הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כוח vs שריר

ArletFillin

משתמש מתחיל
6
4
נק' מוניטין:
4
6
4
שלום לכם!
אני קצת מיואשת ואתם נראים כמו המקור האמין ביותר שמצאתי (הרבה יותר מהמאמנים בחדר כושר)
אני שוקלת 58 וגובה 1.65
מרוצה מאוד מאיך שאני נראת אז לא מחפשת להוריד משקל
מה שכן אני מתה להתחזק אבל באותו הזמן לא להתנפח(אתם בטח שומעים את זה הרבה) עשיתי כמה בירורים פה ושם ומצאתי מלא מלא מקומות שאומרות שיש להתאמן על כוח שלא בהכרח על שריר זה נקרא "הסתגלות עצבית" neural adaptation
מבחינת אימון זה משקל כבד עם פחות חזרות מסטים ויותר מנוחה
אבל המאמנת בחד"כ אמרה לי לעשות בידיוק ההפך עזבו את זה שהיא לא הכירה את המושג...

זה לגוף עליון. לגוף תחתון הייתי רוצה דווקא לנפח להגדיל את השרירים
אז איך היא מביאה לי לעשות את אותו אימון לשני החלקים??
אני יודעת שזה אפשרי להתחזק ועדיין להראות "ברבי" ברמה של להרים אפילו יותר ממשקל הגוף
דוגמה: דייזי רידלי שוקלת פחות ממני ומרימה דדליפט 80 קילו

@daisyridley on Instagram: “I don't know if #fitnessfriday is a thing(?!) but HERE'S MINE! Lifting 80 kilos/176 pounds feeling like an absolute boss. Initially I…”

פליז אני אשמח מאוד לטיפה של הסבר לראות שאני בכיוון הנכון אני לא רוצה לעשות שטויות ולהגיע לתוצאה שונה לגמריי בטווח הארוך
תודה וסומכת עליכם!

תוכנית כוח בהחלט נשמע כמו הדבר האידיאלי בשבילך
התוכנית הכי בסיסית למתחילים שכמעט כולם פה מכירים היא starting strength של ריפטו, הנה 2 מאמרים פה עליה:
תוכנית אימונים - Starting Strength (SS) - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
בנוסף, הנה עוד קצת הרחבה להתאמה יותר לנשים/ מי שלא מחפש לגדול ממש (כי בתוכנית המקורית הוא מדבר על גדילה די משמעותית עם עודף קלורי גדול):
FAQ:The Program

• פותח/ת השרשור
אני אצתרך/אוכל להוסיף לאימון?
כי אם הוא מתמקד בכוח שאני רוצה רק לגוף עליון (אני מתארת לעצמי שכל הגוף מתחזק גם ככה )
אני אצתרך לשלב אימונים נוספים בשביל להגדיל רגליים?
מה לגביי אירובי?
אני הורדתי את הספר ואתחיל לקרוא 😃

• אהבתי
Reactions: Tom
אני אצתרך/אוכל להוסיף לאימון?
כי אם הוא מתמקד בכוח שאני רוצה רק לגוף עליון (אני מתארת לעצמי שכל הגוף מתחזק גם ככה )
אני אצתרך לשלב אימונים נוספים בשביל להגדיל רגליים?
מה לגביי אירובי?
אני הורדתי את הספר ואתחיל לקרוא 😃
מעולה שהורדת את הספר
בכל מקרה הוא יעבוד חזק מאוד על כוח ונפח ברגליים, אבל גם יעבוד טוב על פלג הגוף העליון, כל זה אמור להסתכם באיזון בריא יחסית של הגוף
לגבי אימונים נוספים אין צורך בכלל, אבל יכול להיות שתצטרכי על הדרך להוסיף תרגילי עזר כדי לעזור למקומות שנתקעו בהתקדמות
ולגבי אירובי אין פה צורך באמת

ברוכה הבאה לפורום

אין צורך, תכנית הכוח הנ"ל דווקא מתרכזת יותר בפלג גוף תחתון.

סקוואט ודדליפט הם תרגילים שבין שלל השרירים שעובדים עליהם יש לך גם רגליים.

ודייזי רידלי סתם שחיפית, @מרטין לוקחת אותה עם דדליפט וסקוואט 90KG+

ברוכה הבאה לפורום

אולי היא שחיפית, אבל היא ג'די, לך תתווכח עם זה

• פותח/ת השרשור
מעולה שהורדת את הספר
בכל מקרה הוא יעבוד חזק מאוד על כוח ונפח ברגליים, אבל גם יעבוד טוב על פלג הגוף העליון, כל זה אמור להסתכם באיזון בריא יחסית של הגוף
לגבי אימונים נוספים אין צורך בכלל, אבל יכול להיות שתצטרכי על הדרך להוסיף תרגילי עזר כדי לעזור למקומות שנתקעו בהתקדמות
ולגבי אירובי אין פה צורך באמת

טוב אני מרוצה מאוד שאני לא אצתרך ארובי כי אני לא סובלת את זה חחח
קצת אבל לא הבנתי את ההגיון. אני יודעת שיש פה הבדל בין כוח לנפח והתוכנית מתרכזת בכוח, מחזרות קצרות ומשקל כבד
מין הסתם שככל שמתחזקים אני אמורה "לגדול" בסופו של דבר אבל מבחינת נפח יותר משמעותי אני לא אצתרך לעשות את ההפך? - חזרות ארוכות יותר ופחות מנוחה משקל יחסי בלה בלה....
מפה אני שואלת אם אני אצתרך להוסיף אימונים או לשלב איכשהו שיהיה את האיזון בין השניים ?
תגיד לי אם מה שאני אומרת הגיוני או שאני לא מבינה איך הגוף עובד 🫤 בכל מקרה שבוע ראשון מרימה משקולות 😃
ברוכה הבאה לפורום

שחיפית או לא המטרה הייתה להראות שהיא מסוגלת להרים יותר ממשקל הגוף בזמן שהזרועות שלה הן מקלות אכילה סיניים 😛

טוב אני מרוצה מאוד שאני לא אצתרך ארובי כי אני לא סובלת את זה חחח
קצת אבל לא הבנתי את ההגיון. אני יודעת שיש פה הבדל בין כוח לנפח והתוכנית מתרכזת בכוח, מחזרות קצרות ומשקל כבד
מין הסתם שככל שמתחזקים אני אמורה "לגדול" בסופו של דבר אבל מבחינת נפח יותר משמעותי אני לא אצתרך לעשות את ההפך? - חזרות ארוכות יותר ופחות מנוחה משקל יחסי בלה בלה....
מפה אני שואלת אם אני אצתרך להוסיף אימונים או לשלב איכשהו שיהיה את האיזון בין השניים ?
תגיד לי אם מה שאני אומרת הגיוני או שאני לא מבינה איך הגוף עובד 🫤 בכל מקרה שבוע ראשון מרימה משקולות 😃

שחיפית או לא המטרה הייתה להראות שהיא מסוגלת להרים יותר ממשקל הגוף בזמן שהזרועות שלה הן מקלות אכילה סיניים 😛
עם כוח יבוא נפח, אבל בעיקר נפח פונקציונלי, קצת שונה מתוכניות מסה, שדואגות לנפח כל שריר בפני עצמו
אני מאוד מפשט פה את העניין, אבל מה שהכי חשוב להבין פה הוא שהנפח יגיע כי פשוט השרירים יצטרכו להתאים את עצמם לעומס

• פותח/ת השרשור
עם כוח יבוא נפח, אבל בעיקר נפח פונקציונלי, קצת שונה מתוכניות מסה, שדואגות לנפח כל שריר בפני עצמו
אני מאוד מפשט פה את העניין, אבל מה שהכי חשוב להבין פה הוא שהנפח יגיע כי פשוט השרירים יצטרכו להתאים את עצמם לעומס

אז איך זה עוזר לי אם אני לא רוצה נפח בזרועות?

אז איך זה עוזר לי אם אני לא רוצה נפח בזרועות?
כי את מתמודדת פה בעיקר עם מעט עבודה על הזרועות, הן בעיקר עובדות כתומכות פה
בנוסף את בחורה, לרוב לנשים אין מספיק טסטוסטרון בשביל לפתח נפח גדול מאוד, בין השאר בידיים

• פותח/ת השרשור
כי את מתמודדת פה בעיקר עם מעט עבודה על הזרועות, הן בעיקר עובדות כתומכות פה
בנוסף את בחורה, לרוב לנשים אין מספיק טסטוסטרון בשביל לפתח נפח גדול מאוד, בין השאר בידיים

אוקיי תודה רבה! 😄😄

נתחיל בזה שאת לא תגדלי בלי עודף קלורי וגם אז צריך לעבוד ממש קשה.
קחי כל תכנית כוח שמבוססת על תרגילים מורכבים, חזרות נמוכות והתקדמות רציפה במשקלי עבודה בדומה לss. חלק מהשיפור במשקלי עבודה (במיוחד בהתחלה) יהיה כתוצאה מהסתגלות עצבית וככל שתתקדמי יהיה גם שיפור בכוח.
שורה תחתונה כדי שהמסה תהיה ויזיבילית צריך הרבה יותר ואת לא שם!

• פותח/ת השרשור
נתחיל בזה שאת לא תגדלי בלי עודף קלורי וגם אז צריך לעבוד ממש קשה.
קחי כל תכנית כוח שמבוססת על תרגילים מורכבים, חזרות נמוכות והתקדמות רציפה במשקלי עבודה בדומה לss. חלק מהשיפור במשקלי עבודה (במיוחד בהתחלה) יהיה כתוצאה מהסתגלות עצבית וככל שתתקדמי יהיה גם שיפור בכוח.
שורה תחתונה כדי שהמסה תהיה ויזיבילית צריך הרבה יותר ואת לא שם!

תודה לך 😃 מהיום שפרסמתי את ההודעה יום אחריי זה הייתי בחד"כ הצלחתי להרים רק 25 קילו
עכשיו אני מרימה באזור ה50 ולא גדלתי בשיט חחחח 😄

ברוכה הבאה לפורום

90 סקווט יש לה בכל יום ממוצע
דדליפט 90 אני חושב שיש לה 8-10 חזרות ביום בינוני 😃

לא מכיר כאלה 😃

מסכים

joker.jpg

Back
למעלה תחתית