הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תפריט מוקפד ואירובי ועדיין עולה במשקל (מצורף תפריט)

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
משהו לא מסתדר לי, ירדתי בשנה האחרונה יפה במשקל (סביבות 10 ק"ג) אבל לפני חודש בערך נתקעתי ואני אפילו עולה כל שבוע חצי קילו-קילו, מצרפת תפריט שלי עם כל הנתונים, אשמח לעצה.

בת 30 - BMR 1480 , אני מניחה ש RMR יהיה ~1800 , כרגע התפריט לי הוא בערך 1000 קלוריות ואני עושה 4-5 פעמים בשבוע אירובי (פעמיים אימון בקבוצה ועוד 3 פעמים ריצה של 30-35 דקות), האם אני בגרעון גדול מדי והגוף בעצם מתגונן ע"י אגירת קלוריות (או משהו בסגנון) ?

תודה.

קבצים מצורפים

• sivan_menu.png
    sivan_menu.png
    KB 13.8 · צפיות: 197
  • פותח/ת השרשור
אחרי חישוב קצר יוצא שבלי אירובי אני נמצאת על ~1800 מה שאומר שעם האירובי אני בסביבות 2000-2200 וביחס לתפריט אני עם מאזן שלילי של 1000-1200, זה הרבה הא, עדיף להיות על מינוס של 500-700 ?

אחרי חישוב קצר יוצא שבלי אירובי אני נמצאת על ~1800 מה שאומר שעם האירובי אני בסביבות 2000-2200 וביחס לתפריט אני עם מאזן שלילי של 1000-1200, זה הרבה הא, עדיף להיות על מינוס של 500-700 ?
נכון, את על גרעון עצום. לאורך זמן זה עלול לפגוע בחילוף החומרים.
האם ביצעת העמסות פחמימה בתהליך?

• פותח/ת השרשור
לא... ידעתי שמתישהו אני אתקע אבל לא חשבתי שאעלה במשקל...
לפני חודשיים בערך הייתי 64.5 והיום אני 67 והתפריט והאימונים אותו דבר.

העמסות זה חשוב, זה חלק מהחיטוב, את מנסה להשקיע כמה שיותר, אבל בעצם דופקת את החיטוב...

לפעמים מה שמרגיש לנו לנכון, או השטויות שמנסים למכור לנו בוואינט ודומיו פשוט לא נכונים.

במצב עכשיו ממליץ לך להפסיק אימונים לחלוטין לשבוע, לעבור לתפריט של נייטרלי (את תעלי במשקל מעט בגלל פחמימות ונתרן שיחזרו לתפריט) ורק לאחר השבוע לחזור לחיטוב שוב. הפעם בגרעון של 300 קלוריות ולחשב את האירובי בגרעון הזה. ולהקפיד על העמסת פחמימות

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה
במצב עכשיו ממליץ לך להפסיק אימונים לחלוטין לשבוע, לעבור לתפריט של נייטרלי (את תעלי במשקל מעט בגלל פחמימות ונתרן שיחזרו לתפריט) ורק לאחר השבוע לחזור לחיטוב שוב. הפעם בגרעון של 300 קלוריות ולחשב את האירובי בגרעון הזה. ולהקפיד על העמסת פחמימות

אפשר להישאר עם 2 אימונים (בקבוצה הקבועה שיש לנו) ובימים האלה לאכול יותר כדיי להגיע ל 2000 קלוריות שזה בערך הניטרלי שלי פלוס הקלוריות שיישרפו באימון?

אפשר להישאר עם 2 אימונים (בקבוצה הקבועה שיש לנו) ובימים האלה לאכול יותר כדיי להגיע ל 2000 קלוריות שזה בערך הניטרלי שלי פלוס הקלוריות שיישרפו באימון?
לרוב מומלץ שלא אבל אני מבין שזה קבוצה וזה חשוב. לכי על זה, רק תקפידי באמת בימים האלה להשלים הרבה קלוריות. פלוס קלורי קצת יעשה לך רק טוב.

• פותח/ת השרשור
המון תודה, עזרתם לי מאוד.

אין ספק שאת אוכלת מעט מידי ויציאה לתקופה של נייטרלי תאפשר לך לאזן את קצב חילוף החומרים.

ליום שאחרי:
תשתדלי להעלות את הקלוריות הנדרשות בעיקר בחלבונים ושומנים. כמות השומן שלך נמוכה במיוחד.
חשוב שתחלקי את הארוחות על פני היום כך שבכל ארוחה יהיה לך חלבון. את יכולה לתכנן תפריט ספציפי ליום עם פעילות גופנית וליום בלי, זה אמנם מורכב יותר אבל יעיל באותה מידה.

דרך אגב בשלב שאת נמצאת להעמסות יש בעיקר משמעות פסיכולוגית.

Back
למעלה תחתית