הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בסקוואט

Mike3236

משתמש מתחיל
271
28
נק' מוניטין:
34
271
28
שלום
סקוואט 3X5X55 מהאימון של היום.
בדרך כלל הראש שלי מסתכל על הריצפה ממש על כפות הרגליים (פוגע בטכניקה?) אני לא מצליח לשלוט בזה תמיד אבל בסט השלישי השתדלתי שכן
אחרי הסקוואטים עברתי לבנץ' והיה לי מן כיווץ אכזרי ברגל, אני חושש שזה מהטכניקה בסקוואט (2חזרות אחרונות בעיקר) אבל יכול להיות גם זה בגלל הלג דרייב בבנץ'

חוץ מזה אשמח לעוד הערות/טיפים לטכניקה, תודה!

סרטון סקוואט 3X5X55 (כל סט מזוית שונה שיעזור לבחון את הטכניקה מכל הכיוונים 😄):

תודה מראש! 😃

אל תסתכל למטה, תסתכל קדימה, שהראש יהיה בתנוחה נייטרלית
ואל תפחד להביא את הברכיים קצת יותר קדימה, חוץ מזה הכל בסדר

אל תסתכל למטה, תסתכל קדימה, שהראש יהיה בתנוחה נייטרלית
מצטער, אבל זה לא ממש נכון.
חוץ מזה אשמח לעוד הערות/טיפים לטכניקה, תודה!
הטכניקה שלך טובה מאד, יש לי רק הערה אחת:
יש לך ירך ארוכה, אתה צריך לעמוד בעמידה טיפה יותר צרה, ולשלוח את הברכיים חזק לצדדים.
זה יעזור עם הברכיים שלא יציבות לחלוטין למטה.

• פותח/ת השרשור
הטכניקה שלך טובה מאד, יש לי רק הערה אחת:
יש לך ירך ארוכה, אתה צריך לעמוד בעמידה טיפה יותר צרה, ולשלוח את הברכיים חזק לצדדים.
זה יעזור עם הברכיים שלא יציבות לחלוטין למטה.
כן יש לי לפעמים בעיוץ עם העמידה באמת, אני אנסה את זה פעם הבאה, תודה רבה!
אגב הראש צריך להיות במנח ניטרלי עם עמוד השדרה כמטר וחצי ממני עם מבט לרצפה לא?

אשתדל לשים לב לזה יותר
תודה על העזרה! 😃
בשמחה.
ואחרי שתשלח ברכיים החוצה ותעלה משקל תעלה שוב סרטון, שנראה שהגב התחתון נשאר ישר במשקל יותר מאתגר.
אגב, תעלה בצורה יותר אקספלוסיבית כדי להתרגל לעבור את הנקודות הקשות שיהיו לך במשקלים כבדים יותר.

• פותח/ת השרשור
בשמחה.
ואחרי שתשלח ברכיים החוצה ותעלה משקל תעלה שוב סרטון, שנראה שהגב התחתון נשאר ישר במשקל יותר מאתגר.
אגב, תעלה בצורה יותר אקספלוסיבית כדי להתרגל לעבור את הנקודות הקשות שיהיו לך במשקלים כבדים יותר.
תודה על הטיפ!
אחרי האימון מחר אני אעלה סרטון

• פותח/ת השרשור
לא יצא לי לעלות סרטונים אחרי האימונים אז היום שהתפנה לי קצת זמן ערכתי והעלתי אותם:

סקוואט 2X5X60 ועוד סט של 57.5 כי ראיתי שאני לא שובר מקביל בסט השני וגם הרגיש קצת כבד (אבל עדיין סוג של PR ,PR קודם היה 60 לרביעייה)

סקוואט מיום חמישי ניסיתי לשפר עומק ב60 קילו, נראה לי שירדתי אפילו קצת עמוק מידי (ואחד שעושה סקוואט בסמית' ( 🤦‍♂️ ) העיר לי באמצע שאני הורס את הגב, נעשה פה משהו לא תקין חוץ מאולי לרדת עמוק מידי?)

יש גם סרטון דדליפט הפעם, אחרי הרבה זמן שאני מנסה באמת להוריד ישבן לפני המשיכה זה לא הולך לי, זה או שהישבן למטה ואז הכתפיים לא עוברות את המוט או שישבן למעלה כמו בסרטון
זה יכול להיות (אולי?) כי:
יש לך ירך ארוכה
@stitch יש לך אולי עצה מה לעשות בנושא?
תודה מראש 😃

UP

לגבי הסקוואט כבר אמרתי לך, תנועה יותר אקספלוסיבית, ברכיים טיפה יותר בחוץ, גב תחתון טיפה יותר מוקשת בתחתית.

לגבי הדדליפט, הסטאפ שלך טוב, פשוט תקפיד לנעול את האגן והמותניים לפני העליה. תחשוב חזק על לחיצת הרגליים לרצפה בניתוק, כשרק הברך מתיישרת בלי לפתוח את האגן. גם העמדה שאתה מגיע אליה בהתחלה, עם ישבן שעולה למעלה, היא בסדר - אבל היא מנצלת פחות קוואדס, וחבל.

עמדה שאתה מגיע אליה בהתחלה, עם ישבן שעולה למעלה, היא בסדר - אבל היא מנצלת פחות קוואדס, וחבל.
קראתי איפשהו שאנשים שהפוסטרייר צ'יין שלהם חזקה יותר ויש להם נטייה לעבוד ב LB, יהיו חזקים יותר בדדליפט כשהאגן גבוה יותר מעט.
מה דעתך?

קראתי איפשהו שאנשים שהפוסטרייר צ'יין שלהם חזקה יותר ויש להם נטייה לעבוד ב LB, יהיו חזקים יותר בדדליפט כשהאגן גבוה יותר מעט.
מה דעתך?
הגיוני מאד, כי במצב הזה עומס עובר מהקוואדס להאמס.
זה כמובן לא רלוונטי למתאמן מתחיל שצריך להימנע מיצירת נקודות תורפה.

הגיוני מאד, כי במצב הזה עומס עובר מהקוואדס להאמס.
זה כמובן לא רלוונטי למתאמן מתחיל שצריך להימנע מיצירת נקודות תורפה.
לגביי רלוונטיות אני לא מתווכח... סתם העליתי נקודה שקפצה לי לראש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית