הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מבוא לאוברהד פרס (OVERHEAD PRESS) - חדש בפורטל

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
תרגיל האוברהד פרס הוא תרגיל מורכב לשרירי הכתפיים המערב חלק גדול משרירי פלג הגוף העליון ושרירי הליבה. דגשים לטכניקה נכונה, כיצד להימנע מפציעות מיותרות והבנה בסיסית של התנועה המתבצעת – כל זאת במאמר הבא.

מבוא לאוברהד פרס (Overhead Press) - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תודה ל @יהושע64 על עריכה והגהה.

תהנו 😃

למה לא?
בסקוואט אין סכנה שהמוט יפול לך על הראש כמו בבנץ' או פרס.
אני יודע מה זה סיבוב אגן לפנים ומה זה סיבוב אגן לאחור. אני שאלתי ספציפית לגבי הגב/שכמות .
לגבי הסקוואט: אם אני אוחז את המוט עם הידיים, במקום לדאוג שלא יפול אחורה אני חושב שאוכל להוסיף עם זה יותר משקל.
אני סתם שואל בשביל הידע הכללי, לא בגלל שאני מעוניין לעשות סקוואט עם אחיזה.

אני יודע מה זה סיבוב אגן לפנים ומה זה סיבוב אגן לאחור. אני שאלתי ספציפית לגבי הגב/שכמות .

אתה אמרת שככל שיש יותר סיבוב אגן לאחור יהיה יותר קשה להוציא חזה החוצה, זה בדיוק ההפך.
סיבוב אגן לאחור זה אומר אגן קדימה, וכשהאגן הולך קדימה אוטמטית אתה מראה את החזה לתקרה אז אני לא מבין איך אתה אומר שזה הופך את זה לקשה יותר.

לגבי הסקוואט: אם אני אוחז את המוט עם הידיים, במקום לדאוג שלא יפול אחורה אני חושב שאוכל להוסיף עם זה יותר משקל.
אני סתם שואל בשביל הידע הכללי, לא בגלל שאני מעוניין לעשות סקוואט עם אחיזה.

למה שתוכל להוסיף עם זה יותר משקל?
אתה מרגיש שבסקוואט מה שעוצר אותך קודם זה האחיזה של המוט ולא הרגליים/שרירי הליבה?

אתה אמרת שככל שיש יותר סיבוב אגן לאחור יהיה יותר קשה להוציא חזה החוצה, זה בדיוק ההפך.
סיבוב אגן לאחור זה אומר אגן קדימה, וכשהאגן הולך קדימה אוטמטית אתה מראה את החזה לתקרה אז אני לא מבין איך אתה אומר שזה הופך את זה לקשה יותר.
הפוך גוטא.
סיבוב אגן לאחור אומר שהאגן נע למטה והגב העליון מתעגל/מתקמר והקיפוזיס גודל.
סיבוב אגן לפנים אומר שהשפיץ של האגן נע קדימה כלומר הגב העליון נמצא במצב שהוא אמור להיות עם שכמות נעולות וכלפי מטה.

למה שתוכל להוסיף עם זה יותר משקל?
אתה מרגיש שבסקוואט מה שעוצר אותך קודם זה האחיזה של המוט ולא הרגליים/שרירי הליבה?
נראה לי שאם אני יאחוז את המוט עם הבוהן אצליח להרים יותר משקל מאשר אני רק שומר שהמוט לא יפול אחורה בלי הבוהן.
לא מדע מדוייק רק תחושה.

אחיזה מלאה או thumbless בסקוואט לא תשנה כמעט כלום. אולי עומס על פרק כף היד אם האחיזה צרה מאוד או אם אתה עושה לואו באר.
בכל מצב אתה לא אמור להחזיק את המוט בידיים, אלא הטרפזים או הכתף האחורית אמורים להחזיק את המוט

אחיזה מלאה או thumbless בסקוואט לא תשנה כמעט כלום. אולי עומס על פרק כף היד אם האחיזה צרה מאוד או אם אתה עושה לואו באר.
בכל מצב אתה לא אמור להחזיק את המוט בידיים, אלא הטרפזים או הכתף האחורית אמורים להחזיק את המוט
אין ספק שהכתף האחורית מחזיקה את ההמוט בLOW BAR
אבל כאשר אתה אוחז את המוט חזק בתנועה בחלק הקונצנטרי, מין הסתם שריר הזרוע יעזור לך להרים יותר משקל בניגוד להרמה שאתה מבצע TUMBLESS ,לא?

אז מה ההבדל בין מוט שאתה דואג שלא יפול אחורה בעזרת TUMBLESS GRIP לבין אחיזה חזקה עם בוהן כמו בדדליפט?
קודם כל מה שהדגשתי זה תפקיד הידיים, לתמוך במוט שלא יפול אחורה, לא להרים או לנסות להרים את המוט.
ההבדל בין אחיזות הוא לחץ שונה על מפרקים (מרפק, שורש כף יד, כתף)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית