הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הבנצ' שלי על הפנים

idunno11

משתמש פעיל
487
3
נק' מוניטין:
54
487
3
שוקל קרוב ל90, בנצ' 65 בלחץ על 4-5 חזרות (הייתי עושה פעם 70 או קצת יותר אבל לא הורדתי עד נגיעה בחזה), בקיצור אני לא יכול לעשות Starting Strength, יש לי הרבה סיבות וההורים שלי בכלל ישגעו אותי כי כבר עכשיו הם קוראים לי שמן (אני לא חח, אני על 13-14% שומן גג, אבל אני בטח שלא יכול להתחיל לאכול עוד יותר).

בקיצור אני לא בא פה לתרץ שום דבר.
אני לא יכול לעשות Starting Strength בנתיים, והבנצ' שלי על הפנים, שאר התרגילים אני עולה טוב מאוד, והתזונה שלי די סבבה, מה אתם מציעים לעשות?
(לא אני לא עושה מיליון סטים לבנצ', דווקא מעט מאוד, אני עכשיו משנה את זה לראות מה יקרה).

אני לא חושב שאתה יכול לצפות לעלות בבנץ' בצורה רצינית אם אתה לא מתכוון לעלות גם במשקל גוף, תנסה אולי לשפר את הטכניקה זה יכול להוסיף די הרבה משקל.
בקיצור תאכל ואל תקשיב להורים

תוודא שהטכניקה שלך נכונה (תקרא את הפרק על בנצ' ב-SS):
- רגליים על הרצפה
- כתפיים משוכות אחורה
- מרפקים 45 מעלות לגוף

תוריד לחמישים. ותתחיל לעשות 3x5 פעמיים שלוש בשבוע ולעלות משקל כל אימון או שניים. תאכל מספיק חלבון. אתה לא צריך לעלות במשקל גוף כי אתה עוד רחוק. לא צריך להיות לך בעיה לעשות 80 או 90 לחמש במשקל שלך.

התירוץ של "לא יכול לעשות SS" חוזר שוב ושוב אצלך.
תפלח אוכל מהמטבח, זה מה שאני והטרול עושים.

• פותח/ת השרשור
התירוץ של "לא יכול לעשות SS" חוזר שוב ושוב אצלך.
תפלח אוכל מהמטבח, זה מה שאני והטרול עושים.

אחי אני מסביר לך, זה מקום קטן ויקר, אין לי מכון אחר ללכת אליו כי כל המכונים שברדיוס סביר ממני אין בהם כלוב.
ככה שלעשות סקוואט חופשי בנוסף לעובדה שלקחת את זה מהבנצ' עליון שזה נמוך לי פחד לא נוח, ממש בעייתי.
ויש גם את הקטע של התזונה.

בכל מקרה bentzrum, איזה תוכנית כדאי לעשות כדי לעשות 2-3 בנצ'ים בשבוע ו3 סטים של 5, וכמה סטים כוללים לחזה וליד אחורית כדאי שיהיו לי?

תוריד ל75% ותתחיל להתאמן כמו שצריך, אתה יכול לאכול כמו שאתה אוכל עכשיו ולעשות SS זו לא בעיה, התוצאות לא יהיו מקסימליות אבל יהיו טובות, או שאתה יכול לעשות לך תוכנית משלך שתעשה כל אימון לחיצה ומשיכה ותעלה בהדרגה בעצימות.

תעשה FBW שלוש פעמים בשבוע. בראשון וחמישי תעשה בנצ' ובשלישי תעשה פרס. מבחינתי אין סיבה לעשות עוד סטים אם אתה מעלה משקלים אבל אתה יכול להוסיף דיפס או משהו ספציפי ליד אחורית כל עוד זה אחרי התרגיל הראשי (בנצ' או פרס) וזה לא גומר עליך.

• פותח/ת השרשור
תעשה FBW שלוש פעמים בשבוע. בראשון וחמישי תעשה בנצ' ובשלישי תעשה פרס. מבחינתי אין סיבה לעשות עוד סטים אם אתה מעלה משקלים אבל אתה יכול להוסיף דיפס או משהו ספציפי ליד אחורית כל עוד זה אחרי התרגיל הראשי (בנצ' או פרס) וזה לא גומר עליך.

עד עכשיו זה מה שעשיתי, אבל לא יודע, העלייה במשקלים הייתה על הפנים.

כרגע יש לי 3 אפשרויות:

1. לנסות AB 3 פעמים בשבוע, עם נפח קצת יותר גדול וכדומה, שדווקא יכול להביא תוצאות טובות לכוח.
2. להמשיך FBW כמו שאמרת והצעת פה.
3. להמשיך FBW כמו שהצעת פה, וללמוד טכניקה של דדליפט בימי חמישי שהמאמן יכול לעזור (זה שמבין לפחות), וכשאני יודע טכניקה של דדליפט להתחיל Starting Strength לנסות לאכול קצת יותר ממה שאני אוכל עכשיו (קשה לאכול יותר ממה שאני אוכל עכשיו אבל בהחלט אפשרי)ֿ ולקוות לטוב.

אם אני בוחר בתוכנית FBW, יש מצב אתה עוזר לי לבנות אחת בקטנה שאני אוכל לעלות בכוח בה כמו שצריך?

מה הקשר בין האמבה לגמבה ? אמר שיש לך בעיה עם הבנץ' איך הגעת פתאום לדד-ליפט. וזה בסדר כל מאמן בערך יוכל להגיד לך אם אתה עושה בנץ' נכון. תבקש עזרה עם הטכניקה ותראה. אחרי שהם יתקנו אותך תשווה את מה שהם אמרו לך למה שכתוב בספר של SS ותראה מה הולך.
וכמו שאמרו כאן. תוריד משקל אם אתה עושה 65, תוריד נגיד ל 55 וכל אימון תעלה ב 2.5 ונראה אם תצליח לעבור או לא. תנסה ככה וכשאתה מגיע לשיא שלך תדאג שיהיה איתך מישהו שישמור לך ויהיה בסדר

• פותח/ת השרשור
מה הקשר בין האמבה לגמבה ? אמר שיש לך בעיה עם הבנץ' איך הגעת פתאום לדד-ליפט. וזה בסדר כל מאמן בערך יוכל להגיד לך אם אתה עושה בנץ' נכון. תבקש עזרה עם הטכניקה ותראה. אחרי שהם יתקנו אותך תשווה את מה שהם אמרו לך למה שכתוב בספר של SS ותראה מה הולך.
וכמו שאמרו כאן. תוריד משקל אם אתה עושה 65, תוריד נגיד ל 55 וכל אימון תעלה ב 2.5 ונראה אם תצליח לעבור או לא. תנסה ככה וכשאתה מגיע לשיא שלך תדאג שיהיה איתך מישהו שישמור לך ויהיה בסדר

הקשר הוא שדדליפט נחוץ אם אני רוצה לעשות Starting Strength.

אוקי אבל זה כבר משהו אחר. וגם זה, אני חושב שכל מי שיש לו תעודת מאמן חדר כושר צריך לדעת לעשות דדליפפט כמו שצריך (סה"כ זאת לא תורה מסיני) בדיוק כמו בנץ' אז תשאל את המאמן שנמצא.

• פותח/ת השרשור
אוקי אבל זה כבר משהו אחר. וגם זה, אני חושב שכל מי שיש לו תעודת מאמן חדר כושר צריך לדעת לעשות דדליפפט כמו שצריך (סה"כ זאת לא תורה מסיני) בדיוק כמו בנץ' אז תשאל את המאמן שנמצא.

הם לא יודעים, היה רק מאמן אחד במכון שעזר לי לעשות דדליפט כמו שצריך, כל השאר אומרים שיש לי בעית גמישות וחסרי אונים.
גם בבנצ' כולם חלוקי דעות, אחד אומר להוריד עד הסוף, אחד אומר להחזיק רחב בטירוף, אחד אומר לשים מרפקים ככה, אחד ככה.., בלאט.

אולי תנסה בכל זאת לעלות נגיד בקטנה ל 67.5 וחצי ולעשות, אין מצב שלגמרי תקרוס על ההתחלה לא ? פשוט "תאנוס" את עצמך לעשות את זה ושמישהו יעזור לך. לא יודע לא עולה לי המלצה אחרת.

• פותח/ת השרשור
אולי תנסה בכל זאת לעלות נגיד בקטנה ל 67.5 וחצי ולעשות, אין מצב שלגמרי תקרוס על ההתחלה לא ? פשוט "תאנוס" את עצמך לעשות את זה ושמישהו יעזור לך. לא יודע לא עולה לי המלצה אחרת.
אני מתחיל Starting Strength.
עשיתי גם 70 קילו ל6 חזרות לא בקושי מיוחד אבל גם לא הורדתי עד הסוף יעני טווח תנועה על הפנים, אז זה לא ממש נחשב.

שוקל קרוב ל90, בנצ' 65 בלחץ על 4-5 חזרות (הייתי עושה פעם 70 או קצת יותר אבל לא הורדתי עד נגיעה בחזה), בקיצור אני לא יכול לעשות Starting Strength, יש לי הרבה סיבות וההורים שלי בכלל ישגעו אותי כי כבר עכשיו הם קוראים לי שמן (אני לא חח, אני על 13-14% שומן גג, אבל אני בטח שלא יכול להתחיל לאכול עוד יותר).

בקיצור אני לא בא פה לתרץ שום דבר.
אני לא יכול לעשות Starting Strength בנתיים, והבנצ' שלי על הפנים, שאר התרגילים אני עולה טוב מאוד, והתזונה שלי די סבבה, מה אתם מציעים לעשות?
(לא אני לא עושה מיליון סטים לבנצ', דווקא מעט מאוד, אני עכשיו משנה את זה לראות מה יקרה).

נסה לשכב על הגב.

בכל מקרה, אין עצות חדשות. כרגיל, תוודא שאתה לוחץ נכון (הרוב לא), ואם הבנץ' לא עוזר, צריך יותר נפח כנראה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית