הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלבון בחיטוב

נאור ברק

משתמש מתחיל
266
5
נק' מוניטין:
5
266
5
שלום לכולם, הלכתי לייעוץ לפני שבוע בערך אצל מפתח גוף שנחשב למבין מאוד גם בתזונה וכל זה.
התחלתי תפריט חיטוב ואני עובד בשיטה של כמויות פחמימה משתנות(יום של 300,150 ו50) בהתאם לפחמימה גם כמויות החלבון משתנות - ככל שיש פחות פחמימה החלבון עולה.
השאלה שלי היא כזו - ביום של 50 גרם פחמימה אני אוכל קרוב ל270 גרם חלבון (מלא ולא מלא ) והשאלה שלי היא האם זה לא מוגזם? למרות הייעוץ והכל בשורה התחתונה המטרה היא לשמור על הבריאות ולהתפתח ולכן אני גם שואל האם אני יכול להסתפק גם בפי 2.5 חלבון ביום כזה?
תודה לעונים
(שוקל 92 בערך אחרי תקופת מסה די נקייה ברובה)

לדעתי זה מעט גבוה, אבל כל עוד זה לא משהו קבוע, זה לא אמור להיות בעיה גדולה
תעשה בדיקות דם תקופתיות ותעקוב אחרי רמות ה-urea שלך

• פותח/ת השרשור
אני מקפיד לעשות, בכל אופן החלבון המלא יוצא לי בסביבות 240 גרם ולכן אני שואל אם אני יכול להוריד מעט אתכמויות החלבון בלי לפגוע בתהליך של שמירת השריר בזמן החיטוב?

אני לא רואה טעם בכמויות חלבון כל כך גבוהות בחיטוב.. יש גבול לכמה חלבון הגוף מסוגל לסנתז.
אלא אם אתה בתזונה קטגונית, שזה משהו אחר.

נזק? סביר להניח שלא...
רק שתה מספיק מים.

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה טעם בכמויות חלבון כל כך גבוהות בחיטוב.. יש גבול לכמה חלבון הגוף מסוגל לסנתז.
אלא אם אתה בתזונה קטגונית, שזה משהו אחר.

נזק? סביר להניח שלא...
רק שתה מספיק מים.
אני חושב בדיוק כמוך,לכן השאלה שלי היא לדעתך כשאני במשקל של 90 קילו בערך (התחלתי חיטוב 95) על כמה גרם חלבון לקילו להיות?
כי קראתי אינסוף מאמרים ולא הצלחתי להבין במאה אחוז מה ההבדל בשמירה על השריר בין צריכה של 2 גרם לקילו ל3 מעבר לתחושת רעב

• פותח/ת השרשור
גם שאני על 50 גרם פחמימה?
וכן זה לגמרי יקר במיוחד שאני לא לוקח תוספים מה שמקפיץ לי את המחיר בצורה דרסטית

• פותח/ת השרשור
גם עם מעט פחמימה, אין לזה קשר גדול במיוחד
אוקיי תודה רבה .
ומה לגבי השאלה השנייה?מה ההבדל בין צריכה של 2.5 ל3 גרם חלבון מעבר לסף הקלורי?
כי הrmr שלי הוא 2700 בערך וכשאני ביום של 50 גרם פחמימה יוצא לי 1800 קלוריות ~ מה שיוצר גרעון גדול מידי

נערך לאחרונה:
אם כל הכבוד (ובאמת יש כבוד) לא מבין את הקרקס הזה שכל מפתח גוף נהיה תזונאי. מציע לך וכולם ללכת למישהו מוכר עם רזומה טוב אבל גם הסמכה אמיתית ולא תוואר מר ישראל כזה או אחר, זאת לא אינדקציה מספיק טובה

תראה לפי דעתי אתה חייב ללכת לתזנואי שמבין (לרוב מאמני כושר לא לומדים תזונה אלא אם כן זה אחד שלמד תזונה,
והם מביאים לך מה שהם יודעים ולא כי הם למדו את זה)
2.5-3 גרם חלבון לכל קילו זה המון אתה צריך להיות מתאמן אוליפי בשביל לצרוך כזו כמות של חלבון.
1-2 גרם חלבון לכל קילו זה מעולה לא יותר כי אז כבר אתה מגזים וזה יכול להוות לך נזק בריאותי.

תראה לפי דעתי אתה חייב ללכת לתזנואי שמבין (לרוב מאמני כושר לא לומדים תזונה אלא אם כן זה אחד שלמד תזונה,
והם מביאים לך מה שהם יודעים ולא כי הם למדו את זה)
2.5-3 גרם חלבון לכל קילו זה המון אתה צריך להיות מתאמן אוליפי בשביל לצרוך כזו כמות של חלבון.
1-2 גרם חלבון לכל קילו זה מעולה לא יותר כי אז כבר אתה מגזים וזה יכול להוות לך נזק בריאותי.

מקבל לגמרי את מה שכולכם אומרים לכן שאלתי כאן בפורום אחי..אני עושה בדיקות כל כמה חודשים לגמרי לא מזניח מבחינתי הבריאות דבר ראשון ולכן אני שואל וחופר על זה/
אני מניח שהסיבה לכמות החלבון שהוא רשם היא כי הrmr שלי הוא בסביבות 3200 קלוריות,וכשאני על 50 גרם פחמימה ו0.8 גרם שומן או פחות לקילו
עדיין צריך לסגור פער קלורי רציני כדי להגיע לגרעון מקסימלי.
וזאת בדיוק התשובה שאני מחפש, נגיד ואני לא רוצה ללכת במאה אחוז לפי ההמלצות שלו מהסיבות של כמויות חלבון גבוהות, האם 2 גרם לקילו יספיקו לי? יש לציין שאני מתאמן 5 פעמים בשבוע כוח ואחריו אירובי ,באופן כללי מתאמן רציני מעל שנתיים רצוף ובאופן כללי כמעט 6 שנים
גובה 1.85 משקל 91 נכון להיום אשמח לשמוע חוות דעת .

מקבל לגמרי את מה שכולכם אומרים לכן שאלתי כאן בפורום אחי..אני עושה בדיקות כל כמה חודשים לגמרי לא מזניח מבחינתי הבריאות דבר ראשון ולכן אני שואל וחופר על זה/
אני מניח שהסיבה לכמות החלבון שהוא רשם היא כי הrmr שלי הוא בסביבות 3200 קלוריות,וכשאני על 50 גרם פחמימה ו0.8 גרם שומן או פחות לקילו
וזאת בדיוק התשובה שאני מחפש, נגיד ואני לא רוצה ללכת במאה אחוז לפי ההמלצות שלו מהסיבות של כמויות חלבון גבוהות, האם 2 גרם לקילו יספיקו לי? יש לציין שאני מתאמן 5 פעמים בשבוע כוח ואחריו אירובי ,באופן כללי מתאמן רציני מעל שנתיים רצוף ובאופן כללי כמעט 6 שנים
תראה, אני יודע שמתאמנים אולימפיים לוקחים בערך 3.4 גרם חלבון לקילו, אני לא מאמין שאתה נכנס לקטגוריה הזאת, אז איזור ה-2 נשמע משהו יותר מתאים
ואני ממש חושב שאפשר להוסיף עוד שומן, ובמקרה צורך גם פחמימה, אלא אם אתה ממש מכוון על קטוגני, ואז במקרה הזה חייבים להשלים עם שומן

קודם כל תשמע סחתיין משקל 91 (ועוד משריר באמת כל הכבוד אחי! זה דורש הרבה עבודה)
לגבי החלבון אמור להספיק לך בין1.5-2 גרם חלבון.
אני אמנם לא תזונאי אחי אבל ממה שלמדתי זה אמור להספיק.
בכל מקרה אני אישית חושב שטוב גם לקבל עצת מומחה. מתזונאי (שמבין ועושה תפריטים לבאדי בילדר) ולא אחד מקופת חולים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קודם כל תשמע סחתיין משקל 91 (ועוד משריר באמת כל הכבוד אחי! זה דורש הרבה עבודה)
לגבי החלבון אמור להספיק לך בין1.5-2 גרם חלבון.
אני אמנם לא תזונאי אחי אבל ממה שלמדתי זה אמור להספיק.
בכל מקרה אני אישית חושב שטוב גם לקבל עצת מומחה. מתזונאי (שמבין ועושה תפריטים לבאדי בילדר) ולא אחד מקופת חולים
תודה רבה אחי ללא ספק אני משקיע בזה המון עברתי תהליך ארוך וקשה ולכן אני רוצה לעבוד בחוכמה
לגבי תזונאי, אני עד היום לא מצאתי אדם בעל שם שמוכן לפגישה חד םעמית בלי התחייבות,ההתחייבות הזאת למספר פגישות הופכת את העסק ליקר מידי במיוחד לאור העובדה שאני בסהכ מתאמן לכיף ולהרגשה הטובה לא עכשיו לעלות על במות

תודה רבה אחי ללא ספק אני משקיע בזה המון עברתי תהליך ארוך וקשה ולכן אני רוצה לעבוד בחוכמה
לגבי תזונאי, אני עד היום לא מצאתי אדם בעל שם שמוכן לפגישה חד םעמית בלי התחייבות,ההתחייבות הזאת למספר פגישות הופכת את העסק ליקר מידי במיוחד לאור העובדה שאני בסהכ מתאמן לכיף ולהרגשה הטובה לא עכשיו לעלות על במות

אתה צודק לגמרי אחי. תזונאים אוהבים לקחת לכמה פגישות כי אז הם מקבלים יותר כסף.
אני אישית מכיר תזונאי לא יודע עד כמה הוא יכול לעזור במקרים של באדי בילדרים אבל אתה יכול לנסות לפנות אליו. אני פשוט יודע
שהוא גם עושה רק תפריטים למי שרוצה.
ואחי זה מעולה שאתה עושה את זה לכיף! תמשיך ככה!
רק באמת תקפיד לאכול נכון אחי שלא תפגע בגוף שלך. (כמובן גם לישון כמו שצריך שזה מאוד חשוב)

אני לא רואה בעיה עם 3 גרם חלבון לקילו מ.ג, אבל למה לא להוריד קצת ולהוסיף שומן ו/או פחמימה? אתה לא חייב לחיות רק על חלבון בשביל להתחטב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית