צריכת חלבון לאדם שלא מתאמן

התגעגעת אלי? 🤭 אתה יכול פשוט לקרוא לי. תזכור, להבא: @stitch

אז מה, גבר צעיר בסייקל מהיום יאכל פחות חלבון וקלוריות מאישה מבוגרת שלא מזריקה ולא מתאמנת?
או שהאישה המבוגרת הזאת, אם תתחיל להתאמן, תוריד את צריכת החלבון והקלוריות שלה?
בוא נסכם שכוווולם יאכלו את המקסימום הקלורי האפשרי בלי להקיא - ואז יגבירו מיום ליום.
ביום הראשון תן את ה100 אחוז שלך וכל יום תעלה...

התגעגעת אלי? 🤭 אתה יכול פשוט לקרוא לי. תזכור, להבא: @stitch

אז מה, גבר צעיר בסייקל מהיום יאכל פחות חלבון וקלוריות מאישה מבוגרת שלא מזריקה ולא מתאמנת?
או שהאישה המבוגרת הזאת, אם תתחיל להתאמן, תוריד את צריכת החלבון והקלוריות שלה?
בוא נסכם שכוווולם יאכלו את המקסימום הקלורי האפשרי בלי להקיא - ואז יגבירו מיום ליום.
רואה, ידעתי שזה יגיע מבלי לתייג.

אני סבבה עם זה שאתה חושב שאישה מבוגרת שלא מתאמנת תשיג את אותו אפקט היפרטרופי מגבר צעיר מזריק ומתאמן עם פחות חלבון ממנו. זה הגיוני מאוד. מפרגן לך.

רואה, ידעתי שזה יגיע מבלי לתייג.

אני סבבה עם זה שאתה חושב שאישה מבוגרת שלא מתאמנת תשיג את אותו אפקט היפרטרופי מגבר צעיר מזריק ומתאמן עם פחות חלבון ממנו. זה הגיוני מאוד. מפרגן לך.
מה פתאום. היא תתקשה להשיג, לכן תאכל יותר קלוריות ויותר חלבון. קיבינימט האימונים, הרי ממילא אומרים ש-70 אחוז מבנית המסה היא במטבח.

מה פתאום. היא תתקשה להשיג, לכן תאכל יותר קלוריות ויותר חלבון. קיבינימט האימונים, הרי ממילא אומרים ש-70 אחוז מבנית המסה היא במטבח.
לא אמרתי מה כל אחד עושה. אמרתי שבשיל אותו אפקט, אותה X מסת שריר - אצלו תושג על ידי פחות חלבון ביממה.
באמת מוזר שאני טוען שצעיר מזריק ומתאמן יבנה מסת שריר יותר בקלות מאישה מבוגרת לא מזריקה ולא מתאמנת. אני הזוי כל כך.

לא אמרתי מה כל אחד עושה. אמרתי שבשיל אותו אפקט, אותה X מסת שריר - אצלו תושג על ידי פחות חלבון ביממה.
באמת מוזר שאני טוען שצעיר מזריק ומתאמן יבנה מסת שריר יותר בקלות מאישה מבוגרת לא מזריקה ולא מתאמנת. אני הזוי כל כך.
איך אתה מצליח לעוות את המילים שלי ולהתמם כל כך לגבי שלך בו זמנית, is beyond me. אתה חייב ללמד אותי יום אחד. חייב.
אני אשאל שוב, הרי תייגת אותי בעקיצות כל כך ססגוניות, אתה בטח רוצה שנתנצח קצת. עוד משפט או שניים עד שיימאס לשנינו.
רשמת -
ככל שאתה יותר אישה מבוגרת שלא מזריקה ולא מתאמנת אתה תצטרך יותר חלבון כדי להשיג את אותו אפקט.
אז מה זה אומר, שהאישה הזאתי, כשתתחיל להתאמן, תוכל להוריד את צריכת החלבון והקלוריות?
ואם היא תיקח על עצמה את SS, שזה ההפך המוחלט של "לא מתאמנת", היא תוכל לצום?

איך אתה מצליח לעוות את המילים שלי ולהתמם כל כך לגבי שלך בו זמנית, is beyond me. אתה חייב ללמד אותי יום אחד. חייב.
אני אשאל שוב, הרי תייגת אותי בעקיצות כל כך ססגוניות, אתה בטח רוצה שנתנצח קצת. עוד משפט או שניים עד שיימאס לשנינו.
רשמת -
ככל שאתה יותר אישה מבוגרת שלא מזריקה ולא מתאמנת אתה תצטרך יותר חלבון כדי להשיג את אותו אפקט.
אז מה זה אומר, שהאישה הזאתי, כשתתחיל להתאמן, תוכל להוריד את צריכת החלבון והקלוריות?
ואם היא תיקח על עצמה את SS, שזה ההפך המוחלט של "לא מתאמנת", היא תוכל לצום?
כשהיא תתחיל להתאמן היא תוכל להחזיק במסת שריר גבוהה יותר למרות היותה אוכלת למשל 80 גרם חלבון ביום במקום 100.

ומה הקשר לצום? אף אחד לא יוכל אף פעם. חוק שימור האנרגייה אחי.
אבל אפשר בהחלט לאכול 0-20 חלבון, כמו שהרבה טבעונים עושים, בזמן שאתה צעיר, ולהיות עם מסת שריר גבוהה יותר מבת 80 שמתאמנת ואוכלת 90+.

אני מדבר דברים מוזרים, אני יודע. הזייה.

כשהיא תתחיל להתאמן היא תוכל להחזיק במסת שריר גבוהה יותר למרות היותה אוכלת למשל 80 גרם חלבון ביום במקום 100.
אז באמת תמליץ לה להוריד את צריכת החלבון והקלוריות אם היא תתחיל להתאמן. טוב. אני אמתין עם התשובה לזה למתישהוא בעתיד הקרוב.
ומה הקשר לצום? אף אחד לא יוכל אף פעם. חוק שימור האנרגייה אחי.
עוד פעם? 😲 לא סגרנו שזה לא באמת חוק אלא המלצה? כמו לעשות SS בחיטוב! המלצה!
אם אני אעקוץ את אלכס הוא יבוא גם בלי שאני אתייג אותו, או שזה משהו שרק אתה יודע לעשות?
אבל אפשר בהחלט לאכול 0-20 חלבון, כמו שהרבה טבעונים עושים, בזמן שאתה צעיר, ולהיות עם מסת שריר גבוהה יותר מבת 80 שמתאמנת ואוכלת 90+.
או כמו שמתאמן מתקדם יכול להתקדם ולבנות שריר גם בלי לאכול כמו בהמה בניגוד לילד בן 16 שעושה SS. עכשיו הכל מתחבר.
ו-0 גרם חלבון ולבנות מסת שריר. פה כבר המלצת שימור האנרגיה כבר לא תופסת, אני מבין.

אה, אז מי שלא אוכל חלבון אין לו מסת שריר? נחמד. מעניין איך התנייד ניצול השואה שחי ביער איזה 5 חודשים משק סוכר בלי מסת שריר.

ולא אמרתי שאמליץ לאף אחד להוריד חלבון. תמיד מעדיף מעט גבוה מאשר מעט נמוך.

והלוגיקה של הטיעונים שלי, בניגוד לשלך - תופסת על כל הטיעונים שלי. כמו שבת 80 תצטרך יותר חלבון מבן 20 מזריק כדי לבנות אותה X מסת שריר, כך גם מתאמן מתקדם יצטרך יותר חלבון ממתאמן מתחיל כדי לבנות אותו X מסת שריר.
הטענות שלי לא שרירותיות, ללא תלות בכמה תנסה להוציא אותן ככאלה.

ברמה יותר גבוהה = צריך יותר כדי להשתפר.

As simple as that.

והלוגיקה של הטיעונים שלי, בניגוד לשלך - תופסת על כל הטיעונים שלי. כמו שבת 80 תצטרך יותר חלבון מבן 20 מזריק כדי לבנות אותה X מסת שריר, כך גם מתאמן מתקדם יצטרך יותר חלבון ממתאמן מתחיל כדי לבנות אותו X מסת שריר.
מה יהיה? לא אמרת שהזקנה ההיא לא תבנה בשום מקרה מסת שריר כמו המזריק ההוא?? בוא, אני אזכיר לך:
התכוונת באמת לפרגן לי? הבנתי אותך לא נכון?
ולמקרה שלא הבנת, זה בדיוק הקשר. גם מתאמן מתקדם לא יבנה את אותה כמות השריר, לכן אין לו שום סיבה לאכול את אותה כמות הקלוריות!!
לכן הוא יאכל פחות, והוא יתקדם הרבה יותר לאט, והוא יבנה אחוז מסת שריר גבוה קצת יותר ממתאמן מתחיל שישמין כמו פרה.

עכשיו אפשר לחזור לחוק שימור האנרגיה? זה יהיה דיון פי מיליון יותר מעניין ומשכיל.
הוא באמת לא חוק מוכח, אגב. לא צחקתי.

כתבתי את מה שציטטת בציניות. ציפיתי ממך להבין.
ומה הגבול של בת ה80 / המתאמן המתקדם לא רלוונטי. בשביל אותה תוספת של X מסת שריר, הצעיר / מתחיל יצטרך פחות חלבון. מאוד פשוט.

להגיד שמתקדם מתקדם גם ככה לאט זו הוצאה מהקשר, כי לאט זה גם קילו בשנה לסקוואט וגם קילו בחודש לסקוואט, ואלה הבדלים משמעותיים שדברים כמו תזונה משפיעים עליהם. אז כן, בהמלצות שלך - זה יהיה יותר לכיוון הקילו בשנה ובשלי יותר לכיוון הקילו בחודש. ועדיין הוא יהיה מתאמן מתקדם.

אתה פשוט לא לוקח בחשבון את העובדה שההתקדמות מושפעת מהתזונה. לא ההיפך. ולכן מחליט שאם ההתקדמות נמוכה "גם ככה" אז אפשר לאכול גרוע. זה כשל לוגי, יקירי.

וכן, עדיין, בת ה80 תצטרך יותר חלבון מבן ה-20 שמזריק כדי לבנות את אותה X מסת שריר. חבל שאתה גם לא מקבל את זה וגם חושב שמה שאתה אומר קשור בצורה כלשהי לתצפית כלשהי בשטח.

מה יהיה? לא אמרת שהזקנה ההיא לא תבנה בשום מקרה מסת שריר כמו המזריק ההוא?? בוא, אני אזכיר לך:

התכוונת באמת לפרגן לי? הבנתי אותך לא נכון?
ולמקרה שלא הבנת, זה בדיוק הקשר. גם מתאמן מתקדם לא יבנה את אותה כמות השריר, לכן אין לו שום סיבה לאכול את אותה כמות הקלוריות!!
לכן הוא יאכל פחות, והוא יתקדם הרבה יותר לאט, והוא יבנה אחוז מסת שריר גבוה קצת יותר ממתאמן מתחיל שישמין כמו פרה.

עכשיו אפשר לחזור לחוק שימור האנרגיה? זה יהיה דיון פי מיליון יותר מעניין ומשכיל.
הוא באמת לא חוק מוכח, אגב. לא צחקתי.
הוא כן מוכח 😲

כתבתי את מה שציטטת בציניות. ציפיתי ממך להבין.
ומה הגבול של בת ה80 / המתאמן המתקדם לא רלוונטי. בשביל אותה תוספת של X מסת שריר, הצעיר / מתחיל יצטרך פחות חלבון. מאוד פשוט.

להגיד שמתקדם מתקדם גם ככה לאט זו הוצאה מהקשר, כי לאט זה גם קילו בשנה לסקוואט וגם קילו בחודש לסקוואט, ואלה הבדלים משמעותיים שדברים כמו תזונה משפיעים עליהם. אז כן, בהמלצות שלך - זה יהיה יותר לכיוון הקילו בשנה ובשלי יותר לכיוון הקילו בחודש. ועדיין הוא יהיה מתאמן מתקדם.

אתה פשוט לא לוקח בחשבון את העובדה שההתקדמות מושפעת מהתזונה. לא ההיפך. ולכן מחליט שאם ההתקדמות נמוכה "גם ככה" אז אפשר לאכול גרוע. זה כשל לוגי, יקירי.

וכן, עדיין, בת ה80 תצטרך יותר חלבון מבן ה-20 שמזריק כדי לבנות את אותה X מסת שריר. חבל שאתה גם לא מקבל את זה וגם חושב שמה שאתה אומר קשור בצורה כלשהי לתצפית כלשהי בשטח.
מיצינו, יקירי. אין לי עוד דרכים להגיד את אותו הדבר. יש גבול כמה פרמוטציות יש לאותן מילים.
הוא כן מוכח 😲
לא, הוא לא. מניחים שיש שימור, ועד היום לא היתה סיבה לחשוב אחרת.
אם אתה חושב שיש הוכחה אני אשמח לשמוע.

מיצינו, יקירי. אין לי עוד דרכים להגיד את אותו הדבר. יש גבול כמה פרמוטציות יש לאותן מילים.
ממש לא. יש עוד דרכים להגיד את הטיעונים שלך. למשל: "נשים מבוגרות צוברות מסת שריר יותר בקלות, עם תנאים פחות אופטימליים מאשר גברים צעירים ומזריקים". או, למשל: "ככל שאתה מתאמן יותר מתקדם, אותם תנאים יתנו לך יותר מסת שריר, ולכן רוני קולמן עלה יותר מסת שריר בשנה ממתאמנים מתחילים". או, עוד דרך: "נשים מבוגרות שלא מתאמנות תמיד יותר חזקות מגברים צעירים שמתאמנים ומזריקים, וזה בגלל שיש להן יותר מסת שריר - כי במידה ואותם תנאים הוחלו על כולם, הן יהיו בעלות יותר מסת שריר".
מיצית?
חכה קצת, יש עוד דרך להגיד את מה שאתה טוען.
"משקולן אולימפי יכול וצריך להשתפר יותר מהר ממתאמן מתחיל ב-SS, ואם הוא לא מוסיף 2.5 ק"ג לסקוואט שלו כל אימון כמו המתאמן המתחיל, זה כי הוא אפס - כי הרי אין ספק שיותר קל לו תחת אותם תנאים לבנות יותר מסת שריר וכוח".

טוב, הטרלתי, מודה, אבל אני באמת חושב שהנקודה הועברה.

Peace & love 🙃

אתה תראה שזה לא יעבוד ויבוא מישהו עם טיעון גאוני כמו "אבל אישה מבוגרת גם ככה יכולה לבנות פחות מסת שריר אז שתאכל פחות חלבון". שזו הצהרה שאותו כותב לא מבין לא את הטיעון שלי, וחמור מכך - את שלו.

היה ממש לא מזמן דיון כזה בדיוק בנוגע למאזנים קלוריים שונים למתאמנים ברמות שונות, שהתבסס ממש על אותם דברים.
האמת שזה תלוי כמה מבוגרת האשה, כי מגיל מסוים היא לא תוכל להגדיל את מסת השריר שלה אלא רק לשמר ובשלב יותר מתקדם רק למנוע איבוד, ככה שמגיל מסוים הזה הטענה שלך לא נכונה, שכן היא לא תעלה במסת שריר גם אם תאכל אינסוף חלבון, כאשר המוזרק הצעיר יעלה מאסת שריר לכל כמות חלבון שיאכל.

פילוסופיה עחי.

נערך לאחרונה:
האמת שזה תלוי כמה מבוגרת האשה, כי מגיל מסוים היא לא תוכל להגדיל את מסת השריר שלה אלא רק לשמר ובשלב יותר מתקדם רק למנוע איבוד, ככה שמגיל מסוים הזה הטענה שלך לא נכונה, שכן היא לא תעלה במסת שריר גם אם תאכל אינסוף חלבון, כאשר המוזרק הצעיר יעלה מאסת שריר לכל כמות חלבון שיוכל.

פילוסופיה עחי.
דעה קונבנציונלית טיפוסית, בדיוק כמו "אין מצב שב-3 חודשים נער בן 17 משיג סקוואט 130 ק"ג ל3X5".

צר לי, לא מסכים. זה נעשה כל הזמן.

אתה טוען שאישה בת 80 יכולה לעלות במסת שריר?
בוודאי. בהחלט בקצב אטי יותר מבן 20 שמזריק, אבל כן. גם במסת עצם, וכן, אני יודע שהקונבנציונלים מלמדים שלא. זה כי הם פשוט לא יודעים לאמן. אם היא יכולה להתחזק, והיא יכולה (שוב - למרות שהקונבנציונלים לא ממש מאמינים לזה, כי הם לא יודעים לחזק אף אחד מעבר לתהליך התבגרות טבעי של בני 16), אז זה לא קורה בקסם, אלא על ידי הסתגלות של מערכות הגוף שלה לעומס.

שוב, היא לא תהיה חזקה שרירית ואתלטית כמו אוסיין בולט. אבל ביחס לעצמה, היא בהחלט יכולה להשתפר בהכל, בהנחה שהיא לא מאומנת.

הרי ההתחזקות שלה יכולה להיות עצבית וטכנית בלבד.
אני מניח שלא חקרו את זה יותר מדי, אבל הייתי שמח לראות אם יש לך סימוכין לבדיקות שמצאו עלייה במסת שריר/עצם בזקנים גם במידה מזערית.
הרי אם מדובר על אדם לא מאומן, גם מאמן שלא יודע לאמן יגרום לעלייה כלשהי במסה.

הרי ההתחזקות שלה יכולה להיות עצבית וטכנית בלבד.
אני מניח שלא חקרו את זה יותר מדי, אבל הייתי שמח לראות אם יש לך סימוכין לבדיקות שמצאו עלייה במסת שריר/עצם בזקנים גם במידה מזערית.
הרי אם מדובר על אדם לא מאומן, גם מאמן שלא יודע לאמן יגרום לעלייה כלשהי במסה.
מעבר לאי-ראיית תוצאות [הן בתפקוד (כוח) והן במסת שריר] של בנות 80 שמתאמנות אצל אנשים שלא יודעים לאמן, יש סיבה כלשהי לחשוב שהפיזיולוגיה האנושית לא חלה על בנות 80?
מדגיש - לא חלה. לא מדבר על קצב אטי שבהחלט יאפיין בת 80 עקב כל המכניזמים הידועים. מדבר על פיזיולוגיה אנושית ש*מפסיקה* להתקיים.

ואם אתה רוצה דוגמאות, אז ריפטו ממש לא מזמן העלה בת 93 עם תוצאות נהדרות. אבל זה לא מדידמבחינת מסת שריר, ככה שיהיה צריך למצוא מחקר על זה. כשיהיה לי זמן מבטיח לחפש משהו ששווה את הנייר עליו הוא כתוב, וזו משימה קשה עד בלתי אפשרית בכל מה שקשור לחוקרים קונבנציונלים בתחום הספורט.
מה שכן, הרעיון שמתחזקים רק על ידי הסתגלות עצבית קיים גם על מתאמנים מתחילים, לא רק על מבוגרים, וממש לא מזמן צירפתי כאן מחקר שבוצע ממש טוב ומראה כמה שזה בולשיט. כשאהיה במחשב אצרף לכאן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית