הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון משהו שיצא לי לחשוב עליו בנושא אפקט המתאמן המתחיל

Nemesis

משתמש קבוע
1,677
1,009
נק' מוניטין:
2,849
1,677
1,009
בגדול חזרתי להתאמן בנובמבר כשיצאתי לחופשת שחרור, למדתי מחדש את תרגילי הבסיס, התקדמתי לאט לאט במשקלי העבודה ומאחר והיו לי מעט בעיות טכניקה עם הסקוואט לא עשיתי SS, כי הסקוואט שלי התעכב במשך חודש בעבודה על טכניקה כך שקרה מצב בבנץ', בדדליפט והbent over row אני מרים מעל ל60 קילו שנשארתי איתו בסקוואט ויוצר פער עצום בין סקוואט ודדליפט.
כשסיימתי את אותה תוכנית שעשיתי סיימתי עם 132.5 קילו דדליפט, 80 קילו בנץ', 45 קילו פרס ו95 קילו סקוואט והחלטתי להתקדם על בסיס התקדמות שבועית והחלטתי ללכת על 5x5, כרגע אני מתחיל שבוע רביעי אבל לאחרונה יש משהו שאני חושב עליו הרבה.

יצא גם לשמוע את הרעיון הזה לאחרונה ממספר אנשים וגם מאחר ואני מתקדם בדדליפט בקלות ולא מרגיש אתגר כרגע, כל שבוע ושבוע הדדליפט ממשיך לעלות בהצלחה ואני לא מרגיש שאני נאבק לסיים את הסט הכבד, והסקוואט נמצא מאוד מאחור, תהיתי אולי זה בזבוז שלא מימשתי את אקפט המתאמן המתחיל בצורה המקסימלית, אולי זו טעות שברגע שהסקוואט שלי היה בסדר לא התחלתי SS?
מאחר ובSS אפשר לעשות ריסטים בלחיצות ובמשיכה של אימון B (מתח, קלין, או חתירה) ללא סוף ובדרך כלל ממצים את הSS אחרי 2 או 3 ריסטים של סקוואט ודדליפט לא עדיף לי למצות את המקסימום מהסקוואט והדדליפט במקום להמשיך לזחול איתם ב5x5?

רק אציין שחודש לפני שהתחלתי 5x5 הייתי עובד בתרגילי הבסיס באותה צורה של סט כבד וסטים של 5 חזרות באחוזים, יכול להיות שאם אעשה SS אצליח להפיק תועלת מהsets across?
מה דעתכם בסוגייה? כבר יצא לי לשאול בעבר משהו קצת דומה אבל אני לא מדבר על צמצום פער בין סקוואט ודדליפט אלא על זה שאולי לא מימשתי באופן מקסימלי את אפקט המתאמן המתחיל ואולי זו טעות שהתעלמתי מזה וכדאי שאקח את זה בחשבון.

eb8.gif
חחחחחחחחחחחחחnחחחחחחחחחחחח איזה גבר
לנושא, לך על סס לסקוואט ולדדליפט וטקסס ללחיצות אולי? זה מה שאני עשיתי ומתקדם מעולה בנתיים

• פותח/ת השרשור
SS תעשה לך רק טוב לסקוואט ולדדליפט.
בלחיצות אתה יותר מתקשה ממה שאני רואה, אז אולי שווה לבדוק המשך התקדמות לינארית בהם. (אתה יכול גם לנסות טקסס אבל לדעתי מוקדם מידיי)
אני מעדיף לשמור את הטקסס לשלב מאוחר יותר, אני יכול לשחק עם הסקוואט והדדליפט על 5 קילו בשבוע, למשל להתקדם בסקוואט בראשון וחמישי (2.5 כל אימון) ולעשות ביום שלישי סקוואט התאוששות למשל, ודדליפט להעלות או 5 קילו כשיש פעם בשבוע או 2.5 כל פעם כשיוצא פעמיים.
לחיצות אולי באמת עדיף להמשיך להתקדם לינארית, מה שכן בפרס עוד לא נתקעתי רק בבנץ'.

מה לא מסתדר לך?
ראשון
סקוואט 3x5
באנץ 5x5
דדליפט/ קלין חתירה מה שאתה עושה

שלישי
סקוואט 3x5
פרס 3x3/2x5 whatever

חמישי
סקואט 3x5
באנץ 1x5/3
דדליפט/ חתירה

לא כל כך הבנתי מה אתה בדיוק שואל אבל אני בערך באותו מצב כמוך.

הבנץ הפרס והמתח שלי משמעותית יותר חזקים מהסקוואט והדדליפט, שהפער נוצר בגלל פציעה.

אני כרגע בטקסס ללחיצות ועושה SS בסקוואט, בגלל הפציעה אני עושה דדליפט רק פעם בשבוע.

לדעתי אין בעיה לשלב תוכניות אימון לחלקים שונים בגוף. אם אתה חושב שהבנץ והפרס שלך יוכלו להתקדם כמה שבועות במתכונת SS אז תעשה SS מלא אם לא תשלב.

• פותח/ת השרשור
לא כל כך הבנתי מה אתה בדיוק שואל אבל אני בערך באותו מצב כמוך.

הבנץ הפרס והמתח שלי משמעותית יותר חזקים מהסקוואט והדדליפט, שהפער נוצר בגלל פציעה.

אני כרגע בטקסס ללחיצות ועושה SS בסקוואט, בגלל הפציעה אני עושה דדליפט רק פעם בשבוע.

לדעתי אין בעיה לשלב תוכניות אימון לחלקים שונים בגוף. אם אתה חושב שהבנץ והפרס שלך יוכלו להתקדם כמה שבועות במתכונת SS אז תעשה SS מלא אם לא תשלב.
השאלה הייתה אם זו לא שטות שאני המשכתי עם ה5x5 בלי לנצל את מלוא הפוטנציאל של סקוואט ודדליפט על פי SS.
מה לא מסתדר לך?
ראשון
סקוואט 3x5
באנץ 5x5
דדליפט/ קלין חתירה מה שאתה עושה

שלישי
סקוואט 3x5
פרס 3x3/2x5 whatever

חמישי
סקואט 3x5
באנץ 1x5/3
דדליפט/ חתירה
וכל שבוע נראה ככה או שבדומה לSS השבוע המקביל אמור להיות עם פרס פעמיים ודדליפט פעם אחת?
סקוואט באמצע יצא לי חשוב על סקוואט התאוששות וככה לחלק את ההתקדמות בסקוואט שה5 קילו יהיה ב2 קצוות השבוע- 2.5 ביום ראשון ו2.5 ביום חמישי.
לגבי דילואד, בכמה משקל כדאי לי לחזור אחורה?

השאלה הייתה אם זו לא שטות שאני המשכתי עם ה5x5 בלי לנצל את מלוא הפוטנציאל של סקוואט ודדליפט על פי SS.

וכל שבוע נראה ככה או שבדומה לSS השבוע המקביל אמור להיות עם פרס פעמיים ודדליפט פעם אחת?
סקוואט באמצע יצא לי חשוב על סקוואט התאוששות וככה לחלק את ההתקדמות בסקוואט שה5 קילו יהיה ב2 קצוות השבוע- 2.5 ביום ראשון ו2.5 ביום חמישי.

ברמה הכוללת אז נגיד הייתה מגיעה חודש לפני לאותו משקל ב SS ? למי אכפת אתה רק השתחררתה ממה שאני מבין, תאמין לי חודש זה לא מה שיעשה הבדל.

• פותח/ת השרשור
ברמה הכוללת אז נגיד הייתה מגיעה חודש לפני לאותו משקל ב SS ? למי אכפת אתה רק השתחררתה ממה שאני מבין, תאמין לי חודש זה לא מה שיעשה הבדל.
השאלה אם זו לא טעות שקפצתי ישר ל5x5.

על מה הדיון פה בדיוק?
אומרים לך לחזור לSS, זה לא כזה קשה וזו התכנית שבמצב הנתון תתן לך הכי הרבה.
וכן זו שטות להתחיל 5X5 עם משקלים כאלה נמוכים, בייחוד בהתחשבות בגובה ובמשקל שלך, אין לי מושג בכלל למה חשבת על זה.

• פותח/ת השרשור
על מה הדיון פה בדיוק?
אומרים לך לחזור לSS, זה לא כזה קשה וזו התכנית שבמצב הנתון תתן לך הכי הרבה.
וכן זו שטות להתחיל 5X5 עם משקלים כאלה נמוכים, בייחוד בהתחשבות בגובה ובמשקל שלך, אין לי מושג בכלל למה חשבת על זה.
כמה לחזור אחורה במשקלים, מאיזה שלב להתחיל?

כל שבוע נראה ככה. לפחות ככה אני מעדיף.
אפשר לעשות סקוואט התאוששות. אני אוהב ריסטים של 20-30% ככה שבשבוע רביעי אני עושה שיא/חוזר על השיא

• פותח/ת השרשור
כל שבוע נראה ככה. לפחות ככה אני מעדיף.
אפשר לעשות סקוואט התאוששות. אני אוהב ריסטים של 20-30% ככה שבשבוע רביעי אני עושה שיא/חוזר על השיא
אני אלך על 20% אחורה לדעתי.
בכמה עדיף לגזור את הבנץ' נפח מבנץ' עצימות- 85 או 90%? נגיד הבנץ' אחרי ריסט הופך מ90 ל72 קילו ואם אני עושה 90% בתור נפח זה כבר 65 לעומת 61 אם אני מחליט ללכת על 85%.
ובכמה לגזור את המשקל מסט עצים של סקוואט למעבר לsets across? כנ"ל לגבי הפרס.

אני אלך על 20% אחורה לדעתי.
בכמה עדיף לגזור את הבנץ' נפח מבנץ' עצימות- 85 או 90%? נגיד הבנץ' אחרי ריסט הופך מ90 ל72 קילו ואם אני עושה 90% בתור נפח זה כבר 65 לעומת 61 אם אני מחליט ללכת על 85%.
ובכמה לגזור את המשקל מסט עצים של סקוואט למעבר לsets across? כנ"ל לגבי הפרס.
לגבי הפרשים בין נפח לעצימות אני לא יודע בגלל שאני לא עושה עצימות. ממה שאני רואה הרוב הולכים על 10-20 קג
20%

• פותח/ת השרשור
הלכתי על 90% בבנץ' נפח היום בינתיים זה לא הרגיש קריטי כל כך בגלל ה20% דילואד בהכול.
האימון היום הרגיש נוח, אני מנצל את המשקלים הקלים לחזק נקודות מסוימות.

אני מעדיף לשמור את הטקסס לשלב מאוחר יותר, אני יכול לשחק עם הסקוואט והדדליפט על 5 קילו בשבוע, למשל להתקדם בסקוואט בראשון וחמישי (2.5 כל אימון) ולעשות ביום שלישי סקוואט התאוששות למשל, ודדליפט להעלות או 5 קילו כשיש פעם בשבוע או 2.5 כל פעם כשיוצא פעמיים.
לחיצות אולי באמת עדיף להמשיך להתקדם לינארית, מה שכן בפרס עוד לא נתקעתי רק בבנץ'.

אין למה "לשמור" טקסס לשלב מאוחר יותר,הנפח הזה יעבוד עד שלא יעבוד יותר. כפי שאמרו כולם כבר מספר רב של פעמים-SS לסקוואט(סקוואט ממש נמוך) למרות שפחות העדפה שלי התכנית היא טובה לבניית בסיס.
טקסס ללחיצות,סקוואט SS

• פותח/ת השרשור
אין למה "לשמור" טקסס לשלב מאוחר יותר,הנפח הזה יעבוד עד שלא יעבוד יותר. כפי שאמרו כולם כבר מספר רב של פעמים-SS לסקוואט(סקוואט ממש נמוך) למרות שפחות העדפה שלי התכנית היא טובה לבניית בסיס.
טקסס ללחיצות,סקוואט SS
זה מה שהתחלתי מהאימון של היום, אולי בשלב מסוים אני אפילו אחתוך את ההתקדמות בדדליפט ל2.5 בשבוע ואמשיך להתקדם עם הסקוואט על 5 בשבוע אבל קודם כל יש לי ריסט קצר להנות ממנו לקצת זמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית