הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שיבולת שועל

מתאמן מתמיד

משתמש מתחיל
75
0
נק' מוניטין:
0
75
0
האם שיבולת שועל לארוחת בוקר זה טוב בתקופת מסה מבחינת ערך קלורי וחלבונים?
מבחינת הערך הקלורי הוא גבוה אבל אני קורא הרבה ששיבולת שועל דווקא עוזרת לשמור על המשקל (אפילו להרזות) כי היא משביע לאורך זמן מה שקצת נוגד את המטרות שלי כרגע.
ואם אני אוכל שיבולת שועל אפשר להחשיב את כמות החלבונים כחלק מהצריכה היומית? אני לא בטוח כי זה דגן ולפי מה שאני יודע החלבון בדגנים לא מלא (חסרות חלק מחומצות אמינו החיוניות).

תודה לעוזרים

האם שיבולת שועל לארוחת בוקר זה טוב בתקופת מסה מבחינת ערך קלורי וחלבונים?
טוב למי? תלוי בתפריט שלך.

מבחינת הערך הקלורי הוא גבוה אבל אני קורא הרבה ששיבולת שועל דווקא עוזרת לשמור על המשקל (אפילו להרזות) כי היא משביע לאורך זמן מה שקצת נוגד את המטרות שלי כרגע.
שום דבר לא גורם להרזות חוץ מגרעון קלורי. שובע זה נותן בגלל סיבים זה נכון אבל יכול להשתנות בין אנשים

ואם אני אוכל שיבולת שועל אפשר להחשיב את כמות החלבונים כחלק מהצריכה היומית? אני לא בטוח כי זה דגן ולפי מה שאני יודע החלבון בדגנים לא מלא (חסרות חלק מחומצות אמינו החיוניות).
כן, כל חלבון הוא חלבון. תדאג ש 70% בערך מהחלבון שלך יהיו ממקורות מלאים

• פותח/ת השרשור
טוב למי? תלוי בתפריט שלך.

שום דבר לא גורם להרזות חוץ מגרעון קלורי. שובע זה נותן בגלל סיבים זה נכון אבל יכול להשתנות בין אנשים

כן, כל חלבון הוא חלבון. תדאג ש 70% בערך מהחלבון שלך יהיו ממקורות מלאים
אז לגבי השובע, כל עוד אני אוכל אין בעיה עם זה למיטב הבנתי.

לגבי החלבון אתה אומר שזה בסדר כל עוד אני דואג ש-70% מהכמות היומית שלי היא חלבון מלא? אתה בטוח בזה? כאילו בטוח שזה מספיק? כי אם רק 70% מלא אז תאכלס הגוף מקבל רק 70% ממה שהוא צריך באמת, איזה סוג של מזון משלים שיבולת שועל לחלבון מלא, פחמימה כמו כל דגן? האם פרי נחשב? אם נגיד אני יאכל תפוח\בננה עם השיבולת שועל זה תופס - יש פחמימות(סוכרים) בפרי.

תודה

אז לגבי השובע, כל עוד אני אוכל אין בעיה עם זה למיטב הבנתי
נכון

לגבי החלבון אתה אומר שזה בסדר כל עוד אני דואג ש-70% מהכמות היומית שלי היא חלבון מלא? אתה בטוח בזה? כאילו בטוח שזה מספיק? כי אם רק 70% מלא אז תאכלס הגוף מקבל רק 70% ממה שהוא צריך באמת, איזה סוג של מזון משלים שיבולת שועל לחלבון מלא, פחמימה כמו כל דגן? האם פרי נחשב? אם נגיד אני יאכל תפוח\בננה עם השיבולת שועל זה תופס - יש פחמימות(סוכרים) בפרי.
אל תתעסק בזה יותר מדי, תאכל מגוון. וכן אם לפחות 70 אחוז מלא זה בסדר

• פותח/ת השרשור
אל תאכל רק שיבולת שועל בבוקר. תוסיף לזה ביצים, מוצרי חלב או משהו.
אני מכין לי לילה לפני במקרר עם חלב שקדים, (עברתי לא מזמן מחלב פרה כי זה לא בריא) קינמון ופרי (תפוח\בננה).

אני מכין לי לילה לפני במקרר עם חלב שקדים, (עברתי לא מזמן מחלב פרה כי זה לא בריא) קינמון ופרי (תפוח\בננה).
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חלב פרה לא בריא.
תזונה ותוספים - פעם הבאה שמישהו אומר לכם שחלב זה רעל, הינה התשובה המדעית
תקרא, תשכיל

ושיבולת שועל זה אחלה למסה, ולא, אל תחשיב את החלבון שבה בתפריט.

• פותח/ת השרשור
*נראה שהמקש עם האות ח' נתקע לך. אנא נקה את המקלדת*

חלב פרה לא בריא.
תזונה ותוספים - פעם הבאה שמישהו אומר לכם שחלב זה רעל, הינה התשובה המדעית
תקרא, תשכיל

ושיבולת שועל זה אחלה למסה, ולא, אל תחשיב את החלבון שבה בתפריט.
האמת אין לי כח להכנס לנושא הזה בשבילי העובדה שחלב גורם לליחה (תגובה אלרגית של הגוף) מספיקה לי, מעבר לזה ששמעתי הרבה טיעונים משני הצדדים וקצת קראתי באינטרנט, זה לא הנושא בכל מקרה אבל תודה על ההערה 😃.
בכל מקרה עכשיו אני קצת יותר מבולבל אחרי שיוגב אמר לי כן להחשיב את החלבון בשיבולת השועל כחלק מהחישוב הכללי ואתה אומר לי לא, אשמח לקצת פירוט בנושא (גם קישור למאמר יהיה מצוין).

שוב תודה

האמת אין לי כח להכנס לנושא הזה בשבילי העובדה שחלב גורם לליחה (תגובה אלרגית של הגוף) מספיקה לי, מעבר לזה ששמעתי הרבה טיעונים משני הצדדים וקצת קראתי באינטרנט, זה לא הנושא בכל מקרה אבל תודה על ההערה 😃.
בכל מקרה עכשיו אני קצת יותר מבולבל אחרי שיוגב אמר לי כן להחשיב את החלבון בשיבולת השועל כחלק מהחישוב הכללי ואתה אומר לי לא, אשמח לקצת פירוט בנושא (גם קישור למאמר יהיה מצוין).

שוב תודה
אתה לא אמור לספור ספציפית את החלבון של שיבולת השועל
כמו שנאמר לך - תתייחס בסה"כ לכמות החלבון כל עוד 70% ממנה הוא חלבון מלא. תחשיב את השאר אבל כמובן אל תאכל שיבולת שועל בשביל החלבון

• פותח/ת השרשור
אתה לא אמור לספור ספציפית את החלבון של שיבולת השועל
כמו שנאמר לך - תתייחס בסה"כ לכמות החלבון כל עוד 70% ממנה הוא חלבון מלא. תחשיב את השאר אבל כמובן אל תאכל שיבולת שועל בשביל החלבון
אהה סבבה אז אתה באותה הדעה סבבה.
תודה רבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית