עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
א. זאת גם אופציה אבל די גרועה לדעתיאז אם הבעיה היא רק בהתאוששות אז למה לא לעשות את זה?
לא נתת כאן תשובה למה צריך ריסט - אם כבר אז דילואד עונה טוב יותר על הבעיות שהעלת.כי התאוששות פאסיבית לא עדיפה על התאוששות אקטיבית.
בנוסף מדובר על צורך בהתאוששות גדולה יותר ממה שאתה מתאר כ-48 שעות או אפילו 3-4 ימים, ההתאוששות הזאת דורשת זמן רב יותר, אז אם אתה שואל למה לא עדיף לנוח שבוע-שבועיים ואז לנסות שוב פעם? גם בגלל הסיבה שכתבתי למעלה, וגם בגלל שמדובר בדפוס מוטורי שאתה לא רוצה שהגוף ״ישכח״.
ענו כבר למה שתי הסיבות הראשונות לא רלוונטיות.בגדול כשאתה עושה ריסט קורים כמה דברים:
*)אם הגעת לכשל ואחד הדברים שהקשו עלייך היה הטכניקה סביר להניח שלאחר הריסט תבצע את אותו המשקל בטכניקה טובה יותר.
*)במהלך הריסט יכול להיות שתתחזק בגלל תרגילים אחרים- למשל אם נתקעת בבנץ' אבל התקדמת בפרס במהלך הריסט אז בפעם הבאה שתבצע את המשקל שהגעת בו לכשל יכול להיות שיהיה לך פחות קשה הודות להתקדמות בפרס.
*)מבחינה מנטאלית אתה תגיע מוכן יותר למשקל הזה שהכשיל אותך.
*)אתה מאפשר למערכת העצבים המרכזית להתאושש מאז אותו משקל במהלך הריסט.
ישנם שתי סיבות עיקריות שבגללם נכשלים באופן מגמתי במידה והשינה והתזונה טובים,
דילואד דורש זמן התאוששות גדול יותר משבוע-שבועיים (לעלות מ50%-60% חזרה למשקל עבודה לוקח הרבה זמן), ובאמת אחרי 2-3 ריסטים כדאי לעשות דילואד.. ואם גם הדילואד לא עזר - להחליף/לשנות תוכניתזו דווקא שאלה מאד מעניינת. לא ראיתי שום תשובה שהובאה פה שבאמת עונה על השאלה.
לא נתת כאן תשובה למה צריך ריסט - אם כבר אז דילואד עונה טוב יותר על הבעיות שהעלת.
תנוח שבוע-שבועיים עם משקלים קלים יותר ותגיע רענן יותר אל המשקל שנכשלת בו.
ענו כבר למה שתי הסיבות הראשונות לא רלוונטיות.
הרביעית - שוב, דילואד של 50-60 אחוז יעשה עבודה טובה יותר.
השלישית היחידה שנראית לי נכונה.
זה באמת נושא מעניין. אני אשמח לשמוע עוד דעות.
@coldfire
@לוטם
@SmokingSnake
לא חוזרים מדילואד בקפיצות קטנות. זה ההבדל בין ריסט לדילואד - דילואד הוא תקופה קצרה של אימון קל שאחריו חוזרים למשקלי העבודה הקודמים.דילואד דורש זמן התאוששות גדול יותר משבוע-שבועיים (לעלות מ50%-60% חזרה למשקל עבודה לוקח הרבה זמן), ובאמת אחרי 2-3 ריסטים כדאי לעשות דילואד.. ואם גם הדילואד לא עזר - להחליף/לשנות תוכנית
שוב, אם כך אפשר לעשות דילואד של שבוע. למה צריך ריסט?במקרה השני, דרושה התאוששות כדי להמשיך להתקדם, משמע שריסט קטן במשקלי העבודה יעשה עבודה מצויינת מאשר להמשיך באותו מגמה של מחסור בהתאוששות.
זה לא משנה, כל עוד הורדת עומס והעלית בחזרה בהדרגה, זה אמור לפתור בעיות התאוששות, קרא לאיזה באיזה שמות שאתה רוצה, ריסט או דילואד 😃שוב, אם כך אפשר לעשות דילואד של שבוע. למה צריך ריסט?
מצטער אבל לא שכנעת אותי כל כך, חוץ מהסיבה האחרונה שום סיבה לא נשמעת לי הגיונית
אוקיי אז זה רק במקרים שהטכניקה לא טובה, לא סיבה מספיק טובה לדעתי
גם אם אתה לא עושה ריסט אתה מתחזק בתרגילים אחרים באותה מידה, אני לא מבין את הטענה הזאת
לא חושב שזה כזה משמעותי, גם לא סיבה מספיק טובה לדעתי
זאת הסיבה היחידה שבאמת נשמעת לי הגיונית אבל לפי מה שאני יודע לא צריך יותר מ-48 שעות בשביל לאפשר לגוף להתאושש
ונגיד שאני טועה, אז לא עדיף כבר לא להתאמן בכלל על התרגיל הזה ואז באימון הבא להעלות את המשקל? זה לוקח פחות זמן מלעשות ריסט, במקום לעשות 3-4 אימונים של משקל נמוך פשוט מפסידים אימון אחד ובאימון הבא כבר מעלים משקל
שוב - ריסט ודילואד הם דברים שונים.זה לא משנה, כל עוד הורדת עומס והעלית בחזרה בהדרגה, זה אמור לפתור בעיות התאוששות, קרא לאיזה באיזה שמות שאתה רוצה, ריסט או דילואד 😃
לפי דעתי הלא מקצועית ההבדל בין ריסט לדילואד מתבטא במטרה שלו:שוב - ריסט ודילואד הם דברים שונים.
דילואד הוא תקופה של אימונים קלים, ואז חוזרים למשקלי עבודה רגילים. לא בצורה הדרגתית.
אם אתה טוען שצריך הקלה זמנית - מספיק דילואד.
השאלה של פותח השרשור - למה צריך ריסט? למה צריך לרדת ואז לעלות בצורה הדרגתית? למה לא מספיק לקחת דילואד, לתת למערכות השרירים והעצבים לנוח ולהפטר מה-fatigue, ואז לחזור למשקל הקודם ולהצליח איתו?
כי בדילואד אתה אתה מפחית משמעותית את העומס, למה להוריד עד כדי כך? למה פשוט לא להוריד ל-90% ומשם להמשיך להתקדם?שוב - ריסט ודילואד הם דברים שונים.
דילואד הוא תקופה של אימונים קלים, ואז חוזרים למשקלי עבודה רגילים. לא בצורה הדרגתית.
אם אתה טוען שצריך הקלה זמנית - מספיק דילואד.
השאלה של פותח השרשור - למה צריך ריסט? למה צריך לרדת ואז לעלות בצורה הדרגתית? למה לא מספיק לקחת דילואד, לתת למערכות השרירים והעצבים לנוח ולהפטר מה-fatigue, ואז לחזור למשקל הקודם ולהצליח איתו?
לפי דעתי הלא מקצועית ההבדל בין ריסט לדילואד מתבטא במטרה שלו:
דילואד- לאחר תקופת אימונים קשה כמו נפח וכדומה דילואד יתן לנו מענה טוב מפני שהוא נותן לשרירים לנוח ולהשתקם, אך בדרך כלל אחריו אנו נתחיל בלוק נפח חדש ולא ניתן מיד אחר כך שיאים. במצב הזה השריר משתקם כמעט ב-100%.
אחרי דילואד קשה מאוד לשבור שיאים מפני שהקפיצה תהיה חדה מידי.
ריסט- בזמן בלוק כאשר אנו נתקעים במשקל ורוצים לסיים את הבלוק או התכנית אנו נותנים לשריר התאוששות קטנה מאוד, חוזרים אחורנית 5-10 קילו ושוב חוזרים לנסות לשבור שיא. כאן ההתאוששות תהיה באיזור ה-70% וזאת על מנת לסיים את האימון הבא.
בכללי צריך ריסט/ דילאוד מפני שהשריר נקרע כידוע ולכן כאשר אנו מבצעים ריסט הגוף משקם את עצמו כי הוא רגיל למשקלים של הריסט.
אני חוזר על עצמי - אם ההסבר הוא לצרכי התאוששות בלבד, אפשר לעשות דילואד לשבוע-שבועיים, ואז לחזור למשקלי העבודה הקודמים. כל הסיפור יקח עיכוב של שבוע-שבועיים. אין צורך לעשות ריסט, שיקח אותנו חודש או חודש וחצי אחורה, כי בריסט - בניגוד לדילואד - חוזרים למשקל העבודה בקפיצות קטנות. אז למה צריך ריסט, למה לא מספיק דילואד?כי בדילואד אתה אתה מפחית משמעותית את העומס, למה להוריד עד כדי כך? למה פשוט לא להוריד ל-90% ומשם להמשיך להתקדם?
קודם כל, הדילואד שאני דיברתי אליו, וזה האחד שאני משתמש בו , לא קריטי כרגע אם זה נכון או לא, מדבר על הורדה ל50-60% וחזרה אומנם מהירה יחסית אך כשמגיעים לקרוב למשקל העבודה נניח 10% אחרונים העליות קטנות. ואם אני אתייחס לצורה שאתה כתבת (שוב, גם אם זו הצורה הנכונה, לא קריטי) וזה אכן לוקח גם זמן של שבוע-שבועיים לחזור למשקל עבודה, אז זאת גם אופציה. כמו שלחימום לקראת סט עבודה יש כמה דרכים ואין אחת נכונה, אלא העיקרון הוא שחשוב, אותו דבר פה.אני חוזר על עצמי - אם ההסבר הוא לצרכי התאוששות בלבד, אפשר לעשות דילואד לשבוע-שבועיים, ואז לחזור למשקלי העבודה הקודמים. כל הסיפור יקח עיכוב של שבוע-שבועיים. אין צורך לעשות ריסט, שיקח אותנו חודש או חודש וחצי אחורה, כי בריסט - בניגוד לדילואד - חוזרים למשקל העבודה בקפיצות קטנות. אז למה צריך ריסט, למה לא מספיק דילואד?
לדעתי דילואד זה דבר מעולה למצבים כאלה. פשוט נגיד ב SS ההמלצה של ריפטו זה ריסט אז עושים מה שהוא אומר, שזה אחלה, במקום שמתאמן מתחיל יתחיל לחשוב ולחקור מה לעשות במקרה של כשל יש לו סדר פעולות מדויק מה לעשות, אבל בתכנית אחרת אני חושב שהכי טוב להתנסות בשני הדברים ולראות מה עובד יותר טוב ספציפית לאותו מתאמן.לא נתת כאן תשובה למה צריך ריסט - אם כבר אז דילואד עונה טוב יותר על הבעיות שהעלת.
תנוח שבוע-שבועיים עם משקלים קלים יותר ותגיע רענן יותר אל המשקל שנכשלת בו.
לא חוזרים מדילואד בקפיצות קטנות. זה ההבדל בין ריסט לדילואד - דילואד הוא תקופה קצרה של אימון קל שאחריו חוזרים למשקלי העבודה הקודמים.
שוב, אם כך אפשר לעשות דילואד של שבוע. למה צריך ריסט?
את כל הדיון קראת, ול"צריך לתת למערכת העצבים להתאושש" לא הגבת??? ✋🛑✋אם דילואד זה להרים משקלים קלים, אז ההבדל הוא שיש detraining.
לומר את האמת, אני לא יודע מה זה התאוששות של מערכת העצבים, איפה היא צוברת את העייפות שלה ואיך זה מתבטא, אולי הנוירונים יורים יותר לאט. אבל כולם פה מדברים על כך שחזרות נמוכות מתישות את ה-CNS, אז אני זורם...את כל הדיון קראת, ול"צריך לתת למערכת העצבים להתאושש" לא הגבת??? ✋🛑✋
את כל הדיון קראת, ול"צריך לתת למערכת העצבים להתאושש" לא הגבת??? ✋🛑✋
מסכים איתך, מלבד CNS Fatigue שכל כך אוהבים לרשום בספרות אני לא מבין באמת פיזיולוגית איך זה עובד ולא מצאתי הסבר משכנע לזה, אשמח אם הדיון הזה יתפתח ומישהו יביא איזה משהו עם בשר.לומר את האמת, אני לא יודע מה זה התאוששות של מערכת העצבים, איפה היא צוברת את העייפות שלה ואיך זה מתבטא, אולי הנוירונים יורים יותר לאט. אבל כולם פה מדברים על כך שחזרות נמוכות מתישות את ה-CNS, אז אני זורם...