דיון פאורליפטינג והבריאות שלכם

מתליפט

מושעה
186
184
נק' מוניטין:
1,419
186
184
כמו לכל דברים בחיים, גם לליפטינג יש היתרונות חסרונות, העיניין הוא להכיר אותם באמת.
רובכם כנראה חושבים שהחיסרון המרכזי הוא אולי הסיכון לפציעות, בעיות מפרקים וכו אבל אני רוצה להעלות נקודה שאני חושב שרובכם, אנשים שליפטינג הוא סך הכל תחביב עבורם, לא מכירים, בין אם תעשו עם זה משהו או לא, העיקר שתיהיה מודעים.

לעיניין:
לVentricles של הלב שלנו יש 2 סוגי hypertrophיה:

אחת "טובה" - eccentric ventricle hypertrophy שנגרמת מעומס דם על הventricle, ושריר הלב גדל באופן פרופורציונאלי לחלל שבתוכו (גדל "החוצה" אם תרצו)

והשנייה, המסוכנת מאד - Concentric ventricle hypertrophy, שנגרם מלחץ דם גבוה (שעליו לחץ כיווץ הventricle צריך להתעלות כדי לשחרר דם) וזה גורם להתעבות של שריר הלב, אבל על חשבון החלל הפנימי ( זו הסיבה שלחץ דם גבוה זה דבר נורא מסוכן, ).
חשוב להבהיר - המצב הזה הוא מאד שלילי וגורם לבעיות לב מאד קשות מסוכנות, כמו ischemic heart disease וכו.

עכשיו בליפטינג, אנחנו מעלים לעצמינו את לחץ הדם בזמן מאמץ כבד לכמה רגעים, ואנחנו עושים את זה במשך שבועות, חודשים וחלקינו גם שנים - התוצאה היא שבטווח הארוך אנחנו יוצרים לעצמינו בגלל הליפטינג concentric ventricle hypertrophy.

Cardiac remodelling: concentric versus eccentric hypertrophy in strength and endurance athletes

העיניין הוא לא להפסיק ליפטינג בגלל זה, אלא להיות מודע, ולפעול בהתאם.
להבין שאם החלטתם שליפטינג הוא תחביב ארוך טווח שלכם אתם צריכים להיערך אליו באופן נכון גופנית.

עכשיו, מה אפשר לעשות? אני לא יודע.
מה אני -חושב- שאפשר לעשות?
סך הכל לשלב אימוני אירובי כדי לאזן את ה concentric hypertrophy שאתם יוצרים לעצמכם עם הליפטינג עם eccentric hypertrophy, כדי להגדיל את שריר הלב "החוצה"

בהצלחה לכולם,

תמונה:
2045_220_117-eccentric-concentric-hypertrophy.jpg

נערך לאחרונה:
אז לא לעשות דברים שגורמים לנו אושר כי זה "טמטום זמני"(תיאור מושלם לאורך חיים של בני אדם)

• פותח/ת השרשור
מסכים,אך שוב,לא אפסיק וגם רוב האנשים עם השכל הישר (אני לא כזה אגב)

אני משלב אירובי כל אימון..אז אחיה יותר לדעתך?

לא תחייה יותר כמו שבפוטנציאל יהיו לך פחות בעיות כלי דם ולב, אבל אל תטריד את עצמך בזה, במקרה שלך הייתי עובד על:
"אנשים עם השכל הישר (אני לא כזה אגב)"

"אנשים עם השכל הישר (אני לא כזה אגב)"
ספר לי עוד על כמה אנשים נורמליים אתה מכיר..

ובמקומך הייתי מתרכז בלהתאמן ולהתחזק במקום להפיץ את בשורת ה'מוות' שמרחפת על מתאמנים ופאוורליפטרים..

• פותח/ת השרשור
אז לא לעשות דברים שגורמים לנו אושר כי זה "טמטום זמני"(תיאור מושלם לאורך חיים של בני אדם)

חח, אתם נוטים לצמצם הכל לשחור ולבן כדי לא להתמודד עם מורכבות אפורה של דברים.
אתה הוצאת משפט אחד מתוך תגובה דיי ארוכה עם הקשר שבחרת להעלים, תקרא שוב את כל ההודעה אני בטוח שתבין.
ספר לי עוד על כמה אנשים נורמליים אתה מכיר..

ובמקומך הייתי מתרכז בלהתאמן ולהתחזק במקום להפיץ את בשורת ה'מוות' שמרחפת על מתאמנים ופאוורליפטרים..

בכל מה שקשור ללחיצות לפחות אני במקום לא רע בכלל, ביחס לפורום הזה, ובטח שאליך 😉

• פותח/ת השרשור

אהלן חנן!
בכתבה ששלחת מדברים על ההבדל בין 2 ההיפרטרופיות שקיימות אצל ספורטאי לבין HCM, וHCM זו תופעה אחרת מזו שדיברתי עלייה.

אבל הם כן ציינו את הhypertrophia הקונצנטרית
"
לעומת זאת, בענפים סטאטיים, כנגד התנגדות תהיה לספורטאים אלה היפרטרופיה קונצנטרית, מלווה בעיבוי קירות החדר וללא שינוי בנפח חלל החדר בתגובה ל־ (Pressure overload) ועלייה משמעותית בלחץ הדם הסיסטמי המאפיין מאמצים מסוג זה.
"

רק שלא קישרו אותו לבעיות לב שהוא יכול להוביל אלא חזרו להשוואה בין לב ספורטאי לHCM.

אז אנסה בתגובה הזו לקשור זאת בעצמי:

לפי אתר (CV Physiology: Ventricular and Atrial Hypertrophy and Dilation) של פיוזיולוגיית הלב כתוב כך:

concentric hypertrophy. This type of ventricle is capable of generating greater forces and higher pressures, while the increased wall thickness maintains normal wall stress. This type of ventricle becomes "stiff" (i.e., compliance is reduced), which can impair filling and lead to diastolic dysfunction.

באופן פיזיולוגי, הhypertrophia הספציפית של אימוני כח מובילה לבעיות דיאסטולויות (מילוי)

כדי לתקוף את הנקודה מהכיוון אחר, בערך הויקיפדיה של אי ספיקת לב ממילוי כתוב שאחד הגורמים המרכזיים (לאי ספיקת לב מילוי) הוא:

Causes of left ventricular stiffening include:

• A long standing hypertension where, as a result of left ventricular muscle hypertrophy caused by the high pressure.
ובעיברית - היפטרופיה כתוצאה מלחץ דם גבוה(שכמו שכבר ציינו קוראים לה concentric hypertrophy היא אחד הגורמים לאי ספיקת לב של מילוי

מקווה שיש כאן מספיק עובדות לספקנים

תודה רבה על הקישור , Remodeling of Left Ventricular Hypertrophy in Elite Athletes After Long-Term Deconditioning, מעניין מאד

חוץ מזה מה שהבאת מעל זה (הציטוט הגדול) לא שייך לנושא, קודם כל הם ציינו שם "athlete" לא ציינו איזה, ובטח שלא דיברנו אל איזה סוג של hypertrophy, אבל הם כן מציינים שhypertophy מלחץ דם גבוה (שהיא concentית) מורידה את תפקוד הלב "tudies of myocardial contractile function in the hypertrophied left ventricle resulting from hypertension suggest that intrinsic myocardial performance may be depressed, even when left ventricular ejection fraction remains normal"

וכל השאר הקריאה הייתה גם כן מיותרת, זו הבעיה בוויכוחי "מחקרים" בלי אנשים שמבינים מה הם קוראים, לא תוקף כמובן, אני גם יחסית הידיוט בתחום עם ידע מאד מוגבל, מצפה לשמוע מMoshe שכן הבנתי שהוא בעל ידע רציני בתחום.

אגב, במקרה וטעיתי לגביך (ברק) ואתה כן מבין מה אתה שולח, תסביר לי בבקשה איך כל הציטוט הגדול שהבאת רלוונטי לוויכוח חוץ ממה שציטטתי שבעצם מחזק את הטענה שלי.
ולגבי Remodeling of Left Ventricular Hypertrophy in Elite Athletes After Long-Term Deconditioning -
כתוב שם ש"substantial chamber dilatation persisted in >20% of athletes."

ליותר מ20% מהנבדקים נישאר הגודל השלילי של הventricle גם אחרי הפסקת האימונים.

ואם לוקחים בחשבון ש1 מכל 3 אנשים בחברה שלנו יסבלו מבעיות לחץ דם, זה רק יחמיר את המצב החמור גם ככה.
ראשית, אני באמת עמוס בטירוף עד לסוף השבוע הנכנס אז עד שאתפנה אני בקושי אוכל להגיב.

שנית, עושה רושם מהכתיבה שלך שאתה לא בדיוק יודע איך מדע עבד (לכתוב 'עובדה' מדעית ועוד כשיש כל כך מעט מידע...).אני לא בטוח שקראת לגמרי את מה שהביאו לפה. אז בוא נאכיל בכפית:

קודם כל, במאמר שאלכס הביא מוזכר שבסקירה של מחקרים שנעשתה שהיפרטרופיה של הקיר בחדר השמאלי בלב היא דבר שנמדד בצורה רצינית רק אצל ספורטאי עלית ברמה הכי גבוהה ולא במרימי משקולות ממוצעים וזה מעניין כי שימוש ממושך בסטרואידים וממריצים נפוצים כמו קלנבוטרול אכן יכול לגרום לשינויים פתולוגיים בלב כמו עליה בכמות סיבי הקולגן שמוזכרת במאמר שלך (ואף אחד לא נראה לי יודע אם זה מזיק ).

שנית, די ברור שההסבר שלך על כך שהנפח של החדר קטן לא נכון כי כל המחקרים בנושא הזה כולל שלך מדברים על כך שפעילות גופנית מכל סוג (כולל הרמת משקולות) מגדילה את נפח החדר השמאלי וזה מאוד הגיוני כי הלב צריך לשאוב יותר דם. לפי מה שהמחקר השני שהבאתי כתב כל שינוי קיצוני בנפח החדר שאינו הפיך אולי יכול לגרום לבעיות, אם הגדלה, או הקטנה. אבל הרמת משקולות בניגוד לסוגי ספורט אחרים כמעט ולא משנה את נפח החדר, למשל מהמאמר שלך:
Spirito et al. investigated the haemodynamic responses to isometric exercise in 947 elite athletes and concluded that athletes performing isometric exercise show increased myocardial mass with or without a slight increase in left ventricular volume.25 Kasikcioglu et al. presented comparable results.19
בשני המחקרים הללו ראו שאצל מרימי משקולות היתה היפרטרופיה קונצנטרית בקיר וכמעט לא היה להם שינוי בגודל החלל של החדר השמאלי(למשל בSpirito הרמת משקולות היתה במקום 23 מתוך 27 סוגי ספורט אולימפיים בהגדלת החדר וממוצע הנפח שלהם היה 53 מ"מ שזה בתוך בטווח הבריא) .

מה שכן השתנה מאוד היה גודל הקיר וזה הגיוני כי בניגוד לאירובי שבו הלב צריך גם להזרים יותר דם וגם לעמוד בלחץ גבוה, בהרמת משקולות הלב צריך לעמוד רק בלחץ אז הגיוני שהקיר יעבור היפרטרופיה וגודל החדר לא ישתנה.

אז אתה צודק, במחקר שציטטת באמת נראה שבתגובה להפסקת אימונים נפח החדר המוגדל לא חזר אצל כל האתלטים לרמה הנורמלית (תן לי לזרוק ניחוש מופרע שזה קרה בעיקר אצל ספורטאי סיבולת קיצוניים שאצלהם החדר התנפח ממש כבר בצורה שהיא לא לחלוטין הפיכה), אבל גודל הקיר כן, כך שהשינוי הפיזיולוגי העיקרי שהלב עובר בעיקבות הרמת משקולות אכן הפיך.

לגבי המאמר הראשון שהבאתי, במצבים הפתולוגים של חדר מצומצם או מורחב יש ירידה בתפקוד של הלב, המאמר שהבאתי הראה שהחוקרים לא הצליחו למצוא בעיה בתפקוד החדר השמאלי אצל אתלטים. מה שכן הם טענו שעדיין יכולה להיות בעיה בתפקוד הלב כולו שהם לא יכולים למדוד כי בניגוד לחולי לב אין סיבה להשתמש בטכניקות חודרניות על אנשים בריאים.

נערך לאחרונה:
יש עובדות.
עבודות איך לחץ דם משפיע על הלב
עובדות על איך ליפטינג משפיע על לחץ הדם באופן זמני
ויש ראיות אמפיריות לגבי ההשפעה של שני הנתונים הנ''ל על לב של מתאמני כח, ראיות רדיוגרפיות.

אם אתה חייב חזאי כדי להבין שיורד עליך גשם, אז זו זכותך, אבל אל תבקש ממני "להוכיח" שום דבר.
מצחיק כמה עמוק לתוך האדמה אנשים ידחפו את הראש שלהם אם משהו יחסית מרכזי בחיים שלהם נעמד פתאום בסימן שאלה, כופר בעובדות של רפואה בסיסית, רק כדי להמשיך לספר לעצמו שהוא לא רק יורד לסקואט כדי להתחזק וכי זה תחביב שהוא אוהב, אלא כי זה בריא!

אתה כנראה בחור פיקח, תנסה להוריד את ההתגוננות שלך כלפי הנושא ותנסה להבין שגם אם 10% ממה שנאמר למעלה נכון, זה יוכל כנראה להטיב איתך ועם אחרים, ואולי אפילו למנוע מאנשים עם היסטורייה של בעיות לב וכלי דם במשפחה מלהתחיל SS כי ככה המאמן בחדר כושר אמר להם שהכי טוב לרדת במשקל ולהיות בריא כשיש לאנשים עם נטייה בעייתית כמו שלהם חלופות אחרות

זה משעשע שאתה אומר שלא תכנס ל״קרבות מחקרים״ בזמן שאתה מביא מחקרים שאתה לא קורא ולא תומכים בהשערה שלך. יש אולי עובדות איך לחץ דם משפיע על הלב, אני אתן לך את זה. יש עובדות איך ליפטינג משפיע על לחץ הדם באופן זמני. אין שום דבר מעבר לזה. יש בהחלט ראיות אמפיריות של ההשפעה של הנתונים הנ״ל על לב של מתאמני כוח, והן לא אומרות את מה שאתה אומר.
אז תחסוך ממני את הדאגה שלך שגם אם 10% ממה שנאמר למעלה נכון, אני צריך לפחד. גם אם יש אלוהים אני צריך לפחד, אז מה? כמו שברק אמר, לא ככה עובד המדע.

• פותח/ת השרשור
ראשית המחקר שהבאתי מציין בידיוק מה שאני רציתי לומר, על ההפשעה הconcentricית של ליפטינג על הלב, לא הבאתי אותו כדי לקשור את העובדה הזו למשהו פטולוגי. רק להראות שהתופעה הזו אכן קיימת. ואתה כמובן בתגובה שלך למעלה הסכמת שהיא מתרחשת. (אין לך ברירה באמת, זו עובדה)

ציטוט שלך
"יש אולי עובדות איך לחץ דם משפיע על הלב(1), אני אתן לך את זה. יש עובדות איך ליפטינג משפיע על לחץ הדם באופן זמני(2). אין שום דבר מעבר לזה."

אז ככה:
(1) - עובדה שציינת היא שלחץ דם גורם לConcentric left ventricle hypertrophy
(2) - עובדה שציינת כאן - שליפטינג גורם לעליה חדה בלחץ הדם בזמן מאמץ, ציטוט מהמחקר ששלחתי
"strength training is associated with a marked elevation in systolic and diastolic blood pressure. The heart of the strength-trained athlete responds to sudden and large pressure overload with concentric left ventricular hypertrophy"

עכשיו אני אשלים לעובדה שלישית ואציין:
(3) Concentric left ventricle hypertrophy גורם לאי ספיקת לב של מילוי Diastolic heart failure. זה לא נתון שדורש מחקר, זו עובדה פטולוגית ברפואה.

עכשיו אבל בכל זאת למי שמתעניין אציין גיבוי ל(3):

גיבוי ראשון:
לפי אתר (CV Physiology: Ventricular and Atrial Hypertrophy and Dilation) של פיוזיולוגיית הלב כתוב כך:

concentric hypertrophy. This type of ventricle is capable of generating greater forces and higher pressures, while the increased wall thickness maintains normal wall stress. This type of ventricle becomes "stiff" (i.e., compliance is reduced), which can impair filling and lead to diastolic dysfunction.

גיבוי שני:

בערך הויקיפדיה של אי ספיקת לב ממילוי כתוב שאחד הגורמים המרכזיים (לאי ספיקת לב מילוי) הוא:
Diastolic heart failure - Wikipedia, the free encyclopedia
Causes :

• A long standing hypertension where, as a result of left ventricular muscle hypertrophy caused by the high pressur

עכשיו, אני פשוט עושה (1) + (1) = 2.
מחבר עובדות, לא תאוריות, לא רעיונות, לא מוצרים, לא פטנטים, אלא עובדות רפואיות פיוזיולוגית טהורות.
אתה פשוט מוגבל ביכולת החשיבה העצמית שלך כדי לקבל לחבר עובדות בלי שיש מחקר שמציין את זה מפורשות.
אגב, המחקר שהבאתי (אני חוזר על הנקודה הזו) מגבה לחלוטין מה שאני טוען לגבי הconcentric hypertrophy באימוני כח, הטענה שלך שלא היא לא פחות משקר

רק ש 1 זה לא מה שציינתי. זו הקפיצה הלוגית שלך בלבד. תמשיך להנות עם זה. ו 2 ו 1 לא גורר את מה שאתה רוצה כי לחץ דם כרוני ולחץ דם שעולה בצורה רגעית בהרמת משקולות זה לא אותו הדבר.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית