הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מה ההיגיון בריסטים?

tomer330

משתמש פעיל
479
131
נק' מוניטין:
134
479
131
נגיד שבן אדם נתקע ב-100 בנץ' פרס
למה אם הוא יעשה אימון אחד 90, אחר כך 95, ואחר כך 100 הוא יצליח לעלות ל-105 יותר בקלות מאשר אם הוא יעשה 3 אימונים עם 100 ואז יעלה ל-105
לא מצליח להבין את ההיגיון בזה, אני אשמח לקבל הסבר

בגדול כשאתה עושה ריסט קורים כמה דברים:
*)אם הגעת לכשל ואחד הדברים שהקשו עלייך היה הטכניקה סביר להניח שלאחר הריסט תבצע את אותו המשקל בטכניקה טובה יותר.
*)במהלך הריסט יכול להיות שתתחזק בגלל תרגילים אחרים- למשל אם נתקעת בבנץ' אבל התקדמת בפרס במהלך הריסט אז בפעם הבאה שתבצע את המשקל שהגעת בו לכשל יכול להיות שיהיה לך פחות קשה הודות להתקדמות בפרס.
*)מבחינה מנטאלית אתה תגיע מוכן יותר למשקל הזה שהכשיל אותך.
*)אתה מאפשר למערכת העצבים המרכזית להתאושש מאז אותו משקל במהלך הריסט.

• פותח/ת השרשור
מצטער אבל לא שכנעת אותי כל כך, חוץ מהסיבה האחרונה שום סיבה לא נשמעת לי הגיונית

*)אם הגעת לכשל ואחד הדברים שהקשו עלייך היה הטכניקה סביר להניח שלאחר הריסט תבצע את אותו המשקל בטכניקה טובה יותר.

אוקיי אז זה רק במקרים שהטכניקה לא טובה, לא סיבה מספיק טובה לדעתי

*)במהלך הריסט יכול להיות שתתחזק בגלל תרגילים אחרים- למשל אם נתקעת בבנץ' אבל התקדמת בפרס במהלך הריסט אז בפעם הבאה שתבצע את המשקל שהגעת בו לכשל יכול להיות שיהיה לך פחות קשה הודות להתקדמות בפרס.

גם אם אתה לא עושה ריסט אתה מתחזק בתרגילים אחרים באותה מידה, אני לא מבין את הטענה הזאת

*)מבחינה מנטאלית אתה תגיע מוכן יותר למשקל הזה שהכשיל אותך.

לא חושב שזה כזה משמעותי, גם לא סיבה מספיק טובה לדעתי

*)אתה מאפשר למערכת העצבים המרכזית להתאושש מאז אותו משקל במהלך הריסט.

זאת הסיבה היחידה שבאמת נשמעת לי הגיונית אבל לפי מה שאני יודע לא צריך יותר מ-48 שעות בשביל לאפשר לגוף להתאושש
ונגיד שאני טועה, אז לא עדיף כבר לא להתאמן בכלל על התרגיל הזה ואז באימון הבא להעלות את המשקל? זה לוקח פחות זמן מלעשות ריסט, במקום לעשות 3-4 אימונים של משקל נמוך פשוט מפסידים אימון אחד ובאימון הבא כבר מעלים משקל

מצטער אבל לא שכנעת אותי כל כך, חוץ מהסיבה האחרונה שום סיבה לא נשמעת לי הגיונית
"לא השתכנעת" ? משעשע.

עושים ריסט כשנתקעים, על מנת ליצור מצב בו ניתן להמשיך להתקדם. כל עוד המאזן הקלורי בסדר וישנה התאוששות מספקת.
אם נתקעים מסיבות שיחזרו על עצמן, הריסט לא יעזור.

טכניקה צריך לתקן מן הסתם במידה וזו הבעיה, והתאוששות צריך לספק במידה הנכונה.

למה אם הוא יעשה אימון אחד 90, אחר כך 95, ואחר כך 100 הוא יצליח לעלות ל-105 יותר בקלות מאשר אם הוא יעשה 3 אימונים עם 100 ואז יעלה ל-105
לא מצליח להבין את ההיגיון בזה
ומאיפה התובנה הזאת אם אפשר לדעת?

• פותח/ת השרשור
"לא השתכנעת" ? משעשע.

לא מבין מה משעשע פה, פשוט לא שכנעו אותי הסיבות האלה לעשות ריסט

עושים ריסט כשנתקעים, על מנת ליצור מצב בו ניתן להמשיך להתקדם. כל עוד המאזן הקלורי בסדר וישנה התאוששות מספקת.
אם נתקעים מסיבות שיחזרו על עצמן, הריסט לא יעזור.

טכניקה צריך לתקן מן הסתם במידה וזו הבעיה, והתאוששות צריך לספק במידה הנכונה.

אני יודע מה זה ריסט, השאלה שלי היא מה ההיגיון שעומד מאחורי ריסט, כי אני לא מצליח להבין איך לחזור אחורה במשקלים עוזר לך לצאת כשאתה נתקע

ומאיפה התובנה הזאת אם אפשר לדעת?

תקרא את זה עוד פעם, כנראה שלא הבנת מה אמרתי
כי אם אתה לא מסכים עם ה"תובנה" הזאת אתה במילים אחרות אומר שריסט זה לא יעיל

• פותח/ת השרשור
הסיבה האחרונה היא הסיבה העיקרית שעושים ריסט ממה שידוע לי.

אם זאת הסיבה העיקרית אז למה לא לעשות את מה שאמרתי?

אז לא עדיף כבר לא להתאמן בכלל על התרגיל הזה ואז באימון הבא להעלות את המשקל? זה לוקח פחות זמן מלעשות ריסט, במקום לעשות 3-4 אימונים של משקל נמוך פשוט מפסידים אימון אחד ובאימון הבא כבר מעלים משקל

כי אם זאת הסיבה העיקרית אז אחרי מנוחה של אימון אחד על התרגיל שנתקעת בו הגוף בטוח יתאושש עד האימון הבא של אותו תרגיל וככה אתה מגיע לאותה תוצאה בדיוק כמו ריסט רק שזה לוקח פחות זמן

גם לאכול 5000 קלוריות ולרוץ 20 ק"מ ביום עובד, זה אומר שזאת הדרך הכי טובה להרזות?
לא, זה הדרך הפחות כדאית להרזיה.
אין שום הגיון להכשל אימון אחר אימון ואז פתאום להרים בהצלחה משקל גדול יותר למספר החזרות הרצוי.

אני יודע מה זה ריסט, השאלה שלי היא מה ההיגיון שעומד מאחורי ריסט, כי אני לא מצליח להבין איך לחזור אחורה במשקלים עוזר לך לצאת כשאתה נתקע
נותן לך זמן לתקן דברים שצריכים לתקן אותם.
אם זה משהו בטכניקה, או אפילו אם לא אכלת מספיק..
ריסט יכול להיות גם קצר, לפעמים דילואד של שבוע-שבועיים גם עובד.
הכל עניין של סוג המתאמן, וסיבת הריסט.

וכן, זה עובד.
אתה מוזמן לבצע אם וכשתיתקע את השיטה שאתה מדבר עליה ולראות אם זה עובד.

• פותח/ת השרשור
נותן לך זמן לתקן דברים שצריכים לתקן אותם.
אם זה משהו בטכניקה, או אפילו אם לא אכלת מספיק..
ריסט יכול להיות גם קצר, לפעמים דילואד של שבוע-שבועיים גם עובד.
הכל עניין של סוג המתאמן, וסיבת הריסט.

מה קשור אם לא אכלת מספיק? אם כבר להפך, עושים ריסט רק כשאתה מקפיד על תזונה ושעות שינה ובכל זאת אתה נתקע, אחרת אתה פשוט נשאר על אותו משקל ומקפיד עד האימון הבא על תזונה ושעות שינה

בקיצור 2 הסיבות היחידות ההגיוניות הן בעיה בטכניקה וההתאוששות של השריר
אז לגבי מישהו שנתקע בגלל בעיה בטכניקה אני מבין את ההיגיון בלעשות ריסט, כי אחרי שאתה מוריד משקל יותר קל להקפיד על טכניקה
אבל לגבי מישהו שהטכניקה שלו טובה ובכל זאת נתקע עוד לא הצלחתי להבין למה עדיף ריסט מאשר מה שהצעתי

וכן, זה עובד.
אתה מוזמן לבצע אם וכשתיתקע את השיטה שאתה מדבר עליה ולראות אם זה עובד.

אין לי ספק שזה עובד, אם כל כך הרבה אנשים עושים את זה ברור שזה עובד, פשוט אני חייב להבין את ההיגיון שעומד מאחורי זה

אבל לגבי מישהו שהטכניקה שלו טובה ובכל זאת נתקע עוד לא הצלחתי להבין למה עדיף ריסט מאשר מה שהצעתי
להציע למישהו שנתקע להמשיך ולדרוך במקום עד שיצליח באורח פלא להתקדם הלאה נשמע לך יותר טוב?

אם כל כך הרבה אנשים עושים את זה ברור שזה עובד
מאיפה הנתון הזה?

• פותח/ת השרשור
להציע למישהו שנתקע להמשיך ולדרוך במקום עד שיצליח באורח פלא להתקדם הלאה נשמע לך יותר טוב?

כן, זה נשמע לי יותר טוב מלחזור אחורה, כי גם באימון שאתה לא מתקדם בו המסת שריר והכוח גדלים קצת לא?
כמובן שפחות מאימון שאתה כן מתקדם בו אבל בטוח יש קצת התקדמות כי השריר עובד

בקיצור אני אבדוק את זה כבר לבד כשאני אתקע בתרגיל מסוים, אני אנסה פעם אחת ריסט ופעם אחת את השיטה שלי, נראה אם זה יעבוד
אבל זה יקח לי קצת זמן עד שאני אתקע כי אני ממש בהתחלה של SS

השיטה שלך אתה מתכוון פשוט לחזור על אותו משקל פעם אחרי פעם או זה:
אז לא עדיף כבר לא להתאמן בכלל על התרגיל הזה ואז באימון הבא להעלות את המשקל? זה לוקח פחות זמן מלעשות ריסט, במקום לעשות 3-4 אימונים של משקל נמוך פשוט מפסידים אימון אחד ובאימון הבא כבר מעלים משקל
כי אם זה מה שציטטתי אז לדעתי זה כן יכול לעבוד אם הסיבה לתקיעה היא התאוששות, ואם זה לחזור על אותו משקל אז אתה שוב לא מתאושש ממנו, וגם ב SS למשל הוא אומר לא לעשות ריסט אחרי אימון אחד שנכשלת אלא לנסות עוד פעם באימון הבא, ואם נכשלת אז פעם שלישית ורק אז ריסט אם לא הצלחת.

• פותח/ת השרשור
השיטה שלך אתה מתכוון פשוט לחזור על אותו משקל פעם אחרי פעם או זה:

כי אם זה מה שציטטתי אז לדעתי זה כן יכול לעבוד אם הסיבה לתקיעה היא התאוששות, ואם זה לחזור על אותו משקל אז אתה שוב לא מתאושש ממנו, וגם ב SS למשל הוא אומר לא לעשות ריסט אחרי אימון אחד שנכשלת אלא לנסות עוד פעם באימון הבא, ואם נכשלת אז פעם שלישית ורק אז ריסט אם לא הצלחת.

כן התכוונתי לשיטה הזאת, לא לשיטה של לחזור על אותו משקל.
מה שנראה לי הכי הגיוני זה אם הבעיה בטכניקה אז עושים ריסט ואם הבעיה בהתאוששות אז עושים את מה שאני אמרתי.
כנראה שממליצים לעשות ריסט כי קשה לדעת אם הבעיה היא בטכניקה או בהתאוששות אז פשוט עושים ריסט וככה זה פותר את 2 הבעיות.

• פותח/ת השרשור
זה הכל וזה מספיק

אז אם הבעיה היא רק בהתאוששות אז למה לא לעשות את זה?

לא להתאמן בכלל על התרגיל הזה ואז באימון הבא להעלות את המשקל? זה לוקח פחות זמן מלעשות ריסט, במקום לעשות 3-4 אימונים של משקל נמוך פשוט מפסידים אימון אחד ובאימון הבא כבר מעלים משקל

אז אם הבעיה היא רק בהתאוששות אז למה לא לעשות את זה?
כי התאוששות פאסיבית לא עדיפה על התאוששות אקטיבית.
בנוסף מדובר על צורך בהתאוששות גדולה יותר ממה שאתה מתאר כ-48 שעות או אפילו 3-4 ימים, ההתאוששות הזאת דורשת זמן רב יותר, אז אם אתה שואל למה לא עדיף לנוח שבוע-שבועיים ואז לנסות שוב פעם? גם בגלל הסיבה שכתבתי למעלה, וגם בגלל שמדובר בדפוס מוטורי שאתה לא רוצה שהגוף ״ישכח״.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית