הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חדשה ישנה

• פותח/ת השרשור Zoe
  • פורסם בתאריך

Zoe

משתמש מתחיל
11
3
נק' מוניטין:
3
11
3
שלום אני לא בדיוק חדשה כאן הייתי מחוברת לאתר הזה
לפני להערכתי שלוש שנים, ואני שמחה לחזור ולראות שפורום הנשים צמח מאוד!!
אז קצת רקע על עצמי אני בת 34 165נכון להיום שוקלת 60 קילו שבעה חודשים אחרי לידה שבה ילדתי את ילדתי הרביעית ,
לפני כן הייתי בכושר שיא ושקלתי 54 .עקב הריון שבו עליתי 20 קילו ולא ממש יכולתי לזוז עקב בעיה רפואית! לאחר הלידה ובמהלך שלושת החודשים הראשונים ירדתי 15 קילו שזה מעולה , ועכשיו אני חוזרת לכושר בשיא הכח הולכת על חיטוב.
השאלה שלי היא כזו:
ברצוני לחטב ולרדת במישקל קשה לי להגיע לחדר כושר קר מידי להוציא את התינוקת אז יוצא שאני הולכת פעם אחת , אך יש לי המון ציוד בבית.
משקולות כמעט בכל הגדלים, מוט קצר לא אולימפי שאני יכולה לחבר עליו פלטות עד 40 פאונד כל צד,
טרייד מיל , חבלים, חבליTrx, הדבר היחיד שאין לי זה באנץ׳ אשמח לקבל הצעות לאימון לחיטוב על סמך הציוד שהזכרתי.
וגם סליחה שזה ארוך שאלה נוספת:
אני תקועה על אותו משקל 60 קילו במשך שלושה חודשים האם זה קשור להנקה? מצב הורמונלי?

עצם הביטוי "חיטוב" לא שווה אימון מיוחד במינו.
באופן כללי בשביל לרדת במשקל את צריכה להוציא יותר קלוריות מאשר את מכניסה.
מאחר ואת אחרי לידה ויתכן שמעונינת "להצר היקפים" או לחזק שרירים שמזמן לא התאמצו וכו,
שווה לך להתאמן אימון משקולות. איך? איזה? כמה חזרות? לטעמי כל מה שתקראי בתפריט המאמרים כאימון לנשים או אימון FBW -
יהיה טוב ומועיל.
ספציפית יותר אם תגיב פה מישהי שחוותה בעצמה שיגרת אימון לאחר לידה - בכלל טוב.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה!!
ברור שאני מתאמנת אימוני משקולות זו לא השאלה.
אני אפרט: על סמך הציוד מה אפשר לעשות? כלומר איזה תכנית אפשר להרכיב? ועוד אוסיף: על סמך זה שיהיה לי קשה להתקדם במשקלים מה ניתן לעשות לשפר את הכח ולהתקדם?
2. אני אמנם לא עושה דיאטה אל התזונה שלי מאוד נקייה ובריאה, שאלתי אם לתקיעות במשקל יש קשר ישיר אם הנקה? ואשמח כמובן לתגובות של בנות אחרות שחוות שלב כזה בחייהן.

תודה על התגובה!!
ברור שאני מתאמנת אימוני משקולות זו לא השאלה.
אני אפרט: על סמך הציוד מה אפשר לעשות? כלומר איזה תכנית אפשר להרכיב? ועוד אוסיף: על סמך זה שיהיה לי קשה להתקדם במשקלים מה ניתן לעשות לשפר את הכח ולהתקדם?
2. אני אמנם לא עושה דיאטה אל התזונה שלי מאוד נקייה ובריאה, שאלתי אם לתקיעות במשקל יש קשר ישיר אם הנקה? ואשמח כמובן לתגובות של בנות אחרות שחוות שלב כזה בחייהן.

אני לא בטוחה לגבי תקיעה במשקל בגלל הנקה. האם ביצעת בדיקות דם לאחר ההריון?

ירידה במשקל תתבצע רק כאשר נמצאים בגירעון קלורי. לצערנו תזונה "נקייה ובריאה" איננה מספיקה ויש צורך בבניית תפריט. במידה והתפריט כתוב נכון ועדיין יש תקיעה, הורידי כ100 קל' מהפחמימה היומית, עד לעצירה נוספת במשקל. אבל שוב, התחילי מבניית תפריט:).

• פותח/ת השרשור
אוקיי צודקת זה לא מספיק,
גרעון קלורי בהנקה לא בטוחה בדיוק מהו?
אם יש מישהו שיוכל להמליץ על תפריט בהתבסס על זה אשמח מאוד!!
בדיקות הדם שלי טפו טפו ... ממש בסדר

אוקיי צודקת זה לא מספיק,
גרעון קלורי בהנקה לא בטוחה בדיוק מהו?
אם יש מישהו שיוכל להמליץ על תפריט בהתבסס על זה אשמח מאוד!!
בדיקות הדם שלי טפו טפו ... ממש בסדר

חוזרת בי כי לא הייתי ערה מספיק לעניין קודם לכן . נמנעת מלתת המלצה על גרעון קלורי בזמן הנקה. רצוי ותישארי על תפריט נייטרלי בתקופה הזאת.
במדריך לחיטוב תמצאי נוסחא לחישוב ערכים לתפריט נייטרלי.

לגבי אימון, לאור הנסיון הקודם שלך את מודעת למגבלות שבעבודת כוח בבית ולכן הייתי מציעה לך לשלב אימוני אינטרוולים בעצימות גבוהה (HIIT). כלומר לשלב סטים של תרגילי כוח בסיסיים עם הפוגות של העלאת דופק - קפיצה על חבל, עליה וירידה ממדרגה או ספסל, סמוך קום או ריצות קצרות. זה יעיל להצרת היקפים ויעשה את העבודה לתקופה מסויימת עד שתוכלי לחזור לחדר כושר.

לגבי התפריט הבעיה בגרעון קלורי בתקופת הנקה היא שהחשיבות של מרכיבי התפריט הופכת מכרעת שכן הגוף דואג שהתינוק יקבל את כל צרכיו ואת תשארי עם החוסרים במידה ויהיו בתפריט.
ההמלצה שלי, חכי קצת עם הגרעון תמשיכי בתפריט הנוכחי שלך שהוא בריא וכנראה גם נייטרלי.
מנסיוני האישי אפשר להגיע לחיטוב משמעותי (הצרת היקפים של 5-6 ס"מ) בשילוב של אימוני HIIT ותפריט נייטרלי.
בהצלחה.

ולגבי "התקעות על משקל 60" זאת קונספציה שגויה. הכל עניין של מאזן קלורי.

• אהבתי
Reactions: Zoe
  • פותח/ת השרשור
תודה לך על התגובה!
אז באמת החלטתי ״לזרוק את המישקל לפח״
כי יותר מהכל זה תוקע לי תראש ואני כבר מתחילה לראות שיפור בהיקפים ,
האם יש לך המלצה לתרגיל לחיצת חזה כמו שהזכרתי קודם אין לי באנץ׳ אני כן עושה לחיצה עם משקולות על הריצפה אבל לא מרגישה גירוי טוב בשרירי החזה וגם טווח התנועה די מוגבל .
אשמח לרעיונות יצירתיים
אימון, לאור הנסיון הקודם שלך את מודעת למגבלות שבעבודת כוח בבית ולכן הייתי מציעה לך לשלב אימוניאינטרוולים בעצימות גבוהה (HIIT). כלומר לשלב סטים של תרגילי כוח בסיסיים עם הפוגות של העלאת דופק - קפיצה על חבל, עליה וירידה ממדרגה או ספסל, סמוך קום או ריצות קצרות. זה יעיל להצרת היקפים ויעשה את העבודה לתקופה מסויימת עד שתוכלי לחזור לחדר כושר
אני לא מרבה באימוני אירובי מפני שזה פשוט מתיש אותי ברמות. חוץ מיזה אני אוהבת להרים משקולות זה הכיף שלי , אני רצה על ההליכון פעמיים בשבוע 20 ד כל פעם, אולי לא הייתי ברורה מספיק אבל הכוונה שלי הייתה לרעיונות לתרגילים כמו לדוגמא: תרגיל שיכול להיות שווה ערך לסקוואט שניצן לבצע בבית ושייתן לי התקדמות במשקלים עד כמה שאפשר בחיטוב.
כמו כן לפני ההריון הייתי מרימה משקלים דיגבוהים חלק מהמטרה שלי היא גם לחזור לאותם משקלים!

פושאפס על כל הוריאציות יפתור לך את הבעיה. דרך אגב יש כמה וראציות מאוד יעילות של פושאפס על הtrx.

• אהבתי
אשמח לקבל הצעות לאימון לחיטוב על סמך הציוד שהזכרתי

רק מנסיון אצלנו בבית, ומתוך ההבנה שהמשקולות זה הכיוון שמושך אותך: כל תוכנית שתרכיבי שיהיה בה אלמנט של התקדמות רציפה בעומסים (לא משנה מהירות ההתקדמות - עלייה במשקלים כל אימון, כל שבוע, כל חודש - אבל שיהיה דומה למהירות שלך לפני ההריון), תחזק אותך ועל הדרך גם תחטב. ומומלץ להתחיל במשקלים נמוכים בכמה עשרות אחוזים ממה שהיית רגילה אליו קודם.

אני תקועה על אותו משקל 60 קילו במשך שלושה חודשים האם זה קשור להנקה? מצב הורמונלי?

בטח שקשור להנקה ולהורמונים, וכמו שאמרת, מה שחשוב עכשיו זה שאת והתינוק תהיו חזקים.

תרגיל שיכול להיות שווה ערך לסקוואט שניצן לבצע בבית

מה הבעיה לבצע את הסקוואט עצמו בבית?

• אהבתי
  • פותח/ת השרשור
רק מנסיון אצלנו בבית, ומתוך ההבנה שהמשקולות זה הכיוון שמושך אותך: כל תוכנית שתרכיבי שיהיה בה אלמנט של התקדמות רציפה בעומסים (לא משנה מהירות ההתקדמות - עלייה במשקלים כל אימון, כל שבוע, כל חודש - אבל שיהיה דומה למהירות שלך לפני ההריון), תחזק אותך ועל הדרך גם תחטב. ומומלץ להתחיל במשקלים נמוכים בכמה עשרות אחוזים ממה שהיית רגילה אליו קודם.

בטח שקשור להנקה ולהורמונים, וכמו שאמרת, מה שחשוב עכשיו זה שאת והתינוק תהיו חזקים.

מה הבעיה לבצע את הסקוואט עצמו בבית?
תודה !
אין שום בעיה לעשות סקוואט רק שאני קצת מוגבלת בהתקדמות עם משקלי עבודה , נכון להיום יש לי פלטות של 40 פאונד לכל צד ביחד עם המוט שהוא לא שוקל כמו מוט אולימפי זה יוצא בערך 90 פאונד שזה להערכתי בערך 40 קילו, זה כבר מתחיל להיות די גבולי בהתקדמות שלי ואני מאמינה שממש בקרוב אני יצטרך יותר מישקל .

Back
למעלה תחתית