הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור המשקל בבנץ'

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
אני עדיין עובד לפי SS. הגעתי למשקלים לא רעים בסקוואט ובדדליפט, אבל הבנץ' די בפיגור: 90 ק"ג על משקל גוף של 90 ק"ג.
כבר עשיתי ריסט אחד מאז שנכנסתי חזק לתוכנית, והצלחתי לשפר ב- 2.5 ק"ג את המשקל, אבל עדיין אני בפיגור וזה גם נראה כך.
יש רעיונות מה לעשות?

אין הגבלה למספר הריסטים שאתה יכול לעשות בבנץ' ועצה שלי תעלה ב 1.25ק"ג במקום 2.5 ק"ג, תשקול כמה שוקל כל סוגר (אצלנו במכון זה 200גרם) ותשמתש בכמה שאתה צריך כדי להגיע בערך ל1.25 ק"ג.

• פותח/ת השרשור
אני יודע שאין הגבלה על ריסטים. עדיין, לא ברור לי למה החזה שלי בכזה פיגור.

זה הגיוני שהלחיצות יפסיקו להתקדם לפני הסקוואט והדדליפט. אתה כבר יודע מה לעשות במצב כזה. להעביר רק את הלחיצות לעבודה בתבנית של טקסס מת'וד.

• פותח/ת השרשור
הצעה מעניינת.
אני מבין שב- TM אני צריך להחליט מה לעשות: חזה או כתפיים, כי לא אצליח לעשות את שניהם.
עם המתח, הסקוואט והדדליפט אני ממשיך כרגיל?

לא הבנתי את השאלה לגבי טקסס מת'וד, אבל תבנית סטנדרטית נראית ככה:

יום ראשון: 5x5 בנץ'
יום שלישי: 5x5 פרס
יום חמישי: 1x5/3/1 בנץ'

כל השאר, כרגיל.

• פותח/ת השרשור
חשבתי שאני צריך לעשות אימוני נפח-התאוששות-עצימות לאותו התרגיל, כך שאי אפשר לערב חזה וכתפיים (אם אעשה חזה כל אימון, מתי אעשה כתפיים?) אבל בתשובתך הבהרת שזה כן אפשרי.
תודה אלכס, אני אכניס את השינויים שהצעת, מקווה שאחזור להתקדם.

איך הלחיצה שלך? אתה נועל את השכמות מאחורה? אתה מצמיד אותן לספסל? אתה שומר על לורדוזה בגב? אתה מכניס מרפקים באקצנטרי? אתה נוגע עם המוט באותה הנקודה בכל פעם?

כל אלה דברים שמשנים המון

• פותח/ת השרשור
אני מוציא את החזה החוצה, יוצר קשת בגב (עם הישבן שלי זה טבעי), מכווץ את הגלוטוס, ומנסה להקפיד להוריד לאותה הנקודה (קו שמחבר בין הפטמות. סליחה, זה לא נשמע טוב).
המדריך אצלנו, שהוא פאוור ליפטר (שי גולטמן, כבר הוזכר בפורום) אמר לי שאני עובד נכון. הוא בעצמו מקפיד על תנועה מלאה ולא על קיצור שלה, כמו פאוור ליפטרס רבים.

השאלה אם אתה מדביק את השכמות חזק לספסל ומכניס את המרפקים באקצנטרי, זה יכול להוסיף לך הרבה כוח.

זה שאתה עושה קשת בגב ב"אופן טבעי" זה לא מספיק, טייט מסביר שאתה צריך להרגיש ממש לא בנוח בזמן שאתה לוחץ. זה אמור להרגיש לך כאילו אתה הולך להתפוצץ מרוב שאתה מכווץ.

• פותח/ת השרשור
כוונתי היתה שאני מתחיל עם הקשתה באופן טבעי ואני מגדיל אותה במודע עוד יותר.

אני אבדוק את הנושא של המרפקים, תודה!

תעבור להתקדמות ליניארית של פעם בשבוע בבנץ' בסגנון מדקאו או טקסס, בכל מקרה אני לא בטוח שהגעת למיצוי וצריך לראות את הלחיצה שלך בשביל להמשיך לעזור לך

בPP בפרק על ה novice ריפטו אומר שבשלב מסוים כנראה שמתאמן כבר לא יוכל להתקדם באותו קצב כפי שהתחיל (במקרה הזה 5 פאונד) לכן כדי להתקדם בקפיצות קטנות יותר (כמו 1.5-2 פאונד).

בPP בפרק על ה novice ריפטו אומר שבשלב מסוים כנראה שמתאמן כבר לא יוכל להתקדם באותו קצב כפי שהתחיל (במקרה הזה 5 פאונד) לכן כדי להתקדם בקפיצות קטנות יותר (כמו 1.5-2 פאונד).

בארץ זה לא ממש ריאלי, קשה לי להאמין שיש מכונים עם פלטות כאלה קטנות.

אני פעם אחת ניסיתי לשים משקולות רגליים של חצי קילו בכל צד, אבל זה היה נראה לי מגוחך אז פשוט העליתי משקל ב2.5 ועליתי בחזרות לאט לאט. אם מישהו רוצה הוא יכול לנסות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית