מה עושה קרח ?

rombillet

משתמש קבוע
1,114
176
נק' מוניטין:
273
1,114
176
ראיתי שביל סטאר ממליץ בפרוטוקול שלו לשים כל יום קרח 3 פעמים, מה קרח עושה ולמה הוא עוזר ?
יש לי קרע חלקי ברצועה שעוד יכול להחלים בלי ניתוח, בצולבת, והאורטופד אמר לי לחמם את המקום עם כרית חימום עשר דקות ולעשות כל יום תרגיל כזה לארבע ראשי בבית ל100 חזרות, אז חשבתי שאולי זה כמו בפרוטוקול, שצריך להזרים דם למקום, הפרוטוקול של ביל סטאר מתאים גם לבעיות ברצועות, או שיש פציעות ספציפיות שהוא מתאים להם ? ולמה האורטופד אמר לחמם וביל סטאר אומר קרח ?

אני לא מבין למה לשים קרח, זה אידיוטי לחלוטין
קרח נועד להקל על פציעה שהרגע חטפת כדי למנוע התפתחות של תהליך דלקתי, אבל התהליך הדלקתי הזה ברגיל, בלי פציעה, הוא זה שעוזר לך לגדול
אתה צריך לחמם כדי לעודד החלמה של האיזור, להזרים לשם כמה שיותר דם

• פותח/ת השרשור
קרח נועד להקל על פציעה שהרגע חטפת כדי למנוע התפתחות של תהליך דלקתי, אבל התהליך הדלקתי הזה ברגיל, בלי פציעה, הוא זה שעוזר לך לגדול
תודה גבר, תוכל לענות לי על שאר השאלות או שאתה לא יודע אם כדאי לי לעשות את הפרוטוקול במצב שלי ?

אם אתה לא מבין , זה לא אומר שזה אדיוטי. זה רק אומר שאתה לא מבין.

ראיתי שביל סטאר ממליץ בפרוטוקול שלו לשים כל יום קרח 3 פעמים, מה קרח עושה ולמה הוא עוזר ?
יש לי קרע חלקי ברצועה שעוד יכול להחלים בלי ניתוח, בצולבת, והאורטופד אמר לי לחמם את המקום עם כרית חימום עשר דקות ולעשות כל יום תרגיל כזה לארבע ראשי בבית ל100 חזרות, אז חשבתי שאולי זה כמו בפרוטוקול, שצריך להזרים דם למקום, הפרוטוקול של ביל סטאר מתאים גם לבעיות ברצועות, או שיש פציעות ספציפיות שהוא מתאים להם ? ולמה האורטופד אמר לחמם וביל סטאר אומר קרח ?

קרח בעיקר משכח כאב.
אין אחידות דעות לגבי האם הוא משפיע על נפיחות או התהליך הדלקתי עצמו.
בכל אופן , אם מדובר על כאב - אתה יכול להשתמש בקרח או כרית לפי מידת ההקלה שאתה מרגיש.
יש כאלה שמגיבים טוב לחימום ויש אחרים שמגיבים טוב לקירור. אין חוקים .
בכל אופן מידת ההשפעה על ריפוי היא מזערית. ההשפעה היא יותר על הכאב.

• פותח/ת השרשור
קרח בעיקר משכח כאב.
אין אחידות דעות לגבי האם הוא משפיע על נפיחות או התהליך הדלקתי עצמו.
בכל אופן , אם מדובר על כאב - אתה יכול להשתמש בקרח או כרית לפי מידת ההקלה שאתה מרגיש.
יש כאלה שמגיבים טוב לחימום ויש אחרים שמגיבים טוב לקירור. אין חוקים .
בכל אופן מידת ההשפעה על ריפוי היא מזערית. ההשפעה היא יותר על הכאב.
ולגבי הפרוטוקול פציעות ? הוא אמר לי לקשור משקל לעקב ולהרים את הרגל 100 פעם, עדיף לעשות פרוטוקול פציעות על סקוואט ?
נ.ב פעם שעברה שניסיתי להסקביט בלי משקל אפילו הרגשתי כאבים בברך (לא שהייתי מרים הרבה, ולא התאמנתי הרבה זמן איך שרציתי לחזור נפצעתי).

ולגבי הפרוטוקול פציעות ? הוא אמר לי לקשור משקל לעקב ולהרים את הרגל 100 פעם, עדיף לעשות פרוטוקול פציעות על סקוואט ?
נ.ב פעם שעברה שניסיתי להסקביט בלי משקל אפילו הרגשתי כאבים בברך (לא שהייתי מרים הרבה, ולא התאמנתי הרבה זמן איך שרציתי לחזור נפצעתי).

אני לא מכיר שום "פרוטוקול" פציעות.
פרוטוקולים היו בשימוש לפני כמה עשורים.
מאז הבינו שבני אדם שונים אחד מהשני , ואי אפשר להתאים תוכנית קבועה לשיקום .
אין שום משמעות למושג של "להזרים דם לאזור" .

• פותח/ת השרשור
אני לא מכיר שום "פרוטוקול" פציעות.
פרוטוקולים היו בשימוש לפני כמה עשורים.
מאז הבינו שבני אדם שונים אחד מהשני , ואי אפשר להתאים תוכנית קבועה לשיקום .
אין שום משמעות למושג של "להזרים דם לאזור" .
אז מה זה הפרוטוקול של ביל סטאר שאנשים מריצים פה מידיי פעם ? זה לא באמת דם זורם לאיזור ?

אז מה זה הפרוטוקול של ביל סטאר שאנשים מריצים פה מידיי פעם ? זה לא באמת דם זורם לאיזור ?
אני לא יודע מה אנשים כאן "מריצים".
אני רק יודע שאף פיזיותרפיסט לא משתמש בפרוטוקולים. אולי במקרים של פגיעות מאוד נדירות שדורשות "פרוטוקול" מסויים שניתן ע"י אורטופד. אבל לא מדובר במשהו שקשור לפגיעות שרואים כאן בפורום.
אני גם לא יודע מה הקטע הזה של "הזרמת דם". מי אמר שיש בעיה של זרימת דם? מי אמר שאנחנו יכולים בכלל להשפיע על זה? שזה עוזר למשהו?

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע מה אנשים כאן "מריצים".
אני רק יודע שאף פיזיותרפיסט לא משתמש בפרוטוקולים. אולי במקרים של פגיעות מאוד נדירות שדורשות "פרוטוקול" מסויים שניתן ע"י אורטופד. אבל לא מדובר במשהו שקשור לפגיעות שרואים כאן בפורום.
אני גם לא יודע מה הקטע הזה של "הזרמת דם". מי אמר שיש בעיה של זרימת דם? מי אמר שאנחנו יכולים בכלל להשפיע על זה? שזה עוזר למשהו?
אז על מה היית ממליץ למישהו עם רצועה קרועה חלקית? קיבלתי עכשיו תומך ברך ובעקרון אני יכול לחזור לפעילות אירובית אם אני שם אותו, השאלה אם אפשר להרים.

אז על מה היית ממליץ למישהו עם רצועה קרועה חלקית? קיבלתי עכשיו תומך ברך ובעקרון אני יכול לחזור לפעילות אירובית אם אני שם אותו, השאלה אם אפשר להרים.

אני לא ממליץ על שום דבר למי שלא בדקתי אותו.
קרע חלקי יכול להופיע בשלל מופעים.
לצורך העניין השבוע עבדתי עם בחור שיש לו קרע מלא , אבל כמעט ואין לו מגבלות. הסברתי לו שהוא לא צריך ניתוח , אלא שיקום טוב כי הוא בסדר גמור.
לעומת מישהו עם קרע חלקי שנמצא בשלב האקוטי ובקושי מסוגל לרדת מדרגות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית