הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אפשר להתחזק פיזית מבלי לשנות את מימדי הגוף?

The tea time

משתמש מתחיל
76
0
נק' מוניטין:
3
76
0
שלום

רציתי לדעת אם ניתן להתאמן בצורה כזאת שמסת השריר תעלה אך יחד עם זאת המראה החיצוני ישאר כפי שהוא.
במילים אחרות, בחור שחיף עם מעט כוח פיזי שרוצה להרים פי 2 ממשקל גופו ועדיין להישאר שחיף.
האם הדבר בר ביצוע?

• פותח/ת השרשור
היי,

לא ציפיתי לתגובה ממך, מקווה שהכל היה ונשכח.

לא הבנתי את דברייך. אשמח לקבל הסבר מפורט יותר.

תודה!

לאכול על מאזן תחזוקה (להכניס בדיוק קלוריות כמו שמוציאים או לפחות קרוב לכך) , ולעשות תרגילים במכון הכושר בטווח חזרות בין חזרה אחת לחמש לערך.

• פותח/ת השרשור
לא רוצה להישמע טמבלית, אבל אם אחד מתאמן הרבה (אנאירובי) ולא שומר על תזונה נכונה לתוכנית שלו, יתאים עצמו למה שאני מתכוונת?

נראה לי השאלה פה האם אפשר לעלות בכוח על מאזן שלילי...
ולמה לא? הייתי בחיטוה ועליתי בכוח, לא פי 2 מהמשקל אבל עליתי נחמד ברוב התרגילים

אפשר לפתח כוח עם עלייה מינימלית במסת שריר. רק במיתאמנים מיתקדמים מאוד לא תיהיה כלל עלייה במסת שריר.
ולא מדובר רק בתזונה.

נראה לי השאלה פה האם אפשר לעלות בכוח על מאזן שלילי...
ולמה לא? הייתי בחיטוה ועליתי בכוח, לא פי 2 מהמשקל אבל עליתי נחמד ברוב התרגילים
נכון כי היית מתאמן מתחיל , וזה קרה לך רק בהתחלה כחודש חודשיים ואז זה נפסק

תציעי לו לקרוא את המאמרים בפורום על הכוח ושינסה את אחת מתוכניות הכוח שמופיעות בפורום .

התשובה איננה מובנת מאליו.

קל מאוד להגיד 1-5 חזרות לא גודלים אבל כל קשר בין זה לבין המציאות הינו מקרי בהחלט.

לעיתים רבות אימון כוח יכול להוות רק מגשר להתפרצות הורמונאלית חבויה ללא כל קשר משמעותי לאופי האימון.משמע שאם בפוטנציאל הגנטי של המתאמן טמונות בו יכולות כאלו או אחרות,אז מספיק גירוי מינימאלי על מנת להפעילן.

נו אז?
כל המחקרים שראיתי עד היום הראו שלא צריך להיות הבדל בין נשים לגברים בצורת האימון. זאת הדיעה המקובלת אצל החוקרים המובילים בעולם .

אני אנסה לעזור קצת יותר, את יכולה לתת יותר פרטים על האימונים שלך?
קשה לתת המלצות על עיוור...

את כותבת על כוח באימוני חדר כושר כתמיכה לנינג'סטו או בשם עצמם בשביל האתגר?
איך היית עובדת עד עכשיו?
כמה פעמים בשבוע את עובדת בחדר הכושר וכמה פעמים באומנות לחימה?
כמה מהאימונים שלך אימונים קשים?
עד כמה את חזקה כרגע?

בצורה כללית, בשביל עבודה על כוח את צריכה ללמוד לשחק בטווחי המשקלים. לפחות בשלב הנוכחי את צריכה להעלות משקל כל אימון או כמה אימונים, כשתתחילי ממשקל עבודה נמוך יותר מזה שאת עובדת בו בדרך כלל.

יש הרבה שיטות שיעבדו טוב למתחילים ששואפים להגיע רחוק ,Starting strength
או 5*5 הלינארית, למשל.

את גם יכולה לעבוד בצורה דומה לHST , כי היא תוכנית פשוטה ויעילה מאוד. אחרי שהיא או starting strength תפסקנה לעבוד, את יכולה להתחיל תוכניות מסובכות יותר ולא לינאריות ,אבל עד אז...

(בצורה כללית מאוד ,תוכנית לינארית היא תוכנית שבנויה מתקופות כשבכל תקופה מקפידים על עלייה במשקל בקצב קבוע בכל אימון\כמה אימונים, כשבד"כ לא משלבים כמה טווחי חזרות באותה תקופה).

אם את רוצה עוד עזרה ופרוט, תעני על השאלות .

נערך לאחרונה:
מה הקטע שאת כותבת ככה? טוב לא משנה.

כמעט ואי אפשר להתחזק במאזן שלילי, ואם אפשר אז זה רק כשהמתאמן מתחיל, בתחזוקה כעקרון אפשר להתחזק אבל לדעתי זה לא מספיק אוכל כדי להתחזק כמו שצריך, ובסופו של דבר את תתקעי אם תשארי על תחזוקה.

ובכלל, לדעתי זה בלתי אפשרי בטווח הרחוק להתחזק ולא לגדול.

• פותח/ת השרשור
מה הקטע שאת כותבת ככה? טוב לא משנה.

אשמח אם תפרט יותר על הבעיה עם צורת ההתנסחות שלי.

ברק,

אינני מתאמנת במכון כושר, אני הולכת 4 פעמים בשבוע לסטודיו של אומניות לחימה. האימונים בהחלט קשים, לעיתים הם גם נערכים במרחב הפתוח.
מדובר באימונים מורכבים שכוללים, בית היתר, סיבולת, זריזות, אקרובטיקה, קואורדינציה ועוד.
בנוסף, אני משלבת לפעמים שחייה אבל הבזמן האחרון די הזנחתי את זה.

אני לא יכולה לקבוע עד כמה אני חזקה, אבל אני חושבת שאני הרבה יותר חזקה מבחורה ממוצעת בגיל 19.

לדעתי- אכילה בתחזוקה, ואימונים בטווח סביר של חזרות (לא חובה 1-5 כמו שמשה אמר אבל גם לא להגזים ולעבוד על איזה ~ 15 חזרות כי אז לא תתחזקי כ"כ מהר)

לדעתי- אכילה בתחזוקה, ואימונים בטווח סביר של חזרות (לא חובה 1-5 כמו שמשה אמר אבל גם לא להגזים ולעבוד על איזה ~ 15 חזרות כי אז לא תתחזקי כ"כ מהר)
ה1-5 לא היה ממש מופנה דווקא לגבי עבודת כוח אלא אישית מי שמתאמן על כוח לעשות 8 או 10 חזרות זה דיי משעמם והמשקלים כמו כן יותר נמוכים , אז אם כבר אז כבר..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית