הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון משהו שיצא לי לחשוב עליו בנושא אפקט המתאמן המתחיל

Nemesis

משתמש קבוע
1,677
1,009
נק' מוניטין:
2,849
1,677
1,009
בגדול חזרתי להתאמן בנובמבר כשיצאתי לחופשת שחרור, למדתי מחדש את תרגילי הבסיס, התקדמתי לאט לאט במשקלי העבודה ומאחר והיו לי מעט בעיות טכניקה עם הסקוואט לא עשיתי SS, כי הסקוואט שלי התעכב במשך חודש בעבודה על טכניקה כך שקרה מצב בבנץ', בדדליפט והbent over row אני מרים מעל ל60 קילו שנשארתי איתו בסקוואט ויוצר פער עצום בין סקוואט ודדליפט.
כשסיימתי את אותה תוכנית שעשיתי סיימתי עם 132.5 קילו דדליפט, 80 קילו בנץ', 45 קילו פרס ו95 קילו סקוואט והחלטתי להתקדם על בסיס התקדמות שבועית והחלטתי ללכת על 5x5, כרגע אני מתחיל שבוע רביעי אבל לאחרונה יש משהו שאני חושב עליו הרבה.

יצא גם לשמוע את הרעיון הזה לאחרונה ממספר אנשים וגם מאחר ואני מתקדם בדדליפט בקלות ולא מרגיש אתגר כרגע, כל שבוע ושבוע הדדליפט ממשיך לעלות בהצלחה ואני לא מרגיש שאני נאבק לסיים את הסט הכבד, והסקוואט נמצא מאוד מאחור, תהיתי אולי זה בזבוז שלא מימשתי את אקפט המתאמן המתחיל בצורה המקסימלית, אולי זו טעות שברגע שהסקוואט שלי היה בסדר לא התחלתי SS?
מאחר ובSS אפשר לעשות ריסטים בלחיצות ובמשיכה של אימון B (מתח, קלין, או חתירה) ללא סוף ובדרך כלל ממצים את הSS אחרי 2 או 3 ריסטים של סקוואט ודדליפט לא עדיף לי למצות את המקסימום מהסקוואט והדדליפט במקום להמשיך לזחול איתם ב5x5?

רק אציין שחודש לפני שהתחלתי 5x5 הייתי עובד בתרגילי הבסיס באותה צורה של סט כבד וסטים של 5 חזרות באחוזים, יכול להיות שאם אעשה SS אצליח להפיק תועלת מהsets across?
מה דעתכם בסוגייה? כבר יצא לי לשאול בעבר משהו קצת דומה אבל אני לא מדבר על צמצום פער בין סקוואט ודדליפט אלא על זה שאולי לא מימשתי באופן מקסימלי את אפקט המתאמן המתחיל ואולי זו טעות שהתעלמתי מזה וכדאי שאקח את זה בחשבון.

לדעתי אם תמשיך להתקדם בלינארית 2.5 קילו כל שבוע בסקווט זה יהיה לך עדיף מאשר לבצע ריסט ולהתחיל עבודה במתכונת של SS.
דר"א זה לא פער כל כך גדול בין הסקווט לדדליפט

• פותח/ת השרשור
לדעתי אם תמשיך להתקדם בלינארית 2.5 קילו כל שבוע בסקווט זה יהיה לך עדיף מאשר לבצע ריסט ולהתחיל עבודה במתכונת של SS.
דר"א זה לא פער כל כך גדול בין הסקווט לדדליפט
שוב, אני לא מוטרד מהפער בין הסקוואט לדדליפט אלא מזה שאם הדדליפט מתקדם בקלות ואני לא רואה סימני קושי בסקוואט (רמת קושי בינונית בסטים לא קשה מידי אבל באותה מידה לא קל כמו חימום) אני תוהה אם זה בזבוז שלא עשיתי SS.

שוב, אני לא מוטרד מהפער בין הסקוואט לדדליפט אלא מזה שאם הדדליפט מתקדם בקלות ואני לא רואה סימני קושי בסקוואט (רמת קושי בינונית בסטים לא קשה מידי אבל באותה מידה לא קל כמו חימום) אני תוהה אם זה בזבוז שלא עשיתי SS.
לדעתי במשקלים שלך יהיה לך קשה להתקדם ב-SS,
אבל לא יקרה כלום אם תעשה 20% ריסט ותתחיל SS בעוד חודש תראה אם אתה מתקדם טוב או חוזר ללינארית.

• פותח/ת השרשור
לדעתי במשקלים שלך יהיה לך קשה להתקדם ב-SS,
אבל לא יקרה כלום אם תעשה 20% ריסט ותתחיל SS בעוד חודש תראה אם אתה מתקדם טוב או חוזר ללינארית.
מה שהצגת זו גם אפשרות מעניינת, אשמח לשמוע עוד דעות.

חזור לss. לא מבין מה אתה מחפש בנפח במשקלים כאלו. לא חלילה כדי "לרדת" עלייך אלא אך ורק לגרום לך להבין שאתה מתאמן מתחיל.
בהצלחה בss!

• פותח/ת השרשור
חזור לss. לא מבין מה אתה מחפש בנפח במשקלים כאלו. לא חלילה כדי "לרדת" עלייך אלא אך ורק לגרום לך להבין שאתה מתאמן מתחיל.
בהצלחה בss!
ומה לדעתך כדאי לי לעשות, מאיזה נקודה להתחיל אותה?
אני יכול תוך שבועיים לקפוץ כבר מ40 ל100 קילו סקוואט בהנחה שאני מעלה 10 קילו בכל אימון ואז לחתוך את ההתקדמות (במקביל הדדליפט יהיה קל בקטע מוגזם אם אני אשאיר אותו קרוב לסקוואט כי כבר הגעתי בו ל140).

הלחיצות פחות מטרידות אותי כי גם אם אני אתקע בהן הריסטרים שאמורים להעסיק אותי הם הסקוואט והדדליפט,
87.5 קילו בנץ' לשלשה היה הPR האחרון שלי בבנץ', השבוע היו לי 2 כשלים הראשון היה 87.5 ל4 חזרות מתוך 5 כי יצאתי מכיווץ באמצע הסט וב90 לשלשה עלו 2 חזרות כנראה הגעתי עייף לאימון וזה שלא הכנסתי מספיק את המרפקים לא תרם כל כך.
לחיצות פחות מטרידות אותי כרגע העיקר לנצל את מה שלא ניצלתי עם הסקוואט והדדליפט כמה שאפשר.

אין שום בעיה לעשות SS לסקוואט ואת הלחיצות לא לעשות 3X5 אלא כמו בטקסס
דדליפט פעמיים בשבוע במשקלים שלך יכול להיות מעייף מאוד, אבל זה כבר תלוי בך
בהמשך תוכל לשים סקוואט התאוששות באמצע שבוע ולהתקדם פעמיים במקום 3 בשבוע בסקוואט

• פותח/ת השרשור
מה המתכונת המלאה שאתה עובד כרגע, כולל משקלים?
רשום את שבוע האימונים האחרון שלך.
ראשון
סקוואט 102.5 x5
bench 87.5 x4f יצאתי מכיווץ באמצע הסט
צ'ין אפ עם משקל 20 קילו x5

שלישי
סקוואט התאוששות 82 ל2x5
פרס 49.5 x5 לא היה קשה
דדליפט 140 x5 היה קליל, בלי חגורה בלי מגנזיום

חמישי
סקוואט 105 x3
בנץ' 90 קילו x2f נפלתי כנראה על יום חלש וזה שלא הכנסתי מספיק את המרפקים פנימה
צ'ין אפס עם משקל 22 קילו x3
עזר ללחיצות: מקבילים עם משקל 3x5 עם 26 קילו שבוע לפני היה 3x6 על 25, בדרך כלל המקבילים לא קשה מידי.

אין שום בעיה לעשות SS לסקוואט ואת הלחיצות לא לעשות 3X5 אלא כמו בטקסס
דדליפט פעמיים בשבוע במשקלים שלך יכול להיות מעייף מאוד, אבל זה כבר תלוי בך
בהמשך תוכל לשים סקוואט התאוששות באמצע שבוע ולהתקדם פעמיים במקום 3 בשבוע בסקוואט
האמת שגם על זה יצא לי לחשוב, שאם אני אעשה SS להתקדם בסקוואט בקצוות של השבוע ובאמצע לעשות סקוואט התאוששות.

נערך לאחרונה:
לא עדיף לי למצות את המקסימום מהסקוואט והדדליפט במקום להמשיך לזחול איתם ב5x5?
SS תעשה לך רק טוב לסקוואט ולדדליפט.
בלחיצות אתה יותר מתקשה ממה שאני רואה, אז אולי שווה לבדוק המשך התקדמות לינארית בהם. (אתה יכול גם לנסות טקסס אבל לדעתי מוקדם מידיי)

eb8.gif

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית