הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לזרוק בדדליפט או לא

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
יש מלא דיונים על זה בפורום אבל לא ראיתי תשובה חד משמעית של מה עדיף - הורדה מבוקרת של המוט בדדליפט (כמו בכל תרגיל אחר שהשלב האקסצנטרי מבוקר) או פשוט לזרוק את המוט לרצפה ...
ראיתי טיעון שנשמע הגיוני שזה מוסיף לך עוד עומס שלב אקסצנטרי מבוקר ואז בעצם אתה מתחזק יותר וזה כמו שלעשות אקסצנטרי במתח משפר אותך בשלב קונצנטרי אז ככה גם בדדליפט

יש מלא דיונים על זה בפורום אבל לא ראיתי תשובה חד משמעית של מה עדיף - הורדה מבוקרת של המוט בדדליפט (כמו בכל תרגיל אחר שהשלב האקסצנטרי מבוקר) או פשוט לזרוק את המוט לרצפה ...
ראיתי טיעון שנשמע הגיוני שזה מוסיף לך עוד עומס שלב אקסצנטרי מבוקר ואז בעצם אתה מתחזק יותר וזה כמו שלעשות אקסצנטרי במתח משפר אותך בשלב קונצנטרי אז ככה גם בדדליפט
אתה צריך ללוות את המוט. להגיד שזה מבזבז כוח זה בלבולי מוח.
לא צריך להתנגד למשקל, בסך הכל ללוות את המוט.

• פותח/ת השרשור
כי אתה מבזבז כוח.
אבל זה לא חלק חשוב מהתנועה ? למה במתח זה חלק חשוב מהתנועה הירידה למטה ובדדליפט לא ?
אפילו אחד השלבי התקדמות למתח יד אחת סתם למשל זה אקסצנטרי איטי עם יד אחת וזה מביא אותך לחזרה מלאה של מתח יד אחת סתם דוגמא

אבל זה לא חלק חשוב מהתנועה ? למה במתח זה חלק חשוב מהתנועה הירידה למטה ובדדליפט לא ?
אפילו אחד השלבי התקדמות למתח יד אחת סתם למשל זה אקסצנטרי איטי עם יד אחת וזה מביא אותך לחזרה מלאה של מתח יד אחת סתם דוגמא
גם במתח אתה שואף לרדת כמה שיותר מהר, פשוט בשביל להמנע מעומס גדול על המרפק בתחתית אז עושים את זה בצורה מבוקרת יותר. בדדליפט אין את הבעיה הזאת.

• פותח/ת השרשור
גם במתח אתה שואף לרדת כמה שיותר מהר, פשוט בשביל להמנע מעומס גדול על המרפק בתחתית אז עושים את זה בצורה מבוקרת יותר. בדדליפט אין את הבעיה הזאת.
ומה דעתך על הדוגמא עם הקטע שהשלב אקסצנטרי מחזק את השלב קונצנטרי

בתכלס אתה עוזב / זורק רק בחזרה האחרונה, ככה שזה לא משנה, אני מעדיף לעזוב, לא אוהב לקבל את הבום האחרון במיוחד כשאני עושה סומו, צריך להוריד בזהירות אחרת יהיה כאבים במפרק, בקיצור זה מיותר אז אני פשוט עוזב.

זה הרגל שהאמת קורה לי די הרבה שפשוט אני עוזב את המוט בחזרה החמישית אבל אני מנסה להפסיק עם זה ולרדת מבוקר בכל זאת.
נגיד בסט של 5 חזרות כבר ירדת 4 חזרות בצורה מבוקרת, מה מונע לרדת גם בחמישית שאתה כבר נמצא אחרי שהרמת את המשקל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית