז מתחילים את הסט, זה ממש לא משמעותי

לפי החסרונות שהצגת פה היתרונות עולים על החסרונות, היתרון בלג פרס על סקוואט הוא שהמשקלים יותר גבוהים אז הדלתא באחוזים קטנה יותר, וככה אפשר להתקדם במשקלים יותר טוב, החסרונות שהצגת פה קצת מגוכחים, עדיין אני לא מבין למה עדיף סקוואט על לג פרס

אתה לא, בלג פרס המשקלים מוגבלים, בכל חדר כושר שהייתי עד היום והייתי בלא מעט אני מרים את כל הפלטות במכונה בלי בעיה בכלל, בסקוואט תמיד תוכל לשים עוד משקל על המוט,

לא ניסחתי את עצמי נכון, לא התכוונתי הגבלה של משקל...
התכוונתי שבלג פרס עושים משקלים גבוהים יותר מסקוואט, נגיד אם מישהו עושה 100 קילו סקוואט אז הוא יעשה 200 קילו לג פרס, וככה יותר קל להתקדם במשקלים מאימון לאימון כי הדלתא באחוזים קטנה יותר
ואצלי במכון הלג פרס נראה ככה, אין הגבלה של משקל

הטווח תנועה לא קרוב לסקוואט

לג פרס עושים עד 90 מעלות בברכיים, בסקוואט קצת עוברים את ה-90 מעלות, לא משמעותי

והמסת שריר שמעורבת קטנה יותר, והשרשרת האחורית לא תתחזק באותה צורה, ולא שרירי הליבה, ולא תפתח יציבות, ובטח ובטח שלא יהיה אותו עומס מערכתי, אין השוואה ביניהם אפילו.

ברור שסקוואט עובד על כל הגוף ולג פרס לא, אבל אנחנו מדברים על רגליים כרגע ומה ששאלתי מלכתחילה זה למה לא לעשות לג פרס במקום סקוואט ולעשות אימון מבודד על בטן וגב תחתון

לא נורא אפשר לחיות עם זה

למה שבסקוואט זה לא יקרה? זה כמעט אותה תנועה
חוץ מזה מבחינת בריאותית סקוואט יותר מסוכן מלג פרס כי חייב טכניקה מושלמת, מכל שטות קטנה בטכניקה שלא שמת לב אליה אפשר להפצע

בסדר אז עושים תנועה קטנה ואז מתחילים את הסט, זה ממש לא משמעותי

לפי החסרונות שהצגת פה היתרונות עולים על החסרונות, היתרון בלג פרס על סקוואט הוא שהמשקלים יותר גבוהים אז הדלתא באחוזים קטנה יותר, וככה אפשר להתקדם במשקלים יותר טוב, החסרונות שהצגת פה קצת מגוכחים, עדיין אני לא מבין למה עדיף סקוואט על לג פרס

לא ניסחתי את עצמי נכון, לא התכוונתי הגבלה של משקל...
התכוונתי שבלג פרס עושים משקלים גבוהים יותר מסקוואט, נגיד אם מישהו עושה 100 קילו סקוואט אז הוא יעשה 200 קילו לג פרס, וככה יותר קל להתקדם במשקלים מאימון לאימון כי הדלתא באחוזים קטנה יותר
ואצלי במכון הלג פרס נראה ככה, אין הגבלה של משקל

לג פרס עושים עד 90 מעלות בברכיים, בסקוואט קצת עוברים את ה-90 מעלות, לא משמעותי

ברור שסקוואט עובד על כל הגוף ולג פרס לא, אבל אנחנו מדברים על רגליים כרגע ומה ששאלתי מלכתחילה זה למה לא לעשות לג פרס במקום סקוואט ולעשות אימון מבודד על בטן וגב תחתון

תקרא מה שכתבתי למעלה

ההבדל בין 90 מעלות ל ״קצת פחות מ 90 מעלות״ הוא דרמטי , שבוע שעבר עברתי לסקוואט כשאני שובר מקביל לעומת סקוואט של בערך 80-90 מעלות, תאמין לי ההבדל אדיר.

לצורך העניין הייתי עושה 130 קילו 12 חזרות ב 90 מעלות ופחות מ 90 מעלות עשיתי 120 קילו 6 חזרות !

• פותח/ת השרשור
@tomer330 אז תעשה לג פרס

אני מרגיש שאני קורא פה הודעות של בנאדם שמחפש תירוצים לעשות לג פרס במקום סקוואט.

Shut up and Squat

מאת @Tank

אני לא סתם מחפש תירוץ, יש לי עקמת וזה מונע ממני לעשות סקוואט, קבעתי תור לאורטופד לעוד חודש ועד שאני אגיע לתור אני רוצה לדעת אם שווה בכלל להלחם על לעשות סקוואט ולא פשוט לפרוש ללג פרס

• פותח/ת השרשור
למה שעקמת תמנע ממך לעשות סקוואט?

יש לי כאבי גב קשים כשאני עושה סקוואט, לא חושב שזה קשור לטכניקה, אפילו בסקוואט עם סמית משין זה כואב לי
ובלי קשר תמיד היו לי כאבי גב תחתון בגלל העקמת, גם מלפני שהתחלתי להתאמן

דרך אגב, בלג פרס הלחץ על הגב הוא גדול יותר לדעתי, תקנו אותי אם אני טועה...

אם אתה לא עובר את ה-90 מעלות ולא מרים את הגב התחתון אין סיבה שזה יפעיל לחץ על הגב
אני לא מרגיש כאבים בגב בכלל כשאני עושה לג פרס

אם אתה לא עובר את ה-90 מעלות ולא מרים את הגב התחתון אין סיבה שזה יפעיל לחץ על הגב
קיבלתי בזמנו דלקת חריפה בגב התחתון אחרי לג פרס, שהשבית אותי לחודש ימים והקרין גם לאשכים.

ם אתה לא עובר את ה-90 מעלות ולא מרים את הגב התחתון אין סיבה שזה יפעיל לחץ על הגב

אם אתה לא עובר את ה 90 מעלות אז אל תעשה לג פרס כי אתה עושה חצי תנועה.
דבר בעייתי נוסף בלג פרס הוא הלחץ התוך בטני הגדול שנוצר , סכנת קילה !

רוצה לומר שאולי אפשר לשלב לג פרס 10-12 חזרות כתרגיל עזר מדי פעם אבל כתרגיל בסיס להשוות לג פרס לסקוואט זה כמו להשוות מרצדס ליונדאי

• פותח/ת השרשור
אם אתה לא עובר את ה 90 מעלות אז אל תעשה לג פרס כי אתה עושה חצי תנועה.
דבר בעייתי נוסף בלג פרס הוא הלחץ התוך בטני הגדול שנוצר , סכנת קילה !

רוצה לומר שאולי אפשר לשלב לג פרס 10-12 חזרות כתרגיל עזר מדי פעם אבל כתרגיל בסיס להשוות לג פרס לסקוואט זה כמו להשוות מרצדס ליונדאי

אסור לעבור את ה90 מעלות בלג פרס אחי, זה לא בריא לגב תחתון וזה יכול לגרום לפריצת דיסק
ואם בלג פרס הלחץ תוך בטני הוא סכנת קילה אז בסקוואט זה קילה וודאי, בסקוואט הלחץ תוך בטני יותר גדול לפי מה שאני יודע

וכן אני יודע שאפשרי לשלב אותו כתרגיל עזר, אבל איך זה יעזור לי? אני מנסה למצוא תחליף לסקוואט ולג פרס זה התרגיל שהכי קרוב לסקוואט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית