ייעוץ שאלה כללית לגבי תרגילי נפח

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
ראיתי שבתכניות הכוח תרגילי הנפח בדר"כ הם 5X5 כאשר המטרה היא להשלים את כל הסטים, בצורה כזאת הסטים הראשונים (לפחות הראשון והשני) יהיו די קלים ולא ברור לי איזה ערך מוסף הם ייתנו.
האם זה נכון להגיד שהמתאמן לא אמור להגיע למצב שבו החזרה האחרונה היא אחת לפני כשל ? ,למעשה אם בתכנית מסוימת יש תרגיל עזר של 3X8 ובסט השני והשלישי החזרה האחרונה היא האחרונה בהחלט RM8 והמתאמן הצליח להשלים 3X8 האם זה בסדר מבחינת אימון נפח או שזה כבר יכול לפגוע בהתאוששות לאימון הבא שבו תהיה עצימות ?

ראיתי שבתכניות הכוח תרגילי הנפח בדר"כ הם 5X5
אתה פשוט לא מכיר מספיק תוכניות כוח... יש תוכניות מתקדמות יותר שמגיעות גם ל 8 סטים ואפילו 10, אקרוס או לא.

צורה כזאת הסטים הראשונים (לפחות הראשון והשני) יהיו די קלים ולא ברור לי איזה ערך מוסף הם ייתנו.
לא יודע מה איתך, אבל בכל פעם שאני עושה נפח ובעצימות הנכונה.. זה אף פעם לא קל לי.
אבל אולי אתה מתייחס לחזרה שעלתה יפה ונקי כאל חזרה קלה ולחזרה שעלתה בגריינד כאל כזו ששווה ערך כלשהו (..?)

,למעשה אם בתכנית מסוימת יש תרגיל עזר של 3X8 ובסט השני והשלישי החזרה האחרונה היא האחרונה בהחלט RM8 והמתאמן הצליח להשלים 3X8 האם זה בסדר מבחינת אימון נפח
אין כזה דבר RM8 באחד מהסטים.
RM מתייחס למס' חזרות המקסימאלי שאתה מסוגל לבצע עם משקל מסויים, לא חוכמה לתת שמיניה במשך 2 סטים ובשלישית להרגיש שזה המקסימום.
זה לא ה RM8 שלך.

• פותח/ת השרשור
אין כזה דבר RM8 באחד מהסטים.
RM מתייחס למס' חזרות המקסימאלי שאתה מסוגל לבצע עם משקל מסויים, לא חוכמה לתת שמיניה במשך 2 סטים ובשלישית להרגיש שזה המקסימום.
זה לא ה RM8 שלך.
צודק, בעצם רק בסט הראשון אני יכול להרגיש אם זה RM8 שלי, בשאר הסטים זה כבר באמת לא ממש RM8, הארת לי את הנקודה הזאת
אתה פשוט לא מכיר מספיק תוכניות כוח... יש תוכניות מתקדמות יותר שמגיעות גם ל 8 סטים ואפילו 10, אקרוס או לא.

ראיתי תכנית כזאת, GVT, נשמעת תכנית למטרת התעללות...

• פותח/ת השרשור
שם זה 10x10, ולא הייתי קורא לה תוכנית כוח.
מטורף, לא האמנתי למה שאני רואה, גם בתכנית כזאת הסטים הראשונים יהיו מאוד קלים לדעתי כי בכדיי להשלים נניח בנץ' פרס 10X10 בהנחה שה RM5 שלך הוא 110 אתה צריך לנסות עם 60 קילו וגם זה נראה לי יתחיל להיות קשה בסט ה 6-7
תה פשוט לא מכיר מספיק תוכניות כוח.

האמת שהתכניות היחידות שיצא לי לקרוא עליהן לעומק הן הלינארית, טקסס ו 5\3\1.
הכי מצאה חו בעיניי זאת הלינארית, נראית מובנת וברורה וההתקדמות שם היא די בטוחה, ב"ה במסה הבאה אני עושה אותה (קשה לי להתנתק מ AB שאני עושה כמה שנים אבל כנראה במסה הבאה יגיע הזמן...).
ש תוכניות מתקדמות יותר שמגיעות גם ל 8 סטים ואפילו 10, אקרוס או לא.

דרך אגב, אתה רואה יתרון\חסרון בעבודה עם 8 חזרות או 12 חזרות בתרגילי עזר (נפח) ?

ראיתי שבתכניות הכוח תרגילי הנפח בדר"כ הם 5X5 כאשר המטרה היא להשלים את כל הסטים, בצורה כזאת הסטים הראשונים (לפחות הראשון והשני) יהיו די קלים ולא ברור לי איזה ערך מוסף הם ייתנו.
האם זה נכון להגיד שהמתאמן לא אמור להגיע למצב שבו החזרה האחרונה היא אחת לפני כשל ? ,למעשה אם בתכנית מסוימת יש תרגיל עזר של 3X8 ובסט השני והשלישי החזרה האחרונה היא האחרונה בהחלט RM8 והמתאמן הצליח להשלים 3X8 האם זה בסדר מבחינת אימון נפח או שזה כבר יכול לפגוע בהתאוששות לאימון הבא שבו תהיה עצימות ?
ב 5*5 הסטים הראשונים הם חלק מהעומס הכולל של האימון. הסט החמישי למרות שהוא קל ב 20% מ rm5 אמיתי, ירגיש מאוד דומה לכך מבחינת העומס.

• פותח/ת השרשור
5*5 הסטים הראשונים הם חלק מהעומס הכולל של האימון. הסט החמישי למרות שהוא קל ב 20% מ rm5 אמיתי, ירגיש מאוד דומה לכך מבחינת העומס.
אז בעצם הסטים הראשונים יתישו מעט את השריר שיגיע לשיא העבודה בסטים הרביעי והחמישי, נשמע הגיוני מאוד
לא יותר מידיי.. בעזר משתדל שיהיה בין 8-10
קורה לך מצב שבסט האחרון אתה מצליח 6-7 חזרות ? אני מניח שאם אתה משלים בכל הסטים את החזרות אז אתה מעלה משקל באימון נפח הבא, אני טועה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית