הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פיגור של הפלג גוף העליון

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
אהלן, יש לי בעיה שדי מפריעה לי, הפלג גוף התחתון שלי והפלג גוף העליון לא בפרופורציה בכלל. הרגליים שלי גדולות ממש לעומת שאר הגוף (חזה, ידיים, כתפיים ולדעתי גם גב)
האם כדאי לי להפסיק לעלות משקלים בסקוואט (התרגיל היחידי שאני עושה נכון לעכשיו לרגליים חוץ מדדליפט) ולהתרכז בכל שאר הגוף או שלא? (המצב ככה כבר שנה בערך אז בבקשה לא לכתוב לי שזה יסתדר עם הזמן)
משקל גוף 70 קג
גובה 1.67 מטר
סקוואט - 105 קג ל5
דד ליפט - 95 ל5 (המשקל קל אבל לא מעלה משקל בגלל הטכניקה ששבוע טובה ושבוע לא)
בנץ - 72.5 ל5
פרס - 47.5/50 ל5

התוכנית שלי היא הלינארית של ביל סטאר עם תרגילי עזר שהוספתי בזמן האחרון כי שאר חלקי הגוף שלי לא גדלו

• פותח/ת השרשור
חוץ מהדדליפט המשקלים נראים לא רע
מה תרגילי העזר שלך?
אימון אחד לחיצה חיובית ,פשיטת מרפק בפולי ו2 סטים של פשיטת גו (עזר לי עם כאבי גב בעבר ומשאיר את זה כרגע).
אימון שתיים מתח רחב, פטישים והרחקה לצדדים.
אימון שלוש מקבילים עם משקל, כפיפת מרפק במוט ופשיטת מרפק בפולי.
שמע המשקל בדד ליפט לא כל כך כבד לי פשוט אני לא עיקבי בטכניקה, שבוע טכניקה טובה שבוע על הפנים אז אני לא רוצה לעלות משקל (לפעמים אני גם מוריד ל90 ואם הטכניקה ממש נוראית באותו היום אז ל85)

הבעיה שאני לא נראה כמו המשקלים בכלל, הטכניקה שלי בשאר התרגילים טובה מאוד (אולי בבנץ קצת פחות כי אני לא מבין איך אמורה להראות טכניקה של ליפטינג אבל בסקוואט ובפרס היא ממש טובה)

אימון אחד לחיצה חיובית ,פשיטת מרפק בפולי ו2 סטים של פשיטת גו (עזר לי עם כאבי גב בעבר ומשאיר את זה כרגע).
אימון שתיים מתח רחב, פטישים והרחקה לצדדים.
אימון שלוש מקבילים עם משקל, כפיפת מרפק במוט ופשיטת מרפק בפולי.
שמע המשקל בדד ליפט לא כל כך כבד לי פשוט אני לא עיקבי בטכניקה, שבוע טכניקה טובה שבוע על הפנים אז אני לא רוצה לעלות משקל (לפעמים אני גם מוריד ל90 ואם הטכניקה ממש נוראית באותו היום אז ל85)

הבעיה שאני לא נראה כמו המשקלים בכלל, הטכניקה שלי בשאר התרגילים טובה מאוד (אולי בבנץ קצת פחות כי אני לא מבין איך אמורה להראות טכניקה של ליפטינג אבל בסקוואט ובפרס היא ממש טובה)
זה נראה כמו הרבה תרגילי ידיים ומעט עבודה על פלג גוף עליון באמת, של גב וחזה

• פותח/ת השרשור
זה נראה כמו הרבה תרגילי ידיים ומעט עבודה על פלג גוף עליון באמת, של גב וחזה
למען האמת עד לפני 3 שבועות לא היה לי את הכפיפת מרפק באימון 2 ואת הפשיטה באימון 1
הוספתי את זה רק לאחרונה ששמתי לב שהיד אחורית שלי קטנה מאוד וכך גם הקדמית.
תגיד מה אתה אומר על לעבור ל gvt?

למען האמת עד לפני 3 שבועות לא היה לי את הכפיפת מרפק באימון 2 ואת הפשיטה באימון 1
הוספתי את זה רק לאחרונה ששמתי לב שהיד אחורית שלי קטנה מאוד וכך גם הקדמית.
תגיד מה אתה אומר על לעבור ל gvt?
היד האחורית והקדמית יגדלו עם עבודת הגב והלחיצות
ו-GVT היא תוכנית נחמדה מאוד לדעתי, אבל היא קשה רצח, כשניסיתי אותה רציתי למות

• פותח/ת השרשור
היד האחורית והקדמית יגדלו עם עבודת הגב והלחיצות
ו-GVT היא תוכנית נחמדה מאוד לדעתי, אבל היא קשה רצח, כשניסיתי אותה רציתי למות
אני מאמין שאני אצליח להחזיק מעמד 18 אימונים
הבעיה שתיכננתי להתחיל לרוץ החל משבוע הבא ואני מאמין שזה יהיה יותר מדי יחד עם הgvt

במידה ואני לא אעבור לgvt יש לך המלצה מה לעשות עם התוכנית שלי?

אני מאמין שאני אצליח להחזיק מעמד 18 אימונים
הבעיה שתיכננתי להתחיל לרוץ החל משבוע הבא ואני מאמין שזה יהיה יותר מדי יחד עם הgvt

במידה ואני לא אעבור לgvt יש לך המלצה מה לעשות עם התוכנית שלי?
מאוד קשה להוסיף ל-GVT ריצות, זו תוכנית מספיק קשה
ואתה יכול להישאר עם התוכנית שלך, אבל לשפר את תרגילי העזר

• פותח/ת השרשור
מאוד קשה להוסיף ל-GVT ריצות, זו תוכנית מספיק קשה
ואתה יכול להישאר עם התוכנית שלך, אבל לשפר את תרגילי העזר
מה כדאי לשנות בתרגילי העזר? איזה תרגיל להחליף במה ומתי?
ותגיד בgvt מאבדים הרבה מהמשקלים? והמשקלים שלי מספיק גבוהים בכלל בשביל gvt?

מה כדאי לשנות בתרגילי העזר? איזה תרגיל להחליף במה ומתי?
ותגיד בgvt מאבדים הרבה מהמשקלים? והמשקלים שלי מספיק גבוהים בכלל בשביל gvt?
פשוט להוריד את כל התרגילי ידיים האלה והתרגילים המבודדים, להשאיר במקסימום תרגיל אחד ליד קדמית, ואחד לאחורית (אני הייתי משאיר את המקבילים) ולהוסיף עוד תרגילי חזה וגב, שיהיה לך בכל אימון לפחות תרגיל אחד מכל אחד, ועדיף פחות תרגילים מבודדים כמו מכונות, דברים כמו bent over row, בנצ' בשיפוע עליון עם משקולות, מתח וכולי.
בgvt בכלל לא עובדים על משקלים גבוהים או השיפור שלהם, אתה עובד שם על משקלים יחסית נמוכים (60%-70% מהמקסימום שלך), ככה שזה לא משנה בכלל, זו תוכנית נפח

• פותח/ת השרשור
פשוט להוריד את כל התרגילי ידיים האלה והתרגילים המבודדים, להשאיר במקסימום תרגיל אחד ליד קדמית, ואחד לאחורית (אני הייתי משאיר את המקבילים) ולהוסיף עוד תרגילי חזה וגב, שיהיה לך בכל אימון לפחות תרגיל אחד מכל אחד, ועדיף פחות תרגילים מבודדים כמו מכונות, דברים כמו bent over row, בנצ' בשיפוע עליון עם משקולות, מתח וכולי.
בgvt בכלל לא עובדים על משקלים גבוהים או השיפור שלהם, אתה עובד שם על משקלים יחסית נמוכים (60%-70% מהמקסימום שלך), ככה שזה לא משנה בכלל, זו תוכנית נפח
הייתי ככה כמעט חצי שנה עד לפני חודש והידיים שלי בקושי גדלו, לכן הוספתי אותם.
והתכוונתי האם לאחר הgvt המשקלים ירדו באופן משמעותי (כי לא הרמתי את המשקלים האלה הרבה זמן)

הייתי ככה כמעט חצי שנה עד לפני חודש והידיים שלי בקושי גדלו, לכן הוספתי אותם.
והתכוונתי האם לאחר הgvt המשקלים ירדו באופן משמעותי (כי לא הרמתי את המשקלים האלה הרבה זמן)
אז שוב, לדעתי עדיף להוסיף עוד תרגילי חזה וגב, ולהשאיר רק תרגיל אחד ליד אחורית ואחד לקדמית
ויש סיכוי שתאבד חלק מהמשקלים, כי פשוט אתה תאבד חלק מהסינכרון הנוירולוגי שדרוש בשביל להרים את המשקלים האלה, אבל זה לא אמור להיות משהו שיהיה קשה להחזיר

• פותח/ת השרשור
אז שוב, לדעתי עדיף להוסיף עוד תרגילי חזה וגב, ולהשאיר רק תרגיל אחד ליד אחורית ואחד לקדמית
ויש סיכוי שתאבד חלק מהמשקלים, כי פשוט אתה תאבד חלק מהסינכרון הנוירולוגי שדרוש בשביל להרים את המשקלים האלה, אבל זה לא אמור להיות משהו שיהיה קשה להחזיר
איך היו התוצאות של הgvt עלייך? באמת גדלת כל כך הרבה כמו שאומרים שגדלים?

תמונה - שרירים בפיגור? + ערכת אז
אשמח גם אם תציץ פה

איך היו התוצאות של הgvt עלייך? באמת גדלת כל כך הרבה כמו שאומרים שגדלים?

תמונה - שרירים בפיגור? + ערכת אז
אשמח גם אם תציץ פה
עשיתי אותה רק לכמה אימונים כניסוי, אז קשה לי להגיד לך כמה זה עוזר
בכל מקרה, לפי התמונות שפירסמת אתה נראה בהתקדמות בסדר גמור, פשוט יש לך גנטיקה לרגליים גדולות יותר
תעבוד אולי רק מעט יותר על החזה ואתה תהיה בסדר גמור

• פותח/ת השרשור
עשיתי אותה רק לכמה אימונים כניסוי, אז קשה לי להגיד לך כמה זה עוזר
בכל מקרה, לפי התמונות שפירסמת אתה נראה בהתקדמות בסדר גמור, פשוט יש לך גנטיקה לרגליים גדולות יותר
תעבוד אולי רק מעט יותר על החזה ואתה תהיה בסדר גמור
אתה לא חושב שהכתפיים והיד אחורית בפיגור ממש גדול?
אם מסתכלים עלי מאחורה היד נראית ממש דקה והכתף בתמונה פחות נראית בפיגור אבל היא אפילו יותר קטנה מבתמונה

מה אתה אומר על:
אימון אחד - תרגילי עזר לחיצה חיובית , מקבילים עם משקל
אימון שתיים - תרגילי עזר מתח רחב, מסור, הרחקה לצדדים
אימון שלוש - תרגילי עזר מקבילים עם משקל, כפיפת מרפק, ופשיטת מרפק

אתה לא חושב שהכתפיים והיד אחורית בפיגור ממש גדול?
אם מסתכלים עלי מאחורה היד נראית ממש דקה והכתף בתמונה פחות נראית בפיגור אבל היא אפילו יותר קטנה מבתמונה

מה אתה אומר על:
אימון אחד - תרגילי עזר לחיצה חיובית , מקבילים עם משקל
אימון שתיים - תרגילי עזר מתח רחב, מסור, הרחקה לצדדים
אימון שלוש - תרגילי עזר מקבילים עם משקל, כפיפת מרפק, ופשיטת מרפק
יחסית לגוף שלך הם במצב בסדר גמור, כמובן שיש עוד מה לשפר
ובגדול תרגילי העזר האלה נראים סבבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית