הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי גיינר.

TylerDurdenXx

משתמש פעיל
565
265
נק' מוניטין:
309
565
265
אני רוצה להגיד כמה דברים ואז לשאול שאלה כדי להבין אם מה שאני אומר נכון, אשמח אם תעזרו לי.

לפי מה שהבנתי בחצי מנה של גיינר יש בערך 600 קלוריות, מה שאני מנסה להבין זה לא כמה קלוריות יש בחצי מנה או מנה, השאלה שלי פונה לכיוון אחר.

אם אני במאזן קלורי חיובי, וצריך נניח להכניס 2,390 קלוריות ביום אוקיי?

אם אני צורך גיינר ולוקח חצי כף ביום שזה 600 קלוריות, אז אני צריך לעשות 2,390 פחות 600 קלוריות של הגיינר, שזה בערך 1700 ואת כל השאר לצרוך באופן רגיל של אכילה נכון?

שאלה נוספת, כמה קלוריות באמת יש בכף שלמה? (הבנתי שזה הולך ככה)

תודה לעוזרים.

כן ולא, כי הוא טוען שלא משנה מה סוכר זה רעל מזוקק

כן לפעמים זה באמת נשמע ככה, הוא סתר את עצמו כמה פעמים
אבל עכשיו בוא נתייחס לזה שהוא אמר שהצריכה המומלצת זה לא לעבור את ה-50 גרם, אתה לא חושב שזה נכון?

אין המלצה כזאת. יש המלצה כללית לצמצם (שזה המלצה הגיונית לכל הדעות - לצמצם קלוריות ולהוריד סוכרים של סודה וכו' זה הכי קל)

אני לא מצליח להבין את ההיגיון הזה, אם יש המלצה לצמצם אז חייב להיות גבול מסויים, אולי עדיין לא גילו את הגבול הזה אבל חייב להיות

אבל עכשיו בוא נתייחס לזה שהוא אמר שהצריכה המומלצת זה לא לעבור את ה-50 גרם, אתה לא חושב שזה נכון?
יש בעיה בהבנה, אני לא מסכים שיש הבדל בין סוכר לבין פיתה \ אורז. ופה הבעיה.

כי מבחינתי מה שנאמר כאן זה לא לעבור 50 גרם פחמימה
אני לא מצליח להבין את ההיגיון הזה, אם יש המלצה לצמצם אז חייב להיות גבול מסויים, אולי עדיין לא גילו את הגבול הזה אבל חייב להיות
כי מומלץ לא להיות בפלוס קלורי עצום, ולרוב זה מגיע מסוכרים - כל הסודה למינהם

איפה אמרתי דבר כזה? אל תכניס לי מילים לפה ותתלהם לגביהם.
אתה כל הזמן מנסה "לתקן" אותי ואומר שאין הבדל בין פחמימה לפחמימה

כן לפעמים זה באמת נשמע ככה, הוא סתר את עצמו כמה פעמים
אם אני סותר את עצמי אני אשמח לשמוע על הטעויות שלי
ואתה מדבר על גבול עליון או תחתון?
גבולות בכללי אין על אוכל , כי מן הסתם אוכל לא יהרוג אותך, אבל גבול תחתון של סוכר לא יהיה בגלל שאף אחד לא יבוא ויגיד שאתה צריך סוכר מזוקק, גבול עליון כמובן יש המלצות כאלה ואחרות על כמויות, אבל ההמלצה הכללית היא כמה שפחות

ולגבי הטענה שלי האם סוכר זה טוב לא, בגלל כל הויכוח נקודת המבט שלי בעניין קצת עברה מתיחות לכל מני כיוונים, אז אני אהביר את זה אחת ולתמיד:
סוכר בכל מקרה הוא רע, כמובן תלוי בכמויות, תיקח מעט סוכר במהלך היום, ולא משנה אם אתה בחיטוב או מסה, כנראה הרבה לא יקרה מזה
בנוסף הנזקים של סוכר יהיו משמעותית נמוכים יותר אם אתה בגירעון קלורי לעומת עודף קלורי, אבל הם עדיין קיימים, והם בחלקם מצטברים, ובחלקם לא תדע שהם קיימים עד שכבר מאוחר מדי
והכי חשוב, בכמויות גדולות, כמו אלה שדיברנו עליהם כאן, הנזק יהיה גדול, במיוחד אם זה הופך להרגל, אפילו של חודש

ובנוסף, החלק שהכי בעייתי בטענות של יוגב, הוא שהוא לא מבין את ההבדל הכימי בין פחמימה אחת לשניה, אבל מוכן להתווכח שההבדל לא קיים, וזו טענה מסוכנת

ובנוסף, החלק שהכי בעייתי בטענות של יוגב, הוא שהוא לא מבין את ההבדל הכימי בין פחמימה אחת לשניה, אבל מוכן להתווכח שההבדל לא קיים, וזו טענה מסוכנת
אז בוא תסביר את ההבדל. קח לך את כל הסופ"ש ותאגור מידע על מה ההבדל כי אתה כל הזמן אומר שלא תתחיל לפרט. בוא תתחיל.

אז בוא תסביר את ההבדל. קח לך את כל הסופ"ש ותאגור מידע על מה ההבדל כי אתה כל הזמן אומר שלא תתחיל לפרט. בוא תתחיל.
תראה, כמו שאמרתי, להסביר על רגל אחת זה קשה מאוד, אבל אני יכול להפנות אותך למקור שאני למדתי ממנו
יש ספר ביוכימיה שנקרא lehninger principles of biochemistry, ספר מעולה, ואפשר למצוא מלא מקורות להורדה של ה-PDF (אני מאמין שאסור לי לפרסם את זה כאן, לא בידיוק חוקי), שם יש פרק שלם על פחמימות שמסביר על המבנה של פחמימות, ועוד כמה פרקים על המטבוליזם שלהם (בנוסף לפרקים על שומנים וחלבונים), הכל עם הסברים מעולים, קשה לא להבין ממנו
אצלינו הפרופסורים ממליצים בלב שלם על הספר הזה

אם אני סותר את עצמי אני אשמח לשמוע על הטעויות שלי

"כמה סוכר בידיוק זה תלוי בבן אדם, אבל כשאתה מגיע לכמויות שהם הרבה מעבר לצריכה היומית המומלצת בבת אחת, קשה לדמיין שאתה תהיה רחוק משם"
"אין צריכה יומית מומלצת למיטב ידיעתי ( תקנו אותי אם אני טועה), אלא במקום זה ההמלצה בכל מקום היא לצמצם כמה שניתן, תיאורטית להגיע ל-0 צריכה של סוכר"
תחליט, יש מגבלה או שסוכר זה פשוט לא בריא בכל כמות?

ואת האמת אני עד עכשיו לא מבין על מה אתה מדברים, למה אתה מתכוון שאתה אומר סוכר? אתה מתכוון לסוכר לבן?
אם כן אז אין שום הבדל בין פיתה לסוכר לבן, יש לשניהם אותו ערך גליקימי

"כמה סוכר בידיוק זה תלוי בבן אדם, אבל כשאתה מגיע לכמויות שהם הרבה מעבר לצריכה היומית המומלצת בבת אחת, קשה לדמיין שאתה תהיה רחוק משם"
"אין צריכה יומית מומלצת למיטב ידיעתי ( תקנו אותי אם אני טועה), אלא במקום זה ההמלצה בכל מקום היא לצמצם כמה שניתן, תיאורטית להגיע ל-0 צריכה של סוכר"
תחליט, יש מגבלה או שסוכר זה פשוט לא בריא בכל כמות?

ואת האמת אני עד עכשיו לא מבין על מה אתה מדברים, למה אתה מתכוון שאתה אומר סוכר? אתה מתכוון לסוכר לבן?
אם כן אז אין שום הבדל בין פיתה לסוכר לבן, יש לשניהם אותו ערך גליקימי
אני לא רואה איפה הסתירה פה, אבל לא משנה
לא כל כמות סוכר תגרום נזק אמיתי, אבל אלה נזקים מצטברים, וגם בתזמונים מעולים וכמויות נמוכות אפשר להימנע לחלוטין מנזקים, אבל בוא נצא מנקודת הנחה שאף אחד כמעט לא יודע מה אידיאלי בשבילו, אז הרבה אנשים עושים טעויות עם סוכר
ושוב, מדובר פה על אוכל, אין באמת מגבלה,יש המלצות כלליות מאוד (אפילו היה לא מזמן מחקר ישראלי שהראה שמזונות זהים משפיעים שונה על אנשים שונים, ככה שזה מצביע שבאמת ההמלצות האלה הן מאוד כלליות)

בסוכר אני מתכוון לפחמימות פשוטות
וההבדל נמצא גם בעומס הגליקמי (לא רק הערך), וגם העובדה שהמזון דורש פירוק, שכבר מעכב את הכניסה של הסוכר לדם, ולכן ההשפעה ההורמונלית תהיה שונה

אני לא רואה איפה הסתירה פה, אבל לא משנה
לא כל כמות סוכר תגרום נזק אמיתי, אבל אלה נזקים מצטברים, וגם בתזמונים מעולים וכמויות נמוכות אפשר להימנע לחלוטין מנזקים, אבל בוא נצא מנקודת הנחה שאף אחד כמעט לא יודע מה אידיאלי בשבילו, אז הרבה אנשים עושים טעויות עם סוכר
ושוב, מדובר פה על אוכל, אין באמת מגבלה,יש המלצות כלליות מאוד (אפילו היה לא מזמן מחקר ישראלי שהראה שמזונות זהים משפיעים שונה על אנשים שונים, ככה שזה מצביע שבאמת ההמלצות האלה הן מאוד כלליות)

בסוכר אני מתכוון לפחמימות פשוטות
וההבדל נמצא גם בעומס הגליקמי (לא רק הערך), וגם העובדה שהמזון דורש פירוק, שכבר מעכב את הכניסה של הסוכר לדם, ולכן ההשפעה ההורמונלית תהיה שונה

חיפשתי מחקרים בנושא, פשוט רשמתי בגוגל glycemic index study, נכנסתי ל5 לינקים הראשונים ובכולם הוכח שאין הבדלים משמעותיים.
זה המחקר הכי רציני מתוכם Glycemic Index, Cardiovascular Disease, and Insulin Sensitivity, לא התעמקתי בו כל כך אבל זה נראה מחקר מצויין, יש לך את כל הפרטים שאתה צריך לדעת, ערכים יומיים, אינדקס גליקימי, עומס גליקימי ואפילו המוצא של הנבדקים.
התוצאה היא שאין הבדלים משמעותיים ברגישות אינסולין וגם אין הבדלים ב-HDL ו-LDL.

חיפשתי מחקרים בנושא, פשוט רשמתי בגוגל glycemic index study, נכנסתי ל5 לינקים הראשונים ובכולם הוכח שאין הבדלים משמעותיים.
זה המחקר הכי רציני מתוכם Glycemic Index, Cardiovascular Disease, and Insulin Sensitivity, לא התעמקתי בו כל כך אבל זה נראה מחקר מצויין, יש לך את כל הפרטים שאתה צריך לדעת, ערכים יומיים, אינדקס גליקימי, עומס גליקימי ואפילו המוצא של הנבדקים.
התוצאה היא שאין הבדלים משמעותיים ברגישות אינסולין וגם אין הבדלים ב-HDL ו-LDL.
המחקר באמת נראה די רציני, ואני כן אבדוק אותו לעומק, אבל ממה ששראיתי, אין פה הבחנה בין סוגי המזון, אלא רק לפי ערך גליקמי
זה גם הסיבה שאני לא אוהב לשפוט מזון רק לפי הערך הגליקמי שלו, אלא לפי סוג הפחמימה דווקא, בגלל שערך גליקמי לא אומר הרבה מאוד
לדוגמא לגזר יש ערך גליקמי גבוה מאוד, אבל ספק גדול מאוד אם אפשר להחשיב אותו כמזון לא בריא

המחקר באמת נראה די רציני, ואני כן אבדוק אותו לעומק, אבל ממה ששראיתי, אין פה הבחנה בין סוגי המזון, אלא רק לפי ערך גליקמי
זה גם הסיבה שאני לא אוהב לשפוט מזון רק לפי הערך הגליקמי שלו, אלא לפי סוג הפחמימה דווקא, בגלל שערך גליקמי לא אומר הרבה מאוד
לדוגמא לגזר יש ערך גליקמי גבוה מאוד, אבל ספק גדול מאוד אם אפשר להחשיב אותו כמזון לא בריא

במחקר יש השוואה בין פחמימות פשוטות ופחמימות מורכבות, ההבדלים הם גם בסוגי הפחמימה ולא רק בערך גליקימי.
רק חבל שלא כתוב בין אילו פחמימות הם השוו כי קשה להגיד בדיוק מה זה פחמימה פשוטה ומה זה פחמימה מורכבת, אני אנסה לחפש עוד מחקרים.

נערך לאחרונה:
במחקר יש השוואה בין פחמימות פשוטות ופחמימות מורכבות, ההבדלים הם גם בסוגי הפחמימה ולא רק בערך גליקימי.
רק חבל שלא כתוב בין אילו פחמימות הם השוו כי קשה להגיד בדיוק מה זה פחמימה פשוטה ומה זה פחמימה מורכבת, אני אנסה לחפש עוד מחקרים.
אם אתה מוצא משהו אני אשמח לשמוע בעצמי, סיקרנת אותי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית