עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני מבין שהתרגילים האלה הכי חשובים אבל לא מצאתי לזה שום הסבר, מעניין אותי לדעת
בנוסף בהשוואה למרבית התרגילים המשקל שאפשר להרים גבוה יותר מאשר בתרגילים מקבילים ואז אפשר להתקדם יותר בקלות במשקלי העבודה כי הדלתא באחוזים קטנה יותר בהשוואה להתקדמות בדאמבלים או פלטות במכשיר
ככל שיש יותר מסת שריר שמעורבת בתנועה, מוסיפים לה עומסים מהר יותר.
פחות מסת שריר מעורבת בתנועהאם כך למה סקוואט עדיף על לג פרס
יש עוד הרבה. יש ספרים שלמים על זה.היתרון היחיד שאני רואה בסקוואט זה שהוא עובד על בטן וגב תחתון
לא בדיוק. מדובר פה על עבודה איזומטרית. זה קצת שונה.אבל זה בא על חשבון הרגליים
כדי לקבל את האפקט של הסקוואט מתרגילים מבודדים תצטרך לעשות הרבה יותר מרק לג פרס.לא עדיף לעשות לג פרס ואחר כך לעשות אימון מבודד על בטן וגב תחתון?
אתה צודק לגבי המשקלים בלג פרס ויש סיכוי סביר שתבנה מסת שריר די דומה לסקווט.אוקיי אז תרגילים מורכבים מאפשרים התקדמות פרוגרסיבית לאורך זמן יותר מתרגילים אחרים בגלל שהם מערבים יותר מסת שריר אז אפשר לשים יותר משקל מתרגילים אחרים כי הדלתא באחוזים קטנים יותר?
אם כך למה סקוואט עדיף על לג פרס, הרי בלג פרס אפשר להגיע למשקלים הרבה יותר גבוהים כי אתה לא מבזבז כוח מיותר על לייצב את עצמך.
היתרון היחיד שאני רואה בסקוואט זה שהוא עובד על בטן וגב תחתון, אבל זה בא על חשבון הרגליים, לא עדיף לעשות לג פרס ואחר כך לעשות אימון מבודד על בטן וגב תחתון?
חוץ מהדוגמא שהבאתי אני מבין את ההסבר שלכם לגבי שאר התרגילים המורכבים, כי בהם באמת מגיעים למשקלים יותר גבוהים משאר התרגילים.
בלי קשר, זווית הדחיקה בלג פרס היא בדרך כלל 45 מעלות, לכן המרחק שהמשקל עובר כשנגד כוח המשיכה קטן משמעותיתאתה צודק לגבי המשקלים בלג פרס ויש סיכוי סביר שתבנה מסת שריר די דומה לסקווט.
לדעתי יש כמה חסרונות ללג פרס. אחד שהוא מעודד צ׳יטינג קשה לשלוט בעומק התנועה
שתיים המשקל הכבד במקרים רבים מייצר עומס גדול על הברך בעיקר על הגיד הקדמי
שלוש התחלת התרגיל בעייתית כי אתה לא מתחיל ממצב נייטראלי.
בגדול אם יש אפשרות לבצע סקווט לדעתי זה תרגיל עדיף משמעותית
אתה לא, בלג פרס המשקלים מוגבלים, בכל חדר כושר שהייתי עד היום והייתי בלא מעט אני מרים את כל הפלטות במכונה בלי בעיה בכלל, בסקוואט תמיד תוכל לשים עוד משקל על המוט,הרי בלג פרס אפשר להגיע למשקלים הרבה יותר גבוהים
אחד שהוא מעודד צ׳יטינג קשה לשלוט בעומק התנועה
שתיים המשקל הכבד במקרים רבים מייצר עומס גדול על הברך בעיקר על הגיד הקדמי
שלוש התחלת התרגיל בעייתית כי אתה לא מתחיל ממצב נייטראלי.
אתה לא, בלג פרס המשקלים מוגבלים, בכל חדר כושר שהייתי עד היום והייתי בלא מעט אני מרים את כל הפלטות במכונה בלי בעיה בכלל, בסקוואט תמיד תוכל לשים עוד משקל על המוט,
הטווח תנועה לא קרוב לסקוואט
והמסת שריר שמעורבת קטנה יותר, והשרשרת האחורית לא תתחזק באותה צורה, ולא שרירי הליבה, ולא תפתח יציבות, ובטח ובטח שלא יהיה אותו עומס מערכתי, אין השוואה ביניהם אפילו.
לא נורא אפשר לחיות עם זה
למה שבסקוואט זה לא יקרה? זה כמעט אותה תנועה
חוץ מזה מבחינת בריאותית סקוואט יותר מסוכן מלג פרס כי חייב טכניקה מושלמת, מכל שטות קטנה בטכניקה שלא שמת לב אליה אפשר להפצע
בסדר אז עושים תנועה קטנה ואז מתחילים את הסט, זה ממש לא משמעותי
לפי החסרונות שהצגת פה היתרונות עולים על החסרונות, היתרון בלג פרס על סקוואט הוא שהמשקלים יותר גבוהים אז הדלתא באחוזים קטנה יותר, וככה אפשר להתקדם במשקלים יותר טוב, החסרונות שהצגת פה קצת מגוכחים, עדיין אני לא מבין למה עדיף סקוואט על לג פרס
לא ניסחתי את עצמי נכון, לא התכוונתי הגבלה של משקל...
התכוונתי שבלג פרס עושים משקלים גבוהים יותר מסקוואט, נגיד אם מישהו עושה 100 קילו סקוואט אז הוא יעשה 200 קילו לג פרס, וככה יותר קל להתקדם במשקלים מאימון לאימון כי הדלתא באחוזים קטנה יותר
ואצלי במכון הלג פרס נראה ככה, אין הגבלה של משקל
לג פרס עושים עד 90 מעלות בברכיים, בסקוואט קצת עוברים את ה-90 מעלות, לא משמעותי
ברור שסקוואט עובד על כל הגוף ולג פרס לא, אבל אנחנו מדברים על רגליים כרגע ומה ששאלתי מלכתחילה זה למה לא לעשות לג פרס במקום סקוואט ולעשות אימון מבודד על בטן וגב תחתון
אתה אח על מלא 😉
@tomer330 אז תעשה לג פרס
אני מרגיש שאני קורא פה הודעות של בנאדם שמחפש תירוצים לעשות לג פרס במקום סקוואט.
למה שעקמת תמנע ממך לעשות סקוואט?יש לי עקמת וזה מונע ממני לעשות סקוואט
למה שעקמת תמנע ממך לעשות סקוואט?
דרך אגב, בלג פרס הלחץ על הגב הוא גדול יותר לדעתי, תקנו אותי אם אני טועה...
קיבלתי בזמנו דלקת חריפה בגב התחתון אחרי לג פרס, שהשבית אותי לחודש ימים והקרין גם לאשכים.אם אתה לא עובר את ה-90 מעלות ולא מרים את הגב התחתון אין סיבה שזה יפעיל לחץ על הגב
אני לא מרגיש כאבים בגב בכלל כשאני עושה לג פרס
ם אתה לא עובר את ה-90 מעלות ולא מרים את הגב התחתון אין סיבה שזה יפעיל לחץ על הגב
אני לא מרגיש כאבים בגב בכלל כשאני עושה לג פרס
אם אתה לא עובר את ה 90 מעלות אז אל תעשה לג פרס כי אתה עושה חצי תנועה.
דבר בעייתי נוסף בלג פרס הוא הלחץ התוך בטני הגדול שנוצר , סכנת קילה !
רוצה לומר שאולי אפשר לשלב לג פרס 10-12 חזרות כתרגיל עזר מדי פעם אבל כתרגיל בסיס להשוות לג פרס לסקוואט זה כמו להשוות מרצדס ליונדאי