הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריכת חלבון לאדם שלא מתאמן

LifterS

משתמש פעיל
632
147
נק' מוניטין:
457
632
147
מה הולך חברים?

עניין אותי לדעת האם יש חשיבות לכמות חלבון שאדם צורך גם אם הוא לא מתאמן..
כמה זה מועיל לו?
כמה זה חשוב באופן כללי לבן אדם ממוצע?
בכלל מה היתרונות של צריכת חלבון שוב לבן אדם שלא מתאמן

תודה מראש

• פותח/ת השרשור
כל אחד והסיבה שלו חח

אני לא חושב שההורים של כולם מתאמנים פה או שכל החברים שלך מתאמנים לצורך העניין או שהבת זוג שלך מתאמנת..
מן הסתם שיש מישהו בסביבה שלך שלא מתאמן מאיזה סיבה..

חלבון משביע יותר ותורם לשמירה על משקל גוף תקין. מעבר לזה עם הגיל צריך לצרוך יותר חלבון מאשר בגיל צעיר כדי לשמור על אותה מסת שריר

ההמלצות הם 0.8 פר קילו מ.ג
שזה מספיק רק כדי לשרוד. לא כדי לחיות.
אבל, ובכן, גם ככה מדובר על מישהו שהצליח למצוא תירוץ לא להתאמן, כלומר מעניין אותו רק לשרוד.

מה ההבדל?
אני יכול להוכיח שזה אותו דבר על ידי יחס גרירה כפול:
1. אם אתה שורד אתה חי.
2. אם אתה חי אתה שורד.
הוכחנו כי אתה חי אמ"מ אתה שורד.
מ.ש.ל.

נשאל את הדוקטור אם ההוכחה תופסת? @coldfire

מה ההבדל?
אני יכול להוכיח שזה אותו דבר על ידי יחס גרירה כפול:
1. אם אתה שורד אתה חי.
2. אם אתה חי אתה שורד.
הוכחנו כי אתה חי אמ"מ אתה שורד.
מ.ש.ל.

נשאל את הדוקטור אם ההוכחה תופסת? @coldfire
מתנצל. חשבתי שתבין את הסאבטקסט.

מתנצל. חשבתי שתבין את הסאבטקסט.
האמת שלא הבנתי אותך, "לחיות" מתקשר ללחיות טוב, אבל להתאמן לוא דווקא קשור ללחיות טוב, לפחות אצל רוב מהעולם, אז תסביר לי את ההקשר 🫤
ואיך זה שמי שלא מתאמן לא מעניין אותו לחיות? 😅

אבל, ובכן, גם ככה מדובר על מישהו שהצליח למצוא תירוץ לא להתאמן, כלומר מעניין אותו רק לשרוד.
זה בוודאות לא האידאלי, זה כמו שתמלא דלק ברכב רק כדי ליסוע עוד קילומטר אבל הנורית של הדלק מהבהבת.
חלבון חשוב מאוד לפעילות התקינה של הגוף לא משנה רמת הפעילות הגופנית של האדם. תאי שריר מתים ומתחלפים כל הזמן.
הערך התרמי שלהם מאוד גבוה (לגוף קשה לעכל אותם) ולכן הם עוזרים לירידה במשקל.
המינימום לפי דעתי 1.2 כדי לאפשר פעליות תקינה לכלאלו שאינם מתאמנים.

מכיוון שאין צורך בפחמימות, אין שום סיבה לאכול רק 0.8 חלבון.
עדיף שרוב הקלוריות יגיעו מחלבון ושומן.

מכיוון שאין צורך בפחמימות
פשוט הם לא מזינות את מערכת העצבים, וגם אי אפשר לייצר מהם אנרגיה בצורה אנאירובית, וגם לא קשורות לאף תהליך הורמונלי/מטאבולי שקורה בגוף האדם, מעניין מי האידיוט שהכניס אותם לאבות המזון.

פשוט הם לא מזינות את מערכת העצבים, וגם אי אפשר לייצר מהם אנרגיה בצורה אנאירובית, וגם לא קשורות לאף תהליך הורמונלי/מטאבולי שקורה בגוף האדם, מעניין מי האידיוט שהכניס אותם לאבות המזון.
חשבת פעם לכתוב פטנט על הידע שלך בפיזיולוגיה?
לפחות לך לגוגל לפני שאתה רושם כאלה דברים..

למה אין?
ולמה יש כשאתה מתאמן?
אם אתה לא מתאמן אירובי אז אין.

מזינה את מערכת העצבים היא לא, כי להזין (כל דבר בגוף) גם חלבון ושומן יכולים.
לייצר אנרגיה בצורה אנאירובית? ובצורה אירובית אי אפשר? (אפשר וגם את זה אפשר לעשות גם עם שומן וחלבון).
הקשר שלהם להתליכים מטאבולים הוא בעיקר שלילי ואין שום צורך הורמונאלי בפחמימות.
אבות המזון זה חרטא.

אין לגוף צורך קיומי בפחמימות ובניגוד לשומן וחלבון, אדם יכול להתקיים יופי בלעדיהן (ראה ערך "דיאטה קטוג'נית").

מזינה את מערכת העצבים היא לא, כי להזין (כל דבר בגוף) גם חלבון ושומן יכולים.
לייצר אנרגיה בצורה אנאירובית? ובצורה אירובית אי אפשר? (אפשר וגם את זה אפשר לעשות גם עם שומן וחלבון).
הקשר שלהם להתליכים מטאבולים הוא בעיקר שלילי ואין שום צורך הורמונאלי בפחמימות.
אבות המזון זה חרטא.

אין לגוף צורך קיומי בפחמימות ובניגוד לשומן וחלבון, אדם יכול להתקיים יופי בלעדיהן (ראה ערך "דיאטה קטוג'נית").
לדבר עם קטוגנים זה כמו לדבר עם טבעונים, רק בכיוון השני של התזונה.

בכל אופן, נראה לי שאתה זה שצריך לפתוח את הגוגל ולהתחיל לקרוא.

הייתי ממליץ לך להתחיל מהאשכול שפתחתי בנושא

לדבר עם קטוגנים זה כמו לדבר עם טבעונים, רק בכיוון השני של התזונה.

בכל אופן, נראה לי שאתה זה שצריך לפתוח את הגוגל ולהתחיל לקרוא.

הייתי ממליץ לך להתחיל מהאשכול שפתחתי בנושא
אני לא בדיאטה קטוג'נית ומעולם לא הייתי.
הפוסט חוו"ד שלך על הדיאטה לא רלוונטי, כי אנחנו מדברים מנקודת מבט פיזיולוגית, לא פסיכולוגית.

עובדתית, לגוף אין שום צורך בפחמימות.
האיבר היחיד בגוף שלא יודע לעבוד על גלוקוז (שניתן לקבל גם מחלבון) הוא המוח והמוח יודע לעבוד יופי על גופי קטון.
העובדה בשל עצמה שהמוח יודע להתקיים מגופי קטון היא מעניינת ואולי מצביעה על תקופה אבולוציונית בה האדם לא צרך פחמימות.

לא מבין את הטרנד של אנטי פחמימה, אני מרבית הזמן על 600 גרם פלוס מינוס של פחמימה ביום. אני מבין לגבי אלה שרוצים לחתוך במשקל, אבל כל היתר, לא רואה בעיה. שומר על רמות חלבון ושומן מספקות, ומכניס פחמימה לפי המטרה הרצויה.

עובדתית, לגוף אין שום צורך בפחמימות.
לגוף יש צורך בפחמימות, זה שהוא מצליח להסתדר בלי פחמימות לא אומר שהוא יעבוד באקטיביות, עובדה שלדיאטה הקטוגנית יש המון חסרונות.

קח כל אחד בעולם, תן לו לבצע סדר מבחנים ספורטיבים או מחשבתיים, ואז תן לו להיות קטוגני ולבצע את אותם מבחנים שוב, ואני בטוח שהתוצאות יהיו נוראיות ביחס לפעם שעברה.

אם אתה מדבר על פזיולוגיה, אז הגוף עובד ביעילות הרבה יותר טובה, כמעט בכל מערכת בגוף, כשמאגרי הגליקוגן שלו מלאים.

זה לא אומר שבכל התפריט צריך להיות פחמימות ממש לא, כולנו מודעים לבעיות המטאבוליות שיכולות לקרות עקב אכילה מופרזת, אבל צריך לשים דברים בפרופורציה ולא לחיות על 20 גרם ביום כי הגוף יכול להסתדר בלי זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית