הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לאחר ניתוח רגל

stephcurry

משתמש פעיל
340
22
נק' מוניטין:
42
340
22
שלום לכולם,
עברתי לאחרונה ניתוח לתיקון שבר בטיביה, שמשך גם את הגיד מחוץ למקום (ניתוח קיבוע שבר קוראים לזה לפי מה שהבנתי).
אני עם גבס כ-8 שבועות, ואסור לי בכלל להזיז את הרגל בתנועה רצונית. לאחר מכן אוכל בהדרגה להתחיל ללכת ולחזור.
רציתי לשאול:
1. הרופאים אומרים שלא ניתן לדעת, אך ייתכן שלוחית הצמיחה נפגעה ולא סיימה את תהליך הגדילה ולכן יהיו לי הבדלים באורכי הרגליים. דעתכם?
2. האם אוכל לחזור לעשות סקוואט אחרי פציעה כזו? ואם כן, כמה זמן ייקח לדעתכם?
תודה רבה

שלום לכולם,
עברתי לאחרונה ניתוח לתיקון שבר בטיביה, שמשך גם את הגיד מחוץ למקום (ניתוח קיבוע שבר קוראים לזה לפי מה שהבנתי).
אני עם גבס כ-8 שבועות, ואסור לי בכלל להזיז את הרגל בתנועה רצונית. לאחר מכן אוכל בהדרגה להתחיל ללכת ולחזור.
רציתי לשאול:
1. הרופאים אומרים שלא ניתן לדעת, אך ייתכן שלוחית הצמיחה נפגעה ולא סיימה את תהליך הגדילה ולכן יהיו לי הבדלים באורכי הרגליים. דעתכם?
2. האם אוכל לחזור לעשות סקוואט אחרי פציעה כזו? ואם כן, כמה זמן ייקח לדעתכם?
תודה רבה

"דעתו" של אף אחד כאן לא כל כך משנה מבלי שהוא בדק אותך והבין איזה ניתוח בדיוק עברת.

1. אין שום דעה לתת, יכול להיות שיקרה ויכול להיות שלא, אין דרך לדעת, וגם אם כן זה לא משנה
2. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא, זה תלוי בהרבה דברים, אבל גם אם לא, אין לך מה לדאוג כי יש הרבה תרגילים שיכולים להחליף את הסקוואט ותוכל בכל זאת להתקדם בלי שום בעיה

• פותח/ת השרשור
1. אין שום דעה לתת, יכול להיות שיקרה ויכול להיות שלא, אין דרך לדעת, וגם אם כן זה לא משנה
2. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא, זה תלוי בהרבה דברים, אבל גם אם לא, אין לך מה לדאוג כי יש הרבה תרגילים שיכולים להחליף את הסקוואט ותוכל בכל זאת להתקדם בלי שום בעיה
תוכל להסביר למה זה לא משנה ב1?
וב2 איזה תרגילים אפשר כדי להחליף? לג פרס זה מספיק למשל?
תודה

תוכל להסביר למה זה לא משנה ב1?
וב2 איזה תרגילים אפשר כדי להחליף? לג פרס זה מספיק למשל?
תודה
1. כי יש דרכים להתמודד עם זה בחיי היום-יום, אתה לא תהיה הראשון עם הבדלים ברגליים בעולם
2. אני הייתי הולך על תרגילים שעובדים על כל רגל בנפרד, במיוחד אם בסוף באמת יהיה הבדל גובה, כמו למשל לאנג'ים, bulgarian split squat ועוד כל מני ווריאציות

• פותח/ת השרשור
1. כי יש דרכים להתמודד עם זה בחיי היום-יום, אתה לא תהיה הראשון עם הבדלים ברגליים בעולם
2. אני הייתי הולך על תרגילים שעובדים על כל רגל בנפרד, במיוחד אם בסוף באמת יהיה הבדל גובה, כמו למשל לאנג'ים, bulgarian split squat ועוד כל מני ווריאציות

בגיל 16 כבר סביר להניח שהרגל סיימה את רוב הגדילה לא? ולכן אם יהיו הבדלים אז הם לא יהיו גדולים אני צודק?
וגם לפי מה שהבנתי ניתן לתקן את ההבדלים במידה ויהיו, נכון?

בגיל 16 כבר סביר להניח שהרגל סיימה את רוב הגדילה לא? ולכן אם יהיו הבדלים אז הם לא יהיו גדולים אני צודק?
וגם לפי מה שהבנתי ניתן לתקן את ההבדלים במידה ויהיו, נכון?
אם את פרץ הגדילה שלך כבר סיימת אז כנראה שהרבה עוד לא תגבה, וגם אם כן, אז ההבדלים באמת יהיו יחסית קטנים, אולי אפילו בגדר ההבדלים הפיזיולוגיים שיש לכולם.
ויש ניתוח שמתקן את זה, אני פחות אוהב את האופציה הזאת, אבל במידת הצורך היא בהחלט קיימת

• פותח/ת השרשור
אם את פרץ הגדילה שלך כבר סיימת אז כנראה שהרבה עוד לא תגבה, וגם אם כן, אז ההבדלים באמת יהיו יחסית קטנים, אולי אפילו בגדר ההבדלים הפיזיולוגיים שיש לכולם.
ויש ניתוח שמתקן את זה, אני פחות אוהב את האופציה הזאת, אבל במידת הצורך היא בהחלט קיימת
תודה רבה על העזרה

איך אוכל להסביר יותר במפורט איזה ניתוח עברתי?

פיזיותרפיסט אמור לדעת על פי הסיכום אשפוז של הרופא.
הוא גם אמור לדעת להסביר ולענות לך על כל השאלות ששאלת.
אחרי ניתוח שכזה אתה אמור להגיע לפיזיותרפיסט בכל מקרה. אם זה בקופת חולים זה גם לא עולה לך כסף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית