הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתלבט אם לעבור לAB או להשאר על FBW

• פותח/ת השרשור bar132
  • פורסם בתאריך

bar132

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
אני מתאמן 3 חודשים ועדיין מתאמן fbw ועם הזמן הוספתי עוד ועוד תרגילים לאימון עד שהגעתי לאימון כזה :

מתח רגיל 3 סטים
מתח הפוך (בנות) 3 סטים
מתח צמוד 3 סטים
( מתלבט אם להוסיף רחב גם)

מקבילים 3 סטים
שכיבות סמיכה שיפוע שלילי 3 סטים
שכיבות סמיכה רגיל 2 סטים
שכיבות סמיכה רחב 3 סטים
שכיבות סמיכה יהלום 3 בטים

שכיבות סמיכה פייק 2 סטים

סקוואט 3 סטים
לאנגים 3 סטים
הרמת תאומים 3 סטים

הרמת רגליים על המתח 2 סטים
הרמת ברכיים על המתח 2 סטים
פלאנק 3 סטים
( מתלבט מאוד אם להחליף את 3 התרגילים של הבטן ב8 דקות abs workout מה דעתכם ?)

עכשיו השאלה שלי היא האם כדאי לי לפצל את התכנית לAB ואיך ? לפי איזה קבוצות שרירים לחלק והאם כמות האימונים בשבוע הוא
ABXABXX
או
ABXABXA

מה המטרה שלך?
מה הנתונים? גיל, גובה, משקל גוף

• פותח/ת השרשור
מה המטרה שלך?
מה הנתונים? גיל, גובה, משקל גוף
בן 18 גובה 1.83 משקל 74 קילו ( עליתי מ66) לא הולך לחדר כושר ומתאמן רק על משקל גוף המטרה היא לא להפוך לענק ולא לבודי בילדר המטרה היא לשמור על הבריאות להתחזק ולהיראות טוב אני עד עכשיו התאמנתי 3 פעמים בשבוע ורצתי 2-3 פעמים בשבוע ואני שוקל להחליף את זה ועוד שאלה קטנה ששכחתי לשאול היא אם אני עובר לתכנית AB איפה לשלב את הריצות ( ריצות קצרות קצב 4 דקות לקילומטר סביבות ה4-5 קילומטר לריצה)

שמור על הבריאות להתחזק ולהיראות טוב
מה זה מבחינתך להיראות טוב? יש כאלה שמראה רזה נראה להם טוב יש כאלה שרוצים מסת שריר וכו'.
המטרה היא לא להפוך לענק ולא לבודי בילדר
אף אחד מעולם לא נהפך לענק כשהוא התחיל להתאמן. זה לוקח שנים, ומשטר קפדני של תזונה, אימונים ועוד דברים. בתור מתחיל אם אתה רוצה לגדול הדרך היא אותה דרך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה זה מבחינתך להיראות טוב? יש כאלה שמראה רזה נראה להם טוב יש כאלה שרוצים מסת שריר וכו'.

אף אחד מעולם לא נהפך לנק כשהוא התחיל להתאמן. זה לוקח שנים, ומשטר קפדני של תזונה, אימונים ועוד דברים. בתור מתחיל אם אתה רוצה לגדול הדרך היא אותה דרך.

שלא תבין אותי לא נכון חבר , אין לי בעיה עם בודי בילדרים או אנשים עם מסת שריר עצומה פשוט אני אישית לא אוהב את המראה הזה או את ההשלכות של זה( לא שזה קל להגיע לתוצאות כאלה אבל בכל זאת..) בשבילי מראה טוב זה אומר להגיע למשקל 75-78 קילו ( בגובה שלי כמובן) על 10-12 אחוז שומן ולהישאר שם כרגע אני שוקל 74 על 12 אחוז שומן בערך אולי פחות

אין לי בעיה עם בודי בילדרים או אנשים עם מסת שריר עצומה פשוט אני אישית לא אוהב את המראה הזה או את ההשלכות של זה( לא שזה קל להגיע לתוצאות כאלה אבל בכל זאת..)
זה בסדר שאתה לא אוהב את המראה הזה, אין שום בעיה עם זה.
פשוט ממה שאני מבין אתה רוצה לעלות במסת שריר כמה קילו, והדרך לשם והדרך להפוך לבודיבילדר ענק היא אותה דרך, השאלה איפה עוצרים בדרך.
בכל אופן תקרא את זה
המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
העניין שקשה להתקדם עם תרגילי משקל גוף, כי אין לך אפשרות להעלות את התנגדות, לכן ההתקדמות תיעצר אחרי זמן קצר (אם זה לא קרה עד עכשיו).

• פותח/ת השרשור
זה בסדר שאתה לא אוהב את המראה הזה, אין שום בעיה עם זה.
פשוט ממה שאני מבין אתה רוצה לעלות במסת שריר כמה קילו, והדרך לשם והדרך להפוך לבודיבילדר ענק היא אותה דרך, השאלה איפה עוצרים בדרך.
בכל אופן תקרא את זה
המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
העניין שקשה להתקדם עם תרגילי משקל גוף, כי אין לך אפשרות להעלות את התנגדות, לכן ההתקדמות תיעצר אחרי זמן קצר (אם זה לא קרה עד עכשיו).

קראתי את המדריך הזה , עזר לי מאוד לא סתם עליתי במשקל כמו שעליתי ( המדריך עוסק בעיקר בתזונה פחות באימונים) המטרה של האשכול והשאלה שלי פה היא בעצם האם כדאי לי להמיר את התכנית צFBW לAB ואיך אני עושה את זה , לפי איזה קבוצות שריר ? וכמה אימונים בשבוע 4 או 5 (4 עם 3 ימי מנוחה או 5 עם 2 ימי מנוחה )

קראתי את המדריך הזה , עזר לי מאוד לא סתם עליתי במשקל כמו שעליתי ( המדריך עוסק בעיקר בתזונה פחות באימונים) המטרה של האשכול והשאלה שלי פה היא בעצם האם כדאי לי להמיר את התכנית צFBW לAB ואיך אני עושה את זה בעצם
תראה, אני אישית לא ממש יודע מה להציע לך מבחינת תכנית אימונים שכוללת תרגילי משקל גוף בלבד. אבל למה אתה רוצה לעבור ל AB?

• פותח/ת השרשור
תראה, אני אישית לא ממש יודע מה להציע לך מבחינת תכנית אימונים שכוללת תרגילי משקל גוף בלבד. אבל למה אתה רוצה לעבור ל AB?
אני רוצה לעבור לAB כי התכנית ארוכה מדי ויש יותר מדי תרגילים ואני אפילו רוצה להוסיף פשוט בגלל אורך האימון אני לא יכול להוסיף בנוסף הבנתי שתכנית AB יעילה יותר ועובדת טוב יותר על השרירים בגוף לא?
דרך אגב אני לא מבקש ממך לבנות לי תכנית אימונים רק המלצה איך לחלק ( לפי איזה קבוצות שריר ) ואם בכלל כדאי לחלק

אני רוצה לעבור לAB כי התכנית ארוכה מדי ויש יותר מדי תרגילים ואני אפילו רוצה להוסיף
השאלה למה אתה מוסיף תרגילים ורוצה להוסיף עוד?
הבנתי שתכנית AB יעילה יותר ועובדת טוב יותר על השרירים בגוף לא?
לא בהכרח. ב FBW יש יתרון שעובדים על כל שריר בתדירות גבוהה יותר, אבל בנפח נמוך יותר (פחות סטים לכל שריר). כשמתאמן מגיע למצב שהוא לא מתקדם מהנפח הנמוך הוא מתחיל להוסיף סטים/תרגילים לכל שריר ואז האימון נהיה ארוך מדי וגם יותר בעייתי להתאושש מהאימון היותר ארוך ואז מפצלים ל AB. השאלה אם זה המצב אצלך.
דרך אגב אני לא מבקש ממך לבנות לי תכנית אימונים רק המלצה איך לחלק ( לפי איזה קבוצות שריר ) ואם בכלל כדאי לחלק
זה מה שאני מנסה להבין, אם כדאי לך בכלל לחלק.

באופן כללי חלוקה מקובלת ל AB יכולה להיות:
A
חזה
כתפיים
יד אחורית

B
רגליים
גב
יד קדמית

• פותח/ת השרשור
השאלה למה אתה מוסיף תרגילים ורוצה להוסיף עוד?

לא בהכרח. ב FBW יש יתרון שעובדים על כל שריר בתדירות גבוהה יותר, אבל בנפח נמוך יותר (פחות סטים לכל שריר). כשמתאמן מגיע למצב שהוא לא מתקדם מהנפח הנמוך הוא מתחיל להוסיף סטים/תרגילים לכל שריר ואז האימון נהיה ארוך מדי וגם יותר בעייתי להתאושש מהאימון היותר ארוך ואז מפצלים ל AB. השאלה אם זה המצב אצלך.

זה מה שאני מנסה להבין, אם כדאי לך בכלל לחלק.

באופן כללי חלוקה מקובלת ל AB יכולה להיות:
A
חזה
כתפיים
יד אחורית

B
רגליים
גב
יד קדמית
אני מוסיף תרגילים כדי לעבוד חזק יותר על שרירים שונים בגוף לדוגמא שכיבות סמיכה פסאודו תרגיל מעולה לכתפיים אבל פשוט קשה להוסיף אותו לאימון כי הוא כבר עמוס מאוד גם ככה בכל מקרה אני תקוע על המשקל הזה 74 בערך חודש לא עליתי גרם אז זה מה שגורם לי לרצות לשנות את התכנית מה דעתך? כדאי לי לעבור או בינתיים להשאר על FBW

בכל מקרה אני תקוע על המשקל הזה 74 בערך חודש לא עליתי גרם אז זה מה שגורם לי לרצות לשנות את התכנית מה דעתך?
קודם כל אם לא עלית במשקל זה בגלל תזונה, דבר שני כמו שאמרתי:

• פותח/ת השרשור
קודם כל אם לא עלית במשקל זה בגלל תזונה, דבר שני כמו שאמרתי:
האמת שבזמן האחרון באמת הפחתתי קצת בכמות הארוחות פשוט אין כבר כוח וזמן לאכול כל כך הרבה בכל זאת אני עדיין אוכל די הרבה כנראה שלא מספיק כדי לעלות במשקל
מבחינת אימונים אני עדיין חושב שיש לי עוד הרבה לאן להתקדם לפני שאני מוסיף משקל אם בכלל ( במתח אני עדיין עושה רק 8 חזרות בכל סט .. בכל זאת זה יוצא לי 9 סטים ) בגלל זה אני נשאר עם המשקל גוף כי כשאני אגיע למקסימום שאני אוכל להגיע על משקל גוף אני משער שזה בעצם הנקודה שבה אני ארצה להשאר ולא יהיה צורך בהוספת משקל או חדר כושר וכו׳

Back
למעלה תחתית