הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פיצויים לאחר שהתפטרתי

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
היי, עבדתי בחברת קבלן במשך שנה ן 4 חודשים, התפטרתי ודרשתי לקבל טופס 161 ואת כל הפרוצדורה כדי למשוך את קופות הגמל שלי והפנסיה וכל ההטבות שנדרשות ע"פ חוק.
הסכום מגיע לכ 4000 ש"ח.
מה עכשיו? איך מושכים את זה? כדאי ןמשוך את זה? אני סטודנט, בן25 (כבר לא חייל משוחרר) עם משכורת של 2500 שקל בחודש בעבודה החדשה.
האם אני אחויב במס?

אשמח להסבר ועצות ממי שעבר את זה.
תודה רבה

עדיף לא למשוך את הכסף. קודם כל הוא צובר תשואה לאורך השנים ושתיים כל פעם עושים שינויים בתקנות לגבי פיצויים וקופות גמל ועדיף שתהיה לך קרן יותר ותיקה ביד
לא זוכר במדויק את הסכומים, אבל על 2500 שקל לא תשלם מס הכנסה אבל כן תשלם ביטוח לאומי וקופת חולים

• פותח/ת השרשור
עדיף לא למשוך את הכסף. קודם כל הוא צובר תשואה לאורך השנים ושתיים כל פעם עושים שינויים בתקנות לגבי פיצויים וקופות גמל ועדיף שתהיה לך קרן יותר ותיקה ביד
לא זוכר במדויק את הסכומים, אבל על 2500 שקל לא תשלם מס הכנסה אבל כן תשלם ביטוח לאומי וקופת חולים
בעיקרון אני לא בטוח כרגע שאני באמת חייב את זה. המשכורת שלי היא 2500 (בעבודה חדשה) והפיצויים הם 4000 שקל, הבנתי שלוקחים אחוזי מס מהפיצויים האלו בגלל זה אני שואל, אם זה 25% (ככה ראיתי) אז לא כ"כ משתלם לי, כי זה אומר שבמקום 4000 אני אקבל 3000 שקל.

פשוט אני לא יודע אם יש הקלות לסטודנט, או שהמס מתחיל מסכום מסויים או משהו בסגנון.

יש פיצויים ויש קרן פנסיה.
לגבי הפיצויים אם התפטרת המעסיק לרוב לא חייב להעביר לך את הפיצויים (נהוג לעובדים טובים ונחמדים כן לתת פיתוים גם בהתפטרות). אלו הם לא מס ואאל"ט שקולים לשכר ממוצע על כל שנת עבודה בחברה.
קרן פנסיה אתה יכול למשוך עכשיו (טפשי) ו30% ילך למיסים..

ולא עם משכורת של 2500 אתה לא חייב מס הכנסה, אבל תבדוק שמפרישים לך לביטוח לאומי כי את זה אתה כן חייב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית