הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תחושות עילפון באימוני רגליים, לא יודע מה הגורם לזה

• פותח/ת השרשור זיז
  • פורסם בתאריך

זיז

משתמש מתחיל
197
237
נק' מוניטין:
394
197
237
נפשונית
אהלן,

בזמן האחרון אני לא מצליח לשרוד את האימוני רגליים בגלל תחושות עילפון לאחר תרגיל-2 שבאים אחרי תרגיל עצים כמו סקוואט\דדליפט ואין לי מושג מה הגורם לבעיה.
אני ישן טוב ואוכל טוב ומתקדם במשקלי עבודה, לפני חודש וחצי בערך היה לי אימון שהתעלפתי באמת כי הייתי חולה באותו יום והעמסתי דדליפט כבד, מאותו יום הורדתי את המשקלי עבודה ל60% ועליתי בהדרגה עד לעכשיו ועוד פעם מתחיל להרגיש את זה.

בן 17.10, 1.70 שוקל 73.5-74, מתאמן שנתיים+, משקלים נוכחים: 150X5 דדליפט, 132.5X5 סקוואט, 95X4 בנץ', 60X5 פרס

תוכנית (חשוב לציין שבאימון A זה לא קרה לי אף פעם כי הוא לא עצים כמו B)

A:
בנץ' פרס\אוברהיד פרס (רוטציה כל אימון) 3X5
פרפר בכבלים 3X10
לחיצה צרפתית בשכיבה בפולי תחתון 2X8
פשיטת מרפקים בפולי עליון 2X10
הנפות לצדדים (רק באימון שיש בו בנץ')

B:
סקוואט\דדליפט (רוטציה כל אימון) 1X5\3X5
פשיטת ברכיים במכונה 3X12
מתח עם משקל 3X5
חתירה בפולי תחתון 3X8 (החלפתי אותם בפולי עליון וחתירה בדמבל, זה עזר לי באימון הקודם עם הדדליפט אבל היום לא שרדתי)
פטישים 3X12

AxBxAxBxAxBxA

התוכנית עבדה לי מצוין עד שהגעתי למשקלים מאתגרים שמפחלצים אותי, נשארו לי שלושה חודשים למסה ואני די תקוע, אני לא יכול לעלות משקלי עבודה במצב הזה, חשבתי אולי לעבור לטקסס אבל לא יודע אם שלושה חודשים זה מספיק או שאולי מקור הבעיה הוא לא התוכנית.
בכל מקרה אולי זה יכול להיגרם ממשהו אחר? אולי לא מספיק שתייה\ויטמינים\בעיות לחץ דם אין לי מושג.
אירובי לא עשיתי לפחות 8 חודשים ואני 11 קג יותר עכשיו, אולי יש קשר?

@yujinius
@לוטם
@White Walker
@יהושע64

תודה.

אתה משתמש בחגורה?
אצלי הייתה הרגשה דומה כשהחגורה הייתה לחוצה מידיי וגרמה ללחץ דם לעלות.
עשית בדיקות דם?

• פותח/ת השרשור
אתה משתמש בחגורה?
אצלי הייתה הרגשה דומה כשהחגורה הייתה לחוצה מידיי וגרמה ללחץ דם לעלות.
עשית בדיקות דם?

כן עם חגורה, יש מצב זה בגלל החגורה גם כי היא עם LEVER וכתוצאה מכך אני יכול להדק אותה יותר וגם כי בסוף האימון האחרון הרגשתי כאב כזה שהבטן נמחצה לי, עוד לא עשיתי בדיקת דם, מחר אני אעשה כנראה.
בדקתי עכשיו את החגורה והיא באמת הייתה לחוצה, היא הייתה כלכך לחוצה שבקושי הצלחתי לנשום 🤣, אין לי מושג איך לא שמתי לב לזה באימונים האחרונים.

בדקתי עכשיו את החגורה והיא באמת הייתה לחוצה, היא הייתה כלכך לחוצה שבקושי הצלחתי לנשום 🤣, אין לי מושג איך לא שמתי לב לזה באימונים האחרונים.
זה בדיוק מה שקרה לי לאחרונה.
כשלים והרגשת סחרור בגלל חגורה לחוצה יתר על המידה בדדליפט.

טוב ששמת לב 😃

• פותח/ת השרשור
צלם סט אחרון שלל בסקוואט והעלה לכאן להתרשמות

הבעיה לא בסקוואט כי גם בדדליפט זה קרה לי ובכלל בדדליפט התעלפתי פעם אחת אבל אעלה בהזדמנות כדי לראות אם יש בעיות בטכניקה עצמה.

הבעיה לא בסקוואט כי גם בדדליפט זה קרה לי ובכלל בדדליפט התעלפתי פעם אחת אבל אעלה בהזדמנות כדי לראות אם יש בעיות בטכניקה עצמה.
מטרתי לבדוק טכניקת נשימה

• פותח/ת השרשור
מטרתי לבדוק טכניקת נשימה

הסקוואט הבא שלי עוד שבוע (רוטציה בין הדדליפט והסקוואט) יש לי דדליפט בעוד שלושה ימים אצלם אותו.
ובכל מקרה עד אז, יש לך סרטון\הסברה לנשימה נכונה?
בהתחלה של כל חזרה אני לוקח שאיפה גדולה ומחזיק בבטן ובסוף החזרה מוציא.

הסקוואט הבא שלי עוד שבוע (רוטציה בין הדדליפט והסקוואט) יש לי דדליפט בעוד שלושה ימים אצלם אותו.
ובכל מקרה עד אז, יש לך סרטון\הסברה לנשימה נכונה?
בהתחלה של כל חזרה אני לוקח שאיפה גדולה ומחזיק בבטן ובסוף החזרה מוציא.
יש כמה טכניקות לנשימה נכונה וזה נתון להעדפה אישית ונוחיות. פשוט נסה למצוא את הנשימה שהכי פחות מביאה אותך לסחרור

• פותח/ת השרשור
יש כמה טכניקות לנשימה נכונה וזה נתון להעדפה אישית ונוחיות. פשוט נסה למצוא את הנשימה שהכי פחות מביאה אותך לסחרור

אני לא מכיר טכניקת נשימה אחרת חוץ מהוסלבה, איזה עוד יש?

אני לא מכיר טכניקת נשימה אחרת חוץ מהוסלבה, איזה עוד יש?
כמה אופציות:
1. נשימה לפני תחילת התנועה - שחרור בכיווץ - נשימה חוזרת - שחרור בהרפיה
2. נשימה לפני תחילת התנועה - שמירת האוויר לכל אורך התנועה - שחרור בהרפיה
3. נשימה לפני תחילת התנועה - שחרור בכיווץ - לא לנשום בחזרת התנועה - נשימה מחדש לפני התנועה הבאה
4. "פמפום" נשימה (היפר-ונטילציה) - פחות מומלץ, מתאימים יותר לסטים עם חזרות מרובות, כשמנסים לסיים בכוח את הסט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית