הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית ליניארית בחיטוב

דודו ביטון

משתמש מתחיל
32
0
נק' מוניטין:
0
32
0
מה אתם אומרים על התכנית הליניארית בתקופת החיטוב?זה יתרום לי בעלייה במשקלי עבודה או רק תשמר את המשקלים?
אם היא מומלצת,יש שוני בין התכנית שעושים במסה לבין התכנית שעושים בחיטוב?

• פותח/ת השרשור
מה משקלי העבודה שלך כרגע?
לא ממש גבוהים..מתאמן 8 חודשים בנץ היה לי כשסיימתי מסה 75 ל8 עכשיו ירד ל70X6
סקוואט יש לי פציעה בברכיים שמנעה ממני 4 חודשים לעשות סקוואט חזרתי בשבוע האחרון 80X6
דדליפט אותה בעיה 100X6
מילטרי 8X40
מה משקלי העבודה שלך כרגע?
ומשקל גוף כרגע 69 על 1.69

אז התוכנית בול בשבילך, תוכל להתקדם בה באופן שבועי לדעתי בכל התרגילים.
by the book - בלי להוסיף תרגילי עזר

• פותח/ת השרשור
אז התוכנית בול בשבילך, תוכל להתקדם בה באופן שבועי לדעתי בכל התרגילים.
by the book - בלי להוסיף תרגילי עזר
אני אצליח להתקדם במשקלי עבודה למרות החיטוב?או שהעלייה תהיה פחות משמעותית ועדיף לעשות את התכנית כשאתחיל מסה עם פלוס קלורי?

לא בטוח שתעלה במשקלים אבל זה לא משנה. בחיטוב המטרה שלך זה לשמור/לאבד כמה שפחות מסת שריר, הלינארית היא פשוטה ויעילה למטרה הזאת ולא מכילה יותר מדי נפח ככה שתתאים לחיטוב.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
לא בטוח שתעלה במשקלים אבל זה לא משנה. בחיטוב המטרה שלך זה לשמור/לאבד כמה שפחות מסת שריר, הלינארית היא פשוטה ויעילה למטרה הזאת ולא מכילה יותר מדי נפח ככה שתתאים לחיטוב.
בהצלחה
אז אתה מציע לעשות את התכנית בחיטוב בלי התרגילי עזר?
ז''א שאני לא אעובד באופן מבודד עם שרירים קטנים כמו כתף אחורית חזה עליון וכו' זה לא יגרום לפירוק שריר במקומות הקטנים האלה?או לגרום לחוסר פורפורציה?

אז אתה מציע לעשות את התכנית בחיטוב בלי התרגילי עזר?
ז''א שאני לא אעובד באופן מבודד עם שרירים קטנים כמו כתף אחורית חזה עליון וכו' זה לא יגרום לפירוק שריר במקומות הקטנים האלה?או לגרום לחוסר פורפורציה?
לדעתי אתה לא צריך את התרגילי עזר זה לא יגרום לשום פירוק שריר, מה שכן אם אתה מרגיש שיש חוסר פרופורציה בשריר/איזור מסויים אז אתה יכול להוסיף תרגיל עזר לאותו שריר. לדוגמא - אם אתה מרגיש שהטרייספס בפיגור אתה יכול להוסיף לחיצת צרפתית כתרגיל עזר.

אם אתה מרגיש שהטרייספס בפיגור אתה יכול להוסיף לחיצת צרפתית כתרגיל עזר.
מה זה יעזור אם הוא בחיטוב? במילא אין שום בנייה של מסת שריר

ז''א שאני לא אעובד באופן מבודד עם שרירים קטנים כמו כתף אחורית
לחזק את הדלתות האחוריות זה תמיד טוב, פייס פולס זה אחלה.

מה זה יעזור אם הוא בחיטוב? במילא אין שום בנייה של מסת שריר

לחזק את הדלתות האחוריות זה תמיד טוב, פייס פולס זה אחלה.

סותר את עצמך....

בכל מקרה אז בתיאוריה אם הוא יעבוד גם בצורה מבודדת אז אולי בשריר הזה יהיה פחות איבוד יחסי של שריר (למרות שאני לא מאמין שזה באמת יעבוד ככה). בפועל הוא ישמור על כוח בתרגיל הזה ספציפית וכשיעבור למאזן קלורי חיובי יהיה יותר חזק/מיומן בתנועה הזאת ויהיה לו יותר נוח להשלים את האי-פרופורציה שיש לו.
ברור שזה שולי ושזה לא יעשה את השינוי אבל לא חושב שנכון להגיד שיש 0 תועלת בתרגילים מבודדים בחיטוב

אם הוא יעבוד גם בצורה מבודדת אז אולי בשריר הזה יהיה פחות איבוד יחסי של שריר
עם זה אני מסכים, אבל כשיש לך לחיצות ו משיכות..... למה בעצם לבודד את הידיים.
כשזה מגיע לשרירים כמו כתפיים אחוריות, זה סיפור אחר אצל רוב המתאמנים..
סתם כדוגמא.

גם נפח הוא דבר חשוב בחיטוב אם בנאדם היה רגיל ל4 תרגילים לכל שריר ועכשיו הוא יורד לתרגיל אחד או 2 הוא יאבד שריר
לא צריך להגזים צריך לדעת לשחק עם הנפח והעצימות בצורה טובה שתשמר כמה שיותר שריר ומשקלי עבודה

הוא לא ✋🛑✋

אני לא יודע כמה זה משמעותי לאיבוד מסת שריר, אבל לדעתי, בחיטוב כדאי לשמור גם על נפח העבודה ולא רק על העצימות, ולהוריד נפח רק כשהוא מפריע לשמור על המשקל.
לדוגמא אתה כרגע עושה 5x5x100 אתה תשמור על ה5x5 עד שהנפח יפריע לך לעבוד עם ה100, לאט לאט אתה תוריד סטים כמובן, אבל לא ישר עובר לסט עצים אחד.

על סמך מה אתה אומר ?
על סמך ההיגיון כמובן.. רק אל תבקש ממני להוכיח שכדור הארץ לא שטוח.
ועכשיו ברצינות,
כשאתה בחיטוב ונמצא בגירעון קלורי ובכמות פחמימות מופחתת אתה גם מרוקן יותר מגליקוגן וככל שתגדיל את נפח האימון כך גם הכוח שתוכל לייצר במהלך האימון יפחת. אני לא יודע אם יצא לך להיות במצב שמאגרי הגליקוגן שלך מדוללים לגמרי, ולהרים כבד.. תאמין לי, זה לא קל. בלשון המעטה.

אז בהנחה ואתה רוצה לשמור על הכוח הקיים, אתה תרצה להרים כמה שיותר כבד כי בסופו של יום על מנת שהשריר יישמר X מסת שריר, הוא צריך שתיהיה לו סיבה טובה לזה.
ככל שתוסיף נפח יהיה לך יותר קשה לשמור על משקלי העבודה וההתאוששות, ואם אתה נחלש במשקלי העבודה ועדיין נשאר עם נפח של 4 תרגילים לכל קבוצת שריר.. לגוף לא תיהיה סיבה טובה יותר למנוע פירוק שריר בשלב מסויים בחיטוב.

ניסיתי גם חיטוב בנפח גבוה, וגם חיטוב בעצימות גבוהה. במקרה.

אתה רוצה מחקר? אני אחפש, אם נעשה כזה.
ומה לגביך? לך יש מחקר שתומך במה שאתה טוען?
זה דו צדדי אתה יודע.

לדוגמא אתה כרגע עושה 5x5x100 אתה תשמור על ה5x5 עד שהנפח יפריע לך לעבוד עם ה100, לאט לאט אתה תוריד סטים כמובן, אבל לא ישר עובר לסט עצים אחד.
אפשרי בתחילת החיטוב, מהר מאוד אתה תגלה שהמשקלים מתחילים לרדת ככל שהגירעון הקלורי נמשך וההתאוששות נפגעת.
לא אמרתי ש 3x5 לא יעבוד.. אבל אני לא חושב ש 4 תרגילים לכל קבוצת שריר זה דבר מועיל בחיטוב. על זה אני מדבר.

על סמך ההיגיון כמובן.. רק אל תבקש ממני להוכיח שכדור הארץ לא שטוח.
ועכשיו ברצינות,
כשאתה בחיטוב ונמצא בגירעון קלורי ובכמות פחמימות מופחתת אתה גם מרוקן יותר מגליקוגן וככל שתגדיל את נפח האימון כך גם הכוח שתוכל לייצר במהלך האימון יפחת. אני לא יודע אם יצא לך להיות במצב שמאגרי הגליקוגן שלך מדוללים לגמרי, ולהרים כבד.. תאמין לי, זה לא קל. בלשון המעטה.

אז בהנחה ואתה רוצה לשמור על הכוח הקיים, אתה תרצה להרים כמה שיותר כבד כי בסופו של יום על מנת שהשריר יישמר X מסת שריר, הוא צריך שתיהיה לו סיבה טובה לזה.
ככל שתוסיף נפח יהיה לך יותר קשה לשמור על משקלי העבודה וההתאוששות, ואם אתה נחלש במשקלי העבודה ועדיין נשאר עם נפח של 4 תרגילים לכל קבוצת שריר.. לגוף לא תיהיה סיבה טובה יותר למנוע פירוק שריר בשלב מסויים בחיטוב.

ניסיתי גם חיטוב בנפח גבוה, וגם חיטוב בעצימות גבוהה. במקרה.

אתה רוצה מחקר? אני אחפש, אם נעשה כזה.
ומה לגביך? לך יש מחקר שתומך במה שאתה טוען?
זה דו צדדי אתה יודע.
מי שיבר על להוסיף נפח ,דברתי על לשמור על נפח קיים
לפי מה שאתה אומר אז עדיף כל אימון לתת rm1

מי שיבר על להוסיף נפח ,דברתי על לשמור על נפח קיים
לפי מה שאתה אומר אז עדיף כל אימון לתת rm1
זה לא משנה.
אם היית עושה AB של 18 סטים שבועיים לקבוצת שריר גדולה ובחיטוב אתה תישאר עם 18 סטים שבועיים, זה לא יעיל לדעתי.
וממש לא RM1, לא יודע מאיפה הבאת את זה..

אני עשיתי את הלינארית בחיטוב ולדעתי היא אחלה, עם הזמן יש אפשרות לשחק עם האחוזים וגם יש נפח+עצימות בהתאם.
או וריאציה של טקסס (ללא התקדמות) שבמקום 5x5 אז 3x5. (שגם עשיתי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית