הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פאורליפטינג והבריאות שלכם

מתליפט

מושעה
186
184
נק' מוניטין:
1,419
186
184
כמו לכל דברים בחיים, גם לליפטינג יש היתרונות חסרונות, העיניין הוא להכיר אותם באמת.
רובכם כנראה חושבים שהחיסרון המרכזי הוא אולי הסיכון לפציעות, בעיות מפרקים וכו אבל אני רוצה להעלות נקודה שאני חושב שרובכם, אנשים שליפטינג הוא סך הכל תחביב עבורם, לא מכירים, בין אם תעשו עם זה משהו או לא, העיקר שתיהיה מודעים.

לעיניין:
לVentricles של הלב שלנו יש 2 סוגי hypertrophיה:

אחת "טובה" - eccentric ventricle hypertrophy שנגרמת מעומס דם על הventricle, ושריר הלב גדל באופן פרופורציונאלי לחלל שבתוכו (גדל "החוצה" אם תרצו)

והשנייה, המסוכנת מאד - Concentric ventricle hypertrophy, שנגרם מלחץ דם גבוה (שעליו לחץ כיווץ הventricle צריך להתעלות כדי לשחרר דם) וזה גורם להתעבות של שריר הלב, אבל על חשבון החלל הפנימי ( זו הסיבה שלחץ דם גבוה זה דבר נורא מסוכן, ).
חשוב להבהיר - המצב הזה הוא מאד שלילי וגורם לבעיות לב מאד קשות מסוכנות, כמו ischemic heart disease וכו.

עכשיו בליפטינג, אנחנו מעלים לעצמינו את לחץ הדם בזמן מאמץ כבד לכמה רגעים, ואנחנו עושים את זה במשך שבועות, חודשים וחלקינו גם שנים - התוצאה היא שבטווח הארוך אנחנו יוצרים לעצמינו בגלל הליפטינג concentric ventricle hypertrophy.

Cardiac remodelling: concentric versus eccentric hypertrophy in strength and endurance athletes

העיניין הוא לא להפסיק ליפטינג בגלל זה, אלא להיות מודע, ולפעול בהתאם.
להבין שאם החלטתם שליפטינג הוא תחביב ארוך טווח שלכם אתם צריכים להיערך אליו באופן נכון גופנית.

עכשיו, מה אפשר לעשות? אני לא יודע.
מה אני -חושב- שאפשר לעשות?
סך הכל לשלב אימוני אירובי כדי לאזן את ה concentric hypertrophy שאתם יוצרים לעצמכם עם הליפטינג עם eccentric hypertrophy, כדי להגדיל את שריר הלב "החוצה"

בהצלחה לכולם,

תמונה:
2045_220_117-eccentric-concentric-hypertrophy.jpg

נערך לאחרונה:
גם מרצה מסויים בויגנייט מדבר על הקשקושיאדה הנ"ל בטענותיו למה כדאי לעשות ריצות מרתון ולא לגעת במשקולת בחיים, אין לי כח לקרוא 5 עמודים אבל Hypertrophic cardiomyopathy היא מחלה גנטית ואפשר לבדוק אותה יחסית בקלות באק"ג(עשיתי כי היו לי כאבים בחזה בצד שמאל לפני כמה חודשים, הקרדיולוג נתן לי היי פייב שהכל טוב ושזה לא קשור בכלל ללב)

למי שיש מחלה גנטית כזו במשפחה כנראה צריך להיוועץ בקרדיולוג, אבל זה נכון לכל מי שיש מחלה גנטית כלשהי שעלולה להשפיע לו על החיים

גם מרצה מסויים בויגנייט מדבר על הקשקושיאדה הנ"ל בטענותיו למה כדאי לעשות ריצות מרתון ולא לגעת במשקולת בחיים, אין לי כח לקרוא 5 עמודים אבל Hypertrophic cardiomyopathy היא מחלה גנטית ואפשר לבדוק אותה יחסית בקלות באק"ג(עשיתי כי היו לי כאבים בחזה בצד שמאל לפני כמה חודשים, הקרדיולוג נתן לי היי פייב שהכל טוב ושזה לא קשור בכלל ללב)

גם לי נעשה אק"ג יותר מפעם אחת בעקבות גיבושים כאלה ואחרים בצה"ל אך למיטב הבנתי יש בעיות שאפשר לאבחן תוך כדי מאמץ בלבד, כלומר אק"ג במאמץ.
שמעת על זה?

גם לי נעשה אק"ג יותר מפעם אחת בעקבות גיבושים כאלה ואחרים בצה"ל אך למיטב הבנתי יש בעיות שאפשר לאבחן תוך כדי מאמץ בלבד, כלומר אק"ג במאמץ.
שמעת על זה?
אני עברתי לפני כמה שנים אק"ג במאמץ. מחברים אותך להליכון והקצב מתגבר עד שאתה רץ. כל הזמן מחובר למכשירים..

אני עברתי לפני כמה שנים אק"ג במאמץ. מחברים אותך להליכון והקצב מתגבר עד שאתה רץ. כל הזמן מחובר למכשירים..

חשבתי גם לבצע כמה בדיקות במכון וינגייט, עשית בדיקה כזאת על חשבונך ?

שמעת על זה?
בגדול אם יש לך משה גנטי או היסטוריה במשפחה לדוג' הקרדיולוג מפנה אותך לאק"ג בשילוב עם אקו-לב(אולטראסאונד) ואחרי זה מחבר לך הולטר ל24 שעות והבדיקות האלה אפקטיביות מאוד לשלול HCM

בגדול אם יש לך משה גנטי או היסטוריה במשפחה לדוג' הקרדיולוג מפנה אותך לאק"ג בשילוב עם אקו-לב(אולטראסאונד) ואחרי זה מחבר לך הולטר ל24 שעות והבדיקות האלה אפקטיביות מאוד לשלול HCM

הבנתי, לא אין לי בעיות כאלה ואחרות שידוע לי עליהן.
אם יש בעיה כזאת, האם במאמץ שמתקרב לסף היכולת אמורים להרגיש משהו ?

הבנתי, לא אין לי בעיות כאלה ואחרות שידוע לי עליהן.
אם יש בעיה כזאת, האם במאמץ שמתקרב לסף היכולת אמורים להרגיש משהו ?
לא יודע, רשמתי את הבדיקות שאני יודע שעושים כדי לשלול את רוב הבעיות, מעבר לזה אין לי ניסיון

• פותח/ת השרשור

למי שיש מחלה גנטית כזו במשפחה כנראה צריך להיוועץ בקרדיולוג, אבל זה נכון לכל מי שיש מחלה גנטית כלשהי שעלולה להשפיע לו על החיים

שוב, מתוך בורות אתה לא מבין שאני לא מדבר על HCM, שהיא מחלה מסויימת, אלא על אדפטציה פיזיולוגית ללחץ דם שנקרא Concentric hypertrophy של ה left ventcile, יש מכנה משותף קטן בין HCM למה שאני מדבר עליו שגורם לכם להתבלבל ולשלוח דברים שאינם קשורים (ברק) והוא הגדילה של הventricle.

אני שוב אומר. HCM ל-א ק-ש-ו-ר.

• פותח/ת השרשור
@מתליפט אכפת לך לכתוב מה הרקע המקצועי / אקדמי שלך בנושא?

ליפטר בינוני עם ידע פיזיולוגי בינוני עוד יותר שנתקל בנושא ומאז מאד מוטרד ממנו, אין לי שום תואר ואני לא מוסמך לכלום.
רק ש 1 זה לא מה שציינתי. זו הקפיצה הלוגית שלך בלבד. תמשיך להנות עם זה. ו 2 ו 1 לא גורר את מה שאתה רוצה כי לחץ דם כרוני ולחץ דם שעולה בצורה רגעית בהרמת משקולות זה לא אותו הדבר.

לא אותו דבר לא אומר שזה לא גורם לזה, אתה חייב להבין
לחץ דם גבוהה כרוני הוא רק מעל 140/90 בעוד שבהרמת משקולות אתה מגיע עד ל 320/250 mmHg,
וכי אנחנו יודעים שלחץ דם גבוהה מוביל לCONCENTRIC LEFT VENTRICLE HYPERTROPHY, השאלה אם כשאדם מתאמן 3 פעם בשבוע, לשעה במשך כמה שנים, עלול למצוא את עצמו בגיל 25 עם תגובה פיזיולוגית דומה לאדם מבוגר שסובל מלחץ דם גבוהה.

ושם המסמר נמצא שצריך לדפוק אותו על הראש.
ולפי המאמר שחנן הביא, ולפי המחקר מ2008 שאני צירפתי, כתוב שם במפורשות:
"The heart of the strength-trained athlete responds to sudden and large pressure overload with concentric left ventricular hypertrophy"

אז זה לא אותו דבר, אבל זה מוביל לאותה בעיה.

וכדי להמשיך לחדד, לא, לא מדובר על HCM, מדובר על אדפטציה פיזיולוגית פשוטה.

וConcentric left ventricle hypertrophy מוביל לDiastolic heart failure,

שוב, מתוך בורות אתה לא מבין שאני לא מדבר על HCM, שהיא מחלה מסויימת, אלא על אדפטציה פיזיולוגית ללחץ דם שנקרא Concentric hypertrophy של ה left ventcile, יש מכנה משותף קטן בין HCM למה שאני מדבר עליו שגורם לכם להתבלבל ולשלוח דברים שאינם קשורים (ברק) והוא הגדילה של הventricle.

אני שוב אומר. HCM ל-א ק-ש-ו-ר.

עלעלתי במה שרשמת והדבר היחיד שאתה יכול לטעון אליו הוא HCM, כי מה שאתה מתאר כאן משויך לאנשים עם יתר לחץ דם(בחיים בכלל, 24/7) ולא כתוצאה מ4-5 שעות אימון שבועיות, התזונה ורמת הסטרס בחיים(עבודה וכו') הם הדברים שצריך להתייחס אליהם בהקשרים הנ"ל.
נ.ב
אני לא קרדיולוג אבל הלחץ דם השבועי שלנו עולה יותר מיציאות בשירותים ותפקודי היום יום מאשר באימוני כח, כל האנשים בכדוה"א עם עצירות כרונית היו חוטפים התקפי לב בגיל 30 אם הגוף לא היה מסוגל להתמודד עם פיקים בלחץ הדם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית