הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שאלה, כמה חלבון דגנים צריך לשלב עם חלבון מקטניות

• פותח/ת השרשור FK
  • פורסם בתאריך

FK

משתמש מתחיל
23
1
נק' מוניטין:
2
23
1
שלום, אני מאסתי מלאכול חזה עוף והודו. אני מעוניין לשלב פסטה עם עדשים או דברים בסגנון.
אני נגיד אוכל ביום חבילת פסטה, 500 גרם לא מבושל. כמה גרם למשל עדשים אני צריך לשלב ביחד עם הפסטה בשביל לנצל את כל החלבון בפסטה ובעדשים שיהיה חלבון מלא. בכמות הזאת יוצא בסביבות ה60 גרם חלבון. ובעדשים ב100 גרם לא מבושל יש כ28 גרם חלבון.
גם בשיבולת שועל אני צריך לעשות שילוב כזה?
בכל מקרה, תודה לעוזרים

איו חובה לאכול אותם יחד, פשוט דאג לאכול גם וגם באותו יום על מנת לקבל את כל חומצות האמינו. קח בחשבון שזה מעלה לך את כמות הפחמימה

• פותח/ת השרשור
איו חובה לאכול אותם יחד, פשוט דאג לאכול גם וגם באותו יום על מנת לקבל את כל חומצות האמינו. קח בחשבון שזה מעלה לך את כמות הפחמימה
תודה על התשובה, יש איזה חלון זמן של שעות או מספיק באותה ימימה? והשאלה העיקרית, מה היחס שאני צריך לאכול ביניהם. כי נגיד את ה500 גרם פסטה לא מבושל אני אוכל, שאני אדע כמה כמות עדשים לאכול בהתאם. ולגבי הפחמימות פחות מדאיג אותי כרגע שהכמות עולה

אתה לא תקבל את אותו אפקט של לאכול דגנים וקטניות שתקבל מעוף.
פשוט תגוון במקורות החלבון שלך, תאכל גם מוצרי חלב, ביצים, בקר, חלקים פנימיים, דגים.

ולא, אין חלון של זמן שבו יש לצרוך חלבון X יחד עם חלבון Y כדי שהגוף ישלים את חומצות האמינו החסרות מהם.

שאלתי את זה פעם ואמרו לי היחס שצריך הוא 1:1 בחלבון של הקטינה ודגן בשביל קבל חלבון מלא (ברור שזה לא ממש מדיוק וצריך שחומצות אמינו שבדגן והקטינה ישלימו אחד את השני לקבלת חלבון מלא)
אני במקומך לא הייתי מסתמך על זה. תאכל חלבון מהחי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית