הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה עקרונית לגבי גיינר

שלומי שבתאי

משתמש מתחיל
120
13
נק' מוניטין:
29
120
13
שלום חברים מתאמן ab 4 פעמים בשבוע.
כבר תקופה שאני פשוט תקוע במשקל גוף וגם במשקלי עבודה בעבר השתמשתי בגיינר ועליתי איתו יפה.
לאחר הרבה קריאות הבנתי שכל הפחמימות שמגיעות מגיינר הם "זבל" ועדיף פשוט טבעי.
מסיבות כאלו ואחרות אני פשוט לא מצליח לאכול את הכמויות האלו של האוכל מה שמשאיר אותי בלית ברירה ולצרוך גיינר.
השאלה היא האם עדיף להישאר תקוע במשקל או להעזר בגיינר?
אני מכוון לסופר מאס של דיימיטיז אם יש לכם הצעות אחרות אשמח לשמוע.

באמת רוב הגיינרים הקלוריות שלהם מגיעות מסוכר וזהו, ולכן לא מומלץ
תדע לגבי כל דבר, רשימת המרכיבים כתובה בסדר מהמרכיב שנמצא בכמות הכי גבוהה לאלה עם הכי נמוכה, ובהרבה גיינרים אתה תראה כבר במרכיבים הראשונים מלטודקסטרינים ו-high fructose corn syrup, אז אתה יודע שזה מפוצץ סוכר וסתם קלוריות מיותרות
לעומת זאת יש גיינרים קצת יותר נורמליים עם פחמימות יותר טובות, אני למשל משתמש ב-pro mass של reflex nutrition, ששם זה בעיקר פחמימות מורכבות

• פותח/ת השרשור
באמת רוב הגיינרים הקלוריות שלהם מגיעות מסוכר וזהו, ולכן לא מומלץ
תדע לגבי כל דבר, רשימת המרכיבים כתובה בסדר מהמרכיב שנמצא בכמות הכי גבוהה לאלה עם הכי נמוכה, ובהרבה גיינרים אתה תראה כבר במרכיבים הראשונים מלטודקסטרינים ו-high fructose corn syrup, אז אתה יודע שזה מפוצץ סוכר וסתם קלוריות מיותרות
לעומת זאת יש גיינרים קצת יותר נורמליים עם פחמימות יותר טובות, אני למשל משתמש ב-pro mass של reflex nutrition, ששם זה בעיקר פחמימות מורכבות

משום מה פשוט לא מוצא את המוצר הזה.
בכל אופן אשמח לשמוע אם יש גיינרים שהמקור העיקרי לפחמימות הוא לא סוכרים

מה הקשר הלוגי שממנו הגעת ל"ולכן" הזה?
כי אתה לא רוצה יותר מדי סוכר בבת אחת, יש גבול מה הגוף שלך יכול לעשות עם זה
באותה מידה אפשר לקחת שייק חלבון וכמה חתיכות עוגה, אבל כולנו יודעים לאן זה יוביל

במידה ואנחנו מדברים על הסופר מאס שהיחס חלבון לפחמימות הוא 1:5 כמות הסוכרים הם בגדר הסביר?
היחס הזה לא מעניין לכלום.
מעניין כמה פחמימה אתה אוכל ביום. כמה חלבון וכמה שומן

מה הגבול הזה? כמה גרם פחמימה?

לאן?
הגבול תלוי בבן אדם, אבל תחשוב על קבלת סחורה בסופר, אז אם תקבל הרבה מאוד ממוצר אחד, אתה תשים מה שאתה יכול על המדף והשאר תשים במחסן
אז לאן זה יוביל? השמנה, ולאורך הזמן מחלות מטבוליות

הגבול תלוי בבן אדם, אבל תחשוב על קבלת סחורה בסופר, אז אם תקבל הרבה מאוד ממוצר אחד, אתה תשים מה שאתה יכול על המדף והשאר תשים במחסן
אז לאן זה יוביל? השמנה, ולאורך הזמן מחלות מטבוליות
לא הבנתי מה הקשר בין א' ל ב'

תנסה להסביר ברצינות את ההמלצה שלך

לא הבנתי מה הקשר בין א' ל ב'

תנסה להסביר ברצינות את ההמלצה שלך
חשבתי שאם אני אסביר בפשטות זה יהיה יותר ברור, כנראה שטעיתי
אז הכי פשטות שיש, תאכל שטויות, תאגור שומן, והגוף שלך כמובן לא יאהב את זה

• פותח/ת השרשור
היחס הזה לא מעניין לכלום.
מעניין כמה פחמימה אתה אוכל ביום. כמה חלבון וכמה שומן

הבעיה מתחילה מזה שאני לא סופר את הפחמימות פשוט לא מתאים לי לשקול אורז לפני שאני שם אותו בצלחת וכו..
חלבון אני סופר אני מגיע באזור ה140 גרם ביום אני שוקל 78 ק"ג.
אני יודע שאם אני לא עולה במשקל זה חוסר בפחמימות אז רציתי להוסיף אותם דרך גיינר

הבעיה מתחילה מזה שאני לא סופר את הפחמימות פשוט לא מתאים לי לשקול אורז לפני שאני שם אותו בצלחת וכו..
חלבון אני סופר אני מגיע באזור ה140 גרם ביום אני שוקל 78 ק"ג.
כמות הפחמימות ביום בהחלט חשובה, אבל תדע גם על עניין התזמון, אם תעמיס הרבה בבת אחת ממשהו שלגוף קל להגיד מהר מאוד לאן הוא צריך ללכת, כמו סוכר, אז אתה תמלא את מאגרי הגליקוגן בגוף מהר מאוד, וכל השארילך לתאי השומן, זה למה אני ממליץ מאוד להיזהר עם עודף סוכרים, בלי קשר לנזקים האחרים שזה עושה

חשבתי שאם אני אסביר בפשטות זה יהיה יותר ברור, כנראה שטעיתי
אז הכי פשטות שיש, תאכל שטויות, תאגור שומן, והגוף שלך כמובן לא יאהב את זה
מה זה שטויות?

ולספור כפות?

חוסר בקלוריות לא בהכרח פחמימה

עניין התזמון, אם תעמיס הרבה בבת אחת ממשהו שלגוף קל להגיד מהר מאוד לאן הוא צריך ללכת, כמו סוכר, אז אתה תמלא את מאגרי הגליקוגן בגוף מהר מאוד, וכל השארילך לתאי השומ
אוקי ואחרי כמה שעות שיעברו שלא תאכל כלום - כי כבר אכלת הכל - מה יקרה לשומן הזה?

• פותח/ת השרשור
מה זה שטויות?

ולספור כפות?

חוסר בקלוריות לא בהכרח פחמימה

אתה שם לב שחוץ מלהתנשא אתה לא עונה פה על כלום?

מה זה שטויות?

שטויות אלה דברים שלגוף אין עודף אופציות מה לעשות איתו, כמו סוכר טהור
וכמה שעות אחרי השומן לא יעלם, ברגע שיש מחסור של סוכר בדם, הגוף מתחיל להשתמש במאגרים שלו בשרירים כדי לתחזק אותם, וכדי לשמור על כמות סוכר נורמלית בדם, הוא מתחיל לפרק את הגליקוגן בכבד ובנוסף יש לך מנגנוני גיבוי אחרים, ואחרי הרבה שעות, שאתה כבר מתקפל מרעב, הגוף נכנס ללחץ ומפרק כל מה שהוא מוצא, שומן וחלבון
אז טכנית אתה תצליח להיפטר מהשומן הזה, אבל רק בצום ארוך, ואני בספק אם זה יהיה שווה את זה
בנוסף, כשתא שומן מתמלא, ויש צורך בעוד שומן, הוא מתחלק כדי לאגור עוד שומן, וברגע שיש את תא השומן החדש, הוא לא מת יותר, רק כדי להקל על אגירת שומן בהמשך הדרך, וזה למה אגירת מסה עם מינימום שומן זו הדרך העדיפה לדעתי

אתה שם לב שחוץ מלהתנשא אתה לא עונה פה על כלום?
א) אני לא מתנשא. אני דורש הסבר נורמלי. משום מה קוצר החליט שהוא צריך לדבר לילד ולנסות להסביר בצורה פשטנית. הבעיה שההסברים האלה שגויים ןאחרי זה נכנסים לאנשים לראש כנכונים. לא מוכן שזה יקרה, אז כן אני אציק

ב) הצעתי לו פתרון לספור כפות. איך זה לא תשובה?

ג) קשה לאנשים לשמוע משהו שנוגד את האמונה הגדולה שסוכר = מוות מהשמנת יתר ולכן זה התדרדר לדיון ב3 אשכולות שונים על אוצו דסר כמעט
שטויות אלה דברים שלגוף אין עודף אופציות מה לעשות איתו, כמו סוכר טהור
וואלה, כי לגוף אין מה לעשות עם גלוקוז ופרוקטוז.

טוב לדעת. אז להפסיק לאכול פסטה? וקינואה? ואורז? ובטטה? ופירות? בכולם יש גלוקוז ופרוקטוז.
וכמה שעות אחרי השומן לא יעלם, ברגע שיש מחסור של סוכר בדם, הגוף מתחיל להשתמש במאגרים שלו בשרירים כדי לתחזק אותם, וכדי לשמור על כמות סוכר נורמלית בדם, הוא מתחיל לפרק את הגליקוגן בכבד ובנוסף יש לך מנגנוני גיבוי אחרים, ואחרי הרבה שעות, שאתה כבר מתקפל מרעב, הגוף נכנס ללחץ ומפרק כל מה שהוא מוצא, שומן וחלבון
אז טכנית אתה תצליח להיפטר מהשומן הזה, אבל רק בצום ארוך, ואני בספק אם זה יהיה שווה את זה
בנוסף, כשתא שומן מתמלא, ויש צורך בעוד שומן, הוא מתחלק כדי לאגור עוד שומן, וברגע שיש את תא השומן החדש, הוא לא מת יותר, רק כדי להקל על אגירת שומן בהמשך הדרך, וזה למה אגירת מסה עם מינימום שומן זו הדרך העדיפה לדעתי
לפי מה שאתה אומר. אם אני עכשיו אוכל 800 קלוריות ביום שכולן מסוכר אני אעלה במסת השומן שלי?

א) אני לא מתנשא. אני דורש הסבר נורמלי. משום מה קוצר החליט שהוא צריך לדבר לילד ולנסות להסביר בצורה פשטנית. הבעיה שההסברים האלה שגויים ןאחרי זה נכנסים לאנשים לראש כנכונים. לא מוכן שזה יקרה, אז כן אני אציק

ב) הצעתי לו פתרון לספור כפות. איך זה לא תשובה?

ג) קשה לאנשים לשמוע משהו שנוגד את האמונה הגדולה שסוכר = מוות מהשמנת יתר ולכן זה התדרדר לדיון ב3 אשכולות שונים על אוצו דסר כמעט

וואלה, כי לגוף אין מה לעשות עם גלוקוז ופרוקטוז.

טוב לדעת. אז להפסיק לאכול פסטה? וקינואה? ואורז? ובטטה? ופירות? בכולם יש גלוקוז ופרוקטוז.

לפי מה שאתה אומר. אם אני עכשיו אוכל 800 קלוריות ביום שכולן מסוכר אני אעלה במסת השומן שלי?
דווקא מכל מה שאתה אומר לך קשה להיפרד מהדעה קדומה שבסוף הכל מסתכם בקלוריות כאילו הגוף הוא נטו מכונה שדורשת אנרגיה וזהו, כאילו הגוף לא עובד בצורה יותר מורכבת
ואני מפשט את הדברים כי כשאני מסביר את המדע מאחורי זה אתה לא מבין אותו ושואל תמיד בקצרה מה זה אומר
ולא אמרתי שלגוף אין מה לעשות עם גלוקוז ופרוקטוז, אמרתי שאין הרבה שהוא יכול לעשות, ככה שאם יש הרבה מהם בבת אחת בדם (משהו שלא קורה כשהגלוקוז מגיע בפולימרים יותר מורכבים שנמצאים באוכל), אז הגוף חייב להחליט מהר מה לעשות איתם כדי לשמור על גליקמיה תקינה, וכדי לעשות את זה הוא מפריש מלא אינסולין, והסברתי לך כבר הרבה פעמים, שמי שמגיב הכי טוב לאינסולין הם תאי שריר, שלהם יש אבל מגבלה של כמה סוכרים הם יכולים לאגור, ותאי שומן, שלהם אין מגבלה.
ולגבי ה-800 קלוריות, אני אגיד את זה שוב, שומן כנראה לא תאגור, לפחות לא כזה שאתה יכול לראות, אבל הנזק למערכת שלך יהיה גבוה מאוד

בשורה התחתונה אפשר בבקשה תשובה לשאלה שלי?
אם אתה תקוע, במשקל אתה יכול להעזר בגיינר כדי לצרוך עד 500 קלוריות נוספות ביום. אישית הייתי מתחיל בתוספת של 200 ביום.
אבל הדבר החשוב זה לא לוותר על האוכל בגלל הגיינר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית