הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ההבדל בין בילדינג לליפטינג

• פותח/ת השרשור cyril
  • פורסם בתאריך

cyril

משתמש פעיל
315
4
נק' מוניטין:
4
315
4
שלום.

ראיתי פוסט באינטרנט שדיי בלבל אותי.
אני עד עכשיו לפי מה שלמדתי ממכם בפורום הבנתי שההבדל בין ליפטינג לבילדינג זה הנפח של האימון.
שאם אני יותר בעיניין של בילדינג אז יש להוסיף תרגילי עזר.
נכון לעכשיו עובד בצורה של
תרגילי בסיס ל5 חזרות משתדל להעלות משקל כל שבוע.
תרגילי עזר ל8 חזרות משתדל להתקדם במשקלים גם ככל שניתן.

שריר גדול 18 סטים שבועיים.
שריר קטן 10 סטים שבועיים.

לפני כמה ימים ראיתי פוסט של בודיבילדר בארץ שיש לו גם תוכניות של הכוונה ויעוץ תזונה ואימונים (לא יודע אם מותר לציין שמות לפי חוקי הפורום) שרשם שגם הוא פעם היה עובד כבד ומאז שהתחיל לעבוד בכל התרגילים ל15 חזרות עם משקלים יותר נמוכים הוא מתקדם יותר טוב ושזה מה שהוא ממליץ כי משקלים כבדים וחזרות נמוכות זה לפוורליפטינג ושזה סתם מעמיס על הגוף וגורם לפציעות מיותרות.

עכשיו השאלה אם באמת יש צורך לעבוד בכל התרגילים ל15 חזרות?

משקלים שלי כרגע אם זה משנה.
דחיקה 115 קילו ל5 חזרות 3 סטים
לחיצת כתפיים 60 קילו ל6 חזרות 3 סטים
מתח פלוס 30 גילו ל5 חזרות 3 סטים
מקבילים פלוס 37.5 קילו ל8 חזרות 3 סטים
דדליפט 100 קילו ל5 חזרות סט 1
סקווט 100 קילו ל5 חזרות 3 סטים

משקל גוף 89
גובה 180

תודה מראש.

אתה צודק, בילדינג תחרותי זה נושא אחר לגמרי ומדובר על אנשים שהם כבר ברמה מאוד גבוהה כך שקשה לגזור מהאימונים שלהם, המלצות למתחילים

כל מילה בסלע:)

רובנו, כאן בפורום, פשוט מתאמנים עם נטיה קלה לתחום מסוים.

• פותח/ת השרשור
פעמיים בשבוע. אני עושה ABXAB
X - יום מנוחה.
תאמת לא הוספתי שום תרגיל כי שהתייעצתי פה בבניית תוכנית האימונים אתה אמרת לי להוריד את הלחיצת רגליים 😃

המשקלים ממשיכים להעלות בהכל חוץ מסקוואט ודדליפט. בדדליפט יש בעיה של טכניקה אז אני מפחד להעמיס כי אני לא מצליח עדיין להגיע לכיוון מושלם בגב תחתון

מה אתה אומר צריך להוסיף עוד נפח לרגליים?
חשבתי בתרגילי עזר להעלות טיפה את החזרות מ8 לכיוון ה10-15 ובמורכבים להשאיר 5. ניסיתי את זה אתמול וההרגשה הייתה שהשרירים הרבה יותר קשים ומלאים בדם אחרי הסט. השאלה אם יש לזה השפעה על ההתפתחות שלהם?

@White Walker

אני אוהב לעשות אימונים של 30. זו ההמלצה של ריץ פיאנה!

נערך לאחרונה:
ואם תיתקל במונחים היפרטרופיה סרקופלזמית ומיופיברילית - כבר נמצא שאין אחד בלי השני ולכן טווח החזרות אינו זה שמשנה.
וואלה? נניח והמשפט הזה היה נכון, ולא היה שום הבדל בין היפרטרופיה שקוראת בתוך הסרקופלזמה לבין היפרטרופיה במבנה של המיופיבריל, שזו טענה לא נכונה מיסודה, אתה בעצם אומר שכל סטרס שאני יפעיל על השריר יגרום להסתגלות בכל החלקים בו באופן שווה, למשל אם אני יעשה סקוואטים כבדים אני יגדיל את כמות המיטוכונדריות בדיוק כמו ריצה?

וואלה? נניח והמשפט הזה היה נכון, ולא היה שום הבדל בין היפרטרופיה שקוראת בתוך הסרקופלזמה לבין היפרטרופיה במבנה של המיופיבריל, שזו טענה לא נכונה מיסודה, אתה בעצם אומר שכל סטרס שאני יפעיל על השריר יגרום להסתגלות בכל החלקים בו באופן שווה, למשל אם אני יעשה סקוואטים כבדים אני יגדיל את כמות המיטוכונדריות בדיוק כמו ריצה?

size of the sarcoplasm is limited by the size of the myofibrils. In other words, a cell can only hold so much sarcoplasm and that amount is limited by the size of the myofibril within it. Additionally, more than a handful of studies have tried to differentiate myofibrillar from sarcoplasmic hypertrophy with different prodocols and loading parameters. In every single one of them myofibrillar growth always comes out well ahead, typically by a 2-3 x margin.(1-5) Thus, it would seem it is impossible to increase sarcoplasmic growth in the absence of myofibrillar growth regardless of what strategies are employed.

This would tend to indicate that sarcoplasmic hypertrophy is mostly a myth.

מקור: The Myth of Non-Functional Hypertrophy

אל תשווה 2 קצוות. אבל האם 5×3 ישפיע על המיטוכנודריה כמו 10×3 התשובה כנראה שההבדל לא יהיה משמעותי

לכל תא חי שקיים בכדור הארץ יש תכונה משותפת, כולם מסתגלים לסטרס בהתאם לסטרס, למשל אם תא חי נמצא בסביבה חומצית, הוא יפתח עמידות לחומציות גבוהה.
אם מישהו חושב שזו המצאה מה שאני אומר, אז תעשו טובה ולכו ללמוד ביולוגיה.
אל תשווה 2 קצוות. אבל האם 5×3 ישפיע על המיטוכנודריה כמו 10×3 התשובה כנראה שההבדל לא יהיה משמעותי
גם אני חושב שזה לא יהיה משמעותי במיוחד, זה עדיין לא שובר את ההגדרה שיכולה לקרות היפרטרופיה בתוך הסרקופלסמה, ומיכולה לקרות היפרטרופיה במבנה של המיופיבריל, צריך להשתמש בהגדרות הנכונות
size of the sarcoplasm is limited by the size of the myofibrils. In other words, a cell can only hold so much sarcoplasm and that amount is limited by the size of the myofibril within it. Additionally, more than a handful of studies have tried to differentiate myofibrillar from sarcoplasmic hypertrophy with different prodocols and loading parameters. In every single one of them myofibrillar growth always comes out well ahead, typically by a 2-3 x margin.(1-5) Thus, it would seem it is impossible to increase sarcoplasmic growth in the absence of myofibrillar growth regardless of what strategies are employed.

This would tend to indicate that sarcoplasmic hypertrophy is mostly a myth.

מקור: The Myth of Non-Functional Hypertrophy
מה ששלחת לא סותר את הטענות שלי

• פותח/ת השרשור
לכל תא חי שקיים בכדור הארץ יש תכונה משותפת, כולם מסתגלים לסטרס בהתאם לסטרס, למשל אם תא חי נמצא בסביבה חומצית, הוא יפתח עמידות לחומציות גבוהה.
אם מישהו חושב שזו המצאה מה שאני אומר, אז תעשו טובה ולכו ללמוד ביולוגיה.

גם אני חושב שזה לא יהיה משמעותי במיוחד, זה עדיין לא שובר את ההגדרה שיכולה לקרות היפרטרופיה בתוך הסרקופלסמה, ומיכולה לקרות היפרטרופיה במבנה של המיופיבריל, צריך להשתמש בהגדרות הנכונות

אז אתם אומרים שלא משנה כל כך מספר החזרות העיקר שהשריר כל הזמן יקבל סטרס משתנה. אם זה משקל יותר גבוה או יותר חזרות?!
זה יכול לבוא לידי ביטוי ב5 חזרות והוספת משקל כל שבוע וזה גם יכול לבוא בשבוע לעבוד ל5 חזרות ושבוע לעבוד ל12 חזרות, העיקר שלא יתרגל לאותו דבר?

אז אתם אומרים שלא משנה כל כך מספר החזרות העיקר שהשריר כל הזמן יקבל סטרס משתנה. אם זה משקל יותר גבוה או יותר חזרות?!
זה יכול לבוא לידי ביטוי ב5 חזרות והוספת משקל כל שבוע וזה גם יכול לבוא בשבוע לעבוד ל5 חזרות ושבוע לעבוד ל12 חזרות, העיקר שלא יתרגל לאותו דבר?
זה פירוש שגוי לדברים.
צריך סטרס עולה שזה שונה ממשתנה.
אם עשית 5×3 עם 60 קילו, ההתקדמות הסבירה תהיה למשקל 62.5 או למשל ל 5,5,6.
אם תקפוץ ל 12 חזרות יהיה לך קשה לדעת איזה משקל לשים ואז או שתגיע לכשל או שתעבוד קל מדי, לכן יש יתרון לעקביות ותכנון מראש

אולי הטענה שלי לא הייתה מאה אחוז נכונה אבל לפחות בהיבט של אימונים, מה לא נכון בה?
it would seem it is impossible to increase sarcoplasmic growth in the absence of myofibrillar growth regardless of what strategies are employed.

• פותח/ת השרשור
זה פירוש שגוי לדברים.
צריך סטרס עולה שזה שונה ממשתנה.
אם עשית 5×3 עם 60 קילו, ההתקדמות הסבירה תהיה למשקל 62.5 או למשל ל 5,5,6.
אם תקפוץ ל 12 חזרות יהיה לך קשה לדעת איזה משקל לשים ואז או שתגיע לכשל או שתעבוד קל מדי, לכן יש יתרון לעקביות ותכנון מראש

ואין סיבה להתייחס לזה שמתי שאני עובד ל12-15 בתרגילי עזר אני מרגיש הרבה יותר פאמפ מ8 חזרות?

ואין סיבה להתייחס לזה שמתי שאני עובד ל12-15 בתרגילי עזר אני מרגיש הרבה יותר פאמפ מ8 חזרות?
לא.
תבדוק התקדמות לפי משקלי עבודה, משקל גוף פעם בשבוע והיקפים פעם בחודש
אתה יכול גם לצלם פעם בחודש לצורך השוואה

דרך אגב, בתכניות שעשיתי עם 8-12 חזרות גם התקדמתי בצורה יפה מבחינת משקלים, השאלה היא איך עושים את זה, אם מגדירים טווח חזרות ובכל פעם שמגיעים אליו אז מעלים מעט משקל אז תהיה התקדמות במשקלים ואפילו התקדמות יפה.
כמובן שבלי כוח (אימונים של 5 חזרות) יהיה קשה להתקדם ב 8-12 חזרות.
לגבי משקל גוף זה כבר תלוי תזונה ומאזן קלורי, בהנחה שהמתאמן יהיה במאזן קלורי חיובי ויראה עלייה במשקל כל שבוע אני מניח שחלק מהמשקל שעלה הוא שריר וזה לא משנה אם הוא עבד 5,8 או 12 חזרות (בהנחה כמובן שאימוני הכוח היו עם התנגדות ראויה).

• פותח/ת השרשור
לא.
תבדוק התקדמות לפי משקלי עבודה, משקל גוף פעם בשבוע והיקפים פעם בחודש
אתה יכול גם לצלם פעם בחודש לצורך השוואה

כל העיניין של פתיחת הפוסט זה בגלל שנתעקתי בעליה שלי כבר איזה 3 שבועות אני תקוע על משקל 89 למרות שהמאזן חיובי והאימונים חזקים. התקדמות במשקלי עבודה קצת יותר איטית כי המשקלים כבר נהיו יותר כבדים. חוץ מדדליפט וסקוואט שקצת לוקים בחסר בהתקדמות במשקלים.

שיתקנו אותי המומחים אם אני טועה אבל התקדמות במשקלים נעצרת מתישהו לא? אחרת תגיע לדדליפט של 700 קילו וסקוואט 900 קילו, אני מניח שאי אפשר להתקדם לנצח...

נראה לי גם שעם הזמן במסה צריך להעלות את הקלוריות כי אתה כבר שוקל יותר וצורך יותר קלוריות .

תקוע במשקל = המאזן לא חיובי. תעלה 100-200 קלוריות ליום ותראה אם יש שינוי.
ה bmr משתנה עם הזמן

אולי הטענה שלי לא הייתה מאה אחוז נכונה אבל לפחות בהיבט של אימונים, מה לא נכון בה?
it would seem it is impossible to increase sarcoplasmic growth in the absence of myofibrillar growth regardless of what strategies are employed.
אני טוען שריצה תגרום ליותר בניה של מיטוכונדריה בסרקופלסמה מאימוני משקולות כבדים למשל, אני לא משווה עבודה של 5 חזרות ל-15 חזרות, זה הבדלים לא משמעותיים בעיני
איפה כתבתי את זה?

• פותח/ת השרשור
אני טוען שריצה תגרום ליותר בניה של מיטוכונדריה בסרקופלסמה מאימוני משקולות כבדים למשל, אני לא משווה עבודה של 5 חזרות ל-15 חזרות, זה הבדלים לא משמעותיים בעיני

איפה כתבתי את זה?

לא אמרתי שכתבת את זה שאלתי אם זאת הכוונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית