הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שמירה על כוח בחיטוב היא בהכרח גם שמירה על מסת שריר ?

• פותח/ת השרשור amir610
  • פורסם בתאריך

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
אני שואל כי הגישה של טווח חזרות נמוך בכדיי לשמור על הכוח היא מובנת, הגיונית ומוכחת אבל האם גישה זאת תשמור גם על מסת השריר ? ,אולי פה אמורה לעלות השאלה האם בכל זאת כן צריך לתת 2-3 סטים עם 8-12 חזרות (חזה, רגליים, גב) בכדיי לתת לשריר גירוי ולשמור על מסת השריר (לאו דווקא בתרגילים מורכבים ).

משהו שראיתי היום בפייסבוק
FB_IMG_1456831038087.jpg

• פותח/ת השרשור
לפי השרטוט (שאני מניח שאם הראית אותו אז הוא די מהימן) טווח של 6-8 חזרות הוא האופטימלי, גם כוח וגם גדילה

יש לך תוכנית טובה לחיטוב. תרוץ איתה ותראה שאתה עומד בתכנון, לא רואה מקום להוסיף עוד תרגילים בחיטוב והחלפה של חלק מהתרגילים לא אמורה לייצר שינוי משמעותי

• פותח/ת השרשור
לא דיברתי על החלפה, תהיתי בכלליות לגבי שמירת מסת שריר בחיטוב, האם מבחינה פיזיולוגית השריר לא צריך גירוי בטווח חזרות גבוה בשביל לשמר מסת שריר? האם שימור הכוח ישמור בהכרח גם על מסת השריר?

לא דיברתי על החלפה, תהיתי בכלליות לגבי שמירת מסת שריר בחיטוב, האם מבחינה פיזיולוגית השריר לא צריך גירוי בטווח חזרות גבוה בשביל לשמר מסת שריר? האם שימור הכוח ישמור בהכרח גם על מסת השריר?
למיטב ידיעתי כן.
קח בחשבון שירידה במשקל גוף בהכרח תביא לירידה גם במסת השריר

• פותח/ת השרשור
למיטב ידיעתי כן.
איך זה מסתדר עם כל דיון הבילדינג שהיה כאן ?, דיברו על סיבי שריר שעובדים שונה (או לא עובדים בכלל) בכל טווח חזרות.

קח בחשבון שירידה במשקל גוף בהכרח תביא לירידה גם במסת השריר
אני מניח שאם עושים את החיטוב כמו שצריך (מינוס קלורי סביר ושמירה על צריכת חלבון ושומן טובה) אז הירידה במסת השריר תהיה ברמה שלא נראית לעין ודי מינורית, תקן אותי אם אני טועה.

איך זה מסתדר עם כל דיון הבילדינג שהיה כאן ?, דיברו על סיבי שריר שעובדים שונה (או לא עובדים בכלל) בכל טווח חזרות.

אני מניח שאם עושים את החיטוב כמו שצריך (מינוס קלורי סביר ושמירה על צריכת חלבון ושומן טובה) אז הירידה במסת השריר תהיה ברמה שלא נראית לעין ודי מינורית, תקן אותי אם אני טועה.
מאמר מאוד מעניין
www.strengtheory.com/hypertrophy-range-fact-fiction/

אני שואל כי הגישה של טווח חזרות נמוך בכדיי לשמור על הכוח היא מובנת, הגיונית ומוכחת אבל האם גישה זאת תשמור גם על מסת השריר ? ,אולי פה אמורה לעלות השאלה האם בכל זאת כן צריך לתת 2-3 סטים עם 8-12 חזרות (חזה, רגליים, גב) בכדיי לתת לשריר גירוי ולשמור על מסת השריר (לאו דווקא בתרגילים מורכבים ).
אין לזה משמעות רבה. כל עוד תתאמן ותתאם תזונה תצבור מסת שריר. אופטימיזציה של צבירת מסת שריר היא מחוץ ל-Scope של הפורום (או בכלל)...
מכאן שרצוי וכדאי להרים כבד...

אכן מאוד מעניין אבל לא עונה על השאלה שלי .
לדעתי זה דיי עונה על השאלה, אם אתה מסיק מסקנות מהמאמר.
תקנו אותי אם אני טועה.
במסה, על מנת לשלב בין הסטרס המטבולי למתח המכני, וליצור היפרטרופיה מקסימלית. יש לערב מספר חזרות נמוך, סטים של כח, עם סטים של בין 6-8 חזרות. בחיטוב, כנראה תוכל לשמור רק או על הלחץ המטבולי או על המכני כי אם תנסה לשמור על שניהם תפגע בשניהם, ולכן אנשים פה בפורום עובדים בסטים עצימים, על מנת לשמור על המתח המכני, וככה משמרים את מסת השריר שלהם. תוכל לעשות אותו דבר עם סטים של 6-8 חזרות, אבל אני לא באמת יודע איך זה יעבוד לך. כי יהיה לך יותר קשה לשמור ככה על המשקלים.
שוב, את כל זה הסקתי מהמאמר, אז אל תלך לפי מה שאני אומר לך, חכה לעוד תגובות שיסתרו אותי או יתמכו בתגובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית