ייעוץ שאלה לגבי כתפיים וחזה באותו אימון

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
אז ככה,

בשעה טובה ומוחלטת סיימתי חיטוב ארוך מאד (אם אפשר לקרוא לזה חיטוב... זה היה יותר כמו לחתוך בבשר חי - 105 עם אחוז שומן גבוה מאד ל-80 על סביבות ה-13%) ואני עכשיו עובר למאסה עם תוכנית AB.

לקחתי את אחת מהתוכניות AB למאסה שבפורטל וביצעתי בה קצת התאמות.

בכל אופן, הראתי אותה לחבר בעל נסיון שאני תופס ממנו כאדם לא טמבל ודיי הגיוני, והוא נתן לי הערה שהייתי שמח לקבל את דעתכם עליה.

התוכנית בחלקה הראשון (A) כוללת חזה, כתפיים ויד אחורית.

לטענתו עדיף לשים את החזה והכתפיים באימונים נפרדים (על עף שמדובר בזמן מנוחה מאימון A ל-B של 24 שעות) בגלל שעקב כך שהכתף עובדת כמסייעת בתרגילי חזה אז כשעובדים עליה ספציפית יהיה פחות כוח.

זה כמובן נשמע נכון והגיוני.

אני חושב מצד שני, שמכוון שהמטרה היא היפרטרופיה אז זה לא משנה אם נעשה אימון בו הכתף משתתפת בתרגילי חזה ומופעל עליה עומס חלקי (שלא להגיד אולי מזערי) ואז מופעל עליה עומס מלא בתרגילים ספציפיים עבורה עם משקל נמוך ב-20-30 אחוז מהמשקל שהיה אפשר להעמיס עליה אם התרגילים הספציפיים בשבילה היו באימון נפרד.

כי סה"כ, היפרטרופיה זו היפרטרופיה - לא ?

בנוסף נראה לי שהטענה הזו קצת מוגזמת כי בלחיצת חזה מי שמשתתף זה הכתף הקדמית ככה שאם זה ישפיע אז זה לכאורה אמור להשפיע רק עליה ולא על הכתף האמצעית והאחורית.

מה דעתכם ?

ונניח שתעביר את הכתפיים לB ,יוצא שאתה עובד חלקית בA ואימון שלם של כתפיים בB..לא מאמין שתתאושש ב4 אימונים בשבוע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית