הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

לוג - SS בטכניון

Cygnus

משתמש משקיע
4,921
328
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,594
4,921
328
Team Active
היום אני מתחיל בפעם הראשונה תכנית אימון רצינית כלשהיא - כמו כן סקוואט ודדליפט ראשונים :120ag:

נתונים להיום: 1.81, 78 ק"ג, אחזוי שומן עדיין לא ידועים.

היום אני ניגשתי לראשונה לסקוואט ואני מוכרח לציין שדי סלדתי מהתרגיל הזה מכיוון שראיתי בו כ"חופשי" מדי וחששתי לאפקט על הגב והברכיים ובאופן כללי זה לא תרגיל שאתה יושב בו בנוחות במכשיר אלא ממש תופס לך עמדה בחד"כ. לא היה לי מושג כמה שוקל המוט (מוט אולימפי) ואשמח אם תגידו לי (כל המוטות שם היו באותו אורך ועובי) ולא היה לי מושג כמה אני יכול להרים בסקוואט וכמובן שזו הפעם הראשונה שאני עושה את התרגיל ואת התנועה.

אז שמתי בהתחלה 20 קילו כדי להתחמם ולתרגל, אח"כ 50 קילו לשני הסטים האחרונים. את הדדליפט עשיתי אחריו כי שכחתי את הסדר ובטעות עשיתי גם 3 סטים, המשקל היה 50 ק"ג. אח"כ בבנץ' התחממתי עם 10 חזרות על מוט ריק ושמתי 50 קילו ועשיתי 3 סטים.

באופן כללי הרגשתי טמטום ובזבוז יום אימון כי יכולתי לעשות הרבה יותר בסקוואט ובדדליפט ולא הרגשתי קרוב לקריעה וחשבתי לחזור ולעשות עוד סיבוב עליהם אבל כנראה שמישהו פה היה מכוון אלי רובה אז החלטתי שעדיף פשוט להעלות בהרבה באימון הבא.

הסקוואט - הסקוואט הוא התרגיל או התנועה הכי אינטואיטיבית וטבעית שעשיתי אי פעם ואני מת עליו. שמתי את המוט נמוך לפי הדיאגרמות של ריפטו (lowbar אני מניח) ודחפתי את התחת כמו שהוא מבקש. להפתעתי העומס היה שווה לאורך כל התנועה ולא הרגשתי עומס או כאב בברכיים או בגב התחתון בכלל (אולי זה המשקל הנמוך אך אני רק מציין שהרגשתי טוב עם התנועה). בכל מקרה כפי שמשה או מישל אמרו בת'רד התכנית שלי, כל סיבה לא לעשות סקוואט היא תירוץ ותו לא. הקפדתי שהאגן יהיה נמוך מהברכיים תמיד (למעשה עצרתי רק כאשר לא עוד מקום לרדת עם ברכיים החוצה כמה שאפשר).

הדדליפט - הדדליפט הרגיש פחות טוב. אולי בגלל שהפלטות היו קטנות והמוט ישב נמוך. אני חושב שאני לא מוריד את הגב מספיק. את המוט עצמו תמיד "הצמדתי" לרגליים ולא השארתי אותו באוויר אך זה לא הרגיש טבעי ונכון כמו הסקוואט. וכפי שאמרתי עשיתי בטעות 3 סטים במקום 1.

הבנץ' - קשה לי להחליט אם אני מחזיק במוט באופן סימטרי או לא ואם אני במקום הנכון מתחת למוט אך זה היה תרגיל די טוב והגעתי לשבירה בסוף הסט השלישי עם 50+מוט.

כל האימון הסתיים מהר מאוד והרגשתי מאוכזב ומתוסכל אז עשיתי פולי חבל עליון משיכה למטה 3 סטים עם 65 קילו. 🤫

בכל אופן זה היה אימון מבוזבז והלוואי והייתי מעמיס עוד. כמה המוט שוקל?

סקוואט: 30X5, 50X5, 50X5 (התחלתי עם 30)
דדליפט: 50X5, 50X5, 50X5
בנץ': 20X5, 30X5, 50X5, 50X5, 50X5 (ז"א התחלתי עם 20 ועליתי הסדר לא יוצא טוב כאן)
פולי עליון משיכת חבל למטה: 50X5, 65X5, 65X5 (התחלתי עם 50)

אני צריך לדעת כמה אני אמור להעמיס ומה אמורים להיות היחסים בין משקלי העבודה של התרגילים השונים? אני חושב שארים הרבה יותר אם תגידו לי "50 קילו סקוואט" מאשר שאני אנסה ואמצא לבד או פשוט אעלה מאימון לאימון. אני רוצה נקודת התחלה שתאתגר ותהיה רלוונטית.

אוכל בנתיים:

ארוחת בוקר: קופסאת טונה, 2 פרוסות לחם, 250 גרם חומוס, 3 כוסות גדולות יוגורט 4.5%
עכשיו הולך לאכול: 2 קופסאות טונה, מסיים את כד היוגורט, 5 ביצים. (אני חוזר היום הביתה אז אוכל אוכל רציני של אמא וגם נגמר לי הלחם החלב וכל דבר אחר חוץ מה שרשמתי שאוכל ואין לי יותר כסף אז לא נורא).

עריכה: עוד בעיה מחורבנת. אני התאמנתי היום ואני אחזור הביתה היום או מחר ואני אחזור רק ביום ראשון. זה חרא או בסדר? ז"א שיעברו 3 ימים ללא אימון. משבוע הבא אני מתחיל ראשון-שלישי-חמישי. אין לי ליד הבית חד"כ.

עלו לי שאלות במהלך האימון אך שכחתי אז אתם מוזמנים לחוות את דעתכם.

נערך לאחרונה:
1. מוט אולימפי שוקל 20 קילו.
2. אתה צודק, המוט של הדדליפט היה נמוך מדי.
3. תחסוך לעצמך הרבה טעויות אם פשוט תקרא את הספר.

• פותח/ת השרשור
אוקיי עדכנתי את המשקלים עם המוט - מה עם שאר השאלות?
|
V
אני צריך לדעת כמה אני אמור להעמיס ומה אמורים להיות היחסים בין משקלי העבודה של התרגילים השונים? אני חושב שארים הרבה יותר אם תגידו לי "50 קילו סקוואט" מאשר שאני אנסה ואמצא לבד או פשוט אעלה מאימון לאימון. אני רוצה נקודת התחלה שתאתגר ותהיה רלוונטית.

קראתי את המאמרים על קצב ההתקדמות אך אני רוצה קודם נקודת פתיחת טובה.

אני התאמנתי היום ואני אחזור הביתה היום או מחר ואני אחזור רק ביום ראשון. זה חרא או בסדר? ז"א שיעברו 3 ימים ללא אימון. משבוע הבא אני מתחיל ראשון-שלישי-חמישי. אין לי ליד הבית חד"כ.

נקודת ההתחלה לא רלוונטית. מה שרלוונטי זה שאתה מוסיף משקל כל אימו. מהר מאוד זה יהיה מאתגר, כך שאין לך מה לדאוג.

יופי קבעת RM5 עכשיו תרד ל70% ותעלה 5 קילו בסקוואט ובדדליפט בשאר 2.5 כל אימון.
בהצלחה ואל תשכח לראות הרבה סרטונים לקרוא את הספר.
אני יודע אולי זה קצת ארוך ובדיוק התחילה שנת הלימודים אבל אם אתה רציני ולא בא לך לעשות שטויות אתה תקרא 😃.

• פותח/ת השרשור
RM5 אני מבין מה זה אבל איך קבעתי אותו ולאיזה תרגיל אתה מתכוון? ומז"א תרד ל-70%?

אתה חייב לקרוא את הספר, תריץ חיפוש בפורום ותקרא.
RM5 זה Rep max ל-5 חזרות. אמורים להתחיל את התוכנית מ70% RM5 אם אתה עושה 50 בנץ' תרד ל35, אתה לומד בטכניון אתה לא צריך שאני יעשה בשבילך את החשבון.

תתחיל ממשקל שיהיה קל לך לעבוד איתו ותקפיד על טכניקה נכונה. בדדליפט אתה יכול להגביה עם פלטות שתשים מתחת.
תנצל את הזמן הזה שאתה לא מתאמן כדי לקרוא בספר ולהבין איך לבצע את התרגילים. לי מה שעזר (ועדיין משתמש בזה) זה לכתוב על דף נקודות עיקריות שצריך להקפיד ולקרוא לפני שאני מתחיל לעשות את התרגיל עצמו.
שיהיה בהצלחה 😃

• פותח/ת השרשור
אני אשתדל להשיג את הספר ותודה על העצות חברה.

kabab, תהיה רציני מן הסתם אני יודע לחשב 70% מכמות כלשהי אני שאלתי למה להוריד ל-70% אם אני יכול להמשיך ולהעלות מאימון לאימון? ולאיזה תרגיל התכוונת שהגעתי ל-RM5 שלו?

תקשיב, כרגע אתה אולי יכול לעלות אבל ברגע שתתחיל ממשקל שיהיה לך קל ההתקדמות הלינארית שלך תמשך יותר זמן וזאת המטרה, ובנוסף שתגיע למשקלים שזה כבר כבד לך אתה לא תצטרך להתרכז בטכניקה.
ועוד פעם תקרא את הספר אין סיכוי שאתה עושה את התרגילים נכון אם לא קראת את הספר או לפחות ראית את ה-DVD (עדיף ספר)

• פותח/ת השרשור
אזולאי, לומד מדעי המחשב מערכות מידע.

kabab, הבנתי את הנקודה ובדיוק קראתי עליה בציטוטים מהספר לפני שראיתי את ההודעה שלך. בנוגע לספר, אשיג ואקרא אותו אין צורך לציין יותר את חשיבותו, היא ברורה לי 😃

בנוגע לדדליפט יש פלטות גדולות של 15 קילו לא יודע למה יצרתי 30 קילו עם 15 קטנים מכל צד, פעם הבא 60 קילו.

נערך לאחרונה:
אגב, גם אני עושה SS בטכניון, ומכיר עוד כמה וכמה שעושים\עשו פה את התוכנית.
שים לב - יש שני סוגים של מוטות בחד"כ, הישנים הרבה יותר טובים מהחדשים - האחיזה בהם יותר נוחה, והחדשים פשוט עבים וקצרים מדי.
כמו שאמרו, יש המון מידע בספר והוא מוסיף הרבה על הDVD (ובטח על לקרוא באינטרנט).
אה, ולא הבנתי למה עשית פולי עליון.
וחוץ מזה - אם בא לך מישהו שיציץ על מה שאתה עושה שלח ה"פ.

• פותח/ת השרשור
הפנטש, כן שמתי לב שהישנים החלודים דקים יותר ולקחתי מוט כזה. הראק שם הוא דווקא די נוח ואני מת על הסקוואט מהיום ואלך 😃 איפה אתה עומד בתכנית? מה הנתונים שלך בכללי?

lightweight וכל השאר, את כל הדברים באתר קראתי, ואני אשיג את הספר בהזדמנות אז אנא אין צורך לחזור על זה כל הזמן 😃

היום חזרתי הביתה אז אחזור לאימון רק ביום ראשון, שזה אומר 3 ימים מבוזבזים. יש מצב שאבקר בחד"כ מקומי אך אם לא אוכל, מה אתם מציעים? חשבתי לעשות מתח בבית וסקוואט עם ברזלים שיש לנו בבית...🆘

• פותח/ת השרשור
אם לא אצליח להשלים את יום שישי בחד"כ בסביבה לא כדאי לעשות לפחות מתח? וביום ראשון להמשיך B או לחזור שוב על A כדי להיכנס ל-ראשון-שני-שלישי מסודר?

אם לא אצליח להשלים את יום שישי בחד"כ בסביבה לא כדאי לעשות לפחות מתח? וביום ראשון להמשיך B או לחזור שוב על A כדי להיכנס ל-ראשון-שני-שלישי מסודר?
אין בעיה לעשות מתח, אבל אם אתה מצליח להשלים מספר מכובד של חזרות לא הייתי עושה את זה יום לפני שאני מתאמן, אבל בכללי מקבילים ומתח לא אמורים להזיק לך אם היית אמור להתאמן בימים האלה.

• פותח/ת השרשור
שאלות:

יש לי DOMS רציניים בגב התחתון, ז"א שאם אני יושב במקום יותר מחצי שעה הגב מרגיש כמו בטון שנקרש, איך מתמודדים עם זה כדי שזה לא יגביל באימונים או איך מונעים את זה?

שאלות:

יש לי DOMS רציניים בגב התחתון, ז"א שאם אני יושב במקום יותר מחצי שעה הגב מרגיש כמו בטון שנקרש, איך מתמודדים עם זה כדי שזה לא יגביל באימונים או איך מונעים את זה?
לי זה אף פעם לא קרה, אבל הייתי אומר אחד משניים (ובעצם שניהם):
תוודא שאין לך לקות בטכניקה (ואם לא קראת את הספר - יש לך. גם אם קראת יש לך).
הגב שלך חלש, הוא צריך להתחזק, תמשיך להתאמן.

בנוגע לאיפה שאני עומד בתוכנית - אני כבר שבוע עשירי בתוכה, יצא לי לעשות ריסט אחד לסקוואט ואחד לפרס, אז לדעתי יש לי עוד מה לחלוב ממנה. כתבתי פה מספרים פעם אבל הבנתי שמספרים בלי סרטון זה לא מנומס, אז אני לא אזרוק סתם. אני 90 ומשהו (לא נשקלתי כמה זמן) קילו על 1.78.
עצות:
לקרוא את הספר.
לאכול.
לישון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית