הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ סרטון דדליפט - טכניקה

• פותח/ת השרשור cyril
  • פורסם בתאריך

cyril

משתמש פעיל
315
4
נק' מוניטין:
4
315
4
אחרי שניסיתי לעבוד קצת על גמישות ולעשות דדליפט מהגבהות נראה לי שיש קצת שיפור במנח של הגב התחתון. אני יודע שהראש צריך להיות יותר למטה ולהסתכל מטר וחצי קדימה אבל זה עוזר לי להוציא חזה ככה. אשמח לביקורת.

תודה מראש 😃

תוריד הרבה יותר מהר, הירידה האיטית עלולה לפצוע אותך קשה כי אתה לא שולט בגב.
הראש זה הרגל רע, פשוט תפסיק לעשות את זה לפני שזה ישתרש

• פותח/ת השרשור
תוריד הרבה יותר מהר, הירידה האיטית עלולה לפצוע אותך קשה כי אתה לא שולט בגב.
הראש זה הרגל רע, פשוט תפסיק לעשות את זה לפני שזה ישתרש

למה להוריד יותר מהר דווקא בירידה האיטית יש יותר שליטה בגב לא?
את עיניין הראש אני מבין אנסה לסדר את שה באימונים הבאים. רציתי לדעת אבל עם הכיווץ בגב התחתון תקין?

הגב בסדר, אבל אתה חייב להוריד מהר כי יש לנו פחות שליטה על ההורדה. כאשר השריר נמתח על מנת לתת לנו לרדת לתחתית הוא גם מאבד את הכייוץ בגב התחתון ורוב הפציעות והכאבים שאני מכיר בדדליפט נגרמו כתוצאה מהורדה ב"שליטה"

הורדת מוט פירושה הרפיית שריר על מנת שנוכל להגיע לתחתית התנועה ולהניח את המוט. כאשר אנחנו מתחילים להרפות יהיה קשה (בעיקר למתחילים) לשמור על הרפייה עקבית כדי להגיע לתחתית אך גם למנוע הרפייה מהירה מידי שעלולה לגרום לאיבוד הכיווץ בגב.
שים לב שזה לשמור על שני דברים שונים (הרפייה+ כיווץ הגב עד למטה) כאשר הבחור מתחיל והוא כבר אחרי חזרה/ות שהתישו אותו.
@Crossfiter

הורדת מוט פירושה הרפיית שריר על מנת שנוכל להגיע לתחתית התנועה ולהניח את המוט. כאשר אנחנו מתחילים להרפות יהיה קשה (בעיקר למתחילים) לשמור על הרפייה עקבית כדי להגיע לתחתית אך גם למנוע הרפייה מהירה מידי שעלולה לגרום לאיבוד הכיווץ בגב.
שים לב שזה לשמור על שני דברים שונים (הרפייה+ כיווץ הגב עד למטה) כאשר הבחור מתחיל והוא כבר אחרי חזרה/ות שהתישו אותו.

בחיים שלי לא שמעתי על כזה דבר.
סה"כ תנועה אקצנטרית של התרגיל (כאשר בתנועה אקצנטרית ניתן להעמיס פי 2 יותר משקל)
למה שהוא יפצע מכך? אני אישית לא מכיר אחד שנפצע מהורדה איטית של דדליפט.

בחיים שלי לא שמעתי על כזה דבר.
סה"כ תנועה אקצנטרית של התרגיל (כאשר בתנועה אקצנטרית ניתן להעמיס פי 2 יותר משקל)
למה שהוא יפצע מכך? אני אישית לא מכיר אחד שנפצע מהורדה איטית של דדליפט.
תראה, זה נטו ניסיון שלי ושל עוד רבים אחרים. אתה יכול להתעניין בזה יותר אבל את העיקר אמרתי ואנחנו פשוט נוטים יותר לתחום של אי הסכמה.
מה שכן, בכל תרגיל אחר פשיטה אקצנטרית מפתחת שריר ומהווה פטיש נחמד להתקדמות. אך בגלל שבדדליפט זה בא על חשבון הגב בשונה מכל תרגיל אחר, אז זה הרבה פחות מומלץ ובוודאי למתחילים.
דרך אגב, גם תנועה אקצטנרית בלחיצת חזה מעלה את הסיכון לפציעה....

תראה, זה נטו ניסיון שלי ושל עוד רבים אחרים. אתה יכול להתעניין בזה יותר אבל את העיקר אמרתי ואנחנו פשוט נוטים יותר לתחום של אי הסכמה.
מה שכן, בכל תרגיל אחר פשיטה אקצנטרית מפתחת שריר ומהווה פטיש נחמד להתקדמות. אך בגלל שבדדליפט זה בא על חשבון הגב בשונה מכל תרגיל אחר, אז זה הרבה פחות מומלץ ובוודאי למתחילים.
דרך אגב, גם תנועה אקצטנרית בלחיצת חזה מעלה את הסיכון לפציעה....

בניגוד לבנץ , אם תשחרר מתח המוט פשוט יפול על הרצפה. בבנץ הוא יפול עליך (וזאת קצת בעיה)
אני לא רואה איך מישהו מחזיק מוט ומתנגד טיפה לירידה שלו ובכך מוריד לאט נפצע מזה, אנטומית זה לא מסתדר לי כל כך במיוחד שלהוריד במנח גו נכון יותר קל מלעשות דדליפט במנח גו נכון
בכל מקרה לא יודע אני רק 7 שנים מאמן, אולי יש לך יותר ותק ממני.
אף אחד מחבריי המאמנים \ במכונים שהתאמנתי \ מתאמנים שלי , לא נפצע מלהחזיר דדליפט לאט.

הרבה פעמים נפוץ לראות שהמתאמן מוריד בשלבים הראשונים את המשקל בצורה
מושלמת,וקצת אחרי שהמוט עובר את הברכיים, משהו מתפספס ואנחנו מאבדים או את הוצאת
האגן [כמעט תמיד ילווה בבריחת שוקיים קדימה] או את האקסטנשיין הטורקלי. בשטח, הטעות
הזאת קשה להבחנה כיוון שהסנטימטרים האחרונים של התנועה מהירים יחסית- כיוון
שהמתאמן ממהר להיפטר מהמשקל, וכוון שיש לנו נטייה משום לה ל"שכוח " את הסנימטרים
האחרונים של התנועה. לא פעם נתקלתי במאמנים שפיספסו טעות קשה להבחנה זאת, ולא הבינו
מתי המתאמן שלהם איבד את הנעילה של הגב ומדוע הוא מרגיש אי נוחות אחרי הסט. הבעיה
היא לרוב אינה חוסר גמישות-אחרי הכל אם המתאמן היה מספיק גמיש כדי להיכנס לעמידת
מוצא מושלמת הוא צריך להיות גם מספיק גמיש לחזור לאותה עמידה, הבעיה היא פשוט כישלון
של המתאמן להחזיק את הכל מהודק בשלב התחתון והקריטי של התנועה, מה שמתבטא בכישלון
למנוע בריחת שוקיים קדימה [במיוחד לאחר שהמוט עבר את הברכיים הגב אמור להיות מוטה
בזווית חדה קדימה, ככל שהזווית של הגב תהיה יותר אופקית, בריחת שוקיים תאלץ אותנו יותר
מהר לאבד את הוצאת האגן.] או כישלון של המתאמן לשמור אל האקסטנשיין טורקלי מודגש
בחלק התחתון של התנועה. הפיתרון, הוא תירגול עיקש של שלב זה, מהרגע שהמוט עבר את הברך
עד לרצפה. ישנם שתי גישות של מאמנים בנוגע ללימוד שמירה אל אקסטנשיין בחלק התחתון של
התנועה, גישה אחד אומרת לנסות לעורר את מודעות של המתאמן לסיבוב האגן ולקשת
הלומברית בחלקים הסופיים של התנועה [הנחייה כמו "תנסה לשמור אל הגב התחתון מוקשת
בתחתית התנועה וסיבוב אגן לפנים"] או הצורה העקיפה- לנסות לשמור אל מנח הלומבר ואגן
דרך אקסטנשיין טורקלי מודגש וזווית שוקיים אנכית.[הנחיה "שמור חזק אל החזה בחוץ בחלק
התחתון של התנועה,דחוף את האגן אחורה ואל תיתן לשוקיים לנוע קדימה"] הנסיון לימד אותי
שהדרך השניה והעקיפה היא היעילה יותר, לרוב האנשים פשוט אין את החיבור המוטרי שמסוגל
להגיד להם באיזה מנח האגן שלהם נמצא או מתי הם מתחילים לאבד את הקשת הלומברית,
לעומת זה, לאקסאטנשיין טורקלי ולתנועת שוקיים הרבה יותר קל לפתח מודעות.
מניסיוני ונסיון מאמנים אחרים –אם תיקרה פציעה בדדליפט, זה יקרה בזמן הורדת משקל אם
גב\אגן לא נעולים+הסתבכות בהורדה. אתה תוכל ברוב המקרים להתחמק מפציעת גב גם אם
הנעילה לא תהיה מושלמת בזמן ההרמה-אם תכין את עצמך מנטלית בעובדה שאתה הולך להרים
משקל כבד, אבל בזמן ההורדה, כשהריכוז הולך לכווינים אחרים- כמו יציבות ושווי משקל והפחד
של מתחילים מלהפיל את המשקל אל הריצפה-יוצר מצב שהחלק הכי מסוכן בהרמה הוא
ההורדה.
@Crossfiter העתקתי מספר על דדליפט. כאן המקום לומר שאני מכיר את מקומי ואין לי וותק רציני בחדרי כושר. אך יש לי וותק בעבודה עם אוכלוסיה מגוונת ולא אתלטית בכלל.

לא ראיתי ולא שמעתי על דבר כזה בחיים, גם המתאמן כאן שהוא מתאמן מתחילה מוריד את המוט בצורה נכונה עם מנח גו נכון ושרירים מכווצים.
נדירים האנשים שישחררו את הכיווץ בשרירי הגוף (והאגן במיוחד) שלהם בזמן שהם מורידים משקל יחסית כבד, זה נוגד כל אינסטינקט גופני.
אם אתה עייף ומרגיש שכבד אתה פשוט "תזרוק" את המשקל.
בכל מקרה, אני לא שמעתי ולא ראיתי כאלו דברים, זאת רק הדעה והנסיון שלי.

• פותח/ת השרשור
לא ראיתי ולא שמעתי על דבר כזה בחיים, גם המתאמן כאן שהוא מתאמן מתחילה מוריד את המוט בצורה נכונה עם מנח גו נכון ושרירים מכווצים.
נדירים האנשים שישחררו את הכיווץ בשרירי הגוף (והאגן במיוחד) שלהם בזמן שהם מורידים משקל יחסית כבד, זה נוגד כל אינסטינקט גופני.
אם אתה עייף ומרגיש שכבד אתה פשוט "תזרוק" את המשקל.
בכל מקרה, אני לא שמעתי ולא ראיתי כאלו דברים, זאת רק הדעה והנסיון שלי.

@Crossfiter מה אתה אומר אני מבצע נכון את התרגיל?

@White Walker @stitch @shahar18 @Tank

אשמח גם לחוות דעת שלכם ושל התותחים שלא תייגתי.

נערך לאחרונה:
@Crossfiter מה אתה אומר אני מבצע נכון את התרגיל?

@White Walker @stitch @shahar18 @Tank

אשמח גם לחוות דעת שלכם ושל התותחים שלא תייגתי.
יש סיבה לזה שאתה לא נמצא ב APT (אגן מסובב קדימה) ולא מוציא בכלל חזה החוצה?
הגב נורא עגול, גם התחתון וגם העליון.. ונדמה שזה לא מקושי מסויים, אלא שאתה לא נכנס לסט אפ מלכתחילה כמו שצריך.
upload_2016-2-8_13-1-27.png

כל שאר הדברים נראים בסדר.. אבל סה"כ המשקל די קל לך.

• פותח/ת השרשור
יש סיבה לזה שאתה לא נמצא ב APT (אגן מסובב קדימה) ולא מוציא בכלל חזה החוצה?
הגב נורא עגול, גם התחתון וגם העליון.. ונדמה שזה לא מקושי מסויים, אלא שאתה לא נכנס לסט אפ מלכתחילה כמו שצריך.
צפה בקובץ המצורף 32812

כל שאר הדברים נראים בסדר.. אבל סה"כ המשקל די קל לך.

את האמת שאני מאוד מתאמץ כדי כן לעשות את הדברים האלה. כנראה שזה עדיין לא מצליח לי בגלל הגמישות.
להמשיך את התרגיל ככה ותוך כדי לעבוד על מתיחות ומוביליטי? או שאני מסתכן בפציעה?

להמשיך את התרגיל ככה ותוך כדי לעבוד על מתיחות ומוביליטי? או שאני מסתכן בפציעה?
תקן את הטכניקה קודם לכן.. בעיקר הגב התחתון, שלא יהיה עגול.
תעלה סרטון במשקל עבודה שבו אתה כן מצליח לעשות את השלבים הללו כמו שצריך, אם יש לך אחד כזה מוכן.

• פותח/ת השרשור
תקן את הטכניקה קודם לכן.. בעיקר הגב התחתון, שלא יהיה עגול.
תעלה סרטון במשקל עבודה שבו אתה כן מצליח לעשות את השלבים הללו כמו שצריך, אם יש לך אחד כזה מוכן.

לא מצליח להגיע למצב הזה חוץ מבמקרה ויש לי הגבהה של משקולת מתחת.
כבר מתחיל להתייאש יכול להיות שמשהו במבנה גוף שלי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית