הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אימונים לקראת גיבוש לצבא (יחטיות)

ItalianBoy

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
אהלן, אני מתגייס במרץ הקרוב לקרבי, ואני הולך לצאת לגיבוש יחטיות.
עכשיו, אני נמצא בכושר שהוא סבבה (לא טוב מידי ולא גרוע מידי), הייתי בגיבוש צנחנים ועשיתי 2000 ב-7:39 דקות, אבל עדיין אני מרגיש שהסיבולת לא כזאת טובה.
עכשיו השאלה שלי היא אם חדר כושר יעזור לי בגיבוש או במהלך השירות הצבאי? ואם כן, אז על אילו תרגילים לתת יותר דגש שיהיו יותר יעילים בשירות?
ואני מעוניין לשפר את הסיבולת לב ריאה שלי, בשביל זה מה יותר יעזור לי, ספרינטים או ריצות למרחקים ארוכים וכו?
וגם, לא הקדשתי יותר מידי זמן לשכיבות שמיכה, בטן ומקבילים, והתחלתי לעשות לפני כמה ימים, ובאמת שקשה לי, איך אפשר להגדיל את מס' החזרות שאני עושה? פשוט כל יום לעשות עוד ועוד וככה אני אשתפר?

ובכללי טיפים לעוד אימונים ודברים שיכולים לעזור.

😃

• פותח/ת השרשור
לגבי ריצות,תשלב ריצות נפח(ארוכות),יחד עם אימוני ספרינטים(אינטרולים)
מה בנוגע לאימוני כוח? מתח מקבילים וכו'? לעשות אותם בימים נפרדים או שאפשר לשלב בימים שאני עושה אינטרוולים או נפח?

ואני מעוניין לשפר את הסיבולת לב ריאה שלי, בשביל זה מה יותר יעזור לי, ספרינטים או ריצות למרחקים ארוכים וכו?
בשביל כושר קרבי, רצוי לעבוד הרבה על ספרינטים, זה בין הדברים שהכי יעזרו לך בגיבושים, מי שיכול לעשות ספרינטים שוב ושוב ושוב ושוב בלי לפרוש, הוא לרוב זה שיגיעה לסיירת, ואני אומר את זה כאחד שעבד עם לא מעט מגבשים בשירות הצבאי שלי.

לגבי ריצות באופן כללי, בהתחלה כדאי להתחיל עם ריצות על קצב קל לאורך זמן, ויסכים איתי @hanan בנושא הזה.
לאחר מכן לעשות הכנות לריצת 2000/3000 תלוי בדרישות של הגיבוש.

וגם, לא הקדשתי יותר מידי זמן לשכיבות שמיכה, בטן ומקבילים, והתחלתי לעשות לפני כמה ימים, ובאמת שקשה לי, איך אפשר להגדיל את מס' החזרות שאני עושה? פשוט כל יום לעשות עוד ועוד וככה אני אשתפר?
חשוב מאוד להתחזק במתח ומקבילים, אמנם לרוב הדרישות לא מאוד גבוהות בשביל לעבור את הגיבוש, אבל בשביל להתקבל לרוב בוחרים את אלו שעשו הכי הרבה, לכן תבוא הכי חזק שאתה יכול.
תשלב עבודה עם משקל עליך, יכול מאוד לעזור, וכמובן שאימונים עם משקל גוף להרבה חזרות זה נחוץ, וגם משקל גוף גבוה יכול להקשות, כך את זה בחשבון.

אם אתה רץ 2000 ב 7:40 הכושר שלך טוב ואפילו טוב מאוד.
אם נשארו לך 10 שבועות לגיוס, אל תשתגע.
2/3 אימוני ריצה בשבוע בסגנון חצי שעה רצוי בתנאי שטח עם עליות, בכל פעם שאתה מגיע לעליה תלולה יותר תרוץ אותה חזק.
במקביל 2/3 אימוני מתח / מקבילים/ שכיבות סמיכה
השינוי ב 10 שבועות לא יכול להיות דרמטי ותמיד קיים סיכון להפצע, אז עדיף לא להגזים
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אם אתה רץ 2000 ב 7:40 הכושר שלך טוב ואפילו טוב מאוד.
אם נשארו לך 10 שבועות לגיוס, אל תשתגע.
2/3 אימוני ריצה בשבוע בסגנון חצי שעה רצוי בתנאי שטח עם עליות, בכל פעם שאתה מגיע לעליה תלולה יותר תרוץ אותה חזק.
במקביל 2/3 אימוני מתח / מקבילים/ שכיבות סמיכה
השינוי ב 10 שבועות לא יכול להיות דרמטי ותמיד קיים סיכון להפצע, אז עדיף לא להגזים
בהצלחה
קודם כל תודה רבה לשניכם על התגובות.
שנית, כבר התחלתי לרוץ מצאתי תכנית די טובה שהיא כוללת הליכה של 25 דקות ו-5 דקות ריצה, וכל שבוע להוסיף עוד 2 דקות ריצה ולהוריד מההליכה.
ספרינטים, לא נגעתי בזה כבר תקופה, ולכן קראתי שמומלץ להתחיל בשבוע השלישי לאימונים, אז כך אעשה, גם לא רוצה להסתכן יותר מידי לפני הגיוס בכדי לא להיפצע.
ועוד שאלה, אתם ממליצים לרוץ על משטחים מסויימים? כי בינתיים בימים הללו שיצא לי לרוץ, רצתי בעיקר על אספלט, או שבילי אופניים.
וספרינטים אני מתחיל עוד שבועיים לרוץ על חול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית