הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ להתאמן לקראת יום סיירות

• פותח/ת השרשור dht186
  • פורסם בתאריך

dht186

משתמש מתחיל
107
2
נק' מוניטין:
2
107
2
יש לי יום סיירות עוד שנה ואני בכושר די זוועה, בערך 10 דקות ל2 קילומטר.
אני לא יודע בדיוק ממה להתחיל וכמה אימונים בשבוע.
איך אתם ממליצים? איך אשלב ספרינטים מאוחר יותר אני קודם כל רוצה להגיע ל8 דקות לפחות ב2000.
תודה לעוזרים

• פותח/ת השרשור
תקרא את זה :
מבוא לריצה והכנה לצבא - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תזכור דבר אחד שגם יהיה רשום במאמר
לא מי שהורג את עצמו באימונים הוא מי שינצח בתחרות, אלא מי שמתאמן חכם באימונים.
תודה רבה על העזרה, אבל עדיין לא כל כך הבנתי איך לבנות חחח
כמה אימונים לעשות בשבוע? ומכמה קילומטר להתחיל? והבנתי שלא צריך ריצות ארוכות כל כך אז מתי להפסיק לשפר את המרחק?

תודה רבה על העזרה, אבל עדיין לא כל כך הבנתי איך לבנות חחח
כמה אימונים לעשות בשבוע? ומכמה קילומטר להתחיל? והבנתי שלא צריך ריצות ארוכות כל כך אז מתי להפסיק לשפר את המרחק?

אומנם הייתי בגיבוש או שניים בצבא, אך הידע שלי בבניית תוכניות הוא לא גבוה.
אני אתן לאחרים שעם יותר ידע וניסיון ממני לתת את דעתם.
@hanan
@Beast and cheat

אם יש לך שנה תצטרף לאחת מקבוצות ההכנה לצה׳ל
לתת לך כמה עצות לא באמת יקדם אותך

• פותח/ת השרשור
אם יש לך שנה תצטרף לאחת מקבוצות ההכנה לצה׳ל
לתת לך כמה עצות לא באמת יקדם אותך
הבעיה זה שאני מעדיף להתאמן בזמנים שלי כי בקושי יש לי זמן אז בימים לחוצים אני יכול לשנות קצת את הלו"ז.

הבעיה זה שאני מעדיף להתאמן בזמנים שלי כי בקושי יש לי זמן אז בימים לחוצים אני יכול לשנות קצת את הלו"ז.

אוקיי, אומנם הפנתי אותך אליהם...
בתור בנאדם שהיה בגיבוש מטכ"ל... ותקופה ארוכה מאוד אחרי זה גם גיבוש טייס(רק בהתחלה כי עפתי על חום חחח)

לגיבוש מטכל מאוד חשוב להתאמן בקבוצה, היו אנשים איתי שבאו מקבוצה של עוד 30 איש שהגיעו לגיבוש, אשכרה להתאמן עם אנשים ברמה שלך.
אל תוותר על זה.

יש לי יום סיירות עוד שנה ואני בכושר די זוועה, בערך 10 דקות ל2 קילומטר.
אני לא יודע בדיוק ממה להתחיל וכמה אימונים בשבוע.
איך אתם ממליצים? איך אשלב ספרינטים מאוחר יותר אני קודם כל רוצה להגיע ל8 דקות לפחות ב2000.
תודה לעוזרים
שנה שלמה זה זמן מאוד ארוך ובו תוכל לשפר הרבה אספקטים, בכדי לעבור את יום הסיירות.
מלבד הכושר הגופני, חשוב שתבין שביום הסיירות בוחנים גם עבודת צוות, עבודת יחיד, תפקוד תחת לחץ, משמעת, עזרה הדדית, מנהיגות ופיקוד, שיתוף ושלל תכונות שמעבר רק לכושר הפיזי.

מלבד זאת, גם בהנחה והכושר שלך יספיק, ואף יותר, לעבור את יום הסיירות, זכור כי זו רק יריית הפתיחה - השירות הצבאי באחת מהיחידות המובחרות או יחידות העילית (מקווה עבורך שאתה שואף לשם - וגם תגיע) מאוד תובעניות, ושוב, לא רק כושר גופני גבוה הוא החשוב ביותר.

יהיה קשה להכווין אותך ממש 1 ל-1 כיצד לבנות תוכנית אימונים (הן לשיפור הכוח והן ליכולות האירוביות).
כדאי שתתחיל לקרוא באתר מאמרים, ולחפש אשכולות דומים כאן בפורום הרלוונטים לנושא (לא חסר - החל מיום סיירות/יום גיבוש/כושר קרבי/כושר צבאי וכדומה).
צבור ידע, מושג כללי, ונסה לבנות לעצמך תוכנית טובה.

במקביל, תוכל גם לברר חיצונית בקבוצות אידיאליות להכנה להכנה ליום סיירות וכושר קרבי.
גם אם תבחר להתאמן לבד, אין זה שולל מידת הצלחה לא פחותה מאשר אימון בצוות.

בכל מקרה, טובים ממני יוכלו לתת לך מושג נוסף
@Beast and cheat

• פותח/ת השרשור
שנה שלמה זה זמן מאוד ארוך ובו תוכל לשפר הרבה אספקטים, בכדי לעבור את יום הסיירות.
מלבד הכושר הגופני, חשוב שתבין שביום הסיירות בוחנים גם עבודת צוות, עבודת יחיד, תפקוד תחת לחץ, משמעת, עזרה הדדית, מנהיגות ופיקוד, שיתוף ושלל תכונות שמעבר רק לכושר הפיזי.

מלבד זאת, גם בהנחה והכושר שלך יספיק, ואף יותר, לעבור את יום הסיירות, זכור כי זו רק יריית הפתיחה - השירות הצבאי באחת מהיחידות המובחרות או יחידות העילית (מקווה עבורך שאתה שואף לשם - וגם תגיע) מאוד תובעניות, ושוב, לא רק כושר גופני גבוה הוא החשוב ביותר.

יהיה קשה להכווין אותך ממש 1 ל-1 כיצד לבנות תוכנית אימונים (הן לשיפור הכוח והן ליכולות האירוביות).
כדאי שתתחיל לקרוא באתר מאמרים, ולחפש אשכולות דומים כאן בפורום הרלוונטים לנושא (לא חסר - החל מיום סיירות/יום גיבוש/כושר קרבי/כושר צבאי וכדומה).

במקביל, תוכל גם לברר חיצונית בקבוצות אידיאליות להכנה להכנה ליום סיירות וכושר קרבי.

@Beast and cheat
כן אני יודע שבוחנים עבודת צוות והכל אבל כרגע אני מעדיף להתחיל לבד, בחופש הגדול אחרי הבגרויות אני אצטרף לקבוצה ויעבוד על הפן הקבוצתי, כרגע אני מעוניין לשפר את הכושר שלי כמה שיותר.
3 אימוני ריצות בשבוע זה טוב להתחלה? הבנתי שלא להכניס אינטרוולים בינתיים אז פשוט לרוץ 2000? כי אין לי יותר מידי איך לגוון בכושר הנתון שלי כרגע.

@Beast and cheat

כן אני יודע שבוחנים עבודת צוות והכל אבל כרגע אני מעדיף להתחיל לבד, בחופש הגדול אחרי הבגרויות אני אצטרף לקבוצה ויעבוד על הפן הקבוצתי, כרגע אני מעוניין לשפר את הכושר שלי כמה שיותר.
3 אימוני ריצות בשבוע זה טוב להתחלה? הבנתי שלא להכניס אינטרוולים בינתיים אז פשוט לרוץ 2000? כי אין לי יותר מידי איך לגוון בכושר הנתון שלי כרגע.

רק בגיבוש דברים נבחנים ל״עומק״ , יום סיירות זה נטו מנטליות וכושר

• פותח/ת השרשור
האמן לי שהצוות הבוחן שם לב.
לא ממעלה ראשונה, אבל אני מכיר את הנהלים שם.

איפה היית שהייתי צריך טיפים לגיבוש מטכ"ל ?
רצתי עכשיו 1.77KM ב9:06 זה די גרוע תכלס...
לא הבנתי בדיוק את הקטע של הקילומטראז' כי רשום 10% כל שבוע אז נגיד אני רץ קילומטר 3 פעמים בשבוע אני צריך לרוץ 1.1 קילומטר 3 פעמים בשבוע? ולהמשיך לעלות עכשיו ל2000 נגיד? או שלהתחיל מיותר נמוך?

רצתי עכשיו 1.77KM ב9:06 זה די גרוע תכלס...
לא הבנתי בדיוק את הקטע של הקילומטראז' כי רשום 10% כל שבוע אז נגיד אני רץ קילומטר 3 פעמים בשבוע אני צריך לרוץ 1.1 קילומטר 3 פעמים בשבוע? ולהמשיך לעלות עכשיו ל2000 נגיד? או שלהתחיל מיותר נמוך?
התחל מנמוך יותר
אל תדאג אתה תשתפר

• פותח/ת השרשור
התחל מנמוך יותר
אל תדאג אתה תשתפר
אני אתחיל מקילומטר 3 פעמים בשבוע וכל שבוע אעלה ב10% מה אתה אומר?
שבוע 1- 1,1,1
שבוע 2- 1.1,1.1.1,1
שבוע 3- 1.21,1.21,1.21
וככה עד שאני אגיע ל4 קילומטר בערך ואז אתחיל לשפר זמנים.
באיזה קצב לרוץ? לנסות לעשות 4 דקות לקילומטר או שאין סיכוי שאין אצליח?

אני אתחיל מקילומטר 3 פעמים בשבוע וכל שבוע אעלה ב10% מה אתה אומר?
שבוע 1- 1,1,1
שבוע 2- 1.1,1.1.1,1
שבוע 3- 1.21,1.21,1.21
וככה עד שאני אגיע ל4 קילומטר בערך ואז אתחיל לשפר זמנים.
באיזה קצב לרוץ? לנסות לעשות 4 דקות לקילומטר או שאין סיכוי שאין אצליח?
4 דק' לק"מ זה מדד להמשך לא עכשיו
תשאוף להשתפר מפעם לפעם אחר כך תן דגש לשיפור זמנים קטנים

• פותח/ת השרשור
4 דק' לק"מ זה מדד להמשך לא עכשיו
תשאוף להשתפר מפעם לפעם אחר כך תן דגש לשיפור זמנים קטנים
תודה רבה על העזרה.
היום אני אצא לריצה של קילומטר בערך מכוון ל4:15 דקות. אני ארוץ ככה 3 פעמים ואז אעלה מרחק

שמע קילומטר ריצה אימון זה כלום...
מה שאתה צריך לחשוב עכשיו זה להעלות את כמות הקילומטרים שאתה רץ בשבוע.

עד שאתה לא מגיע ל-20 ק"מ בשבוע אין לך בשביל מה להתחיל לחשוב על קצבים ומהירויות.

תתחיל מ-2-3 אימונים בשבוע של 3-4 ק"מ לפחות. פשוט תרוץ בקצב איטי. לא בושה לרוץ בקצב של 6 דקות לקילומטר ואפילו לאט יותר. מדובר סה"כ באימון. אתה לא אמור להגיע קרוב למקסימום שלך כל פעם שאתה יוצא לרוץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית