הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר פרס לאחר בנץ. מסוכן או לא?

RoniNinja636

משתמש מתחיל
265
78
נק' מוניטין:
115
265
78
משום מה הבנתי שלא עושים את שני התרגילים הללו באותו יום או לפחות פרס אחרי בנץ'. עד כמה זה נכון? פשוט יצא שנפצעתי ברגל ובנתיים אין סקוואט ודדליפט לשבועיים אז אני חייב לשנות טיפה את התוכנית (שהיא אגב ביל סטאר לינארית).
תודה.

הבעיה היא שהחזה העליון ובעיקר הכתף הקדמית מעורבים חזק מאוד גם בבנץ' וגם בפרס.. זה יוצר מצב שהתרגיל השני שתעשה פשוט לא יהיה אפקטיבי מבחינת משקל עבודה.

אפשרי לעשות אבל זה לא אפקטיבי במיוחד כי היד האחורית והכתפיים יהיו עייפות מידי
אופציה שכן תוכל לעשות זה לעשות פרס עצים (3-6 חזרות) ואחריו בנץ' לנפח (8-10 חזרות) ובאימון הבא לעשות ההפך בנץ' עצים ופרס נפח

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אז במקרה של בנץ' בשיפוע חיובי ואז פרס השרירים בכלל יהיו מותשים וזה לא יהיה אפקטיבי.

הבעיה היא שהחזה העליון ובעיקר הכתף הקדמית מעורבים חזק מאוד גם בבנץ' וגם בפרס.. זה יוצר מצב שהתרגיל השני שתעשה פשוט לא יהיה אפקטיבי מבחינת משקל עבודה.
אז זה לא בסדר אם אני עושה
מתח + פרס
ולאחר שאני מסיים 3 סטים
אני עובר לבנץ עם חתירה בדאמבלים?

האם בחיטוב לעשות בנץ' בעצימות (3X5) ויום למחרת לעשות פרס בעצימות (3X5) זה בסדר ?, הרי בחיטוב אין רצון או כוונה להתקדם (לפחות לא אחרי שבועיים שלושה של חיטוב), השאלה היא האם יש סכנת פציעה.

האם בחיטוב לעשות בנץ' בעצימות (3X5) ויום למחרת לעשות פרס בעצימות (3X5) זה בסדר ?, הרי בחיטוב אין רצון או כוונה להתקדם (לפחות לא אחרי שבועיים שלושה של חיטוב), השאלה היא האם יש סכנת פציעה.
יכול להיות אימון יתר לכתפיים יד אחורית או חזה עליון שיכול לגרום לפציעה
בחיטוב תתאמן 3 פעמים בשבוע בימים לא רצופים.

כול להיות אימון יתר לכתפיים יד אחורית או חזה עליון שיכול לגרום לפציעה
בחיטוב תתאמן 3 פעמים בשבוע בימים לא רצופים
חשבתי לעשות לינארית בחיטוב אבל הבעיה שאני לא יכול להתאמן בימי שלישי ובשישי-שבת... מה שמשאיר אותי עם AB כ-4 פעמים בשבוע (ראשון,שני,רביעי,חמישי) וזאת אכן בעיה , כיום(מסה) אני פותר את הבעיה ע"י רוטציה בין עצימות לנפח (בין בנץ' פרס ואוברהד פרס) אבל בחיטוב נפח לא יהיה משמעותי.
בעייתי העניין...

אין הבדל בין מה שכתבתי לחיטוב או מסה.. ההבדל יהיה רק מהבחינה הזו שבחיטוב יהיה פחות נפח, אבל זה לא קשור לכך שלעשות בנץ' ופרס באותו אימון זה בעיה. אגב, כשמדובר על מתאמן מתחיל בחודש הראשון זה לא מאוד רלוונטי. בנוסף אם עושים אחד מהם התאוששות זה גם תקין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית