הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך להגיע לעמידה נכונה ? (Thoracic Kyphosis)

Erez Hazan

משתמש מתחיל
109
5
נק' מוניטין:
5
109
5
שלום לכולם,
לפני כשבוע שמתי לב על עצמי למשהו כשהסתכלתי על עצמי במראה.
שמתי לב שכתפיים שלי הולכות קדימה, ושהיציבה שלי ממש לא טובה,
כאשר אני מושך את הכפתיים שלי אחורה אני נראה הרבה יותר טובה כך.
חקרתי את הנושא ומסתבר שזה משהו שנקרא Thoracic Kyphosis.

Kyphosis-Normal-vs-Hyper.jpg

מישהו נתקל בזה בעבר ויודע איך לטפל בזה ?
(אגב, שמתי לב שזה משהו שיש למלא אנשים)

בהנחה שלא מדובר בעקמת מולדת שקשורה בעמוד השדרה, הסיבה לזה היא חולשה של שתי קבוצות: זוקפי גב עליונים, וכל השרירים שמשתתפים בסיבוב הכתף לאחור (טרפזים, מעויינים, כתף אחורית, מסובבי הכתף). כל השרירים האלה חלשים באופן טבעי לעומת השרירים המקבילים בחזית הגוף (חזה, כתף קדמית, בטן).

כדי לטפל בזה צריך לחזק את השרירים הנ"ל, עם היפראקסטנשן, דדליפט והרבה משיכות בנפח ובעומס מתאים - זה כבר תלוי ברוטינת האימון שלך.

בהנחה שלא מדובר בעקמת מולדת שקשורה בעמוד השדרה, הסיבה לזה היא חולשה של שתי קבוצות: זוקפי גב עליונים, וכל השרירים שמשתתפים בסיבוב הכתף לאחור (טרפזים, מעויינים, כתף אחורית, מסובבי הכתף). כל השרירים האלה חלשים באופן טבעי לעומת השרירים המקבילים בחזית הגוף (חזה, כתף קדמית, בטן).

כדי לטפל בזה צריך לחזק את השרירים הנ"ל, עם היפראקסטנשן, דדליפט והרבה משיכות בנפח ובעומס מתאים - זה כבר תלוי ברוטינת האימון שלך.
מחזק.
בנוסף, רצוי גם לעבוד על ישיבה. כלומר לשבת במנח גב ישר ולא במנח שהגב שלך קעור. תעבוד על זה ועל חיזוק השרירים שנאמר למעלה והיציבה כולל העמידה שלך תשתנה, מניסיון.

שלום לכולם,

יש כלמיני קונספירציות (רובן גם מוכחות ונכונות) על השתלטות הסמארטפונים והכיסאות על היציבה שלנו..
במידה וזה לא משהו מולד במבנה השלד, הדרך הכי טובה תהיה פשוט למנוע את זה. לצורך העניין, תלך כמו חייל בטירונות/ערס/כל דימוי אחר שמזכיר לך הזדקפות בטורקס

• פותח/ת השרשור

וואי מעולה לא ראיתי את הסרטון הזה.
מצחיק שכל אחד מסביר על דרכים אחרים לשיפור היציבה..

יש כלמיני קונספירציות (רובן גם מוכחות ונכונות) על השתלטות הסמארטפונים והכיסאות על היציבה שלנו..
במידה וזה לא משהו מולד במבנה השלד, הדרך הכי טובה תהיה פשוט למנוע את זה. לצורך העניין, תלך כמו חייל בטירונות/ערס/כל דימוי אחר שמזכיר לך הזדקפות בטורקס

כן אני מניח, מכיווון שאני גם בעבודה היום יומית עובד עם מחשב אז אוטומטית הגב והכתיים מתקמרים פנימה.
אני אף פעם לא שמתי לב לזה, אבל כנראה שבזמן האחרון זה ממש החמיר ורק עכשיו באמת שמתי לב לזה.

• פותח/ת השרשור
הסרטון הכי טוב שתמצא בנושא.
אם תבצע את המתיחות שבסרטון, את התרגיל שהדגים (YTWL) ותשפר את הכוח שלך בצ'ין אפס, בנט אובר רואו וחתירה במשקל גוף, תראה שיפור מצוין.

רק חבל שאני עכשיו צריך לחכות חודש וחצי עד שהרצועות יגיעו מאיביי..

רק חבל שאני עכשיו צריך לחכות חודש וחצי עד שהרצועות יגיעו מאיביי..
תתחיל מפייס פולס:

בנוסף, תבצע את כל המתיחות שהוא ציין שם, ותתרכז באימונים בלהתחזק במתח ובנט אובר רואו. שים לב ששם אתה שומר על יציבה נכונה. אפשר גם להוריד הילוך מאימוני חזה וכתף קדמית בינתיים.
בנוסף תקפיד ללכת זקןף כל הזמן, חזה מורם וסנטר גבוה.

אתה יכול גם לקנות רצועה בסופר פארם או כל חנות ספורט ב-30-60 שקלים. קשה לי חהאמין שהחיסכון כל כך גדול.

שלום לכולם,

Kyphosis-Normal-vs-Hyper.jpg

אין דבר כזה יציבה/עמידה "נכונה".
אם היציבה/עמידה שלך מפריעים לך מבחינה אסטתית זה משהו אחר , אבל זה לא אומר שאתה עומד "לא נכון".

לי היה המון זמן וזה נגרם ממחשב+עבודה משרדית+המון עבודה על שרירי החזה והכתפיים והזנחה של הגב והטרפזים התחתונים. כרגע מתקן את זה במכון נותן המון תרגילים לאיזור המוזנח וזה באמת נותן עמידה יציבה יותר וממש "מחזיר" את הכתפיים אחורה

לי היה המון זמן וזה נגרם ממחשב+עבודה משרדית+המון עבודה על שרירי החזה והכתפיים והזנחה של הגב והטרפזים התחתונים. כרגע מתקן את זה במכון נותן המון תרגילים לאיזור המוזנח וזה באמת נותן עמידה יציבה יותר וממש "מחזיר" את הכתפיים אחורה
אם תוכל בבקשה לפרט אילו תרגילים אתה עושה וכמה סטים וכמה חזרות?

אם תוכל בבקשה לפרט אילו תרגילים אתה עושה וכמה סטים וכמה חזרות?
אם אתה עושה פעמיים בשבוע משיכה עיקרית (מתח/חתירה) עם 3x5, תוסיף עוד פעמיים בשבוע תרגילי עזר עם 2-3x10, כמו פייספולס, מסור, פרפר הפוך במכונה וכדומה.

אם אתה עושה פעמיים בשבוע משיכה עיקרית (מתח/חתירה) עם 3x5, תוסיף עוד פעמיים בשבוע תרגילי עזר עם 2-3x10, כמו פייספולס, מסור, פרפר הפוך במכונה וכדומה.
הכי חשוב גם שתעלה במשקלים בתרגילים האלה ובאמת תחזק את האיזור וזה יתן לך עמידה ממש זקופה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית