הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נמצאת בחיטוב אבל קצת תקועה מבחינת משקל

• פותח/ת השרשור Shany
  • פורסם בתאריך

Shany

משתמש מתחיל
106
18
נק' מוניטין:
115
106
18
היי,
אני נמצאת בחיטוב וכמעט כבר חודש עם תפריט מאוזן ומחושב אבל לא רואה ירידה מבחינת משקל
משקל התחלתי 56.1 משקל היום 56.3 (די אותו דבר) היעד לרדת למשל של 54 קילו בחיטוב ואז לעלות קילו שתיים של מסה.
אני לא כזה רואה שינוי בגוף למרות ההשקעה, אני רוצה להגיע למצב של "קוביות בבטן" וחיטוב אזור הירכיים בעיקר.
הגובה שלי הוא 172 ואני בת 25 אני אחרי ירידה של מעל ל50 קילו ונמצאת ביישורת האחרונה אבל מרגישה מאוד "תקועה" כאילו המשקל לא רוצה לזוז.

לגבי הערכים שאני צורכת בתפריט זה:

110-115 גרם חלבון
30-40 גרם שומן
ו 110-120 גרם פחמימה ביום (מה שנותר בעצם להגיע לתפריט שנע בין 1200-1300 קלוריות)

אני שוקלת להוריד עוד בפחמימה אבל לא באמת יודעת איך לעלות בחלבון ובשומן, אני צורכת אבקת חלבון כדי להשלים את הערכים די בכוח בוא נגיד את זה.
ואחת לשבוע עושה העמסת פחמימות.

בחדר כושר המאמן שלי בדק לי עם קליפר אחוזי שומן פעם אחרונה ויצא 20 אחוז - לדעתי הקליפר מזייף ואחוזי השומן גבוהים יותר (צרפתי תמונה של הבטן במצב יחסית רפוי - אשמח לחוות דעת לגבי אחוז השומן)

לגבי אימונים:
אני מתאמנת כבר מעל ל7 חודשים.

אני מבצעת 3 אימונים עם מאמן אישי שמשלבים בהם גג רבע שעה אירובי להעלאת הדופק בתחילת האימון (אינטרוולים בעיקר)
ואז תרגילי כוח עם משקולות עד 16 קילו לכל יד - לא מסוגלת כרגע ליותר =\ , TRX וכו' אנחנו עובדים על fwb בכל אימון.
בנוסף אני עושה עוד פעמים בשבוע אירובי למשך שעה לפעמים ריצה\ספינינג על דופק שנע בין 130-160 תלוי בדרגת המאמץ.

אני לא מרגישה בשינוי משמעותי במיוחד אחרי שעליתי על המשקל וגם בו לא חל שינוי אני רוצה להגיע בסביבות ה 18 אחוזי שומן.
אשמח לקבל הצעות הערות והארות למה יכול להביא אותי לתוצאה שאני מייחלת לה.
Untitled-1.jpg

לפי התמונה את נראית לי די רזה, אבל חסר מסת שריר. הייתי מציע דווקא לעבור עכשיו למסה, לצבור שריר ואז אם תרצי תחטבי.
אני רוצה להגיע למצב של "קוביות בבטן" וחיטוב אזור הירכיים בעיקר.
קוביות בבטן תלויים גם באחוז שומן וגם במסת שריר באזור הבטן. "חיטוב אזור הירכיים" זה משפט בעייתי כי אי אפשר לחטב אזור מסויים, הגוף לא שואל אותנו מאיפה להוריד יותר שומן ומאיפה פחות.

אני מסכימה אם במילא את מתכננת לצאת למסה אין שום טעם לסחוט את הקילוגרם-שניים האחרונים.
הגוף אחרי תקופה ארוכה של חיטוב מן הסתם יש לכך השפעה על יכולת ההתאוששות וקצב חילוף החומרים. אחוז השומן - לא משנה 19 או 21 - נמוך מספיק כדי שתוכלי להתחיל מסה.
היתרונות של מסה בשלב הזה רבים: גם הזדמנות לגוף לחזור לעצמו מה שיקל על ההורדה של הקג האחרונים אחר כך, הזדמנות לצבור מסת שריר לפני החיטוב, פסיכולוגית תוכלי לאגור כוחות ולהנות קצת מתוצאות החיטוב שלך ועכשיו חורף!
וכל הכבוד על הירידה והתוצאות 👑

• פותח/ת השרשור
לפי התמונה את נראית לי די רזה, אבל חסר מסת שריר. הייתי מציע דווקא לעבור עכשיו למסה, לצבור שריר ואז אם תרצי תחטבי.

קוביות בבטן תלויים גם באחוז שומן וגם במסת שריר באזור הבטן. "חיטוב אזור הירכיים" זה משפט בעייתי כי אי אפשר לחטב אזור מסויים, הגוף לא שואל אותנו מאיפה להוריד יותר שומן ומאיפה פחות.

אני מסכימה אם במילא את מתכננת לצאת למסה אין שום טעם לסחוט את הקילוגרם-שניים האחרונים.
הגוף אחרי תקופה ארוכה של חיטוב מן הסתם יש לכך השפעה על יכולת ההתאוששות וקצב חילוף החומרים. אחוז השומן - לא משנה 19 או 21 - נמוך מספיק כדי שתוכלי להתחיל מסה.
היתרונות של מסה בשלב הזה רבים: גם הזדמנות לגוף לחזור לעצמו מה שיקל על ההורדה של הקג האחרונים אחר כך, הזדמנות לצבור מסת שריר לפני החיטוב, פסיכולוגית תוכלי לאגור כוחות ולהנות קצת מתוצאות החיטוב שלך ועכשיו חורף!
וכל הכבוד על הירידה והתוצאות 👑

תודה רבה על התגובות..
אבל בתור בן אדם שמן לשעבר (ואני מקווה שזה יישאר לשעבר :]) כל עניין המסה קצת מפחיד אותי במיוחד שלא הגעתי לידע שהצבתי לעצמי (ככה לפחות אני רואה את זה. יכול להיות שזה רק בראש שלי )
אני שוקלת לפנות לייעוץ באתר או אצל דיאטני קליני שיעזור לי עם בניית תפריט למסה שאני לא ירתע ממנו. כי ברור לי שבמצב של גירעון קלורי אני לא יכולה להישאר לעד, בכל זאת אני ראלית ויודעת שה"דיאטה" הזאת צריכה להיגמר מתישו כדי לא להגיע למצב חלילה של תת משקל או פגיעה בגוף ( זה משהו ששמתי עליו דגש במהלך התקופה הזאת. אם זה אומר לעשות בדיקות דם ובדיקות כלליות באופן שוטף שטפו טפו יצאו תקינות ועכשיו אני במצב שבו גם הכולסטרול והסוכר מאוזנים).

בכל אופן איזה כייף שיש פורום כזה שתומך מבין ואפשר לשאול בו הכל.
כי האמת שאנשים שלא נמצאים בראש של ספורט ואורך חיים בריא פשוט לא מבינים את השיגעונות האלו.

תודה רבה על התגובות..
אבל בתור בן אדם שמן לשעבר (ואני מקווה שזה יישאר לשעבר :]) כל עניין המסה קצת מפחיד אותי במיוחד שלא הגעתי לידע שהצבתי לעצמי (ככה לפחות אני רואה את זה. יכול להיות שזה רק בראש שלי )
אני שוקלת לפנות לייעוץ באתר או אצל דיאטני קליני שיעזור לי עם בניית תפריט למסה שאני לא ירתע ממנו. כי ברור לי שבמצב של גירעון קלורי אני לא יכולה להישאר לעד, בכל זאת אני ראלית ויודעת שה"דיאטה" הזאת צריכה להיגמר מתישו כדי לא להגיע למצב חלילה של תת משקל או פגיעה בגוף ( זה משהו ששמתי עליו דגש במהלך התקופה הזאת. אם זה אומר לעשות בדיקות דם ובדיקות כלליות באופן שוטף שטפו טפו יצאו תקינות ועכשיו אני במצב שבו גם הכולסטרול והסוכר מאוזנים).

בכל אופן איזה כייף שיש פורום כזה שתומך מבין ואפשר לשאול בו הכל.
כי האמת שאנשים שלא נמצאים בראש של ספורט ואורך חיים בריא פשוט לא מבינים את השיגעונות האלו.

כל הכבוד על הירידה המרשימה במשקל!

בהחלט ממליצה לך על הייעוץ באתר

ייעוץ באתר
היעוץ בהחלט יסייע לך עם תפריט ותכנית אימונים ואת מוזמנת לפורום לתמיכה כי תהליך מסה הוא אתגר במיוחד למי שהיה עם עודף משקל.
יש כאן הרבה מתאמנות ומתאמנים שעברו את אותה הדרך.
החלטה על הפסקת החיטוב יכולה לעורר חששות מאובדן שליטה מה גם שאדם שהיה שמן מתקשה לראות את התוצאות. בראשו הוא עדיין סוחב את הקילוגרמים שירדו. תני לעצמך זמן בכל מקרה מומלץ לצאת לנייטרלי לפני המסה.
בהצלחה.

Back
למעלה תחתית