הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פאורליפטינג והבריאות שלכם

מתליפט

מושעה
186
184
נק' מוניטין:
1,419
186
184
כמו לכל דברים בחיים, גם לליפטינג יש היתרונות חסרונות, העיניין הוא להכיר אותם באמת.
רובכם כנראה חושבים שהחיסרון המרכזי הוא אולי הסיכון לפציעות, בעיות מפרקים וכו אבל אני רוצה להעלות נקודה שאני חושב שרובכם, אנשים שליפטינג הוא סך הכל תחביב עבורם, לא מכירים, בין אם תעשו עם זה משהו או לא, העיקר שתיהיה מודעים.

לעיניין:
לVentricles של הלב שלנו יש 2 סוגי hypertrophיה:

אחת "טובה" - eccentric ventricle hypertrophy שנגרמת מעומס דם על הventricle, ושריר הלב גדל באופן פרופורציונאלי לחלל שבתוכו (גדל "החוצה" אם תרצו)

והשנייה, המסוכנת מאד - Concentric ventricle hypertrophy, שנגרם מלחץ דם גבוה (שעליו לחץ כיווץ הventricle צריך להתעלות כדי לשחרר דם) וזה גורם להתעבות של שריר הלב, אבל על חשבון החלל הפנימי ( זו הסיבה שלחץ דם גבוה זה דבר נורא מסוכן, ).
חשוב להבהיר - המצב הזה הוא מאד שלילי וגורם לבעיות לב מאד קשות מסוכנות, כמו ischemic heart disease וכו.

עכשיו בליפטינג, אנחנו מעלים לעצמינו את לחץ הדם בזמן מאמץ כבד לכמה רגעים, ואנחנו עושים את זה במשך שבועות, חודשים וחלקינו גם שנים - התוצאה היא שבטווח הארוך אנחנו יוצרים לעצמינו בגלל הליפטינג concentric ventricle hypertrophy.

Cardiac remodelling: concentric versus eccentric hypertrophy in strength and endurance athletes

העיניין הוא לא להפסיק ליפטינג בגלל זה, אלא להיות מודע, ולפעול בהתאם.
להבין שאם החלטתם שליפטינג הוא תחביב ארוך טווח שלכם אתם צריכים להיערך אליו באופן נכון גופנית.

עכשיו, מה אפשר לעשות? אני לא יודע.
מה אני -חושב- שאפשר לעשות?
סך הכל לשלב אימוני אירובי כדי לאזן את ה concentric hypertrophy שאתם יוצרים לעצמכם עם הליפטינג עם eccentric hypertrophy, כדי להגדיל את שריר הלב "החוצה"

בהצלחה לכולם,

תמונה:
2045_220_117-eccentric-concentric-hypertrophy.jpg

נערך לאחרונה:
זה מדהים אותי שעוד לא הבנת שמה שאתה קורא זה לא מחקר. הטענה הזאת כתובה שם עם אפס גיבוי. המקום היחיד בו מדובר על מחקר עם 900+ אתלטים מפנה למחקר הזה Morphology of the "athlete's heart" assessed by echocardiography in 947 elite athletes representing 27 sports. - PubMed - NCBI שממש לא אומר את מה שאתה מנסה להגיד. אין שום דבר שקורה אצל 100% מהנחקרים. קראת בכלל את הלינק שפרסמת או שהספיקו לך המסקנות של הכותבים?

זה מסביר את חוסר ההבנה והאגו.

הספיקו לי המסקנות, הן אמורות לסכם את התוכן, אני מקבל את הביקורת שהם ציטטו מחקר אחר, לא קראתי את כל מה ששלחתי.
והכי חשוב - זה לא אומר שהתופעה לא קיימת או מתרחשת, שזו כל הנקודה שרציתי להעביר (ולכן גם הסיכום הספיק).
אתה מחפש מחקר עם אחוזים לכמה, תדירות , ברמה העקרונית לנושא הזה אם זה קורה ל1 מ10 או 1 מ100 זה לא רלוונטי, כי אני מנסה להעלות כאן את המודעות שהדבר הזה -אכן קורה-, או עלול לקרות.
יעניין אותי גם מאד לדעת מה האחוזים מבין המתאמנים שזה משפיע עליהם, ובכלל איך אפשר לצמצם את הזנק לאלו שזה כן קרה להם

מסביר את הניסיון להבין, אגו לא תוכל למצוא בשורות שלי, הקפדתי להדגיש כמה הידע שלי מאד בינוני - וזה נכון מאד.
אבל אני סקרן מה שורש החמיצות שיצאה ממך כשקראת שאני סטודנט לרפואה.

נהדר, אז הדיון הצטמצם לכך שלא הוכחנו שאין אלוהים, ועלול לקרות מצב שהוא אכן קיים. רואה מה שורש החמיצות שלי בדיון עם סטודנטים לרפואה?

נהדר, אז הדיון הצטמצם לכך שלא הוכחנו שאין אלוהים, ועלול לקרות מצב שהוא אכן קיים. רואה מה שורש החמיצות שלי בדיון עם סטודנטים לרפואה?

אתה מוזמן לטייל בעמוד 1-2-3-4 בו אנשים כולל אתה נעמדו על רגליהם האחוריות לגבי אם בכלל הרמת משקול גורמת לתופעה, אנשים התווכחו וחיפשו הוכחות שהתופעה אכן פוגעת בלב, אתה טענת בעצמך שכ-ל מה שכתבתי פשוט לא נכון. (וזה ציטוט)
מים רבים זרמו כאן עד שאתה ואחרים הפנמתם שזה יכול להתרחש ואז צמצמת את עצמך להיקף התופעה עם אחוזים, צמצום מבורך שמראה שסוף סוף ירד כאן אסימון שהתופעה המדוברת היא נושא שריר וקיים וסיכון שצריך להכיר בו.

אתה מוזמן לטייל בעמוד 1-2-3-4 בו אנשים כולל אתה נעמדו על רגליהם האחוריות לגבי אם בכלל הרמת משקול גורמת לתופעה, אנשים התווכחו וחיפשו הוכחות שהתופעה אכן פוגעת בלב, אתה טענת בעצמך שכ-ל מה שכתבתי פשוט לא נכון. (וזה ציטוט)
מים רבים זרמו כאן עד שאתה ואחרים הפנמתם שזה יכול להתרחש ואז צמצמת את עצמך להיקף התופעה עם אחוזים, צמצום מבורך שמראה שסוף סוף ירד כאן אסימון שהתופעה המדוברת היא נושא שריר וקיים וסיכון שצריך להכיר בו.

לא, העמדה שלי לא השתנתה. כרגע כל מה שכרגע מגובה מדעית הוא שהתופעה הזו היא לא תוצאה של הרמת משקולות. כל השאר זה האמונה שלך. פחות מעניין אותי.

אפשר לסכם את הדיון כך:
מתיליפט-"אימון משקולות גורם להיפרטרופיה בלב בדומה לחולים בלחץ דם גבוה אצלהם היא עושה בעיות"

מגיבים אחרים-"בניגוד לחולים עם לחץ דם גבוה, אצל מרימי משקולות נפח החדר נשאר כמעט זהה וכל העדויות לשינוי בעובי הקיר שהוא די קל קיימות רק אצל חלק לא גדול מהמרימים אולימפיים"

מתיליפט-"אימון משקולות גורם להיפרטרופיה בלב בדומה לחולים בלחץ דם גבוה אצלהם היא עושה בעיות"

מגיבים אחרים- "זו אדפטציה פיזיולוגית זמנית ואפשר לראות שאחרי כמה שבועות ללא אימונים הלב חוזר למצב הנורמלי שלו"

מגיבים אחרים -הביאו לך מאמרים שהראו שבדיקות של תפקוד הלב אצל ספורטאים נורמליות לחלוטין למרות ההיפרטרופיה וזה בניגוד לחולי לחץ דם גבוה שאצלהם התפקוד נפגע.

השיא היה שציטטת מהמאמר שהבאתי לך מסקנה לא קשורה על כך שאצל חלק מהאתלטים לשעבר גודל החדר נשאר מעט גדול כשזו בכלל אדפטציה שכמעט ולא מתרחשת עם אימוני כוח...

הביאו לך גם מאמר של פיזיולוג שסקר את העניין וכתב שהעדויות שקיימות כיום (אמנם לדעתי הן עדיין קצת מוגבלות) תומכות בכך שזה לא מזיק לטווח הרחוק ושספורטאים בענפי כוח לא חולים יותר בגיל מבוגר מאנשים רגילים.

זה כמו לעשות דיון עם תקליט שבור שחוזר על אותה טענה שוב ושוב ומתעלם מכל מה שמביאים לו...

נערך לאחרונה:
אפשר לסכם את הדיון כך:

מגיבים אחרים-"בניגוד לחולים עם לחץ דם גבוה, אצל מרימי משקולות נפח החדר נשאר כמעט זהה וכל העדויות לשינוי בעובי הקיר שהוא די קל קיימות רק אצל חלק לא גדול מהמרימים אולימפיים"

מגיבים אחרים- "זו אדפטציה פיזיולוגית זמנית ואפשר לראות שאחרי כמה שבועות ללא אימונים הלב חוזר למצב הנורמלי שלו"

מגיבים אחרים -הביאו לך מאמרים שהראו שבדיקות של תפקוד הלב אצל ספורטאים נורמליות לחלוטין למרות ההיפרטרופיה וזה בניגוד לחולי לחץ דם גבוה שאצלהם התפקוד נפגע.

השיא היה שציטטת מהמאמר שהבאתי לך מסקנה לא קשורה על כך שאצל חלק מהאתלטים לשעבר גודל החדר נשאר מעט גדול כשזו בכלל אדפטציה שלא קשורה לאימוני כוח...

הביאו לך גם מאמר של פיזיולוג שסקר את העניין וכתב שהעדויות שקיימות כיום (אמנם לדעתי הן עדיין קצת מוגבלות) תומכות בכך שזה לא מזיק לטווח הרחוק ושספורטאים בענפי כוח לא חולים יותר בגיל מבוגר מאנשים רגילים.

זה כמו לעשות דיון עם תקליט שבור שחוזר על אותה טענה שוב ושוב ומתעלם מכל מה שמביאים לו...

העולם בעיני כלב נראה שחור לבן, כי זה מה שהבינה שלו מסוגלת לנתח - ומהסיבה הזו אני לא הולך להצטער על הניתוח העגום שלך, אבל גם בטח שלא לנסות להסביר לך כל עיוות.

מה שכן, אני חזרתי ואמרתי שוב ושוב שזו אדפטציה פיזיולוגית, וזה בטח שלא הגיע ממך, ולגבי הנקודה שזה זמני אחרי תקופה ללא אימונים, מהמחקר ששלחת אתה מצוין שאצל 20% מהאנשים זה לא חוזר למצב רגיל, אלא נשאר כך, אחד מכל חמישה אנשים, זה לא מעט.

אגב, אם ל20% מהאנשים זה לא חוזר למצב תקין, זו כבר הוכחה שאכן התופעה מתרחשת, כי ממנה המצב צריך לחזור לתקין

נערך לאחרונה:
ושוב, מה שאמרת הוא חסר כל ערך כי לא הצלחת לגבות את זה. זה קורה כשקוראים רק את השורות שרוצים לקרוא.

מה שכן, אני חזרתי ואמרתי שוב ושוב שזו אדפטציה פיזיולוגית, וזה בטח שלא הגיע ממך, ולגבי הנקודה שזה זמני אחרי תקופה ללא אימונים, מהמחקר ששלחת אתה מצוין שאצל 20% מהאנשים זה לא חוזר למצב רגיל, אלא נשאר כך, אחד מכל חמישה אנשים, זה לא מעט.

אגב, אם ל20% מהאנשים זה לא חוזר למצב תקין, זו כבר הוכחה שאכן התופעה מתרחשת, כי ממנה המצב צריך לחזור לתקין
שוב?!
לא נמאס לך?
מה שלא חזר למצב הנורמלי הוא עליית נפח החדר אצל 20 אחוז מקבוצה של חותרים אולימפיים. בניגוד לחתירה שהיא פעילות משולבת בפעילויות אנארוביות החדר כמעט ולא גדל, כך שזה לא רלוונטי לדיון.

מה שכן חזר אצל כל האתלטים למצב ההתחלתי זה עובי הקיר.

אני חושב שמעבר לסירוב לקבל עובדות (כן, עובדות) שהציבו מולך פה, אתה לא מבין שכשבמחקר בודקים "athletes", ההגדרה הזו מבחינתם מדברת על ספורטאים מקצועיים (כי אחרת איפה עובר הגבול, מי הוא אתלט ומי לא?) וכשמדובר בספורט מקצועי, תמיד מעורבים סמים שלהם יש קשר ישיר לתופעה שתיארת.

אני חושב שמעבר לסירוב לקבל עובדות (כן, עובדות) שהציבו מולך פה, אתה לא מבין שכשבמחקר בודקים "athletes", ההגדרה הזו מבחינתם מדברת על ספורטאים מקצועיים (כי אחרת איפה עובר הגבול, מי הוא אתלט ומי לא?) וכשמדובר בספורט מקצועי, תמיד מעורבים סמים שלהם יש קשר ישיר לתופעה שתיארת.

תוכל לציין את העובדות שסירבתי לקבל?

תוכל לציין את העובדות שסירבתי לקבל?
הנה קח

"בניגוד לחולים עם לחץ דם גבוה, אצל מרימי משקולות נפח החדר נשאר כמעט זהה וכל העדויות לשינוי בעובי הקיר שהוא די קל קיימות רק אצל חלק לא גדול מהמרימים אולימפיים"

"זו אדפטציה פיזיולוגית זמנית ואפשר לראות שאחרי כמה שבועות ללא אימונים הלב חוזר למצב הנורמלי שלו"

הביאו לך מאמרים שהראו שבדיקות של תפקוד הלב אצל ספורטאים נורמליות לחלוטין למרות ההיפרטרופיה וזה בניגוד לחולי לחץ דם גבוה שאצלהם התפקוד נפגע.

אכן קיבלתי שזו תופעה זמנית, לשמחתי הרבה.
תודה רבה על הדיון הסבלני ברובו מצד כולם! היה מעניין ואפילו מהנה!

קיוויתי לשמוע פיזיולוגית למה אני טועה ולא מחקרית, היה מניח את דעתי הרבה יותר אבל אכן מחקרית התופעה שתיארתי בעמוד הראשון הוכחה להיות זמנית בלבד, עד זניחה.

שוב תודה!
נתראה בפוסטים הבאים (;

אכן קיבלתי שזו תופעה זמנית, לשמחתי הרבה.
תודה רבה על הדיון הסבלני ברובו מצד כולם! היה מעניין ואפילו מהנה!

קיוויתי לשמוע פיזיולוגית למה אני טועה ולא מחקרית, היה מניח את דעתי הרבה יותר אבל אכן מחקרית התופעה שתיארתי בעמוד הראשון הוכחה להיות זמנית בלבד, עד זניחה.

שוב תודה!
נתראה בפוסטים הבאים (;
שמח שנהנת מטבילת האש..

שמח שנהנת מטבילת האש..

שום טבילת אש, העלתי תאוריה מתוך ידע פיזיולוגי בסיסי, חיפשתי ומצאתי קצת סימוכין והעלתי את זה כאן לדיון עלמנת לשמוע מאנשים משכילים ממני על התופעה, בסופו של דבר הוכרע שהתופעה שציינתי אכן מתקיימת, רק שהיא זמנית וזניחה,בניגוד למה שחשבתי לפני - היא אינה חוצה את הגבול הפטולוגי, אם כי אין ספק שפוסעת לכיוונו.

היה דיון מעניין והעובדה שתופעה כמעט פטולוגית מתרחשת במשך תקופת אימונים אצל לב של מתאמן, גם אם בהיקף זניח וכמו שצוין - זמני, היא עדיין דבר שרבים כאן לא ידעו ואני בטוח שעיניין חלק נכבד מאד מהפורום.

וכל התהליך אכן היה מהנה, עבור הקוראים, עבורי ועבור המשתתפים, בעיקר למדתי. (גם אם הייתי קצת קצר רוח בעמודים האחרונים, מודה שהייתי נקודה שהתעייפתי פשוט)

שום טבילת אש, העלתי תאוריה מתוך ידע פיזיולוגי בסיסי, חיפשתי ומצאתי קצת סימוכין והעלתי את זה כאן לדיון עלמנת לשמוע מאנשים משכילים ממני על התופעה, בסופו של דבר הוכרע שהתופעה שציינתי אכן מתקיימת, רק שהיא זמנית וזניחה,בניגוד למה שחשבתי לפני - היא אינה חוצה את הגבול הפטולוגי, אם כי אין ספק שפוסעת לכיוונו.

היה דיון מעניין והעובדה שתופעה כמעט פטולוגית מתרחשת במשך תקופת אימונים אצל לב של מתאמן, גם אם בהיקף זניח וכמו שצוין - זמני, היא עדיין דבר שרבים כאן לא ידעו ואני בטוח שעיניין חלק נכבד מאד מהפורום.

וכל התהליך אכן היה מהנה, עבור הקוראים, עבורי ועבור המשתתפים, בעיקר למדתי. (גם אם הייתי קצת קצר רוח בעמודים האחרונים, מודה שהייתי נקודה שהתעייפתי פשוט)

הטענה של המקור שהבאת שקולה לטענה שפלטות יכולות ליפול על כף הרגל.
ואל תקשיב ל @coldfire. הוא סטודנט לאומנות...

הטענה של המקור שהבאת שקולה לטענה שפלטות יכולות ליפול על כף הרגל.
ואל תקשיב ל @coldfire. הוא סטודנט לאומנות...

חוץ מהעובדה שכולם יודעים שפלטה יכולה ליפול על הרגל ומה שנכתב במקור שלי הוא תופעה לא ידועה בכלל, המחלוקת הסופית הייתה על היקף נזק שלה (אם בכלל).
ועם לוגיקה כזאת אני חושד שאתה סטודנט לאומנות, לא Coldfire שנתן רושם של בחור מאד פיקח, בלי קשר למה שהוא לומד.

המחלוקת היא לא על היקף הנזק. המחלוקת היא על קשר בין התופעה להרמת משקולות. אני טוען שהאדפטציה שנובעת מהרמת משקולות אינה זהה לפתולוגיה שמוצגת בלינק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית