הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבים בסקוואט

• פותח/ת השרשור yLewks
  • פורסם בתאריך

yLewks

משתמש מתחיל
176
8
נק' מוניטין:
8
176
8
טוב אז אני עושה סקוואט HIGH BAR ויש לי כאבי ברכיים, במיוחד שאני עושה ב SMITH MACHINE ויורד לדיפ סקוואט ממש כואב לי בברכיים, אני מרגיש קליקים כאלו גם לפעמים ואין לי מושג מה לעשות
תראו את הסרטון : ד"א הרגליים לא עולות זה פשוט תנועה של הרגליים, אני היום מתאמן אז אני אנסה גם לעדכן ולפרסם סקוואט בלי נעליים שתוכלו לראות שאני לא מרים את העקב.. 😛

קודם כל תחליף נעליים ומהר..
מה קשור סמית' מאשין?

ובעניין הברכיים, לי אישית ATG בהיי באר עם באונס בתחתית גרם לפציעה, בגלל השימוש בבאונס יש לפעמים נטייה לשלוח ברכיים קדימה בהגזמה.. צריך לשים לב לזה. יש אנשים שזה לא מזיז להם, ויש אנשים (כמוני) שנפצעים.

מדוע אתה לא עושה LB? לפחות כדי לבדוק אם יש שיפור בכאבים

1. דיפ סקוואט
2. High Bar
3. SMITH MACHINE!!!!!!
4. נעליים
זה כאילו אתה מנסה להכאיב לעצמך בכוונה....

מה הבעיה עם דיפ וHigh bar?
לפותח הנושא יש לך קריסה בעקבים,לא יציב,נעליים לא טובות,מקבל באונס חזק מהתאומים(שלא רע בהכרח אצל כולם אבל כן יגרום לכאבים)
ברכיים גולשות מאוד וזזות קדימה במהלך כל התנועה,עומד עם כפות רגליים בצורה די מוזרה בעיניי.
אה כן ואל תתקרב לסמית בחיים.

מה הבעיה עם דיפ וHigh bar?
לפותח הנושא יש לך קריסה בעקבים,לא יציב,נעליים לא טובות,מקבל באונס חזק מהתאומים(שלא רע בהכרח אצל כולם אבל כן יגרום לכאבים)
ברכיים גולשות מאוד וזזות קדימה במהלך כל התנועה,עומד עם כפות רגליים בצורה די מוזרה בעיניי.
אה כן ואל תתקרב לסמית בחיים.
עבודה עם ATG מפעילה באופן כפוי יותר את הברכיים. כנ"ל היי באר. הגב עובד מעט מאוד לעומת הברכיים. בסקוואט פאוורליפטינג סטייל אתה עובד יותר מהשרשרת האחורית ויש הרבה פחות עומס על הברכיים.

עבודה עם ATG מפעילה באופן כפוי יותר את הברכיים. כנ"ל היי באר. הגב עובד מעט מאוד לעומת הברכיים. בסקוואט פאוורליפטינג סטייל אתה עובד יותר מהשרשרת האחורית ויש הרבה פחות עומס על הברכיים.

בהנחה והברכיים שלך לא גולשות קדימה בצורה מוגזמת כמו בסרטון אז לא יכאב כלום.
הגב שלך לא ישתתף בלהסקביט:confused001: ההבדל הוא חלוקת העומס בתנועה בשרירים(קוואדס/האמסטרינגס וכו')

בהנחה והברכיים שלך לא גולשות קדימה בצורה מוגזמת כמו בסרטון אז לא יכאב כלום.
הגב שלך לא ישתתף בלהסקביט:confused001: ההבדל הוא חלוקת העומס בתנועה בשרירים(קוואדס/האמסטרינגס וכו')
תראה,זה יכול להיכנס לוויכוח עקר. בכל מקרה אתה תראה שאנשים עם פציעות ברכיים ו/או ברכיים רגישות יתקשו לבצע סקוואט עמוק או היי באר, אך יסתדרו יופי עם גלובט סקוואט ודדליפט. זאת אני אומר כאחד שעובד עם אנשים עם ברכיים מוברגות.
נכון שההבדל הוא בחלוקת העומסים אבל אתה לא יכול להוציא את המפרקים מהמשוואה. מה אתה אומר לבחור שאומר שכואב לו המרפק בלחיצת חזה?
כאשר התנועה בברך מתמשכת בגלל טווח התנועה של העומק זה ישפיע לך על הברך. הברך אמנם אמורה להתמודד עם העומס הזה, אך לבעלי ברכיים בעיתיות כדאי מאוד להימנע. ולהיפך אצל בעלי בעיות גב...
בנוסף כדאי לשים לב שהוא מתלונן על קליקים. זה עוד סימן שהמפרק בעייתי ולא סתם הקוואד שכואב בדיוק מעל הברך או הפיקה.
הפיתרון שאני ראיתי שעובד הרבה זה פיסוק רחב מאוד וברכיים שכמעט ולא יוצאות קדימה. עדיף בוקס סקוואט.

תראה,זה יכול להיכנס לוויכוח עקר. בכל מקרה אתה תראה שאנשים עם פציעות ברכיים ו/או ברכיים רגישות יתקשו לבצע סקוואט עמוק או היי באר, אך יסתדרו יופי עם גלובט סקוואט ודדליפט. זאת אני אומר כאחד שעובד עם אנשים עם ברכיים מוברגות.
נכון שההבדל הוא בחלוקת העומסים אבל אתה לא יכול להוציא את המפרקים מהמשוואה. מה אתה אומר לבחור שאומר שכואב לו המרפק בלחיצת חזה?
כאשר התנועה בברך מתמשכת בגלל טווח התנועה של העומק זה ישפיע לך על הברך. הברך אמנם אמורה להתמודד עם העומס הזה, אך לבעלי ברכיים בעיתיות כדאי מאוד להימנע. ולהיפך אצל בעלי בעיות גב...
בנוסף כדאי לשים לב שהוא מתלונן על קליקים. זה עוד סימן שהמפרק בעייתי ולא סתם הקוואד שכואב בדיוק מעל הברך או הפיקה.
הפיתרון שאני ראיתי שעובד הרבה זה פיסוק רחב מאוד וברכיים שכמעט ולא יוצאות קדימה. עדיף בוקס סקוואט.

מכיר בסה"כ אחד עם בעיית ברכיים שמתקשה גם בLB וגם בHB וכואב לו בלי קשר לסוג.
כאב במרפק יהיה מטכניקה לקויה. ולגבי הקליקים?זה גזים שכלואים במפרק X_X
ואפשר לעמוד בHB רחב יחסית,קצת מעבר לרוחב כתפיים...

גזים?
אתה מתכוון לואקום של אוויר..? (נראה לי)
זה בועות קטנות של אויר שמתפוצצות. בכל מקרה זה מעיד על פעילות יתר במפרק.
בכל מקרה בדיוק עכשיו מתקשר אליי בחור בן 62 עם ברכיים בעיתיות שאני מאמן ואמר לי שהוא חטף שבץ מוחי קטן והוא מקווה שהוא יוכל לחזור להתאמן...😕

זה בועות קטנות של אויר שמתפוצצות. בכל מקרה זה מעיד על פעילות יתר במפרק.
בכל מקרה בדיוק עכשיו מתקשר אליי בחור בן 62 עם ברכיים בעיתיות שאני מאמן ואמר לי שהוא חטף שבץ מוחי קטן והוא מקווה שהוא יוכל לחזור להתאמן...😕
מה זה שבץ מוחי קטן בדיוק?

מה זה שבץ מוחי קטן בדיוק?
ציטוט: הרגשתי לא טוב ביום רביעי עם כאבים בצד השמאלי והזמינו לי אמבולנס. הרופאים קבעו שזה שבץ מוחי לא משמעותי.
בכל מקרה עשו לו בדיקות PP לגבי החזרה שלו לשיגרה ווידוא שלא נגרם נזק. התוצאות אמורות להגיע היום....

• פותח/ת השרשור
גזים?
אתה מתכוון לואקום של אוויר..? (נראה לי)
תיקנתי את עצמי היום באימון, עשיתי סקוואט HIGH BAR עם משקל יותר נמוך ועבדתי יותר לאט עם טכניקה, ירדתי יותר לאט ולא במהירות טיל,
אתה יכול לספר לי על החסרונות שיש בלרדת לאט? כאילו לא ממש בסלואו מושן אבל לא רגיל.. תודה (=

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית