הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי גיינר.

TylerDurdenXx

משתמש פעיל
565
265
נק' מוניטין:
309
565
265
אני רוצה להגיד כמה דברים ואז לשאול שאלה כדי להבין אם מה שאני אומר נכון, אשמח אם תעזרו לי.

לפי מה שהבנתי בחצי מנה של גיינר יש בערך 600 קלוריות, מה שאני מנסה להבין זה לא כמה קלוריות יש בחצי מנה או מנה, השאלה שלי פונה לכיוון אחר.

אם אני במאזן קלורי חיובי, וצריך נניח להכניס 2,390 קלוריות ביום אוקיי?

אם אני צורך גיינר ולוקח חצי כף ביום שזה 600 קלוריות, אז אני צריך לעשות 2,390 פחות 600 קלוריות של הגיינר, שזה בערך 1700 ואת כל השאר לצרוך באופן רגיל של אכילה נכון?

שאלה נוספת, כמה קלוריות באמת יש בכף שלמה? (הבנתי שזה הולך ככה)

תודה לעוזרים.

אם אני צורך גיינר ולוקח חצי כף ביום שזה 600 קלוריות, אז אני צריך לעשות 2,390 פחות 600 קלוריות של הגיינר, שזה בערך 1700 ואת כל השאר לצרוך באופן רגיל של אכילה נכון?
כן

שאלה נוספת, כמה קלוריות
מנה = 2 כפות.
כף אחת 600-700
מנה = פי 2

בגדול זה כמו שאמרת
כמה קלוריות יש בכף/מנה זה תלוי בגיינר, אבל תמיד יהיה רשום בתוויות הכל, אין לך מה לדאוג

דוד כמו שאמרתי אתמול לך הגיינר הכי משתלם עבורך הוא סריוס מאס. לדעתי בסריוס מאס יש 16 מנות הגשה שבכל מנה יש 1250 קלוריות ו 50 גרם חלבון עם תיקח חצי מנת הגשה כל פעם שזה כף אחת (מנת הגשה בסריוס מאס היא 2 כפות הגשה) עם תיקח חצי מנת הגשה כל פעם סך הכל יהיה לך 32 חצאי מנות הגשה זה אומר שהגיינר יגמר לך אחרי חודש בערך טיפה יותר ובחצי מנת הגשה בסריוס מאס יש לך 625 קלוריות ו 25 גרם חלבון שזה המון ועם תוסיף 2 כוסות חלב כל פעם או 3 לערבוב תוכל להגיע בקלות למעל ל 800 קלוריות ולמעלה מ 30 גרם חלבון שלא נדבר עם תשים איזה פרי או משהו ביחד עם זה בבלנדר אז בכלל תוכל להגיע ליותר קלוריות מזה.(אגב סתם שתדע שיש מלא סוגים של גיינרים ובכל גיינר של כל חברה יש כמות קלוריות וחלבון שונה זה לא שהסריוס מאס הוא הגיינר היחידי פשוט לדעתי הוא הכי טוב והכי משתלם מבחינת ערכים תזונתיים בישבילך )

נערך לאחרונה:
דוד כמו שאמרתי אתמול לך הגיינר הכי משתלם עבורך הוא סריוס מאס. לדעתי בסריוס מאס יש 16 מנות הגשה שבכל מנה יש 1250 קלוריות ו 50 גרם חלבון עם תיקח חצי מנת הגשה כל פעם שזה כף אחת (מנת הגשה בסריוס מאס היא 2 כפות הגשה) עם תיקח חצי מנת הגשה כל פעם סך הכל יהיה לך 32 חצאי מנות הגשה זה אומר שהגיינר יגמר לך אחרי חודש בערך טיפה יותר ובחצי מנת הגשה בסריוס מאס יש לך 625 קלוריות ו 25 גרם חלבון שזה המון ועם תוסיף 2 כוסות חלב כל פעם או 3 לערבוב תוכל להגיע בקלות למעל ל 800 קלוריות ולמעלה מ 30 גרם חלבון שלא נדבר עם תשים איזה פרי או משהו ביחד עם זה בבלנדר אז בכלל תוכל להגיע ליותר קלוריות מזה.(אגב סתם שתדע שיש מלא סוגים של גיינרים ובכל גיינר של כל חברה יש כמות קלוריות וחלבון שונה זה לא שהסריוס מאס הוא הגיינר היחידי פשוט לדעתי הוא הכי טוב והכי משתלם מבחינת ערכים תזונתיים בישבילך )
הסריוס מאס הזה מלא בקלוריות מסוכר, לא שונה מלדחוף מלא עוגה בשביל הקלוריות

למה?? פעם אחת תסביר מה לא בריא. מה זה לא בריא?? איך אתה מודד לא בריא? בכמות לייקים בפייסבוק?
נתתי לך כבר 1000 הסברים, אבל אני אשאל אותך ככה, נשמע לך בריא לבלוע 3/4 כוס סוכר בבת אחת (אחרי חיפוש זריז זו בערך הכמות של 600 קלוריות מסוכר)
סוכר אין לו עודף דרכים מטבוליות שהוא יכול לעבור, רובן מסתכמות ברמת מאזן האנרגיה בגוף, שהוא סוכר בדם, סוכר במאגרים (בערך 400 גרם בכל הגוף) ומאגרי שומן
בגלל הזמינות של סוכר, בניגוד לאוכל מורכב יותר, הכל נספג בבת אחת יחסית, ומציף את כל הדרכים האלה, אבל אם תיקח את זה במהלך היום, כשהסוכר בדם שלך תקין ומאגרי הסוכר מלאים, הרוב ילך למאגרי השומן
בנוסף עודף סוכר בדם פוגע באנדוטל שמצפה את כלי הדם, מה שלאורך זמן תורם לפיתוח מחלות לב וכלי דם
בנוסף בכמויות האלה הוא פוגע בתפקוד הלבלב והכבד (משפיע על הפרשת הורמונים לא תקינה וייצור מאקרומולקולות ע"י הכבד)
כמובן שאני לא מדבר פה על משהו חד פעמי, אבל שימוש ארוך טווח בסוכר כמקור קלורי ניכר

• פותח/ת השרשור
למה?? פעם אחת תסביר מה לא בריא. מה זה לא בריא?? איך אתה מודד לא בריא? בכמות לייקים בפייסבוק?

בסופו של דבר קניתי חלבון של סופר אפקט, 1200 קלוריות למנה (3 כפות) ו46 גרם חלבון, 400 קלוריות לכף אחת (100 גרם).

את מה שרציתי להבין הבנתי, אבל אני אחזור על זה כדי להיות בטוח: נניח שביום ללא אימון אני לוקח כף אחת שזה 400 קלוריות, אני מוריד את ה400 קלוריות מהכמות שאני צריך להכניס 2,396 זה יוצא 1,900, ואת השאר צורך בדרך רגילה של אוכל, נכון?

נשמע לך בריא לבלוע 3/4 כוס סוכר בבת אחת (אחרי חיפוש זריז זו בערך הכמות של 600 קלוריות מסוכר)
מה זה בריא? באמת אני שואל.
תגדיר את זה.. מה יקרה?
וזה שקול ללשאול אם לאכול 2 פיתות זה תקין או לאכול 3 כוסות אורז זה תקין. אין הבדל

תגדיר עודף, כמה זה עודף? לאיזה משקל גוף? למשך כמה זמן? מה הכמות?

כמובן שאני לא מדבר פה על משהו חד פעמי, אבל שימוש ארוך טווח בסוכר כמקור קלורי ניכר
שוב, כמות הפחמימות שלו בתפריט קבועה כי הוא אוכל תפריט אז מה זה משנה אם חלק מזה מגיע מסוכר??

אם כמות הפחמימה היומית שלו היא סבירה, והוא אוכל גם שומנים כמובן וחלבון בכמות מספקת ולא כל הקלוריות מגיעות מפחמימה אז תסביר מה הבעיה.

את מה שרציתי להבין הבנתי, אבל אני אחזור על זה כדי להיות בטוח: נניח שביום ללא אימון אני לוקח כף אחת שזה 400 קלוריות, אני מוריד את ה400 קלוריות מהכמות שאני צריך להכניס 2,396 זה יוצא 1,900, ואת השאר צורך בדרך רגילה של אוכל, נכון?
כן

תגדיר את זה.. מה יקרה?
וזה שקול ללשאול אם לאכול 2 פיתות זה תקין או לאכול 3 כוסות אורז זה תקין. אין הבדל

שוב, כמות הפחמימות שלו בתפריט קבועה כי הוא אוכל תפריט אז מה זה משנה אם חלק מזה מגיע מסוכר??

אם כמות הפחמימה היומית שלו היא סבירה, והוא אוכל גם שומנים כמובן וחלבון בכמות מספקת ולא כל הקלוריות מגיעות מפחמימה אז תסביר מה הבעיה.

כן
אם כמות כזו של סוכר נשמעת לך בסדר גמור, אז הקונספט שלך של בריאות הוא שגוי מהיסוד, ושאני מדבר על בריאות אני מתכוון ללא לעשות נזק לגוף, נשמע לי די בסיסי

עודף בתכלס זה כמויות קטנות מאוד, בעשרות גרמים הבודדים, הגוף שלנו לא מיועד לרוב לעבוד עם כמויות גדולות של סוכר פשוט

אתה כמו תמיד מסתכל על זה לא נכון, לא הכל אפשר לסכם בקלוריות או הקטגוריה הגדולה של פחמימות, הנזק מגיע מהעובדה שזה סוכר וזהו, לא מההגדרה הרחבה של המשפחה של

מדבר על בריאות אני מתכוון ללא לעשות נזק לגוף, נשמע לי די בסיסי
איך החלטת שזה עושה נזק? לאכול 2 פיתות עושה נזק??

לאכול חזה עוף עם 2-3 כוסות אורז עושה נזק?

עודף בתכלס זה כמויות קטנות מאוד, בעשרות גרמים הבודדים, הגוף שלנו לא מיועד לרוב לעבוד עם כמויות גדולות של סוכר פשוט
מעניין.. אז אינסולין הוא מיותר כי גם ככה לא צריך יותר מדי

אתה כמו תמיד מסתכל על זה לא נכון, לא הכל אפשר לסכם בקלוריות או הקטגוריה הגדולה של פחמימות, הנזק מגיע מהעובדה שזה סוכר וזהו, לא מההגדרה הרחבה של המשפחה של
לא הכל אפשר לסגור בקלוריות אבל כשיש הגבלה קלוריות אז הדברים שונים.

איך החלטת שזה עושה נזק? לאכול 2 פיתות עושה נזק??

לאכול חזה עוף עם 2-3 כוסות אורז עושה נזק?

מעניין.. אז אינסולין הוא מיותר כי גם ככה לא צריך יותר מדי

לא הכל אפשר לסגור בקלוריות אבל כשיש הגבלה קלוריות אז הדברים שונים.
אבל לא דיברתי על פיתות או אורז, דיברתי על סוכר טהור

ולאינסולין יש מגבלות, כשאתה מפציץ את הדם בסוכר, אתה נתקל במגבלות האלה

בהגבלה קלורית הדברים באמת שונים, אבל זה לא אומר שאין נזק
ועוד לא שמעתי על מישהו שמשתמש בגיינר בהגבלה קלורית

ומה ההבדל?

ולאינסולין יש מגבלות, כשאתה מפציץ את הדם בסוכר, אתה נתקל במגבלות האלה
כמה סוכר צריך בשביל זה? על איזה משקל גוף?

בהגבלה קלורית הדברים באמת שונים, אבל זה לא אומר שאין נזק
ועוד לא שמעתי על מישהו שמשתמש בגיינר בהגבלה קלורית
גם מסה עם תפריט זה הגבלה קלורית

ומה ההבדל?

כמה סוכר צריך בשביל זה? על איזה משקל גוף?

גם מסה עם תפריט זה הגבלה קלורית
ההבדל נמצא בהרבה מקומות, אבל העובדה שאתה לא יודע מה ההבדל ביניהם כבר מצביעה על מחסור עצום בידע

כמה סוכר בידיוק זה תלוי בבן אדם, אבל כשאתה מגיע לכמויות שהם הרבה מעבר לצריכה היומית המומלצת בבת אחת, קשה לדמיין שאתה תהיה רחוק משם

שאני מדבר על הגבלה קלורית, אני מדבר על מצב שהגוף נאבק לשמר את עצמו, או כמו שאתה מכיר את זה, גירעון קלורי
ברגע שהגוף מנסה להתמודד עם עודף קלוריות, זה סיפור שונה

ההבדל נמצא בהרבה מקומות, אבל העובדה שאתה לא יודע מה ההבדל ביניהם כבר מצביעה על מחסור עצום בידע
אל תתחמק בלנסות להגיד שאני לא יודע. תענה על השאלה

כמה סוכר בידיוק זה תלוי בבן אדם, אבל כשאתה מגיע לכמויות שהם הרבה מעבר לצריכה היומית המומלצת בבת אחת, קשה לדמיין שאתה תהיה רחוק משם
והצריכה היומית המומלצת היא?

ברגע שהגוף מנסה להתמודד עם עודף קלוריות, זה סיפור שונה
נכון, אז?

ומה לגביי סכרת בטווח הרחוק? (שואל ברצינות)
אני יודע שזה לא בהכרח אומר שמי שצורך הרבה סוכר מיועד לחלות בסכרת (לפעמים גם כאלה שבקושי אוכלים סוכר חולים בזה)
אבל האם לאחר תקופה מסויימת של צריכה מרובה של סוכר הגוף עלול להפסיק להפריש אינסולין? האם הוא מאבד רגישות?

אגב,
בסופו של יום.. אם אכלת פיתה או תפוח.. הסוכר מתפרק לגלוקוז, לא? אז באמת, מה ההבדל?
אם נדבר בכמויות שוות כמובן, בין פרוקטוז לסוכרוז למשל.

• פותח/ת השרשור
תגדיר את זה.. מה יקרה?

כן

תודה אחי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית