הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנוגע לתפריט תזונה.

TylerDurdenXx

משתמש פעיל
565
265
נק' מוניטין:
309
565
265
שלום וברכה, אני חדש בכל עניין הכושר והתזונה ורק השבוע נרשמתי לחדר כושר לראשונה.

קראתי כל מיני מאמרים והבנתי שאני צריך להתחיל במסה כמובן, אני בן 20 שוקל 58 גובה 1.70.

לפי כל המאמרים שקראתי הבנתי שאני צריך להיות במאזן קלורי חיובי, חישבתי את הBMR במחשבון ויצא לי 1580 הכפלתי ב1.2 ויצא לי 1896.

הבנתי שבשביל להיות במאזן קלורי חיובי אני אצטרך להוסיף 500 קלוריות ל1896 (אם הבנתי נכון) כך שזה יוצא 2,396 קלוריות ביום.

ניסיתי לבנות תפריט שמכיל 2,396 בשיטה שמומלצת לבנות תפריט שזה 2 גרם חלבון על כל קילו ממשקל הגוף, 1 גרם שומן על כל קילו ממשקל הגוף, וכל השאר פחמימות, תקנו אותי אם אני טועה.

ובכן ניסיתי לבנות והתוצאה פשוט עצומה, כמות אוכל פשוט אדירה. אני טועה כאן בכל החישוב שלי או שזה הכמות שאני צריך לאכול ביום? זה מה שניסיתי לבנות וזה מה שיצא:

56c33d835f38e.jpg

שימו לב שעוד חסרים פה עוד 200 קלוריות והתפריט כבר מרגיש לי עצום, לכן פתחתי את האשכול בשביל לדעת שכל מה שעשיתי בסדר ושהבנתי באמת כמו שצריך את הנושא.

תודה רבה לעוזרים.

שלום וברוך הבא.
הכל נכון מה שכתבת, גם החישוב נראה בסדר. לגבי כמות האוכל, אין מה לעשות אם אתה רוצה לגדול צריך לאכול. בסוף אתה תתרגל וזה לא ייראה לך כמות אוכל אדירה (לי למשל זה נראה כמות שתשאיר אותי רעב, וכך באמת יהיה 😃 )
לגבי חלבון אתה יכול להוריד את הכמות לאזור ה 120 ולהוסיף פחמימה או שומן, אבל אם נוח לך ככה אז זה גם אחלה.

• פותח/ת השרשור
שלום וברוך הבא.
הכל נכון מה שכתבת, גם החישוב נראה בסדר. לגבי כמות האוכל, אין מה לעשות אם אתה רוצה לגדול צריך לאכול. בסוף אתה תתרגל וזה לא ייראה לך כמות אוכל אדירה (לי למשל זה נראה כמות שתשאיר אותי רעב, וכך באמת יהיה 😃 )
לגבי חלבון אתה יכול להוריד את הכמות לאזור ה 120 ולהוסיף פחמימה או שומן, אבל אם נוח לך ככה אז זה גם אחלה.

תודה רבה על התגובה שלך, אני מאוד מעריך את העזרה שלך.

שאלה נוספת, את ה200 קלוריות החסרים שציינתי שחסר כדאי לי להוסיף לתפריט? או שאני יכול בנתיים להסתפק בתפריט כזה? אני חייב לעמוד על + של 500 או שאפשר גם 300~400 בתור התחלה? פשוט כמו שאמרתי בהתחלה הכמות אוכל דיי נראית לי מפלצתית (ואני אדם שאוהב לאכול).

אבל אני אעשה את הכל בשביל לגדול בצורה נכונה ואשקיע כמה שיותר, לכן אני אלך על פי המלצותיך בעל הניסיון.

עדיף שאת הפסטה והאורז תשקול לפני בישול ותכניס למחשבון גם לפני בישול
גם חזה עוף

תודה רבה על התגובה שלך, אני מאוד מעריך את העזרה שלך.

שאלה נוספת, את ה200 קלוריות החסרים שציינתי שחסר כדאי לי להוסיף לתפריט? או שאני יכול בנתיים להסתפק בתפריט כזה? אני חייב לעמוד על + של 500 או שאפשר גם 300~400 בתור התחלה? פשוט כמו שאמרתי בהתחלה הכמות אוכל דיי נראית לי מפלצתית (ואני אדם שאוהב לאכול).

אבל אני אעשה את הכל בשביל לגדול בצורה נכונה ואשקיע כמה שיותר, לכן אני אלך על פי המלצותיך בעל הניסיון.
אתה יכול להיות גם על פלוס של 300 פשוט העליה תהיה איטית יותר. לדעתי אתה יכול להתחיל עם התפריט שכתבת ולראות את קצב העליה במשקל. כשתתחיל להיתקע אז תוסיף עוד.

Back
למעלה תחתית