הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גובה כתפיים לא מאוזנות בסקוואט

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
אני שואל את השאלה בשביל חברה
כשהיא שמה את המוט על הגב המוט אוטומטית נוטה ימינה
בתחילת הסט אני אומר לה קחי אקסטרה שמאלה בשביל שהמוט ישב בול על אמצע הגוף אבל הוא תמיד בורח ימינה חזרה
בדקתי ממה זה נובע ושמתי לב שאחד הצדדים גבוהה יותר מהשני, בהתחלה חשבתי שזה פשוט חוסר פרופרציה בשרירים אבל אז קראתי שזה אחד התסמינים של עקמת.. אני לא רופא אבל בעין היה אפשר לראות סוג של נטייה מסוימת. כרגע המתאמנת סובלת מכאבים בכתף וקליקים כואבים, כשהיא הפסיקה לתקופה מסוימת זה עבר ועכשיו זה חזר. רעיון, מישהו?

עקמת היא דבר נפוץ מאוד, ולרוב לא אמור להיות בעייתי
במידה ומיקום המוט מפריע לה, אפשר לנסות לשנות פוזיציה של המוט (LB-HB)
במידה והגב שלה בעייתי מדי מכדי לאזן את המוט כמו שצריך, אפשר גם להחליף את הסקוואט

בסדר זה לא נורא, גם לי יש עקמת קלה, ויש לי מתאמנים עם עקמת יותר רצינית, וכולנו עושים סקוואט כרגיל, קצת מעצבן שהמוט אף פעם לא ישר אבל בסדר מתרגלים זה לא נורא.

יש לי בעיה דומה של אי סימטריה בכתפיים - לפי האורתופד שלי אין סימן לעקמת.
אבל בגלל כאבים שהיו בכתף אחת המרתי את הסקוואט לפרונט סקוואט + סטיף לג דדליפט.
יכול להמליץ על זה מאוד מניסיון אישי 😃

• פותח/ת השרשור
השאלה אם באיזה שהוא שלב זה עובר ומסתדר, כי כרגע היא סובלת מכאבים בגלל זה, או שהפתרון זה פשוט להחליף באמת את הסקוואט..

השאלה אם באיזה שהוא שלב זה עובר ומסתדר, כי כרגע היא סובלת מכאבים בגלל זה, או שהפתרון זה פשוט להחליף באמת את הסקוואט..
זה לא עובר ומסתדר, או שזה עובד או שלא (אולי במקרים האלה שפשוט השרירים חלשים מכדי לתמוך בגב ואימון כן יעזור)
השאלה מה המקור של הכאב, כי זה גם יכול להיות טכניקה גרועה או לא מתאימה לגוף שלה

• פותח/ת השרשור
זה לא עובר ומסתדר, או שזה עובד או שלא (אולי במקרים האלה שפשוט השרירים חלשים מכדי לתמוך בגב ואימון כן יעזור)
השאלה מה המקור של הכאב, כי זה גם יכול להיות טכניקה גרועה או לא מתאימה לגוף שלה
לדעתי מה שקורה זה שכל המשקל נופל על כתף אחת במקום להתחלק על שתיהן ואז זה יותר עומס יתר.. אולי באמת כדאי להוסיף כמה תרגילי עזר לחזק את חגורת הכתפיים וכו'..

לדעתי מה שקורה זה שכל המשקל נופל על כתף אחת במקום להתחלק על שתיהן ואז זה יותר עומס יתר.. אולי באמת כדאי להוסיף כמה תרגילי עזר לחזק את חגורת הכתפיים וכו'..
גם אופציה, אבל לדעתי כדאי אולי גם לשנות את הפוזיציה של המוט

כל מה שתיארת פה, קרה לי והכאבים והקליקים עדיין קורים לי.
כדי לייצב את זה פשוט הורדתי משקל ולאט לאט הגוף שלי התרגל להתאזן בסקוואט, גם תזהר עם זה כי זה מעמיס לה גם על רגל אחת יותר וזה יכול לעשות נזק.
לי יש עקמת ממש קלה שכתף שמאל טיפה יותר גבוהה מימין(המוט נטה לצד ימין) ורגל ימין אצלי טיפה יותר גדולה משמאל(לא חושב שזה בגלל שיש עליה יותר עומס)..
אם אתה מצליח להבין ממה הכאבים שלה נגמרים אשמח שתעדכן אותי.

כל עוד המטרה שלה היא לא להתחרות אלא לבצע סקוואט אז גם גלובט סקוואט יהיה מעולה. אני מתעסק עם אנשים עם פציעות ברכיים וגב ופשוט מעיף מהתכנית כל וריאציה של תרגיל שגורמת לכאב או שהטכניקה לא משתפרת בעקבות בעייה פיזיולוגית.
גם להגיע לסקוואט עם 25 קילו + ווסט של 15 זה מכובד מאוד בשביל בחורה.
אני בנוסף גם הייתי מכניס לתכנית פייס פולז לחיזוק הכתפיים.
שיהיה בהצלחה 😃

• פותח/ת השרשור
כל מה שתיארת פה, קרה לי והכאבים והקליקים עדיין קורים לי.
כדי לייצב את זה פשוט הורדתי משקל ולאט לאט הגוף שלי התרגל להתאזן בסקוואט, גם תזהר עם זה כי זה מעמיס לה גם על רגל אחת יותר וזה יכול לעשות נזק.
לי יש עקמת ממש קלה שכתף שמאל טיפה יותר גבוהה מימין(המוט נטה לצד ימין) ורגל ימין אצלי טיפה יותר גדולה משמאל(לא חושב שזה בגלל שיש עליה יותר עומס)..
אם אתה מצליח להבין ממה הכאבים שלה נגמרים אשמח שתעדכן אותי.
אין בעיה אעדכן אותך
צריך למדוד לה את אורך הרגליים וככה נדע אם זה באמת המצב
היית עושה לאו בר או היי בר?

כל עוד המטרה שלה היא לא להתחרות אלא לבצע סקוואט אז גם גלובט סקוואט יהיה מעולה. אני מתעסק עם אנשים עם פציעות ברכיים וגב ופשוט מעיף מהתכנית כל וריאציה של תרגיל שגורמת לכאב או שהטכניקה לא משתפרת בעקבות בעייה פיזיולוגית.
גם להגיע לסקוואט עם 25 קילו + ווסט של 15 זה מכובד מאוד בשביל בחורה.
אני בנוסף גם הייתי מכניס לתכנית פייס פולז לחיזוק הכתפיים.
שיהיה בהצלחה 😃
היא ממש בעיניין להתחזק ולהתחרות. האמת שהדברים נראים קצת אחרת שיצא לי להסתכל שוב והיא עושה סוג של סקוואט הייבריד, המוט ממוקם על הטפרזים (שהיא טוענת שהם המקור הכואב) ועושה טכניקה של לאו בר. ננסה להעביר אותה ללאו בר מלא ונראה מה יהיה
אגב, יש לך סרטון של פייס פולז כי לא שמעתי על התרגיל הזה

היא ממש בעיניין להתחזק ולהתחרות. האמת שהדברים נראים קצת אחרת שיצא לי להסתכל שוב והיא עושה סוג של סקוואט הייבריד, המוט ממוקם על הטפרזים (שהיא טוענת שהם המקור הכואב) ועושה טכניקה של לאו בר. ננסה להעביר אותה ללאו בר מלא ונראה מה יהיה

תראה, הבעיה שאתה מציין היא חוסר בשלות מכנית לעבור לסקוואט עם מוט. קח תקופה של חמישה שבועות ותעשה איתה גלובט סקוואט על ספסל ותעביר עם הזמן מעט מן הסטים לעמידה חופשית. תטחן טכניקה והחזקה של הגב וברכיים. ורק אז תעבור ללואו בר

יש לך סרטון של פייס פולז כי לא שמעתי על התרגיל הזה
אתה מתאמן בפאוור האוס נכון? (גם אני)
אז אין אצלנו מכונות כמו שאתה יודע.. אבל אולי זה יעבוד גם עם גומיות כהתחלה.

אני שואל את השאלה בשביל חברה
כשהיא שמה את המוט על הגב המוט אוטומטית נוטה ימינה
בתחילת הסט אני אומר לה קחי אקסטרה שמאלה בשביל שהמוט ישב בול על אמצע הגוף אבל הוא תמיד בורח ימינה חזרה
בדקתי ממה זה נובע ושמתי לב שאחד הצדדים גבוהה יותר מהשני, בהתחלה חשבתי שזה פשוט חוסר פרופרציה בשרירים אבל אז קראתי שזה אחד התסמינים של עקמת.. אני לא רופא אבל בעין היה אפשר לראות סוג של נטייה מסוימת. כרגע המתאמנת סובלת מכאבים בכתף וקליקים כואבים, כשהיא הפסיקה לתקופה מסוימת זה עבר ועכשיו זה חזר. רעיון, מישהו?
בלי בדיקה אצל מומחה אני יודעת שיש לי בעיה דומה, מה שעזר לי זה דוקא לעבור להיי בר. עם הקפדה על טכניקה נכונה לא אמורה להיות בעיה גם במשקלי עבודה גבוהים. עדיין מרגישה בחלק מהזמן שהכתף קצת מציקה, אבל התרגלתי.. :)תרגילים לחגורת הכתפיים גם יעזרו

אין בעיה אעדכן אותך
צריך למדוד לה את אורך הרגליים וככה נדע אם זה באמת המצב
היית עושה לאו בר או היי בר?

תבדוק את אורך הרגליים אבל אני לא חושב שזה זה, כשהמוט נוטה לצד כלשהו יש יותר עומס על הצד הזה..
יכול להיות שיש לה צד יותר חלש בגוף,
גם בדדליפט יכול להיות שהיא תרים עם הצד החזק ואז תשלים עם הצד השני.(כמו שקורה להמון אנשים בבנץ לדוגמא).
תשים לב לדברים האלה.
וראיתי שאמרת שכואב לה בטרפז, ככה זה התחיל גם לי, כאבים בטרפז וקנאקים כאלה משם, ועכשיו כל הצוואר שלי והטרפז שלי עם קנקים כל הזמן..
לי זה התחיל מהטרפז והכתף ומקרין גם לצוואר, מתי שאתה מגלה ממה זה נובע תעדכן אותי 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית