הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

Bigger,Stronger,Faster.

• פותח/ת השרשור Itaylib
  • פורסם בתאריך

Itaylib

משתמש מתחיל
247
107
נק' מוניטין:
212
247
107
Itaylib הוסיף לוג חדש:

Bigger,Stronger,Faster. - מסע כלשהו, דרך כלשהי

איתי, 22,ירושלים.
חייל משוחרר מחטיבת גולני.
מתכונן למיונים מאוד קשים ליחידת קבע.
הלוג ילווה אותי בין שנה לשנה וחצי, בהם ארוץ הרבה, וארים כבד.
השנה תתחלק ל3 חלקים:
4 חודשים ss במהלכם אחזור למשקלי עבודה שלי לפני הגיוס
4 חודשים 5x5 בהם אהפוך לבן זונה חזק
4-8 חודשים קרוספיט בהם אהפוך לבן זונה מהיר

תוך כדי אני אשלב 3 ריצות בשבוע של 5 קמ. כן כן שמעתם נכון- ריצות ותוכנית כוח. ברור שהעלאת המשקלים תפגע כתוצאה מכך אבל מצד שני- לא לחוץ לי להסקביט 4 פלטות כמו שלחוץ לי להיות בן זונה מהיר.

למעבר ללוג המלא - לחץ כאן

המון בהצלחה, 4 חודשים של 5x5 זה המון ולא כל אחד מצליח לגרור אותה כל כך הרבה זמן.
אני אישית כרגע ב5x5 אני מקווה שאצליח למשוך אותה לפחות חודש נוסף אחרי שאסיים את שמונת השבועות כדי לדחות בעוד קצת זמן את המעבר לטקסס מת'וד.
לדעתי לפני שתתחיל עם קרוספיט שווה לך לעשות קצת טקסס אפשר להתחזק ממנה בצורה מאוד יפה, כי שאי אפשר להתקדם כבר רק בעצימות אז בשביל זה יש לך את יום הנפח בטקסס ככלי עזר להתקדמות.

• פותח/ת השרשור
המון בהצלחה, 4 חודשים של 5x5 זה המון ולא כל אחד מצליח לגרור אותה כל כך הרבה זמן.
אני אישית כרגע ב5x5 אני מקווה שאצליח למשוך אותה לפחות חודש נוסף אחרי שאסיים את שמונת השבועות כדי לדחות בעוד קצת זמן את המעבר לטקסס מת'וד.
לדעתי לפני שתתחיל עם קרוספיט שווה לך לעשות קצת טקסס אפשר להתחזק ממנה בצורה מאוד יפה, כי שאי אפשר להתקדם כבר רק בעצימות אז בשביל זה יש לך את יום הנפח בטקסס ככלי עזר להתקדמות.

כמובן שהאידיאל הוא ss->5x5->texas
אבל אתה שוכח שאני משלב תוך כדי התוכנית 3 ריצות בשבוע, ובנוסף ללהיות חזק אני מחפש גם להיות מהיר. בסוף אצטרך להקריב את ההתקדמות במשקלים לטובת התרכזות בקונדישנינג וסיבולת. לצערי אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

• פותח/ת השרשור
מתחיל חדכ רק ביום ראשון אז בינתיים-אימון ריצה ראשון בלוג. ריצה קצרה לים, היה אחלה.

קבצים מצורפים

• Screenshot_2016-02-04-15-49-22.png
    Screenshot_2016-02-04-15-49-22.png
    KB 64.4 · צפיות: 163
  • Screenshot_2016-02-04-16-24-51.png
    Screenshot_2016-02-04-16-24-51.png
    KB 34.1 · צפיות: 153
מתחיל חדכ רק ביום ראשון אז בינתיים-אימון ריצה ראשון בלוג. ריצה קצרה לים, היה אחלה.
זאת לא שיטה מומלצת לרוץ ככה, התחלת מהר מדי ו"נחנקת"
תנסה לפחות לשמור על קצב קבוע, גם אם זה אומר להתחיל לאט יותר.

• פותח/ת השרשור
אני מניח שאתה מדבר על הקילומטר השלישי שלקח 6 דקות. הוא היה פחות מזה אבל עשיתי עצירה קטנה בים לספוג את האוירה. מה שכן אני מסכים איתך שצריך לשמור על קצב אחיד יחסית- אתן לזה דגש ביום שבת.

נערך לאחרונה:
יפה מאוד, בהצלחה! אשמח לראות לוג של משקולן שעושה אירובי. עוקב
אין בעיה לשלב אירובי וכוח, אבל צריך להתאים את העצימות.
לדוגמא עם ss אפשר לשלב אירובי קל מאוד נניח פעמיים 20 דקות הליכה בקצב בינוני.
עם הלינארית אפשר לשלב אימוני ריצה קלים-בינוניים
צריך להבין שאירובי פוגע בהתאוששות ולבצע 40 דקות אירובי בשבוע כמעט ולא יקדם אותך מבחינת סבולת לב ריאה, אז עדיף לנוח במקום זה.

אין בעיה לשלב אירובי וכוח, אבל צריך להתאים את העצימות.
לדוגמא עם ss אפשר לשלב אירובי קל מאוד נניח פעמיים 20 דקות הליכה בקצב בינוני.
עם הלינארית אפשר לשלב אימוני ריצה קלים-בינוניים
צריך להבין שאירובי פוגע בהתאוששות ולבצע 40 דקות אירובי בשבוע כמעט ולא יקדם אותך מבחינת סבולת לב ריאה, אז עדיף לנוח במקום זה.
אשמח לראות את זה אצלו, נראה איך הוא מסתדר עם SS ו20 קילומטר בשבוע אחרי שיגיע קרוב למשקלים שכבר הרים, ניסית אירובי כבד עם SS פעם ?
זה תלוי איך אתה מגדיר קל - בינוני, יש רץ מרתון שבשבילו 10 קילומטר זה קל - בינוני, ויש רץ שעכשיו התחיל ש10 כבד עליו ו3 זה קל - בינוני...

• פותח/ת השרשור
הרבה פה זה ניסוי וטעיה, כרגע מה שאני חושב שאעשה זה שאגיע ל100 קילו בss ואראה מה המצב מבחינת התאוששות. אם אוכל לסחוב עוד-מה טוב. אם לא- יכול מאוד שאעבור למתכונת של 5x5 הליניארי בסקוואטים ובשאר התרגילים אמשוך 3x5 אקרוס עד שאגיע לתקיעה בעליה ומשם אצרף את שאר התרגילים ל5x5 הליניארית.
כרגע אני עדיין נשאר על קילומטראז שבוע של 15 קמ. עוד לא החלטתי מתי ואיך אעלה אותו. (עצות מהרצים שבנינו?)

נערך לאחרונה:
אני אישית לא עשיתי SS יחד עם אירובי אלא לינארית עם אירובי.
כתבתי לך גם בלוג שלי , לדעתי תחלק לתקופות שבהן תיתן דגש.
אם אתה לוחם משוחרר אתה כנראה בכוש אירובי לא רע לגבי כוח כנראה שהמצב קצת פחות טוב.
לכן הייתי רץ לא יותר מפעמיים בשבוע, פעם אחת לאחר אחד האימונים בעצימות נמוכה ופעם אחת בסופ"ש לא בצמוד לאימון ואז אתה יכול לבצע אימון
קצת יותר משמעותי,עדיין להתקדמות אידיאלית הייתי עושה תקופה רצינית של כח ומסה ורק אח"כ חוזר לריצות.
לגבי SS לא נסיתי כאמור אבל התכנית תבענית מאוד מבחינת מאמץ והתאוששות הריצה רק תקשה עליך להתקדם בה בקצב המקורי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז זה יהיה ניסוי מעניין. אני אראה כמה אוכל לסחוב עם ריצות ואם אראה שבאמת אני לא מתאושש משניהם- אוותר על הריצות לחודשיים-שלושה בשביל לסיים ss כמו שצריך ואחזור לרוץ ב5x5.

אז זה יהיה ניסוי מעניין. אני אראה כמה אוכל לסחוב עם ריצות ואם אראה שבאמת אני לא מתאושש משניהם- אוותר על הריצות לחודשיים-שלושה בשביל לסיים ss כמו שצריך ואחזור לרוץ ב5x5.
תעדכן קבוע בבקשה, אשמח לראות מה הולך

• פותח/ת השרשור
Screenshot_2016-02-06-15-27-52.png Screenshot_2016-02-06-15-27-38.png
ריצת 5000 .היו רוחות מטורפות וגשם ולא אכלתי כמעט כלום היום. היהקשה אבל אני מרוצה מהתוצאה סהכ.

מחר אימון ראשון לss.

• פותח/ת השרשור
סקוואט 30 3x5
בנצ 50 3x5
דדליפט 60 1x5
מקבילים מ.ג 3x10
קצת בטן והביתה. מרגיש כמו בחורה.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית