תמונה כמה אחוז שומן?

זה אחוז שומן גבוה יחסית אבל בגלל מחסור בשריר. ממליץ לך להתחיל מסה ואז לבדוק שוב.

כמה גבוהה ..?
אני במסה כבר חודשיים וחצי - 3
נסה לצלם בתאורה טובה יותר, בכל מקרה אני לא כל כך בטוח אבל בכל מקרה אין לך מה להתעסק בזה. גם אם יגידו לך 20. כרגע חסר לך מסת שריר. תעשה מסה טובה ואחרי זה ץחטב כמה שתרצה

לדעתי עדיף לך לחטב לפני שאתה ממשיך לפתח מסת שריר, את ההמלצה הזאת ראיתי באחת הכתבות של פוליקוין, אחד המאמנים האולימפיים הטובים ביותר היום
הסיבה לזה היא שהשומן משתמש גם כבלוטה מפרישה, וככל שיש יותר ממנו, יש יותר מהבלוטה הזאת, ויש הורמונים מסויימים שהוא מפריש, שמעלים את רמת הדלקת המערכתית, וככל שהמערכת הדלקתית גבוהה יותר, ככה מן הסתם איכות החיים שלך נמוכה יותר, וגם זה מפריע לך להתאמן כמו שצריך ולפתח מסת שריר ביעילות שבה אתה יכול.
בנוסף, לדעתי יותר קל לעשות מסה אחרי זה כשהגוף יותר מאוזן הורמונלית, ואגירת השומן תהיה קצת יותר בעייתית, ונפשית אתה גם תרגיש יותר טוב שלא יהיה לך פחד להעלות מעט שומן

אז אם אני רוצה להיות מחוטב לקיץ כדאי להתחיל חיטוב עכשיו או עוד חודש? למרות שלא צברתי מספיק מסה בידיים
לדעתי אין לך בכללי מספיק מאסה, ולא רק בידיים.
אך אין הדבר אמור להעיב ולהלחיץ אותך.
חיטוב ומאסה הם תהליכים כללים, שמטרתם העיקרית, לבסוף, היא צבירת שריר מעבר למה שהיה קודם לכן, לצד צבירה מינימלית או אפילו איבוד שומן.
ככל שתבצע יותר מחזורים של מאסה ואז חיטוב, כך תתקדם בהרכב הגוף. כנגזרת מכך, כמובן וצבור שריר, בין היתר, גם בידיים.
זהו לא הזמן, במצבך, לחשוב יותר מידי ולתת דגש לחלק מסויים בגוף, גם אם אתה ממש רוצה להתקדם בו. מה שחשוב זו עלייה כללית ונכונה במאסה.

לדעתי יש מקום להמשיל מאסה לעוד בערך 1-2 אחוזי שומן ממה שאתה עכשיו. לאחריה התחל בחיטוב לאחוז שומן נמוך יותר.

• פותח/ת השרשור
לדעתי אין לך בכללי מספיק מאסה, ולא רק בידיים.
אך אין הדבר אמור להעיב ולהלחיץ אותך.
חיטוב ומאסה הם תהליכים כללים, שמטרתם העיקרית, לבסוף, היא צבירת שריר מעבר למה שהיה קודם לכן, לצד צבירה מינימלית או אפילו איבוד שומן.
ככל שתבצע יותר מחזורים של מאסה ואז חיטוב, כך תתקדם בהרכב הגוף. כנגזרת מכך, כמובן וצבור שריר, בין היתר, גם בידיים.
זהו לא הזמן, במצבך, לחשוב יותר מידי ולתת דגש לחלק מסויים בגוף, גם אם אתה ממש רוצה להתקדם בו. מה שחשוב זו עלייה כללית ונכונה במאסה.

לדעתי יש מקום להמשיל מאסה לעוד בערך 1-2 אחוזי שומן ממה שאתה עכשיו. לאחריה התחל בחיטוב לאחוז שומן נמוך יותר.
ואם אנחנו מדברים מבחינת זמן כמה בערך זמן ?

ואם אנחנו מדברים מבחינת זמן כמה בערך זמן ?
לא ניתן לדעת כלל.
הכל תלוי בהתקדמות.
לכן הערכתי את משך ההתקדמות כפונקציה של עלייה באחוזי השומן, ולא כפונקציה של כמה זמן ייקח לך או לאיזה משקל גוף צריך להגיד.

סתם שתדע, תקופות מאסה/חיטוב ימדדו לא בהגעה ל-X משקל או שתמשכנה ל-Y זמן, אלא כפונקציה של אחוז שומן. למשל, אדם יגדיר לעצמו להגיע לאחוז שומן מסויים בסוף תקופת המאסה; בסוף תקופת החיטוב לאחוז שומן נמוך יותר - אחר. כל אחד ושאיפותיו.

• פותח/ת השרשור
לא ניתן לדעת כלל.
הכל תלוי בהתקדמות.
לכן הערכתי את משך ההתקדמות כפונקציה של עלייה באחוזי השומן, ולא כפונקציה של כמה זמן ייקח לך או לאיזה משקל גוף צריך להגיד.

סתם שתדע, תקופות מאסה/חיטוב ימדדו לא בהגעה ל-X משקל או שתמשכנה ל-Y זמן, אלא כפונקציה של אחוז שומן. למשל, אדם יגדיר לעצמו להגיע לאחוז שומן מסויים בסוף תקופת המאסה; בסוף תקופת החיטוב לאחוז שומן נמוך יותר - אחר. כל אחד ושאיפותיו.
מעניין אותי אבל לדעת עם המסה שיש לי עכשיו או שנגיד אצבור בשבועיים -3 הבאים נגיד התחלתי חיטוב עד אמצע יולי - אוגוסט אני אראה ממש שחיף ?

מעניין אותי אבל לדעת עם המסה שיש לי עכשיו או שנגיד אצבור בשבועיים -3 הבאים נגיד התחלתי חיטוב עד אמצע יולי - אוגוסט אני אראה ממש שחיף ?
יש סיכוי, אבל שוב, זה תלוי בך, אנחנו לא יכולים לדעת כלום
זה תלוי בדיאטה שלך, במשטר אימונים שלך ומשמעת עצמית

אתה לא יכול לדעת בדיוק כיצד תיראה ותימשך ההתקדמות.
חיטוב מהיום ועד אוגוסט זה מלא זמן - אתה מפריז בהערכתך.
שחיף זה סובייקטיבי. אם תעשה חיטוב ותשמור כמה שיותר על מאסת השריר שיש לך - לא משנה הכי - את שלך עשית.
זה שיש לך מלכתחילה מאסת שריר נמוכה, זה לא בעייתי - זה מצב מתון.
מכאן יש לך לאן לשאוף ולהתקדם

• פותח/ת השרשור
אתה לא יכול לדעת בדיוק כיצד תיראה ותימשך ההתקדמות.
חיטוב מהיום ועד אוגוסט זה מלא זמן - אתה מפריז בהערכתך.
שחיף זה סובייקטיבי. אם תעשה חיטוב ותשמור כמה שיותר על מאסת השריר שיש לך - לא משנה הכי - את שלך עשית.
זה שיש לך מלכתחילה מאסת שריר נמוכה, זה לא בעייתי - זה מצב מתון.
מכאן יש לך לאן לשאוף ולהתקדם
תגיד תכלס תקופת חיטוב חוץ מהורדת שומן זה ביזבוז זמן? או שזה יעזור במשהו למסה הבאה ויחזק אותי ?

תגיד תכלס תקופת חיטוב חוץ מהורדת שומן זה ביזבוז זמן? או שזה יעזור במשהו למסה הבאה ויחזק אותי ?
ודאי שיעזור
להתחיל תקופת מאסה באחוז שומן נמוך ככל שניתן זה אידיאלי - פוטנציאל צבירת המאסה הנקייה יהיה גדול ועדיף, וגם יהיה ניתן למשוך את תקופת המאסה ליותר זמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית