הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תחושות עילפון באימוני רגליים, לא יודע מה הגורם לזה

• פותח/ת השרשור זיז
  • פורסם בתאריך

זיז

משתמש מתחיל
197
237
נק' מוניטין:
394
197
237
נפשונית
אהלן,

בזמן האחרון אני לא מצליח לשרוד את האימוני רגליים בגלל תחושות עילפון לאחר תרגיל-2 שבאים אחרי תרגיל עצים כמו סקוואט\דדליפט ואין לי מושג מה הגורם לבעיה.
אני ישן טוב ואוכל טוב ומתקדם במשקלי עבודה, לפני חודש וחצי בערך היה לי אימון שהתעלפתי באמת כי הייתי חולה באותו יום והעמסתי דדליפט כבד, מאותו יום הורדתי את המשקלי עבודה ל60% ועליתי בהדרגה עד לעכשיו ועוד פעם מתחיל להרגיש את זה.

בן 17.10, 1.70 שוקל 73.5-74, מתאמן שנתיים+, משקלים נוכחים: 150X5 דדליפט, 132.5X5 סקוואט, 95X4 בנץ', 60X5 פרס

תוכנית (חשוב לציין שבאימון A זה לא קרה לי אף פעם כי הוא לא עצים כמו B)

A:
בנץ' פרס\אוברהיד פרס (רוטציה כל אימון) 3X5
פרפר בכבלים 3X10
לחיצה צרפתית בשכיבה בפולי תחתון 2X8
פשיטת מרפקים בפולי עליון 2X10
הנפות לצדדים (רק באימון שיש בו בנץ')

B:
סקוואט\דדליפט (רוטציה כל אימון) 1X5\3X5
פשיטת ברכיים במכונה 3X12
מתח עם משקל 3X5
חתירה בפולי תחתון 3X8 (החלפתי אותם בפולי עליון וחתירה בדמבל, זה עזר לי באימון הקודם עם הדדליפט אבל היום לא שרדתי)
פטישים 3X12

AxBxAxBxAxBxA

התוכנית עבדה לי מצוין עד שהגעתי למשקלים מאתגרים שמפחלצים אותי, נשארו לי שלושה חודשים למסה ואני די תקוע, אני לא יכול לעלות משקלי עבודה במצב הזה, חשבתי אולי לעבור לטקסס אבל לא יודע אם שלושה חודשים זה מספיק או שאולי מקור הבעיה הוא לא התוכנית.
בכל מקרה אולי זה יכול להיגרם ממשהו אחר? אולי לא מספיק שתייה\ויטמינים\בעיות לחץ דם אין לי מושג.
אירובי לא עשיתי לפחות 8 חודשים ואני 11 קג יותר עכשיו, אולי יש קשר?

@yujinius
@לוטם
@White Walker
@יהושע64

תודה.

אני לא רואה כאן משהו שאמור להביא לתחושה הזאת...
אולי לא מספיק שתייה\ויטמינים\בעיות לחץ דם אין לי מושג.
כמה אתה שותה ביום?
לא בטוח שזה קשור למה שאמרת אבל לא יזיק לעשות בדיקת דם בכל מקרה וגם למדוד לחץ דם כמה פעמים בזמנים שונים.
אירובי לא עשיתי לפחות 8 חודשים ואני 11 קג יותר עכשיו, אולי יש קשר?
לא חושב.

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה כאן משהו שאמור להביא לתחושה הזאת...

כמה אתה שותה ביום?
לא בטוח שזה קשור למה שאמרת אבל לא יזיק לעשות בדיקת דם בכל מקרה וגם למדוד לחץ דם כמה פעמים בזמנים שונים.

לא חושב.

לדעתי אני שותה 3+- ליטר אני לא בטוח, אני פשוט שותה מתי שאני צמא ואני שותה לא מעט, אני אלך לעשות בדיקת דם ולחץ דם שבוע הבא, יש משהו שאני יכול לעשות עד אז? להמשיך להתאמן כרגיל?

• פותח/ת השרשור
אין לי רעיונות מיוחדים, חוץ מלהימנע מלהגיע למצב שאתה כמעט מתעלף. אם אתה מרגיש שזה מתחיל אז תעצור את האימון.

הגורמים לזה הם סקוואט ודדליפט כבדים אבל זה לא אמור לקרות, אני אמור "לשרוד" את זה, לפני חודשיים שרדתי יפה מאוד עם המשקלים האלו ואז קיבלתי דלקת ריאות ורק לא מזמן חזרתי למשקלי עבודה ככה שאין לי מושג מה הגורם לזה.

אולי מאז המחלה וההתעלפות שלך חזרת מהר מידי לאימונים ואתה מעמיס על הגוף שלך ועל המערכת העצבית יותר מידי.
הייתי לוקח כמה ימי מנוחה, נוסף לבדיקות דם ולחץ דם.

• פותח/ת השרשור
אולי מאז המחלה וההתעלפות שלך חזרת מהר מידי לאימונים ואתה מעמיס על הגוף שלך ועל המערכת העצבית יותר מידי.
הייתי לוקח כמה ימי מנוחה, נוסף לבדיקות דם ולחץ דם.

לא חזרתי מהר מדי, לקח לי חודש וחצי לחזור בהדרגה לאותה עצימות שהייתי לפני המחלה, שבוע הבא אני אלך לעשות בדיקת דם+לחץ דם.

גם אם הורדת משקלים וכו וכו, להתאמן ישר אחרי (ובזמן) ההחלמה יכול לעשות צרות.
אני לא מאמין גדול באובר-טריינינג, אבל זה נשמע כמו סימפטומים דומים.
בכל מקרה, חוץ ממנוחה, אני לא רואה הרבה פתרונות אחרים לבעיה.

בכל מקרה אולי זה יכול להיגרם ממשהו אחר?
מאחר ותייגת אותי: אין לי מושג, אבל נראה לי שהתעלפות יכולה להגרם דווקא מלחץ דם נמוך, ביחוד בשינויי תנוחה מהירים.

אם הייתה לך דלקת ריאות יכול להיות שיש לך עדיין בעיה בנשימה. תבקש מהרופא שיבדקו לך סטורציה (חמצן בדם).
תבדוק גם מה הדופק שלך במנוחה ומה לחץ הדם.

אם אתה מתאמן עם חגורה יכול להיות שאתה מהדק אותה יותר מדי

• פותח/ת השרשור
אם הייתה לך דלקת ריאות יכול להיות שיש לך עדיין בעיה בנשימה. תבקש מהרופא שיבדקו לך סטורציה (חמצן בדם).
תבדוק גם מה הדופק שלך במנוחה ומה לחץ הדם.

אם אתה מתאמן עם חגורה יכול להיות שאתה מהדק אותה יותר מדי

היה לי דלקת ריאות בשילוב עם אסתמה, זה עבר ממזמן וגם בזמן הדלקת בדקו לי את החמצן בדם והיה תקין, בכל מקרה אני אבדוק הכל כשאני אלך לרופאה, יכול להיות גם שהחגורה הייתה מהודקת יותר מדי, כשחזרתי הביתה הרגשתי קצת לחץ בבטן שכאילו החגורה לחצה יותר מדי, בכל מקרה נניח והחגורה מהודקת מדי איך זה קשור למה שקרה לי?
החגורה היא עם LEVER אז אולי זה בגלל זה.

יכול להיות שזה נגרם מנשימה לא נכונה במהלך הסט שגורמת למחסור בחמצן...
בזמן ביצוע התרגיל תוודא שאתה משחרר את האויר.
נשמע מטופש אבל בהחלט יכול להיות הסיבה

האמת שהקפדתי על זה, לקחתי שאיפה חזקה והחזקתי בבטן בתחילת כל חזרה ושיחררתי למעלה.

חגורה הדוקה מדי יכולה להפריע להכניס מספיק אויר. יכול להיות שאתה עוצר את הנשימה בזמן הביצוע של החזרות

תחושת עלפון יכולה לקרות לאחר סקוואט כבד, המערכת מסתגלת לסוג כזה של עומס

אין לי הסבר לזה אבל אני גם חושב שיש פה קשר לנשימות, בזמן האחרון לאחר סיום סט כבד בדדליפט אני רואה נקודות שחורות ומרגיש מסוחרר

• פותח/ת השרשור
תחושת עלפון יכולה לקרות לאחר סקוואט כבד, המערכת מסתגלת לסוג כזה של עומס

זה לא אימון ראשון שזה קורה לי, כמעט בכל האימוני B האחרונים זה קרה חוץ מאחד, לא יודע אם המערכת מסתגלת..

יש לי בעיה דומה זה בגלל לחץ דם נמוך כשהשרירים מתמלאים בדם וזה רלוונטי בעיקר כשאתה עובד בטווח חזרות בינוני/גבוה על הגפיים.

שיפור הכושר הארובי די עזר לי אבל חוץ מזה לא ממש הצלחתי לפתור את זה לחלוטין . קח בחשבון שסוכר בזמן האימון מחמיר את התופעה כי הוא מעלה את זרימת הדם לשרירים עוד יותר.

אתה יכול גם לבדוק בבדיקת דם אם אתה אנמי ...

זה לא אימון ראשון שזה קורה לי, כמעט בכל האימוני B האחרונים זה קרה חוץ מאחד, לא יודע אם המערכת מסתגלת..
בטוח המערכת מסתגלת, אבל העומס גדל ולכן יש צורך בהסתגלות לעומס החדש

• פותח/ת השרשור
יש לי בעיה דומה זה בגלל לחץ דם נמוך כשהשרירים מתמלאים בדם וזה רלוונטי בעיקר כשאתה עובד בטווח חזרות בינוני/גבוה על הגפיים.

שיפור הכושר הארובי די עזר לי אבל חוץ מזה לא ממש הצלחתי לפתור את זה לחלוטין . קח בחשבון שסוכר בזמן האימון מחמיר את התופעה כי הוא מעלה את זרימת הדם לשרירים עוד יותר.

אתה יכול גם לבדוק בבדיקת דם אם אתה אנמי ...

אנמי אני בטוח לא, כרגע אני חושב שהבעיה היא אולי עם לחץ דם..

אני סבלתי לא מעט מהתעלפויות או כמעט התעלפויות בעבר (סביב גיל 20-25) - הבעיה בד"כ איננה לחץ דם גבוה במיוחד או נמוך במיוחד כי עם שינויי מאוד מהיר בלחץ הדם מגבוה מאוד בזמן ביצוע התרגיל לנמוך מייד עם סיום התרגיל. מכיוון שאין לך דרך לשלוט על הערך המקסימלי, הפטרון הוא להעלות את לחץ הדם מראש - לשתות מספיק וקפאין.
המערכת תתאזן עם הזמן (אצלי הסתדר אבל מעולם לא הגעתי למשקלים כל כך כבדים)
נסה גם למתן את המעבר למנוחה בסוף התרגיל - להמשיך לנוע כמה שניות, לכווץ שרירי בטן, להוריד את המשקל מהכתפיים לאט לאט.

בנוסף - נסה לבקש מהרופא בדיקת לחץ דם תוך כדי מאמץ

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית